Hazırlayanlar: Sinan AYTULU Emine DİLAVER Güneş KARTAL Hasan ATLI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayanlar: Sinan AYTULU Emine DİLAVER Güneş KARTAL Hasan ATLI
Advertisements

EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri Kullanıldığı Yerler Örnekler Düzenleyen: Mehhmet Akif BARIŞ.
BOĞAZİÇİ DENİZ KAYAKÇILARI SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ. Boğaziçi Deniz Kayakçıları Spor Kulübü Derneği (BODEKA) 2006 yılında kurulduğu günden bu yana üyeleriyle,
WhatsApp,Instagram,Skype ile Kurulan İletişim Hazırlayan İlker Kireççi
Yeni native mecranız. 2 Neotempo bünyesinde kurulan Yaratıcı Ekip, sizlerden gelen brief’ler üzerinde çalışıp, en etkili Native Reklam fikirlerini onayınıza.
Ağ Anahtarı (Switch) Çeşitleri
E- Pazarlama Nedir? Pazarlama, bir ürünün tüketici tarafından bilinmesi, talep edilmesi ve alınmasını sağlayan, bu çerçevede, birçok bileşeni bulunan planlanmış.
Weblog! Eğitimde Günlük Uygulaması. İçerik »Weblog »Kavramsal Tanımlama »Sınıflandırma »Eğitimde Weblog Uygulaması »Eğitim Sisteminde Yaygınlaşmamasının.
BİLGİ ve VERİ GÜVENLİĞİ
Sözsüz İletişimin Özellikleri
Sosyal Ağlar Tehditler, Yanlış Kullanım ve Doğru Kullanım Örnekleri.
BASKETBOL TÜRKİYE TURU
HABERLE İLGİLİ BAZI KAVRAMLAR
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
E-MUTABAKAT SUNUM.
VİRAL PAZARLAMA Emircan Turgaz
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
«YURTTAŞ GAZETECİNİN ALET ÇANTASI: CEP TELEFONU»
GELECEKTEKİ DÜNYAMIZ.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Sosyal Ağ Nedir? Tanım 1: Teknoloji kullanarak bir grup insanın gerçekleştirdiği sosyal etkinlikler. Tanım 2: Bir veya birden fazla sosyal ilişkiyle birbirlerine.
İnternet'e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
Peter Pan Kuşağı Araştırması
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
İNTERNET TEKNOLOJİLERİ
Sosyal Ağlar Çevrimiçi (Online) Alışveriş
Kitle İletişim Araçları
Bal Arıları KSS projesi – Ön bülten ve basın toplantısı
ÖRGÜTSEL İLETİŞİM ARAÇLARI
BAPSİS ÜZERİNDEN ARA RAPOR VE SONUÇ RAPORUNUN YÜKLENMESİ
ELEKTRONİK TİCARET DEVİ: aLİBABA.com
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
TEMİZ İNTERNET KULLANIMI
BİLGİ GÜVENLİĞİ Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Çiğdem ÇOBAN Bilgisayar Mühendisi
Cihan Ünlü Türkçe öğretmenliği Wep02 ödevi
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
SOSYAL MEDYA VE HALK KÜLTÜRÜ
MEDYA OKURYAZARLIĞI Medya Pedagojisi
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
RESİM VE RESİM DÜZENLEME İŞLEMLERİ
E-DEVLET AŞKIN KAYA
İNTERNET ADRESLERİ.
Swİtch çeşİtlerİ – GÖKÇE TENEKECİ.
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
İletişim Araştırma İşbirliği
FAYDALI BİLGİSAYAR PROGRAMLARI
Music World.
2-B İnternet Anketi Sibel Payaslı.
Electude Kullanımı ile İlgili Bilgiler
Hazırlık Sınıfı Hazırlık Sınıfı 1. Kurs Olarak Uygulama
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
Globalpiyasa.com’da Firma Web Sitesi Nasıl Oluşturulur?
ÖĞRETİM ARAÇ-GEREÇLERİNİN SEÇİMİ ve HAZIRLANMASI
Bu konudaki her şeyi okuyun Microsoft SharePoint Haberler
Dicle Üniversitesi Online Talep Takip Sistemi
Türkiye Atıf Dizini nedir?
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Defter Beyan Sistemi Başvurusu
sağlamanın 5 yolu Outlook'un sizin için çalışmasını
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanımı
Paylaşım Semineri İş Akışı
OKÇULUK RUMEYSA ÇETİN.
Medİkal görüntülerde doktor – hasta bİlgİ gİzlİlİğİnİn sağlanmasI
Bilimsel bir Bildiri veya Makale Nasıl Yazılır ve Yayımlanır?
Sunum transkripti:

Hazırlayanlar: Sinan AYTULU Emine DİLAVER Güneş KARTAL Hasan ATLI Twitter Hazırlayanlar: Sinan AYTULU Emine DİLAVER Güneş KARTAL Hasan ATLI

Twitter nedir Sosyal medya’nın Facebook ile birlikte parlayan yıldızlarından biri olan Twitter, kullanıcılarına 140 karakterle sınırlı metin, video ve fotoğraf paylaşabilmesini  sağlayan mikro blogdur.

Twitter Kullanıcılar Twitter’ı akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlar aracılığı ile internet olan herhangi bir yerden  takip edebiliyor, paylaşımda bulunarak diğer insanlarla iletişime geçebiliyorlar.

Twitter İletişim ve etkileşim hızının oldukça yüksek olduğu bu sosyal ağ bireysel kullanımın dışında birçok marka ve haber portalları tarafından da kullanılmaktadır. Örn:Özellikle son yaşanan Gezi Parkı olayları ve soma maden kazasıyla ilgili olarak  yoğun haber akışının paylaşıldığı platforma dönüşen mikro blog sitesi, Türkiye içerisinde rekorlara imza atarak bir çok macerayı geride bırakmayı başardı. Ülkemizde kullanım oranları her geçen gün artan sosyal ağın yaklaşık 12 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunmaktadır.

Tweet nedir? Twitter sistemi içerisinde  yazılan mesajlara verilen genel isim Tweet’dir. Metin, video ya da fotoğraf ayırt etmeksizin  paylaşılan her bir mesaja tweet denir. Mesaj göndermek yerine “tweet atmak” tabiri kullanılır.

Retweet nedir? (RT) Retweet, başka bir kullanıcı tarafından gönderilen bir tweet’in, kendi hesabınızdaki  kişilere aynen iletilmesidir. Herhangi bir tweet’in yaygın hale getirilmesi için kullanılır ve birçok kişinin takip etmesi sağlanır.

Mention nedir? (@)  Mention, başında “@” işareti kullanılarak gönderilen mesajlardır. Bir mesajda @ işareti kullanıldığında o mesaj yalnızca  o kişi veya kişilere gönderilir.  Twitter üzerinden yalnızca hedefli kişilere ileti gönderme işlemidir. Mention olarak adlandırılan bu iletilere Twitter hesabınızda ki ‘Bahsedilenler’ sayfasından ulaşabilirsiniz.

DM nedir? (Direkt Mesaj) Dm Twitter üzerinden gizli mesaj gönderme işlemidir. Direk mesaj gönderebilmek için kişilerin bir birlerini takip etmesi gerekir.

Hashtag nedir? (Etiket) Twitter’da başına # işareti konularak yazılan sözcüklerle ifade edilir. Tweet gönderilirken ana başlık gibi konumlanan “hashtag” kullanıcıların ilgilendiği konularda hızlı bilgi yayması ve mesajın doğru kitleye ulaşmasını sağlar. Konu başlığı  ya da etiket olarak da nitelendirilebilir.

TT nedir? (Trending Topic) Belli lokasyonlarda en çok hangi konuların konuşulduğunu gösteren, popüler konu başlıkları listesidir. Atılan tweet sayısına göre sıralama anlık olarak değişkenlik gösterir. Gezi parkı olayları sırasında Türkiye yaklaşık 7 konu başlığıyla dünya listelerinde sıralamaya girmeyi başarmıştır.

Favorilere Ekleme (FAV) Twitter’da takip ettiğiniz kişilerin paylaştığı ve aralarında beğendiğiniz tweetlerini RT etmek yerine Favorilerinize ekleyebilirsiniz ve takipçilerinizle paylaşabilirsiniz.

Twitter profil? Twitter’da profilimizi düzenlemek için:

Twitter kayıt ol Twitter’e kaydolmak oldukça basit! 

Kayıt işlemini tamamladıktan sonra işe beni takip etmekle başlayabilir ve takıldığınız konularda sorularınızı gönderebilirsiniz.  Dinlediğiniz için teşekkür ederiz…