Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bal Arıları KSS projesi – Ön bülten ve basın toplantısı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bal Arıları KSS projesi – Ön bülten ve basın toplantısı"— Sunum transkripti:

1 Ford Otosan Bal Arıları Sosyal Sorumluluk Projesi – İletişim Planı ve Mese öneriler

2 Bal Arıları KSS projesi – Ön bülten ve basın toplantısı
«Ford Otosan genç kızları mühendisliğe teşvik ediyor» Projenin başlaması ile birlikte alınacak bilgiler ışığında bir ön bülten geçilerek iletişime başlanabilir. İkinci iletişim aracımız ise basın toplantısı olabilir. Ford Otosan’ın bu sosyal sorumluluk projesi ile genç kızların mühendisliği seçmesi ile Türkiye ekonomisine katkı sağlayacağı ve kalkınmada payı olacağının vurgulanacağı bir basın toplantısı düzenlenerek; Aylin Löle, Yasemin Salih gibi sosyal sorumluluk projeleri ile ilgilenen köşe yazarlarının yanı sıra ekonomi editörleri ve bir iki derginin katılımı sağlanabilir. Toplantının gerçekleşeceği yer olarak İTÜ Mühendislik Fakültesi seçilebilir ve seminerlere katılmış öğrenciler ve velileri ve İTÜ’de mühendislik okuyan kız öğrenciler getirilerek basın toplantısında bu seminerlerin faydalarından bahsedebilirler.

3 Bal Arıları KSS projesi – Özel röportajlar, haberler
Basın toplantısının ardından iletişimimize aralıklarla özel röportajlar ile devam edilebilir. Projenin başındaki isim olarak Nursel Ölmez Ateş ile Hürriyet öncelikli olmak üzere köşe yazarları ile konu ile ilgili birebir röportajlar ayarlanabilir. Köşe yazarlarına ek olarak Elele ve Mare Claire gibi dergilerle de röportaj ile ilgili görüşülerek ayarlanır. Özel röportajlara bir özel haber çalışması olarak Ayşe Arman ile haber çalışması eklenebilir. Ancak marka ismi geçen sosyal sorumluluk projeleri için ücret talep ettiğinden dolayı bu haber çalışması bütçeli olarak gerçekleştirilebilir.

4 Bal Arıları KSS projesi – Kısa film yarışması
Projenin sosyal sorumluluk ayağındaki destekçisi Uçan Süpürge’nin feminizm odaklı filmler çekmekte olduğu biliniyor. Biz de bu doğrultuda bir belgesel ve kısa film çalışması önerisi getiriyoruz. Türkiye genelinde yapılan çalışmalar kameraya kaydedilerek, sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilen seminerlerden görüntüler alınarak bir belgesel çalışması gerçekleştirilebilir. Bu belgesel çalışmasında seminerlere katılan veliler ve öğrencilerin olumlu görüşleri de yer alır ve bir tv kanalında yayınlanması sağlanır. Bir diğer çalışma olarak, Üniversiteler arasında Ford Otosan sponsorluğunda bir kısa film yarışması gerçekleştirilebilir. «Benim mühendislik hikayem» konulu kısa film yarışması, Üniversitelerin Mühendislik Fakültelerinde okuyan kız öğrencilerin bu mesleği nasıl seçtikleri ve neler kazandıkları üzerine olur.

5 Bal Arıları KSS projesi – Kamu spotu ve sosyal medya
Projenin Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürütülecek olmasından yararlanarak, MEB’in hazırlatacağı bir kamu spotu tv’lerde yayınlanabilir. Çekilen kamu spotu ve kısa film yarışması aynı zamanda sosyal medyadan da duyurularak ilerlenir. Twitter’da # (hashtag) alınarak proje hakkında tweetler atılması sağlanır. Ünlü isimlere projenin isminin yazılı olduğu «Bal Arıları Mühendis Oluyor» Ford Otosan’ın ürettiği modellerden birinin demonte maketi yollanarak bunu birleştirip tweet atılması sağlanır. Hediye projenin anlatıldığı bir mektup eşliğinde iletilir. Aynı hediye ünlü isimlerin yanı sıra gazeteciler ve köşe yazarlarına da iletilebilir ve köşelerinde bu hediyenin fotoğraflarını yayınlamaları veya tweet atmaları sağlanabilir.

6 Bal Arıları KSS projesi – Harvard’da ilk Türk bilim kadını
Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği mezunu Canan Dağdeviren, Harvard Üniversitesi’nin yaptığı oylamada en yüksek oyu aldı ve Öğretim Görevlisi olarak seçildi. Canan Dağdeviren, Harvard Üniversitesi’nde öğretim verecek ilk Türk Bilim Kadını olacak. Bu doğrultuda kendisi ile beraber bir çalışma gerçekleştirilerek basın toplantısına veya seminerlerden birine katılımı sağlanarak seminere katılacak gençlere tecrübelerinden bahsetmesi ve projenin tanıtımına katkıda bulunması sağlanabilir. Akademi üyeliğinin yanı sıra Canan Dağdeviren, giyilebilir kalp pilinin mucidi olarak, ABD'de yayımlanan dünyanın en prestijli dergilerinden Forbes'un "30 yaşından küçük 30 bilim insanı" listesine girdi.

7 Teşekkürler


"Bal Arıları KSS projesi – Ön bülten ve basın toplantısı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları