HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MBA-502 Stratejik Yönetim Yard. Doç. Dr. Erlan Bakiev
Advertisements

| Dış Kaynak Uzmanı. Misyonumuz : Dış Ticaret ve Lojistik Sektörlerinin tüm alanlarındaki hizmetlerimizle sağladığımız güvenirlilik ve yüksek iş ahlakımız.
GÜLOĞLU TİCARET Seracettin Güloğlu tarafından 1975 yılında kurulmuş olup, sektöre Teneke, Baca Armatürü ve Soba malzemeleri imalatı ile başlamıştır.
PAZARLAMAYA GİRİŞ PAZARLAMANIN TANIMI
Yeni İş Platformunuz! Yönetim Bilişim Sistemleri Boğaziçi Üniversitesi.
SANAT ÜRÜNLERİ ONLİNE SATIŞ SİTESİ
CHICAGO POS for TURKISH HOME TEXTILE TÜRK EV TEKSTİLİ SEKTÖRÜ İÇİN ŞİKAGO SATIŞ NOKTASI 444 CENTER Inc.
PERAKENDECİLİK VE TOPTANCILIK
Girişimci: Candan İŞVEREN
Bölüm 5: Müşteri Hizmeti Sağlamak İşiniz ne olursa olsun,işin içinde olduğunuz sürece müşterileriniz vardır. Onlara davranışınızın işininizin ilerlemesi.
KİMLİK OLUŞTURUN VE MÜŞTERİLERİ ETKİLEYİN Bir marka varlığı yaratmak için web sitenizi, ürününüzü ve hizmetinizi ayırt etmelisiniz. Aynı zamanda müşterilerinizin.
- 1 - Gelecek internette, çözüm EVET’te SoftwareConsultancy Marketing Aid.
HAZIRLAYAN Öğr. Gör. Zümral ÇITAK
BİR İŞLETMENİN HEDEFİ 1.Müşteri kazanmak 2.Müşterileri firmada tutmak
KREA Direct the future is direct. Profile uygun makaleler web sitesinden alındı Sitede en son tıkladığı ürüne ait kampanya bilgisi Profile uygun ürün.
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
Dağıtım Kanalları PAZARLAMA İLKELERİ
Hazırlayan:Murat Sait ÇABUK. 1: B2B (Business to Business): Sirketler Arası Elektronik Ticaret * B2B’nin temeli, sirketlerin internet uzerinden birbirine.
Ü CRET Sİ STEMLER İ VE V ER İ ML İ L İ K DERS İ A RAŞTIRMASI  Hatice ÇAĞAN  Onur ULUSOY  Ali Kaya GÜLER  Pelin GÜZEL  Zeliha GÖK  Kübra ÖZKAN.
İŞLETME İLKELERİ Küresel Ortamda İşletmecilik ve Rekabet
Lezzet, Sağlık ve Güven..
ŞİRKET PROFİLİ Gençoğlu ailesi tarafından 1989 yılında, Bursa’da 7 bin 500 m2 alanda kuruldu. Kuruluş amacı tümüyle ihracat olan Penguen Gıda, Avrupa.
E- Ticaret Altyapısı.
E- T I CARET‘İN SINIFLANDIRILMASI VE KATEGORİ’LER I NE (TÜRLER I NE) AYRILMASI.
ELEKTRONİK TİCARET TÜRLERİ
Euler Hermes: Facilitating change in trade landscape of Turkey
Tedarikçi Firma Sunumu
TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜ
CUSTOMER TO CUSTOMER (TÜKETİCİDEN TÜKETİCİYE) E-TİCARET
Sosyal Medya Kişilerin internet üzerinde birbirleriyle yaptığı diyaloglar ve paylaşımlar bütünüdür.  Zaman ve mekân sınırlaması olmadan (mobil tabanlı),
HONDA Ürün : Motorsiklet Model : CBR 600 RR Değişiklik : Frenleri Değiştirdik. Yenilik : ABS fren sistemi getirdik.
KAHVE AROMALARI F İ K İ R PROJES İ. STRATEJİ Ürünün diğer kategorisinde, kahve aromaları adı altında hizmete sunulması planlanmaktadır. X şirketi, ailesi.
Logo.
Bir çok girişimci, yeni bir iş kurarken çoğu zaman hazırlık yapmaz. Yani bir iş planı yapmaz, bir iş modeli oluşturmaz. Ülkemizde yeni kurulan işlerin.
Alibaba 12 dolardan 300 milyar dolara…
ALİ BABA GROUP. ALİ BABA GROUP Alibaba grubu tanıyalım Alibaba Group (NYSE: BABA) dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olup, Çin’de yerel.
Alibaba Nasıl Kuruldu?. Alibaba Nasıl Kuruldu?
HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed DÜNDAR
Halidin sonmez
Alibaba.com FAHRİYE OBUT.
Ayşegül ARSLAN.
Alibaba.com Marka Hikayesi
Muhammet Onur ÖZÇELİKÇİ
HAZIRLAYAN Ertuğrul KARAKUŞ
Uzun Nehirde Bir Timsah: Alibaba.com
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
WALMART HALİDİN SÖNMEZ
Sam Walton tarafından 1962 yılında kurulmuş Amerikan perakende satış yapan mağazalar zinciridir yılında Walmart büyük kazandıracak olan borsaya.
ELEKTRONİK TİCARET DEVİ: ALİBABA.com
ALİBABA GROUP Hazırlayan : Mehmet özdemirler
Çin'deki küçük imalatçılar için ticaret platformu oluşturmak amacıyla İngilizce öğretmeni Jack Ma ve 17 kurucu üye tarafından kurulmuştur. Bugün 240 ülkeden.
Marka Hikayesi Betül GÜLER
ALİBABA GROUP FULYA KARAYAZI
Ali baba Alibaba Group (NYSE: BABA) dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olup, Çin’de yerel ve uluslararası ticaret için dünyanın en önde gelen çevrimiçi piyasalarından.
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
Hazırlayan : Recep Gürkan TINÇ n.ö
PAZARLAMA İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR VE PAZARLAMA ANLAYIŞLARI
ALİBABA`NIN KURULUŞU Merkezi Çin’de bulunan Alibaba.cominternet sektöründe oldukça uzun zamandır hizmet veren şirketler arasında. İçinde bulunduğumuz yıl.
MELODİ TAŞDEMİR
Hazırlayan ve Sunan Melike ÖZTÜRK
Hazırlayan: Hasan ACAR
ALİBABA Ağahan KÖSE
ELEKTRONİK TİCARET DEVİ: aLİBABA.com
ALİBABA GROUP KURULUŞU
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
Yeni Turist • daha sık ve kısa süreli tatile çıkıyor,
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI
SWOT ANALİZİ TÜRKER DURAN YATIRIM TEŞVİK DANIŞMANI.
İŞ MODELİNDEN İŞ PLANINA GEÇERKEN
1960lardan 1980lere kadar işletme stratejileri genel olarak ürün-pazar seçimi konuları ile ilişkili idi. Ama bu durum pazarlama akademisyenlerinden kaynaklanmıyordu.
Sunum transkripti:

HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR 130907046

ALİBABA.COM Alibaba Group dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olup, Çin’ de yerel ve uluslararası ticaret için dünyanın en önde gelen çevrimiçi piyasalarından biridir. Alibaba.com üzerinde 200 ülkeyi aşkın 3.5 milyon şirket faaliyet göstermektedir. Kurucusu Jack Ma.

Merkezi Çin’de bulunan Alibaba Merkezi Çin’de bulunan Alibaba.com internet sektöründe oldukça uzun zamandır hizmet veren şirketler arasında. İçinde bulunduğumuz yıl itibarıyla 25 bin kişinin çalıştığı Alibaba Group’un merkezi Çin’in Hangzhou kentinde yer alıyor. Şirketler arası  e-ticaret hizmeti sağlayan Alibaba’nın kuruluşu 1999 yılına dayanıyor. Jack Ma tarafından kurulan şirket, Alibaba Group’un da merkezi.

Alibaba.com'un ihracatçıların başka ülkelerdeki alıcılarıyla iletişime geçebilmeleri için gereken önemli bilgileri yönetebilmelerini sağlayan birçok sanal ürünü bulunmaktadır. Ayrıca müşteriler ürünlerini fotoğraflar ve açıklamalarla birlikte kategorilere göre sıralanabildiği, her müşterinin şirket profilini oluşturabileceği, iletişim bilgilerinin bulunduğu bir çeşit sanal showroom şeklinde mini-site sahibi olabilmektedir. Softbank ve Yahoo!, Alibaba'nın en büyük pay hissedarlarıdır. Yahoo!, 2005 yılında Alibaba’nın yüzde 40 hissesini, 1 milyar dolara satın aldı. 31 Ağustos 2014 itibariyle şirketin % 32.4'ü Softbank'a, %16.3'ü Yahoo!'ya aittir.

Alibaba ismini nasıl buldu Alibaba İsmini Amerika'da Buldu          Ma, Alibaba'yı kurmadan önce ABD'ye gitmiş ve burada iyi bir e-ticaret portalının eksik olduğunu fark etmiş, Alibaba ismini de ABD'de bulmuş. Ma ismi bulurken, bulacağı isimin tüm dünya da bilinmesini ve aklında kalması gerektiğini düşünmüş. San Fransisco'da bir kafede aklına Ali Babaismi gelmiş ve etrafındakilere "Alibaba nedir biliyor musunuz?" diye sormuş. Hatta Ma, o anı bir röportajında şöyle anlatıyor ;" “Bir gün San Francisco'da bir kafede otururken Alibaba'nın çok güzel bir isim olabileceğini düşünüyordum. Bir garson geldi, ona ‘Alibaba'yı biliyor musun?’ dedim. ‘Evet’ dedi. Alibaba hakkında ne bildiğini sordum, 'Açıl susam açıl' dedi. İşte o an ‘Evet! İsmi bu olmalı!' dedim."Daha sonra sokağa çıkıp 30-40 kişiye daha sormuş ve çoğunluğundan "evet biliyoruz" cevabı alınca kararını veriyor. Telaffuzu kolay, tüm dünyada da biliniyor. 

Büyük Rakibini Nasıl Bir Strateji Kullanarak Yendi Dünyanın ‘Yangtze timsahı ile okyanus köpekbalığı’nın savaşı şeklinde izlediği Alibaba.com ile eBay rekabetinden galip çıkan Alibaba.com’un eski Başkan Yardımcısı Porter Erisman, “Sırrımız, Uzakdoğu dövüş sanatında gizli. Düşmanımızın gücünü kullandık. eBay’ın bizden söz etmesini sağlayarak onların reklam gücünü kullandık. Onlar bize cevap verdikçe, herkes Alibaba.com’u konuştu.

Alibaba, üç ana B2B pazarına hizmet etmekte Alibaba, üç ana B2B pazarına hizmet etmekte. Bunlardan biri, 240 farklı ülkede İngilizce olarak hizmet veren Alibaba.com, ikincisi Çin pazarına yönelik olan 1688.com ve bunlara ek olarak da daha küçük çapta daha hızlı satın alma işlemi yapmak isteyen alıcılara yönelik olan AliExpress.com.

B2B Nedir? B2B, yani İngilizce açılımı "Business to Business" olan bu kısaltma, şirketler arası pazarlama ya da satış uygulamalarına verilen kısa tanımdır. B2B ve e-iş, geleneksel iş modellerini değiştirerek aşağıda sıralanan birçok faydayı sağlayacaktır: Daha iyi müşteri tatmini ve desteği Yeni ürün ve hizmetlerin pazara hızla sunulması Daha iyi servis Daha iyi alış ve satış işlemleri Daha az işletim maliyeti Daha az üretim maliyeti Daha düşük stok maliyeti

DOĞANCAN DEMİR 130907046 Teşekkürler. HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR 130907046 Teşekkürler.