MADEN SUYUNUN BİLİNMESİ GEREKEN FAYDALARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAMSUN 2007.
Advertisements

İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
AŞIRI TUZ TÜKETİMİNİN AZALTILMASI VE ÖNEMİ
OBEZİTENİN ÖNLENMESİ.
NEW ERA OLIVE & SPA SERILERI.
ERGENLİK DÖNEMİ BESLENME.
Su Arıtımı Nedir? Dünya standartlarında en son su arıtma teknolojilerini kullanarak kaliteli, güvenilir ve sağlıklı su elde edilmesini sağlayan su arıtma.
Mineral Biyokimyası Gürbüz POLAT.
SAĞLIKLI BESLENME VE BESİN GRUPLARI
Sindirim Sistemi.
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDEDİR
MEYVELERİN VE SEBZELERİN YARARLARI MEYVELERİN YARARLARI.
SAĞLIKLI BESLENMEDE 10 TEMEL ADIM
SAĞLIKLI BESLENME VE BİLİNEN YANLIŞLAR
İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
UŞAK HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
UŞAK HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ İVİ Kivi meyvesi folik asit, potasyum, krom ve E vitamini yönünden zengindir. Bir kivi meyvesi günlük C vitamini ihtiyacını fazlasıyla.
HÜCRE ZARINDAN MADDE GEÇİŞİ 17-21/03/2014
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
11-17 MART TUZA DİKKAT HAFTASI
SAĞLIKLI BESLENMEDE SÜTÜN ÖNEMİ
İlk dişlerimiz 6-8 aylıkken çıkmaya başlar
Metaller, Ametaller ve Yarı metaller
ÜNİTE DEĞERLENDİRME -Çoktan Seçmeli Test.
FAYDALI BESİNLER.
Şeftali Şeftali anayurdu Doğu Asya ve Çin olan meyvedir.Çiçekleri kabızlığı giderir ve bağırsak solucanlarını düşürür. Şeftalinin faydaları Vücudun hastalıklara.
DENGELİ BESLENMENİN ÖNEMİ VE SAĞLIĞA ETKİSİ
BİRİNCİ HAFTA Mutfakta kullanılan temel gıda maddeleri.
Prof. Dr. Tanju BESLER Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü.
Farklı element atomları uygum şartlarda bir araya geldiğinde yeni maddeler oluşur. Bu yeni maddeleri oluşturan atomlar arasında kimyasal bağ bulunmaktadır.
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
DENGELİ BESLENME, ÖZBAKIM BECERİLERİ VE BULAŞICI HASTALIKLAR
İKİ YADA DAHA FAZLA MADDENİN ÖZELLİKLERİNİ KAYBETMEDEN ÇEŞİTLİ ORANLARDA KARIŞMASI İLE OLUŞAN TOPLULUĞA KARIŞIM DENİR KARIŞIMLAR İKİ SINIFTA İNCELENİR.
ASİT VE BAZLARIN ÖZELLİKLERİ
İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
MİNARALLER KALSİYUM Süt ve süt ürünleri, yeşil yapraklı sebzeler, kuru meyveler, fındık, narenciye ve bazı balıklarda bulunur. Yararları : Kemik ve dişlerin.
Organlarımız ve Görevleri
BÖLÜM 15 BESLENME. BÖLÜM 15 BESLENME Bebek ve çocuğun sağlıklı büyüme ve gelişmesi ancak uygun bir beslenme ile sağlanabilmektedir.
Beslenme İnsanın büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli ögeleri alıp vücudunda kullanmasıdır. Ayşe BAYSAL, Beslenme,
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
AD:Anıl SOYAD:Köylü SINIF:9/A NUMARA:378
SUYUN İNSAN YAŞAMINDAKİ YERİ
İYONİK BAĞLAR Hazırlayan: Erçin ÇORBACIOĞLU.
ÜRÜN İçme suyu,insanlar tarafından içilmesi güvenli olan sudur.Çoğu gelişmiş ve gelişmekde olan ülkelerde şehir şebekesinden akan su içme su kalitesindedir.Ancak.
İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
İLKOKUL VE ORTAOKULLAR İÇİN SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
Uzm.Dr. Mehmet Zahit Çıracı
MADENSEL MADDELER (MİNERALLER)
FAZLA TUZ VE YAĞ TÜKETİMİ ATIK YAĞLARIN TEKRAR KULLANIMI
EMZİKLİLİK DÖNEMİNDE BESLENME Muhammet Özgür DEMİR.
Şeker Tüketİmİ ve SağlIk
Makarnanın kendi değil sosu kilo aldırır !
PROTEİN TOZU GERÇEĞİ Kas büyümesi, yeterli protein varlığında egzersize cevap olarak meydana gelir. Protein suplemanları, kişinin diyeti proteinden yetersiz.
Güney Amerika Güzeli Ananas
VİTAMİNLER.
BİTKİLERDE BESLENME.
Harika bir fosfor kaynağı… Kolesterol düşürücü etki…
GENÇLERDE UYUM.
Mineraller Tüm hücrelerin gereksinim duyduğu maddelerdir
SPORCU İÇECEKLERİ Spor içecekleri; sporcunun kaybettiği sıvı ve elektrolitlerle birlikte karbonhidrat da sağlayan, antrenman öncesi ve sonrası ile yarışma.
DENGELİ BESLENME SEDA DEMİRAĞ.
CANLILARIN TEMEL BİLEŞENLERİ
Sağlıklı Beslenme. YETERLİ VE DENGELİ BESLENME VÜCUDUN BÜYÜMESİ, YENİLENMESİ VE ÇALIŞMASI İÇİN GEREKEN DÖRT TEMEL BESİN GRUBU OLAN ”SÜT VE ÜRÜNLERİ”,
SU KİMYASI VE SU ARITIMI
BİLEŞİKLER VE FORMÜLLERİ
Yeterli ve Dengeli Beslenme Sağlığımızın korunması için bir günde tüketilen yiyeceklerin dört ana besin grubunu içermesi ; Yaş, cinsiyet ve aktiviteye.
Beslenme İlkeleri - 7.
Sunum transkripti:

MADEN SUYUNUN BİLİNMESİ GEREKEN FAYDALARI Dyt. Işıl ÖZBAY

Yurt dışında mineralli su olarak adlandırılan maden suyu; içerisinde çözünmüş mineral tuzları, elementler ve gaz içeren yer altı sularından elde edilen doğal bir mineral deposudur. Dyt. Işıl ÖZBAY

Cildimizin nemli, gergin ve genç kalmasını sağlar. İçeriğindeki sülfat ve bikarbonat iyonları sayesinde mide-bağırsak sistemimizi rahatlatıcı etki gösterir. Ayrıca böbrek fonksiyonlarını dengeler. Bulundurduğu kalsiyum kemik yapısının, florür de ağız ve diş sağlığının gelişmesi için son derece yararlıdır. Cildimizin nemli, gergin ve genç kalmasını sağlar. Dyt. Işıl ÖZBAY

Özellikle yaz aylarında ve spor yaptıktan sonra ter ile kaybedilen tuz ve minerallerin geri alınması için güzel bir alternatiftir. Spor sonrasında ayran ile birlikte içildiğinde hem tok tutma hem de zayıflamaya yardımcı etkisi vardır. Yemeklerle birlikte tüketildiğinde besinlerden mineral emilimini kolaylaştırır. Dyt. Işıl ÖZBAY

Sağlıklı bir birey günde 2 şişe maden suyu tüketebilir. Ancak sodyum içeriğinden dolayı hipertansiyon tanısı almış bireylerin mutlaka etiket okuyarak tüketmesi gerekmektedir !! Dyt. Işıl ÖZBAY

Gercekdiyetisyenler.com