ALİBABA GROUP FULYA KARAYAZI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-Ticaret Nedir? İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte Ticaret, birtakım sistemler aracılığıyla internet üzerinden de yapılır hale geldi. Bu yeni ticaret.
Advertisements

BASIN TOPLANTISI 15 Nisan Yeni dönemde AMPD AMPD’nin yeni yönetim döneminde amacı, bilimsellik platformu çerçevesinde; Sektörün büyümesini sağlamak,
Elektronik ticarette güvenlik konusunda değerlendirilmesi gereken diğer bir konu da alıcıların elektronik ticaret sitelerinden alışveriş yapmak için vermek.
PAZARLAMAYA GİRİŞ PAZARLAMANIN TANIMI
SANAT ÜRÜNLERİ ONLİNE SATIŞ SİTESİ
PERAKENDECİLİK VE TOPTANCILIK
İŞLETMELERDE PAZARLAMA YÖNETİMİ 1
YONT401 YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ

Hazırlayan:Murat Sait ÇABUK. 1: B2B (Business to Business): Sirketler Arası Elektronik Ticaret * B2B’nin temeli, sirketlerin internet uzerinden birbirine.
Hızlı Tüketim Ürünleri
SANAL MAĞAZA UYGULAMALARI VE STRATEJİLERİ
Temel Ekonomi - Prof. Dr. Tümay ERTEK
Lezzet, Sağlık ve Güven..
ŞİRKET PROFİLİ Gençoğlu ailesi tarafından 1989 yılında, Bursa’da 7 bin 500 m2 alanda kuruldu. Kuruluş amacı tümüyle ihracat olan Penguen Gıda, Avrupa.
ELEKTRONİK TİCARETİN TÜRLERİ
E- Ticaret Altyapısı.
E- T I CARET‘İN SINIFLANDIRILMASI VE KATEGORİ’LER I NE (TÜRLER I NE) AYRILMASI.
ELEKTRONİK TİCARET TÜRLERİ
Tedarikçi Firma Sunumu
CUSTOMER TO CUSTOMER (TÜKETİCİDEN TÜKETİCİYE) E-TİCARET
ENM 307 YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ Dersin Koordinatörü:. Prof. Dr
ARALIK AYI SONUÇLARI 21 OCAK CİRO ENDEKSİ ►ORGANİZE PERAKENDE SEKTÖRÜ CİROSU KASIM AYINA GÖRE %13 ARTMIŞTIR ►2008 ARALIK AYI CİROSU GEÇEN SENE AYNI.
Sosyal Medya Kişilerin internet üzerinde birbirleriyle yaptığı diyaloglar ve paylaşımlar bütünüdür.  Zaman ve mekân sınırlaması olmadan (mobil tabanlı),
E-Ticaret: Dijital Pazarlar, Dijital Ürünler. 1. Aynı Anda Her Yerde Olma » E- ticaret her zaman her yerdedir. Bu evdeki, işyerindeki bilgisayarınızdan.
SOSYAL MEDYANIN ETKİSİ - KOZMETİK ÜRÜNLERİN SATIN ALINMASINDA BİR UYGULAMA Danışman Unvan İsim Öğrenci İsim, Numara.
GİRİŞİMCİ.
Alibaba 12 dolardan 300 milyar dolara…
ALİ BABA GROUP. ALİ BABA GROUP Alibaba grubu tanıyalım Alibaba Group (NYSE: BABA) dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olup, Çin’de yerel.
Alibaba Nasıl Kuruldu?. Alibaba Nasıl Kuruldu?
HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed DÜNDAR
Halidin sonmez
Alibaba.com FAHRİYE OBUT.
Ayşegül ARSLAN.
Alibaba.com Marka Hikayesi
Muhammet Onur ÖZÇELİKÇİ
HAZIRLAYAN Ertuğrul KARAKUŞ
Uzun Nehirde Bir Timsah: Alibaba.com
WAL-MART.
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
FAHRİYE OBUT
WALMART HALİDİN SÖNMEZ
PAZARLAMADA YENİ YAKLAŞIMLAR
Sam Walton tarafından 1962 yılında kurulmuş Amerikan perakende satış yapan mağazalar zinciridir yılında Walmart büyük kazandıracak olan borsaya.
ELEKTRONİK TİCARET DEVİ: ALİBABA.com
Hazırlayan :Mehmet Özdemirler
ALİBABA GROUP Hazırlayan : Mehmet özdemirler
Çin'deki küçük imalatçılar için ticaret platformu oluşturmak amacıyla İngilizce öğretmeni Jack Ma ve 17 kurucu üye tarafından kurulmuştur. Bugün 240 ülkeden.
Marka Hikayesi Betül GÜLER
Ali baba Alibaba Group (NYSE: BABA) dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olup, Çin’de yerel ve uluslararası ticaret için dünyanın en önde gelen çevrimiçi piyasalarından.
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
Hazırlayan : Recep Gürkan TINÇ n.ö
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
ALİBABA`NIN KURULUŞU Merkezi Çin’de bulunan Alibaba.cominternet sektöründe oldukça uzun zamandır hizmet veren şirketler arasında. İçinde bulunduğumuz yıl.
MELODİ TAŞDEMİR
Hazırlayan ve Sunan Melike ÖZTÜRK
TATA MOTORS Limited Tata motors limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda.
Hazırlayan: Hasan ACAR
Hazırlayan MELODİ TAŞDEMİR
LC WAIKIKI.
Pazarlamada Yeni Yaklaşımlar Hazırlayan: GÖZDE BOZ
Hazırlayan: Hasan ACAR
ALİBABA Ağahan KÖSE
ELEKTRONİK TİCARET DEVİ: aLİBABA.com
ALİBABA GROUP KURULUŞU
Muhammet Onur ÖZÇELİKÇİ Reklamcılık 4. Sınıf N.Ö.
İşletme Yönetimi.
Yeni Turist • daha sık ve kısa süreli tatile çıkıyor,
ELEKTRONİK TİCARET E TİCARET NEDİR ? E-Ticaret ‘ te dikkat edilmesi gereken kurallar 1.
Bölüm 2 ÖRGÜTLERDE BİLGİ YÖNETİMİ, KARAR VERME VE BİLİŞİM SİSTEMLERİNDEKİ HİYERARŞİK YAPININ MİMARİSİ Kısım 2.
Sunum transkripti:

ALİBABA GROUP FULYA KARAYAZI

Alibaba Group Kurucusu Jack Ma

Kuruluş: 4 Nisan 1999 Slogan: Küresel ticaret burada başlar. Kurucu: Jack Ma (Başkan) Daniel Zhang: (CEO) Şehir: Hangzhou, Zhejiang, Çin

Gelir: 76.204 milyar ¥ (2015) Net gelir: 24.320 milyar ¥ (2015)   Ali Baba,1999 yılında Jack Ma tarafından kuruldu.

Alibaba Group,çoklu e-ticaret platformlarından oluşuyor. Alibaba, B2B internet sitesi,Çin’de şirketler arasında satışı kolaylaştırıyor.   Alibaba.com’un yanında tüketici odaklı Taobao internet sitesi bulunuyor.

Bu internet sitesinde tüketiciler, ürünleri alıp satabiliyor Bu internet sitesinde tüketiciler, ürünleri alıp satabiliyor.Çince olan bu isim de (tao bao) “hazine bulmak” anlamına geliyor. Bu ismin ardında yatan fikir de tüketicilerin internet sitesinde hazine bulması mantığıyla özdeşleşmesinde yatıyor.Diğeri ise Tmall (orijinal olarak Taobao Mall) İnternet sitesinde perakendeciler, Alibaba online’da mağaza açabiliyor.Sitede gerçekleşen her alışveriş de perakende tarafıyla tüketiciler arasında gerçekleşiyor.

İlk işinde aylık geliri sadece 12 dolar olan Ma,Çinli şirketlere internet siteleri tasarlamaya başlamış ve ardından China Yellowpages adında Çin'in ilk e-ticaret sitesini kurmuş.   1998'de Alibaba'yı kurmadan önce ABD'ye gitmiş ve burada dünya e-ticaret sektöründe tedarikçi portalı alanında büyük eksiklik olduğunu fark eden Ma,Alibaba ismini ABD'de bulmuş.

Kısa sürede bu fikir tutunca seneler geçtikçe giderek dünyanın ilk tercih edilen e-ticaret tedarikçi zinciri olmaya başladı.   Alibaba Group, dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olup, Çin’de yerel ve uluslararası ticaret için dünyanın en önde gelen çevrimiçi piyasalarından biridir.

Alibaba.com'un ihracatçıların başka ülkelerdeki alıcılarıyla iletişime geçebilmeleri için gereken bilgileri yönetebilmelerini sağlayan birçok sanal ürünü bulunmaktadır.   Ma tarafından 100 bin dolarlık sermaye ile kurulan Alibaba.com'un bugün Alibaba Group adı altında, ABD'den Güney Kore'ye,Hindistan'dan İngiltere'ye yaklaşık 80 ülkede 20 binin üzerinde çalışanı ve 10 binden fazla iş ortağı bulunuyor.

Elektronikten makineye 40 farklı kategoride,190 ülkeden alıcı ve satıcının iletişime geçebildiği küresel toptan satış platformu Alibaba,milyonlarca alıcı ve satıcıya hizmet veriyor.   3,5 milyonu aşkın şirketin faaliyet gösterdiği Alibaba'nın yıllık cirosu 300 milyar doları geçmiş durumda.

Ma'nın başarısının ardından Yahoo ve Softbank gibi dünya devleri Alibaba'ya ortak oldu.   Yahoo!, 2005 yılında Alibaba’nın yüzde 40 hissesini,1 milyar dolara satın aldı,şirketin %16.3'ü Yahoo!'ya aittir.