Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Şeyh Edebali’nin Osman Gaziye Nasihatı ~ Tarihte Yolculuk ~

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Şeyh Edebali’nin Osman Gaziye Nasihatı ~ Tarihte Yolculuk ~"— Sunum transkripti:

1 Şeyh Edebali’nin Osman Gaziye Nasihatı ~ Tarihte Yolculuk ~
Sesli İzleyin

2 Oğul, İnsanlar vardır, şafak vaktinde doğar, akşam ezanında ölürler. Avun oğlum avun.

3 Güçlüsün, Kuvvetlisin, Akıllısın, kelamlısın. Ama; bunları nerede, nasıl kullanacağını bilmezsen, sabah rüzgarında savrulur gidersin. Öfken ve nefsin bir olup aklını yener. Daima sabırlı, sebatlı ve iradene sahip olasın.

4 Dünya senin gözlerinin gördüğü gibi büyük değildir. Bütün fethedilememiş gizli, bilinmeyenler, görülmeyenler, ancak; senin fazilet ve erdemlerinle gün ışığına çıkacaktır.

5 Ananı, atanı say, Bereket büyüklerle beraberdir. Bu dünyada inancını kaybedersen Yeşilken çorak olur, çöllere dönersin. Açık sözlü ol, Her sözü üstüne alma. Gördün söyleme, bildin bilme. Sevdiğin yere sık gidip gelme, Muhabbet kalkar itibar olmaz.

6 Üç kişiye acı: Cahiller arasındaki alime, Zenginken fakir düşene ve Hatırlı iken itibarını kaybedene.

7 Unutma ki ! Yüksekte yer tutanlar, aşağıdakiler kadar emniyette değildir. Haklı olduğunda mücadeleden korkma. Bilesin ki ! Atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler...

8 Şeyh Edebali’nin Osman Gaziye Nasihatı Ananı, atanı say,
Bereket büyüklerle beraberdir. Bu dünyada inancını kaybedersen Yeşilken çorak olur, çöllere dönersin. Açık sözlü ol, Her sözü üstüne alma. Gördün söyleme, bildin bilme. Sevdiğin yere sık gidip gelme, Muhabbet kalkar itibar olmaz. Şeyh Edebali’nin Osman Gaziye Nasihatı Oğul, İnsanlar vardır, şafak vaktinde doğar, akşam ezanında ölürler. Avun oğlum avun. Güçlüsün, Kuvvetlisin, Akıllısın, kelamlısın. Ama; bunları nerede, nasıl kullanacağını bilmezsen, sabah rüzgarında savrulur gidersin. Öfken ve nefsin bir olup aklını yener. Daima sabırlı, sebatlı ve iradene sahip olasın. Üç kişiye acı: Cahiller arasındaki alime, Zenginken fakir düşene ve Hatırlı iken itibarını kaybede. Unutma ki ! Yüksekte yer tutanlar, aşağıdakiler kadar emniyette değildir. Haklı olduğunda mücadeleden korkma. Bilesin ki ! Atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler... Dünya senin gözlerinin gördüğü gibi büyük değildir. Bütün fethedilememiş gizli, bilinmeyenler, görülmeyenler, ancak; senin fazilet ve erdemlerinle gün ışığına çıkacaktır.

9 Sosyal Bilgiler Öğretmeni 2007 – Isparta
Necdet YILMAZ Sosyal Bilgiler Öğretmeni 2007 – Isparta Osman


"Şeyh Edebali’nin Osman Gaziye Nasihatı ~ Tarihte Yolculuk ~" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları