İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Kurma Yükümlülüğü.
Advertisements

İŞ KAZALARI VE MESLEK HASTALIKLARINDAN DOĞAN HUKUKİ SONUÇLAR
Page  1. İSİG KURULU 50 ve daha fazla çalışanın bulunduğu 6 aydan fazla süren işlerin yapıldığı tüm işyerlerinde, İş Sağlığı Ve Güvenliği Kurulu! İSG.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 6331
Eğitimde Hedefler ve Hedef Türleri
Sunullah DOĞMUŞ Makine Mühendisi, MBA A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı İGU ve İH Eğitmeni
Entegre Savaş Zararlı ve hastalık etmenlerine karşı kullanılan çeşitli yöntemlerin birbirini tamamlayıcı, ekosistemdeki dengeyi koruyucu şekilde uygulanmaları...
ISG YÖNETİM SİSTEMLERİ OHSAS 18001İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ISO 9001Kalite Yönetim Sistemi ISO 14001Çevre Yönetim Sistemi.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE RİSK YÖNETİMİ VE DEĞERLENDİRMESİ
Sağlık Gözetimi ve Çalışma Ortamı Gözetimi
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE GENEL BAKIŞ VE GÜVENLİK KÜLTÜRÜ.
HAZIRLAYAN VE SUNAN: HAYATİ İBRAHİM GÜVEN. HOŞGELDİNİZ… Konuşmamı ülkemizde misafir ettiğimiz sayın temsilcilere hoş geldiniz diyerek başlamak istiyorum.Ayrıca.
Konu; İşyeri Etiği 1.SORU 98 2.SORU 99 3.SORU SORU 98 2.SORU 99 3.SORU 100.
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
Zihinsel engellilerin sınıflandırılması
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
Gıda Mühendisli ğ i Laboratuvarlarının İ ş Sa ğ lı ğ ı ve Güvenli ğ i Açısından De ğ erlendirilmesi Mehmet Akif Erkan 1, Gizem Yaylı 2, Emine Rabia Karpuzoğlu.
Dünya engelliler günü. Engelli Olmak Bir Engel Mi?
İŞ’TE GÜVENLİK PROJESİ. AMAÇ Proje; ILO ile Türkiye arasında 2015 yılında imzalanan İş Sağlığı ve Güvenliğini Geliştirme Çerçeve Sözleşmesi doğrultusunda;
Barış BÜYÜKTERZİ İSG Uzmanı ES-AS İŞ GÜVENLİĞİ VE ÇEVRE DANIŞMANLIĞI İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ 18 MAYIS 2012.
DOĞA KİRLİLİĞİ. 1) Güneş ışınlarının içerisine girmesine izin verip ısının dışarıya kaçmasına sınırlayarak iç ortamın dış ortama göre daha sıcak olmasını.
Bölüm 2 B ÖLÜM 2 İ SG’YE G ENEL B AKIŞ VE G ÜVENLİK K ÜLTÜRÜ Doç. Dr. Mehmet ERTAŞ Fen Fakültesi, Fizik Bölümü B Sınıfı İSG Uzmanı
NETWORK YÖNETIMI Ş. Bü ş ra Güngör NETWORK YÖNETIMI NEDIR? Network, sunucu, yazıcı, bilgisayar ve modem gibi veri ileti ş im araçlarının güncel.
Prof. Dr. Arslan TUNÇBİLEK
DOÇ.DR.SAİM OCAK MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
Ünite 2.
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ
OKUL- ÇEVRE İLİŞKİLERİ
Kaldırımlar Yayalarındır
6745 SAYILI “YATIRIMLARIN PROJE BAZINDA DESTEKLENMESİ İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN”DA YER ALAN ÖNEMLİ.
“ekonomik, sosyal ve kültürel gereksinmelerini karşılayabilmek için
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
ÇAĞDAŞ EĞİTİM SİSTEMİNDE ÖĞRENCİ KİŞİLİK HİZMETLERİ VE REHBERLİK
NOT VERME VE MEZUNİYET.
BİLGİ GÜVENLİĞİ Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar
YAYGIN EĞİTİM Yaygın Eğitim: Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş
Bu sorunlar neden çözülmeli?
BİLGİ GÜVENLİĞİ Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar
BİLSEM NEDİR? “Bilim ve Sanat Merkezi, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında.
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
Türkiye’de ve Dünyada İş Sağlığı ve Güvenliği
SarIyer beledİyesİ gençlİk eğİtİm merkezİ Aİle-eğİtmen buluŞmasI
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜTLERİ
1. sağlık ve sağlığın girdileri
BİLGİ GÜVENLİĞİ Güvenli Şifre Oluşturma Bilgi Gizliliği ve Güvenliği
BÜTÜNLEŞİK ÖĞRETİM MATERYALİ TASARIMI STEM İLİŞKİLENDİRMESİ
İş Sağlığı ve Güvenliği Çevre Güvenliği ve Kalite Müşteri Memnuniyeti
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu
Sağlık Bilimleri Fakültesi
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ ve OKUL YÖNETİMİ
ACİL DURUM PLANI.
RİSK YÖNETİMİ, DEĞERLENDİRİLMESİ VE METODOLOJİLERİ
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
BİLGİ GÜVENLİĞİ Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar
KKTC’DE ENGELLİ HAKLARI
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
Futbol Yetenek Avcısı AOFScout.
İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Eğiticisi
Açık ocak işletmesinde İSG uygulamaları: Çimento sektöründen bir örnek
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisinin Tanıtımı
Okul Öncesi Eğitim.
İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları
KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK
TUTUM BELGESİ 1.Toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin farkındalığı arttırmak amacıyla çalışmalar yapmak,   2.“Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” dersinin aynı.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ TEMEL İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ.
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
Sunum transkripti:

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ EĞİTİMCİ MUSTAFA USLU A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ NEDİR ?

İş Sağlığı ve Güvenliği; işin yapılması sırasında çeşitli nedenlerden kaynaklanan sağlığa ve güvenliğe zarar verebilecek koşullardan korunmak amacı ile yapılan sistemli çalışmalardır.

İş Sağlığı ve Güvenliği İşyerlerinde Çalışanların Sağlıklı ve Güvenli çalışmalarını Sağlamak amacıyla alınması gereken TEDBİRLER DİZİSİDİR.

İSG. EĞİTİMİNİN ÖNEMİ İş kazası ve Meslek hastalıklarının yarattığı ekonomik kayıplar yanında sosyal kayıplar da göz önüne alındığında, Günümüzde önleyici İSG faaliyetlerinin daha önemli ve öncelikli olduğu anlaşılmaktadır.

İSG. EĞİTİMİNİN AMACI İSG alanında eğitim; Yönetici ve işçilerin iş kazaları ve meslek hastalıklarına neden olan riskleri tanımaları ve bu riskleri önlemeye hazır olmalarını sağlamak amacıyla yapılmaktadır.

İşyerlerinde sağlıklı ve güvenli bir ortam temin etmek, İSG. EĞİTİMİNİN AMACI İşyerlerinde sağlıklı ve güvenli bir ortam temin etmek, İş kazalarını ve meslek hastalıklarını 0 a indirmek, Çalışanları yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmektir.

İSG. EĞİTİMİNİN AMACI Çalışanları çalışma ortamından kaynaklanan sağlık ve güvenlik risklerine karşı korumak, Çalışanların sağlık, güvenlik ve refahını sağlamak ve geliştirmek. Üretimin devamlılığını sağlamak Verimliliği artırmak.

İŞ KAZASI NEDİR? Aşağıdaki durumlardan birinde meydana gelen ve sigortalıyı hemen veya sonradan fiziksel ve ruhsal arızaya uğratan olaydır:

İŞ KAZASI NEDİR? Sigortalının işyerinde bulunduğu sırada İşveren tarafından yürütülmekte olan iş dolayısı ile Sigortalının işveren tarafından görev ile başka bir yere gönderilmesi yüzünden asıl işini yapmaksızın geçen zamanlarda

İŞ KAZASI NEDİR? Emzikli kadın sigortalının çocuğuna süt vermek için ayrılan zamanlarda Sigortalının, işverence sağlanan bir taşıtla işin yapıldığı yere götürülüp getirilmeleri sırasında

İŞ KAZALARININ NEDENLERİ Kazaların çoğu, güvensiz davranış ve şartlardan veya bunların birleşmesinden meydana gelir.

İŞ KAZALARININ NEDENLERİ İş kazalarının nedenleri genel olarak 3 grupta incelenir. A) Tehlikeli Şartlar: ( % 20 – 30 ) B) Tehlikeli Hareketler: ( % 70 – 80 ) C) Umulmadık Olaylar: ( % 1 – 2 )

İŞ KAZALARININ NEDENLERİ A) Tehlikeli Şartlar: ( % 20 – 30 ) * Arızalı makine ve araçlar * Makinelerin düzensiz yerleştirilmesi * İş yerinin tertipsiz ve düzensiz olması Yetersiz aydınlatma, ısı ve havalandırma * Toz ve gürültünün fazla olması * Bakımı yapılmamış ekipman,

İŞ KAZALARININ NEDENLERİ B)Tehlikeli Hareketler (% 70 – 80) * Teknik bilgi noksanlığı * Dikkatsizlik, ihmal, beceriksizlik * Aşırı cesaret ve güven. * Utanma ve fiziksel noksanlıklar * Ruhsal bunalımlar.

İŞ KAZALARININ NEDENLERİ * Dalgınlık, Acelecilik * Emniyet Tedbirlerine Uymama * Şakalaşma, Aşırı hız, * Tehlikeli Çalışma, * Fiziksel yetersizlik, * Tecrübesizlik,

İŞ KAZALARININ NEDENLERİ B)Tehlikeli Hareketler ( % 70 – 80 ) Çalışan kişinin çeşitli nedenlerle, örneğin özel hayatına ilişkin problemler dolayısıyla gerekli dikkati göstermemesi kaza nedenlerinin başında yer alır.

İŞ KAZALARININ NEDENLERİ B)Tehlikeli Hareketler ( % 70 – 80 ) Ayrıca uykusuzluk, Aralıksız olarak uzun süreli çalışmalar da dikkatin dağılmasına neden olabilir.

İŞ KAZALARININ NEDENLERİ B)Tehlikeli Hareketler ( % 70 – 80 ) En tehlikelisi de "Bana bir şey olmaz“ düşüncesidir. Her an kaza olabilecek gibi tedbirli olmak zorundayız.

İŞ KAZALARININ NEDENLERİ B)Tehlikeli Hareketler ( % 70 – 80 ) *İşyerinde kazalara karşı korunma amacıyla belirlenmiş bir takım kurallar vardır. *Bu kurallara uyulmaması da kaza nedeni olabilir.

İŞ KAZALARININ NEDENLERİ C) Umulmadık Olaylar ( % 1 – 2 ) *Deprem, *Yıldırım, *Sel, *Su baskını vb.

MESLEK HASTALIĞI Sigortalının çalıştırıldığı işin niteliğine göre; Tekrarlanan bir sebeple veya İşin yürütüm şartları yüzünden uğradığı Geçici veya Sürekli Hastalık, Sakatlık veya Ruhi arıza halleri

KAZALAR İLE İLGİLİ YANLIŞ YAKLAŞIMLAR (Kaza Öncesi) Biz her zaman böyle çalışırız ! Bana bir şey olmaz ! Yıllardır bu işi yapıyorum ! Bugüne kadar bir şey olmadı ! Kendime korkak dedirtmem !

İŞ KAZALARININ İŞ SAATLERİNE GÖRE DAĞILIMI Günün ilk saatlerinde iş kazaları en fazla oluyor.(Eksik Konsantrasyon) İlerleyen saatlerde gittikçe azalıyor. (Uygun Motivasyon) Çıkış saatlerine yakın tekrar kazalar artıyor. (motivasyonun azalması-Dış dünyaya yönelme)

İlgiyle dinlediğiniz için teşekkür ederim. 