Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ İVİ Kivi meyvesi folik asit, potasyum, krom ve E vitamini yönünden zengindir. Bir kivi meyvesi günlük C vitamini ihtiyacını fazlasıyla.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ İVİ Kivi meyvesi folik asit, potasyum, krom ve E vitamini yönünden zengindir. Bir kivi meyvesi günlük C vitamini ihtiyacını fazlasıyla."— Sunum transkripti:

1 Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ İVİ Kivi meyvesi folik asit, potasyum, krom ve E vitamini yönünden zengindir. Bir kivi meyvesi günlük C vitamini ihtiyacını fazlasıyla karşılar. C vitamini içeriği ile dış etkenlere bağlı kanserojen etkilerle mücadele eder.

2 Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ İVİ Kiviler yumuşatıcı özelliği olan proteolitik enzimlerden aktinidin ihtiva ederler ve bu enzim ile sindirime yardımcı olurlar. İçerisindeki değişik mineral maddeler sayesinde stres azaltıcı etkisi vardır. Grip ve soğuk algınlığının çabuk atlatılmasını sağlar.

3 Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ Kivi kolesterol seviyesini düşürücü, kanı temizleyici özelliği yanında göğüs hastalıklarının tedavisinde faydalıdır. Kan basıncını ayarlayıp tansiyonu düşürür ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini artırır. Yemek borusu, mide ve kalın bağırsak kanserlerinin oluşmasını engellemede önemli rol oynar.

4 UZ Muzların besleyici yönü çok zengindir.
Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ Muzların besleyici yönü çok zengindir. Folik asit, potasyum ve B6 vitamini bakımından son derece zengin bir meyvedir. İçerdiği E vitamini sayesinde deriyi korur ve genç kalmasını sağlar. Vitamin B6 büyümeyi olumlu etkiler.

5 UZ Muz aynı zamanda mineral yönünden de zengindir.
Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ UZ Muz aynı zamanda mineral yönünden de zengindir. Demir içeriği kan yapıcı , kalsiyum içeriği ise depresyon giderici olarak etki gösterir. Magnesyum içeriğide kramp oluşumunu önler. Kalbe ve kas sistemine olumlu etki gösterir. Yorgunluğa ve ishale iyi gelir.


"Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ İVİ Kivi meyvesi folik asit, potasyum, krom ve E vitamini yönünden zengindir. Bir kivi meyvesi günlük C vitamini ihtiyacını fazlasıyla." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları