Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.). Okul Deneyimi Dersi Kaynakça: Aday Öğretmenler İçin Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması Editör: Yrd.Doç.Dr.
Advertisements

Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
/ 151 EğitimYöntemleri Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Eğitici Eğitimi Kursu Eylül 2015.
ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ
Küçük Grup Eğitimi Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Eğitici Eğitimi Kursu Eylül 2015 / 281.
Materyal Hazırlama Yönergesi Nisan, Materyal Ödevi2 Materyal Hazırlama Hazırlanan materyal vize sınavı yerine geçecek. Materyal ödevlerinin en son.
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)
RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK 1 YAPILANDIRMACI ÖĞRENME YAKLAŞIMI.
DESTEK EĞİTİM ODASI.
1 “Öğrenci Merkezli Öğretim” Öğretmen Adayları Bakış Açısı ile Ne İfade Ediyor? Dr.Dürdane JACOBS Dr. Fahriye HAYIRSEVER.
Weblog! Eğitimde Günlük Uygulaması. İçerik »Weblog »Kavramsal Tanımlama »Sınıflandırma »Eğitimde Weblog Uygulaması »Eğitim Sisteminde Yaygınlaşmamasının.
GÖRÜŞ GELİŞTİRME TEKNİĞİ
Prof. Dr. Feral OGAN-BEKİROĞLU Yrd. Doç. Dr. Kürşad DURU
ÜSTÜN ZEKALI VE ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLAR
BDÖde Kullanılan Yaygın Formatlar
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
EĞiTiMDE iLETiŞİM VE EĞiTiM ARAÇLARI
DENEYSEL YAKLAŞIM (Kullanıcı Testleri)
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMLARI
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
PROGRAMLI ÖĞRETİM Tanımı:
Proje Oluşturma ve Yönetimi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Okul Deneyimi Dersi-II «Öğretmenlik Uygulaması»
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM İÇİN ÖĞRETİM TASARIMI
Proje Oluşturma ve Yönetimi
PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ
Öğretimin Uyarlanması
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (MSc., MEd.).
(EDS462/OMB504) OKUL DENEYİMİ – II
Final Raporunda olması gerekenler
YAŞAM BECERİLERİ -Öfke kontrolü -“Hayır” diyebilme -Israrlara karşı koyabilme -Kendini ortaya koyma -İletişim becerileri -Sorun çözme -Stresle başa.
BİLSEM NEDİR? “Bilim ve Sanat Merkezi, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında.
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
Teknolojİ ve tasarIm dersİ
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
İŞBİRLİKLİ ÖĞRENME YAKLAŞIMI
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
Yrd.doç.Dr. H. Deniz GüllerOĞlu
MBT-303 Özel öğretim yöntemleri-ı
ÖĞRETİMDE PLANLAMA.
Hazırlık Sınıfı Hazırlık Sınıfı 1. Kurs Olarak Uygulama
31 Ocak - 2 Şubat 2007 Dumlupinar Üniversitesi Kütahya
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisinin Tanıtımı
İSTASYON YÖNTEMİ.
Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi
Eğitim Sisteminde Öğretmenin Rolü
Intel® Öğretmen Programı Çevrimiçi Temel Kursu
HAZİRAN DÖNEMİ SEMİNER ÇALIŞMALARI
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Geliştirme Genel Müdürlüğü
Sınıfın İlişki Düzeni.
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ
Pedagojİk Formasyon Sertifika programI ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ Hafta V Prof.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
14. EKİPLE ÖĞRETİM İKİ KAFA TEK KAFADAN DAHA İYİDİR ( Two heads are better than one) ingiliz atasözü.
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA PLANI (1)
İnsan Kaynakları Yönetiminin
Geliştirme Genel Müdürlüğü
GEÇİŞ GEÇİŞ SÜRECİ Özel Gereksinimli ve / veya Engeli
ABİDE (Akademik Becerilerin İzlenmesi ve DEğerlendirilmesi)
Sunum transkripti:

Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.)

Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması Okul Deneyimi Dersi Kaynakça: Aday Öğretmenler İçin Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması Editör: Yrd.Doç.Dr. İsmail Hakkı Demircioğlu ANI Yayıncılık

Okul Deneyimi Dersiyle ilgili tüm Duyurular Ders Notları Tartışmalar Ödev çalışmaları için http://okuldeneyimi.wikispaces.com Sitesinde Üye olunuz

Okul Deneyimi Dersi web destek sitesine Üyelik için aktivasyon kodu: R3N33DQ Web Adresi: https://wikispaces.com/join/R3N33DQ Kod aktivasyon sonu tarihi: 07 Kasım 2014 Örnek http://okuldeneyimi.wikispaces.com sitesinde Üye olunuz

Okul Deneyimi -I-

Dersin Amaç ve işleyişi Öğretmen adayının uygulama yapacağı okulu, öğrencileri, programı, yönetici ve öğretmenleri tanımasını hedefler. Gözlem ve görüşmelere dayanır. Böylece lisans programında alınacak derslere bir temel oluşturabilir.

Öğretmen adayında kazanılması hedeflenen özellikler Okul örgütünü, işleyişini ve öğretmenliği sistemli bir yaklaşımla tanımak. Okul yönetimi, okul işleri ve kaynakları hk. bilgi sahibi olmak. Sınıf ortamında ve okuldaki etkinlikleri gözleyerek tanımak.

Öğretmen adayında kazanılması hedeflenen özellikler Derslerin işlenişi ve kullanılan eğitim yöntemleri hakkında fikir sahibi olmak. Öğretmen ve öğrencilerin okulda geçirdikleri bir günü, nasıl değerlendirdiklerine ait fikir sahibi olmak.

Ders Kapsamı Ders haftada 1 (veya 2) gün ve 1 dönem sürer. Öğretmen adayının okulda yaşamı tanımasını ve öğrenmesini amaçlar. Öğretmen adayının yaptığı görevler ve etkinlikler; onlara deneyimli öğretmenleri görev başında gözleme, öğrencileri tanıma fırsatı sağlar.

Ders Etkinlikleri 1. Dersi planlama ve etkinlikleri sıraya koyma 2. Öğretmenin Okuldaki Bir Günü* 3. Öğrencinin Okuldaki Bir Günü* 4. Okulda sizin alanınızla ilgili bölüm* 5. Derslerin gözlenmesi* 6. Öğretim Yöntemleri*

Ders Etkinlikleri 7. Soru sorma* 8. Yönerge ve açıklamalar 9. Dersin yönetimi ve sınıfın kontrolü 10. Öğrenci çalışmalarının değerlendirilmesi 11. Çalışma yapraklarının hazırlanması ve kullanılması 12. Mikro Öğretim Teknikleri

Ders Etkinlikleri 13. Okul ve sorunları* 14. Ders kitaplarından yararlanma 15. Test hazırlama, puanlama, analiz 16. Öğretimde simülasyonlardan yararlanma 17. Grup çalışmaları* 18. Soru sorma alıştırmaları*

[*] Okul Deneyimi –I dersi, sadece bir dönemlik bir gözlem çalışması olduğundan; (*) İŞARETLİ konularından uygun bazı üniteleri ayni hafta içinde işlenecek şekilde birleştirerek, çalışmanızı ünite sayısının toplamı dönem sonunda tamamlanacak biçimde planlayınız. Okullardaki uygulamalarınızı bu sırada yürütüp tamamlayınız. Mikroöğretim, özel öğretim yöntemleri dersinin içinde ele alınabilir ise, bunun yerine diğer etkinliklerden birini koyunuz.

Dönem başı ve sonunda yapılacak ÖDEV etkinliği Alttaki sorular formunu, dönem başında ve dönem sonunda 2 kez tekrarlayınız. Yazdıklarınızı arkadaşlarınızla paylaşınız. Dönem sonunda raporunuza ikisinin farkını da yorumlayınız. SİZCE * Kaliteli bir sınıfın (öğrenci) özellikleri nelerdir? * Etkili bir öğretmenin özellikleri nelerdir? * Mükemmel bir dersin özellikleri nelerdir? * Hangi özellikler kötü bir sınıfın (öğrenci) işaretidir? * Hangi özellikler yetersiz bir öğretmenin işaretidir? * Hangi özellikler verimsiz bir dersin göstergesidir?

Etkinlik 2 ÖĞRETMENİN OKULDAKİ BİR GÜNÜ

Etkinlik 2 Bir öğretmen okulda ne tür işler yapmakta, ne tür roller üstlenmektedir? a) Eğitim-öğretimle ilgili roller b) Yönetimle ilgili roller c) Rehberlik ve psikolojik danışma ile ilgili roller Bunların bir listesini çıkartınız (alttaki listeden yararlanarak, ve görev rollerini gruplayarak kendi listenizi oluşturunuz)… ÖR. LİSTE - Ders hazırlığı, ders, öğrencilerle ilgili kayıt tutma, nöbet tutma, diğer öğretmenler veya zümre öğretmenleriyle görüşmeler, ders materyalleri hazırlama, sınıf/lab ortamını düzenleme, öğrencilerle görüşmeler, velilerle iletişim, ders dışı eğitsel/sosyal faaliyetler, okul yönetimince verilen işler,….vb vb.

Etkinlik 2 Öğretmeni gözlerken dikkat edilmesi gereken hususlar: Öğretmenden önce okulda olmak Öğretmenin yaptığı tüm işlerin bir listesini oluşturmak Her bir işe ayrılan zaman bilgisini tutmak Hafta içinde tekrarlanan işleri tespit etmek Gün sonunda öğretmenle görüşürken, o günün mesleki açıdan rutin çalışmaları ne kadar temsil ettiğini konuşmak Gözlem günü dışında öğretmenin sıkça üstlendiği görev ve işler konusunda ondan bilgi almak GÖZLEM VE ÖĞRETMEN GÖRÜŞMENİZ SONUCUNDA ELDE ETTİĞİNİZ SONUÇLARI RAPORLAŞTIRINIZ.RAPORDA GÖZLEM ÖNCESİ VE SONRASI DÜŞÜNCELERİNİZİ TARTIŞINIZ.

Etkinlik 3 ÖĞRENCİNİN OKULDAKİ BİR GÜNÜ

Etkinlik 3 Öğrenciyi gözlerken dikkat edilmesi gereken hususlar: Öğrencinin gün içerisinde devam ettiği dersler? Ders süresince sınıfta yapılan etkinlikler ve gözlenen öğrencinin bu etkinliklere katılımı? Motivasyonu? Bunun için aldığı katkı? Öğrencinin sosyal veya eğitsel etkinliklere katılımı? Öğrencinin ders dışı zamanlarını nasıl geçirdiği? (bireysel, grupsal, öğretmenle) ÖĞRENCİ GÖZLEMİNİZ SONUCUNDA ELDE ETTİĞİNİZ NOTLARI RAPORLAŞTIRINIZ. RAPORDA GÖZLEM ÖNCESİ VE SONRASI DÜŞÜNCELERİNİZİ ARKADAŞLARINIZLA TARTIŞINIZ.

Önümüzdeki seminer günü ibraz edilmesi gerekenler… İşlenmeye başlanmış yoklama formu 2 etkinliğe ilişkin rapor (Ör: öğretmenin okuldaki bir günü+öğrencinin okuldaki bir günü)