MAYIS 2017 AYINA AİT FİLM GÖSTERİSİ PROĞRAM AKIŞI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Şeyh Edebali’nin Osman Gaziye Nasihatı ~ Tarihte Yolculuk ~
Advertisements

Film Gösterimi : / Gösterim yeri : Merkez Kütüphane Toplu Gösterim Salonu Filmin adı : Pers Prensi : Zamanın kumları Oyuncular : Jake.
Jean-Christophe Grangé ( ? ).  15 Temmuz 1961’de Fransa’da dünyaya geldi.  Üniversite eğitiminin ardından serbest gazeteci olarak çeşitli haber.
Powerpoint Uygulaması
HAZIRLAYAN : EBRU ÖZÇİFTÇİ NO: 1257 SINIF: 6-B
OLAY ÇEVRESİNDE OLUŞAN METİNLERİ TANIMA VE GRUPLANDIRMA
TÜRK EDEBİYATINDA HİKAYE
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için ‘mouse’u tıklayınız.
MASAL.
Sağol “Warhol”.
TİYATRO ve GÖLGE OYUNU.
YEŞİM ÇAKIR 8/A 535.
LONDRA.
T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
BÖLÜM V: FOCUS NAZAN SEZEN. “Akışı hisset… Akıntının bir parçası olmak için, amacı anlamalısın” Warrel Dane.
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
TIME OF MY LIFE Yönetmen: Nic Balthazar Yapımcı: Peter BOUCKAERT(Eyeworks) Yapım Yılı: 2012 Oyuncular: Koen De GRAVES, Ben SEGERS, Lotte PINOY, Felix MAESSCHALCK,
Müzik The Whiff Elvis Presley.
(Slayt geçişleri otomatik değildir, kendiniz tıklayınız)
 Tema seçilip konu belirlendikten sonra film öyküsünün özetlenmesidir.  Konu hakkında yapımcı ve yönetmeni aydınlatır.  Zaman ekonomisi açısından önemlidir.
Danko'nun Kalbi.
1-5 NİSAN GÖSTERMEYE BAĞLI EDEBİ METİNLER
SÖZCÜKTE ANLAM.
TUTUNMAK Birinci Bölüm.
Yrd. Doç Dr. Özcan PALAVAN
HATAY İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU
16. KAREYE KADAR OLAN RESİM VE BİLGİLER ARKADAŞIM KUTYAR KARDEŞ’TEN. TEŞEKKÜRLER KUTYAR THE PICTURES AND THE INFORMATIONS TILL THE 16 th SLIDE WERE SUBMITTED.
Aziz Nesin’in sürükleyici kitabı... Hazırlayan:Dilara Gür
ANTAKYA ARKEOLOJİ MÜZESİ
Hayatı ; 1931 yılında Brooklyn'de doğdu. İrlanda'nın Limerick şehrinde büyüyen yazar, Amerika'ya geri döndü (1949). Newyork'taki pek çok lisede kompozisyon.
Binbir Gece Masalları.
KURT AİLESİ.
SANAT TARİHİ.
Oyuncu Kadrosu ZEHRA SADIÇ İLKNUR BİLEN GAMZE KAÇMAZ
KAVGAYI ağacın yaprağına yaz; Sonbahar gelsin yaprak KURUSUN diye.
PENGUENLER SINIFI KASIM AYI AİLE KATILIMI
YAZIM KURALLARI.
İletişim zor bir süreç midir?
Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katla­nan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm.
NEDİR TİYATRO?.
KIZ KARDEŞİM MOMMO.
SELÇUK TÜREYEN SELÇUK TÜREYEN DERİNCE 19 MAYIS ANADOLU LİSESİ UZMAN TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI ÖĞRETMENİ.
Mehmet ÖZ / Türk Dili ve Edebiyatı Öğreetmeni
Cumhuriyet Dönemi Roman ve Hikâye -Bu dönemde roman ve hikaye cumhuriyet düşüncesi etrafında biçimlenmiştir. -O dönemdeki sosyal ve siyasi ortamı yansıtır.
İtalyan yönetmen Roberto Benigni‘in yönettiği 1997 yapımı İtalyan drama filmidir. II. Dünya Savaşı zamanında karısı ve oğlu ile birlikte Yahudi kamplarına.
ONUR ÜNLÜ.
EKONOMİK FAALİYETLER BİLGİN AVCI.
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
Film Gösterim Proğramı (MART 2017)
Hikaye.
BİNBİR GECE MASALLARI.
KÜÇÜK SANATÇILAR ÖYKÜ YAZIYOR
Film Gösterim Proğramı (Aralık 2016)
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER M. Y
FİLm Gösterİm ProğramI (ŞUBAT 2017)
SALVADOR DALİ.
Adım Adım Tarih SAMATYA.
Film Gösterim Proğramı (OCAK 2017)
GENÇLERDE UYUM.
-Piyanist- Roman Polanski
BAROK RESİM SANATI.
AİLE EĞİTİMİ 5.OTURUM: BİRLİKTE YAŞAMA.
MEL GİBSON (CESUR YÜREK)
Western / kovboy filmleri
Başlık Düzeni Alt Başlık. Krzysztof Kieślowski 21 Haziran 1941 tarihinde Avrupa’da savaşın en zorlu geçtiği dönemde Varşova’da doğdu. Babası inşaat mühendisi.
2018 Mart Ayı Film Gösterimi /08. 03
MONA LISA TABLOSUNUN SIRRI BEYZA ÇALIŞKAN 7/E 141.
HOCA ALİ RIZA BEY HAKAN KOÇ. Üsküdar’da Kar, tuval üzerine yağlıboya, 52/81cm, Özel Koleksiyon.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SÖZCÜKTE ANLAM
Sunum transkripti:

MAYIS 2017 AYINA AİT FİLM GÖSTERİSİ PROĞRAM AKIŞI 03.05.2017 / 04.05.2017 / 13:30 Hayat Güzeldir ( La vita e balla) Yönetmen: Roberto Benigni ; Hikaye ve senaryo: Vincenzo Cerami , Roberto Benigni ; yapımcı Elda Ferri , Gianluigi Brasch İtalya'sında Guido adındaki tasasız, kaygısız bir Yahudi kitapçı yakın bir şehirdeki güzel kadına kur yapıp onunla evlenerek bir peri masalı başlatır. Guido ve karısının bir oğulları olur ve İtalya'yı Alman güçleri istila edene kadar birlikte mutluluk içinde yaşarlar... İkinci Dünya Savaşı’nın sivillerin üzerindeki yıkıcı etkisini beyaz perdeye en iyi uyarlayan filmlerden biri olan Hayat Güzeldir, tüm olumsuzluklara rağmen her daim bir umut ışığı olduğunu adında olduğu gibi, içeriğinde de barındırıyor.

Yapımcı: Necati Akpınar, 10.05.2017 / 11.05.2017 / 13:30 Bana Masal Anlatma Yönetmen ve Senaryo: Burak Aksak ; Yapımcı: Necati Akpınar, BKM Suriçi semtinde yaşayan ve hayatını dolmuş şoförlüğü yaparak kazanan iyi kalpli ve çekingen Rıza, mahallesinin gözbebeği olan genç bir delikanlıdır. Fakat doğru bildiği her şeyi Ayperi ile tanışınca yeniden gözden geçirecektir! Zira Ayperi el attığı her şeyi güzelleştiren masal kahramanı tadında bir kızdır. Biri kahraman olmak isterken, diğeri kahramanının peşindedir.

17.05.2017/18.05.2017 / 13:30 Can Dostum (Intouchables) Yönetmen ve Yapımcı: Eric Toledano, Olivier Nakache Zengin bir iş adamı ve aristokrat olan Philippe, yamaç paraşütü yaparken geçirdiği kaza sonrası felç olur ve boynundan aşağısı kullanamaz hale gelir. Driss ise hapishaneden henüz yeni çıkmış bir işsizdir. Philippe 7 gün 24 saat boyunca bakımını üstlenmesi için Driss'i evine yatılı yardımcı olarak alınca ikisinin de dünyası değişecektir. Normal şartlar altında hiçbir zaman yan yana gelmeyecek bu ikili iyisiyle kötüsüyle hayatın tadını beraber çıkarmaya başlarlar. Fransa'da geçtiğimiz kasım ayında vizyona giren film, hayatta bir noktadan sonra kültür ve sınıf farklılıklarının ortadan kalkması temasına odaklanan ve dram-mizah arasında gidip gelen bir yapım.

24.05.2017 / 25.05.2017 / 13:30 Woman in gold (Altınlı kadın) Yönetmen: Simon Curtis Senaryo: Alexi Kaye Campbell Film, Avusturyalı simgeci ressam Gustav Klimt'in (1862-1918), "Portrait of Adele Bloch-Bauer I" adını vereceği, tuval üzerine altın ve gümüş kullandığı yağlıboya tablosunu yaparken, modelinin huzursuzluğunu fark ettiği sahneyle açılır. Üstadın modeli olan Adele Bloch-Bauer (1881–1925), güzel ve sezgileri güçlü bir kadındır. Yaklaşan tehlikeyi ve ailesinin parçalanmasını sanki görmüştür. Nitekim, Adele yaşamasa da, Hitler'in Almanya'nın bir parçası haline getirdiği Avusturya'da, her Yahudi ailesi gibi onunki de ezaya uğrar, dağılır, tüm sanat eserlerine ve değerli eşyalarına el konulur, adeta yağmalanır... Anımsayınız, geçen yıl seyrettiğimiz George Clooney filmi "Hazine Avcıları (The Monuments Men)"nda , savaşın bitmesine yakın, Nazilerin kaçırdığı sanat eserlerinin peşine düşen bir grup uzmanın iz sürerek, zorlu biçimde de olsa önemli bir bölümünü nasıl kurtardıklarının öyküsünü anlatıyor.