Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OBEZİTENİN ÖNLENMESİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OBEZİTENİN ÖNLENMESİ."— Sunum transkripti:

1 OBEZİTENİN ÖNLENMESİ

2 Obezite Nedir? Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından obezite “Sağlığı bozacak ölçüde yağ dokularındaki anormal artış veya aşırı yağ birikmesi“ olarak tanımlanmıştır.

3 OBEZİTENİN NEDEN OLDUĞU HASTALIKLAR
ŞEKER HASTALIĞI KALP HASTALIKLARI HİPERTANSİYON SAFRA KESESİ TAŞI REFLÜ-ÜLSER GUT-ARTRİT PSİKOLOJİK SORUNLAR KANSER FELÇ-İNME UYKU APNESİ

4 Çocuk ve gençlerin sahip olduğu yanlış beslenme alışkanlıkları, önemli sağlık sorunlarını beraberinde getirmektedir. Çocukluk dönemindeki bu hatalı beslenme uygulamaları; yüksek tansiyon, kalp ve obezite (aşırı şişmanlık) gibi hastalıklar için temel risk faktörü oluşturuyor.

5 Sabah kahvaltısı mutlaka yapılmalı, öğün atlanılmamalıdır
Sabah kahvaltısı mutlaka yapılmalı, öğün atlanılmamalıdır. Süt içme alışkanlığı mutlaka edinilmelidir. Kemik sağlığı için, kalsiyum yönünden zengin süt, peynir, yoğurt tüketimine özen gösterilmelidir. Bol miktarda sebze-meyve ile günde en az 8-10 bardak sıvı tüketilmelidir. Şeker, tuz ve yağ içeriği yüksek yiyecek-içecek tüketiminin, bir çok hastalığı beraberinde getirdiği unutulmamalıdır.

6 Temiz ve mikropsuz besinleri tüketmeye özen gösterilmeli
Temiz ve mikropsuz besinleri tüketmeye özen gösterilmeli. Çiğ sebze ve meyveler bol suyla yıkanmadan kesinlikle yenilmemelidir. Açıkta satılan yiyecekler satın alınmamalıdır. Eller yemekten önce mutlaka yıkanmalı, unutmayın kirli eller pek çok hastalık mikrobu taşımaktadır.

7

8 SAĞLIKLI GÜNLER


"OBEZİTENİN ÖNLENMESİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları