ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
Advertisements

Nedir?. Genel Şartlar 1. Ders verme hareketliliği gerçekleştirilecek iki ülkeden en az birinin AB üye ülkesi olması gerekir. 2. Ders verme hareketliliğinden.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI.
GENEL OLARAK ÜNİVERSİTE TEŞKİLATI
LLP/ERASMUS HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ
Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus AB Yüksek Öğretim Programı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi.
T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI OFİS BAŞKANLIĞI
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
LLP / Erasmus Bilgi Paylaşım Toplantısı Meslek Yüksek Okulu Yrd.Doç.Dr. Çetin GENÇER AB Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Kurumsal Koordinatörü.
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
Erasmus Hareketliliği
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ LLP-ERASMUS PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ YENİDEN YAPILANMA TOPLANTISI I Yrd. Doç. Dr. Pınar ENGİNCAN/
NASIL ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLURUM … Bölüm 1 Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
Yardımcı Doçentli ğ e Ba ş vurma ve Atanma PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
İKİLİ ANLAŞMALAR (BİLATERAL AGREEMENT).  Erasmus İkili Anlaşması (Bilateral Agreement); İki yüksek öğrenim kurumunun Erasmus programı kapsamında yapmayı.
2010/2011 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği DEÜ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis Başkanlığı.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI Ocak 2009.
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI. Mevlana Değişim Programı, Türkiye’de yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim.
Ö ğ retim Üyeli ğ ine Yükseltilme ve Atanma YÜKSEKÖ Ğ RET İ M KURULU BA Ş KANLI Ğ I PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
DEĞİŞİM PROGRAMLARI FAALİYET BÖLGELERİ HARİTASI 1 ŞUBE MÜDÜRÜ 3 UZMAN 2 ŞEF 1 VERİ HAZIRLAMA KONTROL İŞLETMENİ 3 SÖZLEŞMELİ PERSONEL OLMAK ÜZERE ON PERSONELDEN.
1. Farabi Değişim Ofisi Giden Öğrenci Gelen Öğrenci 2.
2015 UYGULAMASINDA ÖNCE ( ARASI TEŞVİK DEĞERLENDİRME İÇİN) A.GEÇİCİ AKADEMİK TEŞVİK KOMİSYONU (ÜNİVERSİTE DÜZEYİNDE) B.GEÇİCİ ÖN.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
Özürlü Öğrenci Birimleri Engelsiz Üniversite Birimleri 17.MAYIS.2010 Prof. Dr. Bülbin Sucuoğlu
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ TOPLANTISI Genel Bilgilendirme
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü Gülsüm MEZGEL YARTAŞ 31/03/ Bahar Dönemi Erasmus+ Personel Hareketliliği Sunumu.
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI “Geleceğe… En İyiye…” Nisan 2016 İDARİ DEĞERLENDİRME.
Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 17 Nisan 2017 Erasmus+ Değişim Programı Uzm. Pınar UÇAK Nesibe ZİRZAKIRAN.
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
KURUMLARARASI ANLAŞMALAR
SAYILI KANUNUN 40/B MADDESİ KAPSAMINDA GÖREVLENDİRME
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
Proje Tabanlı Uluslararası Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı 10 Ocak 2018 Doç. Dr. Ülkü ÖZBEY Kurum Koordinatörü.
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
BİLGİ’DE ULUSLARARASI DEĞİŞİM
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
ÜNİVERSİTE ORGANLARI Öğr. Gör
ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Fakülte, Yüksekokul, Enstitü, MYO Açılması Uygulama ve Araştırma Merkezi Açılması Bölüm, Anabilim Dalı, Bilim Dalı.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ Değişim Programı 2018 Projesi Öğrenci Tanıtımı Mart 2019
Sunum transkripti:

ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ

Personel Hareketliliği Ders Verme Eğitim Alma

KİMLER FAYDALANABİLİR? Ders Verme Eğitim Alma AKADEMİK PERSONEL (Ders verme yükümlülüğüne sahip, tam / yarım zamanlı) AKADEMİK ve İDARİ PERSONEL (İdari Personel / Öğretim Üyeleri / Okutman / Uzman / Arş.Gör. )

DERS VERME HAREKETLİLİĞİ Erasmus Kurumlararası Anlaşması zorunludur Misafir olarak gidilen kurumda en az 8 saat ders vermek gerekmektedir Faaliyet süresi en az 2 gün en fazla 2 aydır Sadece AB üyesi ülkelerle gerçekleştirilebilir

EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ Misafir olarak gidilen kurumda en az 5 gün eğitim almak gerekmektedir Kurumlararası Anlaşma gerekmemektedir Sadece AB üyesi ülkelerle gerçekleştirilebilir

Nerelerden Eğitim Alınabilir? Üniversiteden Üniversiteye Üniversiteden İşletmeye (Anlaşmaya gerek yoktur)

PERSONEL HAREKETLİLİĞİ SEÇİM KRİTERLERİ Daha önce faydalanmamış personele, Daha önce Erasmus faaliyetlerine dâhil olmayan birimlere, Daha önce faaliyet yapılmayan veya az yapılan yükseköğretim kurumu/işletme ile hareketlilik gerçekleştirecek başvurulara, Daha önce ders verme hareketliliğinde yer almayan veya az sayıda yer alan ülke ile hareketlilik planlayan personele,

PERSONEL HAREKETLİLİĞİ SEÇİM KRİTERLERİ Ayrıca, Ders Verme Hareketliliğinde; Mevcut başvurular içinde en fazla kurumlararası anlaşma yapan birimlere Eğitim Alma Hareketliliğinde ise; İdari personel arasından hizmet yılı en fazla olana öncelik tanınır

Erasmus Personel Hareketliliği Takvimi İlan (Ekim - Kasım) Başvuru (20 gün) Adayların Bildirilmesi Değerlendirme Sonuçların İlanı Oryantasyon Hareketliliğin Gerçekleştirilmesi

Erasmus Personel Hareketliliği Takvimi 1. İLAN – BAŞVURU ÇAĞRISI Web sayfası, resmi yazı ve otomasyondan atılan e-posta ile tüm personele duyurulur 2. BAŞVURU SÜRECİ Adaylar online başvuru yapar ve belgelerini Dekanlık/Müdürlük/Daire Başkanlıklarına teslim eder 3. ADAYLARIN BİLDİRİLMESİ Birimlerin asil ve yedek olarak adayları Koordinatörlüğümüze resmi bir yazıyla bildirmesi

Erasmus Personel Hareketliliği Takvimi 4. DEĞERLENDİRME Erasmus Seçim Komisyonu tarafından asillerin seçilmesi. Komisyon; yetkili Rektör Yardımcısı, Erasmus Kurum Koordinatörü, Fakülte / Enstitü / Yüksekokul Erasmus Koordinatörleri ve Erasmus Kurum Koordinatörlüğü personelinden oluşur. 5. SONUÇLARIN İLANI Web sayfamızdan duyurulur 6. ORYANTASYON TOPLANTISI Yapılması gerekenler ve işleyişle ilgili detaylı bilgi verilmesi 7. HAREKETLİLİĞİN GEREKLEŞTİRİLMESİ

ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ TEŞEKKÜRLER ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ Aslı EKEN aslieken@gazi.edu.tr 202 38 56