Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı 23 ARALIK 2016

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
Advertisements

Bölüm koordinatörünün gidilecek kuruma bildirmesi için gerekli olan bilgiler bölüm koordinatörüne ulaştırılır. Ad , Soyad Doğum tarihi Fakülte Bölüm Gideceği.
ERASMUS OFİSİ.
Edebiyat Fakültesi İstanbul
Şubat Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süreci.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Farabi Değişim Programı
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU İZMİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
14 ŞUBAT 2013 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Birimi.
Erasmus Hareketliliği
YAPILMASI GEREKENLER Gideceğiniz üniversitenin internet sitesini ayrıntılı olarak inceleyin. Bölümünüz ders programıyla örtüşen dersler ve bu derslerin.
Erasmus Hareketliliği Dönemi Gelen-Giden Öğrenci Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
ERASMUS PROGRAMINA KATILACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd. Doç. Dr. Sevinç Hatipoğlu Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süreci.
Bilgilendirme Toplantısı ERASMUS PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu.
Şubat Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Süreci.
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
ERASMUS DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖNEMLİ VE TESLİM EDİLECEK BELGELER Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
ERASMUS OFİSİ KAZANANLAR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
3 HAZİRAN ERASMUS+ ORYANTASYON TOPLANTISI.
ERASMUS’A VEDA VAKTİ Dış İlişkiler Ofisi
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI Uzm. Nevin Faden GÜRBÜZ ErzincanÜniversitesi Erasmus Ofisi 11/Nisan /2016.
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ Toplantısı. İŞTE BAŞLIYORUZ …
Click here to download this powerpoint template : White Floral Background Free Powerpoint TemplateWhite Floral Background Free Powerpoint Template For.
Sunum : Uzm. Hanifi POLAT. Öğrenciler aşağıdaki belgeleri hazırlar : Öğrenci Başvuru Formu (2 Adet) Öğrenci Başvuru Formu Öğrenim Protokolü (3 Adet) Öğrenim.
ERASMUS+ Oryantasyon Programı Erasmus Kurum Koodinatörlüğü erasmus.erciyes.edu.tr
Click here to download this powerpoint template : White Floral Background Free Powerpoint TemplateWhite Floral Background Free Powerpoint Template For.
 Uluslararası İlişkiler Koordinatörü: Doç.Dr. Ülkü Özbey  Uluslararası İlişkiler Koordinatör.
AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞUBAT,
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Öğrenim Hareketliliği -Giden Öğrenciler -Gelen Öğrenciler
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 17 Nisan 2017 Erasmus+ Değişim Programı Uzm. Pınar UÇAK Nesibe ZİRZAKIRAN.
Erasmus+Genel Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS+ BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI
Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
LEARNING AGREEMENT – GENEL BAKIŞ
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Erasmus+Genel Bilgilendirme Toplantısı
2018/2019 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
ERASMUS+ GİDEN ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI
Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
Bilgilendirme Toplantısı
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ Şubat, 2019
Erasmus+ Öğrenci Değişim Hareketliliği Programı Bilgilendirme Toplantısı 27 Şubat 2019 Prof. Dr. Ülkü ÖZBEY Kurum Koordinatörü.
ERASMUS STAJI (TRAINEESHIP) NEDİR?
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI
Erasmus+ Giden Ögrenci Bilgilendirme Toplantısı
Sunum transkripti:

Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı 23 ARALIK 2016 İletişim Fakültesi Konferans Salonu Mesut YİĞİT Serap ELPE ERASMUS GİDEN ÖĞRENCİ SORUMLUSU

ADIM 1  Gidilecek üniversitenin web sitesi ayrıntılı olarak incelenmelidir. ECTS Bilgi Paketleri (ders kataloğu) dikkatlice okunmalıdır. Akademik takvim, dersler, barınma olanakları, son başvuru tarihleri, istenen belgeler, dil yeterlilikleri vs. hakkında bilgi edinilmelidir. Gidilecek üniversitenin belli bir dil yeterlilik belgesi/seviyesi isteyip istemediği mutlaka araştırılmalıdır. İsteniyorsa bu belge de edinilmelidir.

ADIM 2  Sonraki adım yerleştirilen üniversiteye başvurudur. Karşı Üniversite’nin Başvuru formunda bazen Fakülte/Bölüm ve Erasmus Kurum Koordinatörü’nün imzası gerekmektedir.

Tez aşamasında olan Yüksek Lisans/Doktora düzeyindeki öğrenciler de  Yerleştirildikleri üniversiteye başvuruda bulunmak zorundadır. Tez aşamasında olanlar daha sonra sorunlarla karşılaşmamak için karşı kurumda kendilerine danışmanlık yapacak veya kendilerinden sorumlu olacak bir yetkiliden onay almak zorundadırlar. Bazı üniversiteler sadece kütüphane araştırmasına AKTS vermemektedir. Ders seçilmesini de isteyebilirler.

Karşı kurumdan kabul yazısı gelene kadar ADIM 3 Karşı kurumdan kabul yazısı gelene kadar  Fakülte/bölüm koordinatörü ile birlikte dersler seçilmeli ve öğrenim anlaşması (Learning Agreement) (3 nüsha halinde) doldurulmalıdır. Karşıkurumun öğrenim anlaşm ası hazırlanmışolsa da web sayfamızda üniversitemizin öğrenim anlaşması de mutlaka doldurulmalı ve imzalattırılmalıdır.

Dikkat:  Bir dönem için 30 AKTS’yi (ECTS) tamamlamak zorunludur. 30 AKTS’nin altında olan öğrenim anlaşmaları kabul edilmeyecektir. İki dönem kalacak öğrenciler her bir dönem için ayrı ayrı öğrenim anlaşmasını doldurmak ve her bir dönem için 30 AKTS toplamak zorundadırlar. Not: Karşı kurum Akademik takviminden dolayı 3 dönem ders almak durumunda olan öğrencilerin, bu durumlarını belgelemek şartıyla herbir dönem için 20 AKTS alabilmeleri mümkündür.

ADIM 4  Öğrenim anlaşması, öğrenci, fakülte/bölüm koordinatörü ve kurum koordinatörü tarafından imzalandıktan sonra, onaylanması için karşı kuruma e- posta ile gönderilmelidir. Karşı kurum tarafından onaylanmamış anlaşmalar geçerli değildir ve öğrencilerimizin programdan faydalanmalarını engelleyecektir.  Yükseklisans/Doktora düzeyindeki öğrenciler de öğrenim anlaşmalarına hangi konuda araştırma yapacaklarını ayrıntılı bir şekilde yazmak ve 30 AKTS’yi tamamlamak zorundadırlar.

Sağlık Sigortası ADIM 5  Uluslararası geçerliliği olan sağlık sigortası yaptırmak ZORUNLUDUR.  Sağlık Sigortası Teminatı (Health Insurance Coverage) (Öğrenim ve Staj Hareketliliği için ZORUNLU)  Mesuliyet Sigortası Teminatı (Liability Insurance Coverage) (Staj Hareketliliği için ZORUNLU)  Kaza Sigortası Teminatı (Accident Insurance Coverage) (Staj Hareketliliği için ZORUNLU)  Mesuliyet ve Kaza Sigortaları gidilen kurum tarafından yapılacaksa Staj Anlaşmasında belirtilmelidir.  SGK’lı öğrenciler, gidecekleri ülkeye göre bu sigortayı saydırabilirler. (SGK’nın hangi ülkelerde geçerli olduğu SGK’nın web sitesinden kontrol edilmelidir.)(SGK’dan belge alacaklar Erasmus Ofisinden yazı talep etmelidir.) Öğrencilerimiz bu yazı, karşı kurumun kabul belgesi ve Fakülteden alacakları öğrenci belgesi ile İl/İlçe Sağlık Müdürlüklerine başvurabilirler.

ADIM 6  Karşı kurumdan kabul yazısı geldikten sonra harçsız öğrenci pasaportu ve vize yazısı alabilmek için Erasmus Kurum Koordinatörlüğü’ne başvurulmalıdır.  Harçsız pasaport belgesi vergi dairesine onaylatılmalıdır.  Yeşil pasaport sahibi öğrencilerimizin de vizeye başvurmaları tavsiye edilir. Vize ve pasaport işlemlerinin takibinden öğrenci sorumludur.

ADIM 7 Vize alındıktan sonra HİBELİ ÖĞRENCİLER'in herhangi bir Halk Bankası Şubesinde Euro hesabı açmaları gerekmektedir.

Yurt dışındaki üniversiteye gitmeden önce  Öğrenim Anlaşmasının (Learning Agreement, web sayfamızdaki 16-17 Dönemi Öğrenim Anlaşması) ıslak imzalı 3 nüshası, Bilgi formu(web sayfasından 16-17 Dönemi Bilgi Formu) Taahhütname(web sayfasından 16-17 Dönemi ) Hibe Sözleşmesinin (web sayfamızdaki 16-17 Dönemi Sözleşme Formu) ıslak imzalı 2 nüshası  Karşı kurumdan gelen kabul belgesi  Sağlık Sigortası Belgesi  Vize Fotokopisi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü’ne mutlaka teslim edilmelidir.

OLS Online Linguistic Support ADIM 9 Lütfen başvuru aşamasında sisteme girmiş olduğunuz “kişisel” e-posta hesaplarınızı kontrol ediniz. Size gelen sınavı, e-posta gönderilme tarihinden itibaren “bir ay içerisinde” tamamlamalısınız. Ayrıca benzer bir sınav size faaliyet dönemi sonunda da iletilecektir. Dil Sınavına girilmesi (hibeli öğrenci) tüm yararlanıcılar için zorunludur. Bununla birlikte, sınavın sonucu faaliyete katılmaya engel teşkil etmez. OLS Dil Kursları 12 dilde verilmektedir. (İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Flamanca, Çekçe, Danca, Yunanca, Lehçe, Portekizce, İsveççe). Dil kurslarına katılım zorunlu değildir. OLS sınav sonucuna göre İlgili dilde yeterliliğe sahip olduğu görülen (B1 ve üzeri) öğrenciler kursa katılmayabilir. Döndüğünde OLS sınavını almayan ve Nihai rapor formunu doldurmayan öğrencilere kalan hibe ödemeleri yapılmayacaktır. OLS

OLS hakkında Detaylı bilgi için lütfen http://erasmusplusols.eu/ adresini ziyaret ediniz. Bilgilendirme videosu için lütfen http://erasmusplusols.eu/guided-tour-7/ adresini ziyaret ediniz.

Yurt dışındaki üniversiteye gittikten sonra  Seçilen derslerde değişiklik söz konusu olursa öğrenim anlaşmasının ikinci kısmı (During Mobility Exceptional changes to Table A ve B) 4-7 Hafta içinde doldurulmalı, karşı kuruma imzalattırılmalı ve taratılarak e-posta ile önce Fakülte/Birim Koordinatörlerine gönderilerek onaylattırılmalı ve son olarak Erasmus Kurum Koordinatörlüğü’ne gönderilmelidir.  (Bu belge iyi saklanmalıdır, çünkü ıslak imzalı aslı Türkiye’ye döndükten sonra Erasmus Program Koordinatörlüğü’ne teslim edilecektir)

Gidilen kurumun onaylı akademik takvimi  Belgelenmelidir.  Bu belge iyi saklanmalıdır, çünkü aslı Türkiye’ye döndükten sonra Erasmus Program Koordinatörlüğü’ne teslim edilecektir)

Türkiye’ye döndükten sonra Ders görülen süreyi belgeleyen katılım sertifikası ıslak imzalı,mühürlü( iki dönem için ayrı ayrı olmalı)  Pasaportun giriş ve çıkış damgalarını da içeren sayfalarının fotokopisi( Resimli ilk sayfası da ) Not döküm belgesi (transkript ıslak imzalı,mühürlü) Başarısız olunan her ders için başarısızlık takip formu(ıslak imzalı mühürlü) Öğrenim anlaşmasının aslı (ıslak imzalı) Gidilen kurumun Akademik takvim belgesi Derslerde değişiklik yapılmışsa, formun ikinci kısmı (During the Mobility ıslak imzalı) Nihai rapor formu (online olarak mailinize gönderilecektir) Ayrıca OLS sınavının 2. aşamasına girilmesi ve bunun sistemde gözükmesi gerekmektedir.

Dikkat:  Hibe ödemesi bir dönem ile sınırlandırılmaktadır. Öğrencilerimiz gitmeden önce hibelerinin %70’lik (kabul mektubu veya bilgi formundaki tarih aralığına göre), dönüşte ise eğitim süresine (katılım sertifikası, ve Ders başarısına bakılarak ve hibenin geriye kalan kısmı olan %30’luk payı alacaklardır. Öğrenim süresi planlanandan kısa sürdüğü durumlarda hibe iadesi söz konusu olabilir.

 Öğrenim anlaşmasında belirlenen ders programının en az üçte ikisinden başarılı olmak hibenin geriye kalan kısmının ödenmesi açısından önemlidir. Yurtdışında bulunulan süre içinde derslerine devam etmedikleri ve öğrenci olarak sorumluluklarını yerine getirmedikleri tespit edilen öğrencilerin, aldıkları derslerden de başarısız olmaları dikkate alınarak, toplamda yurtdışında kaldığı sürede hak edeceği hibelerinin % 30’u ödenmez.

Öğrencilerimiz DÖNDÜKTEN SONRA en geç 1 ay içinde Belgelerini Erasmus Program Koordinatörlüğü’ne teslim etmelidirler. Belgelerinde eksik bulunan öğrencilerin kalan hibeleri ödenmeyecek ve aldıkları hibelerin iadesi istenecektir.

Erasmus öğrencisi, yurt dışında eğitim gördüğü dönem(ler) için de İÜ’ye kayıt yaptırmak, harç(lar)ını ödemek ve derslerini seçmek zorundadır. Kayıt dondurmak söz konusu değildir. (Öğrencilerimiz Fakültelerine başvurarak Çift Anadal/Yandal programlarını dondurabilirler.)

Hak kazandığı halde Erasmus hareketliliğinden vazgeçen öğrencilerin Fakülte/Bölüm Koordinatörlüklerine dilekçe ile başvurarak haklarından feragat etmeleri gerekmektedir.

Hibesiz giden öğrencilerin de Üniversitemiz Erasmus Koordinatörlüğüne giderken ve döndükten sonra evrak teslim etmek zorundadır. Y.lisans ve Doktora öğrencileri dönerken 30 Kredi aldığını belgelendirmek yada transkript getirmek zorundadır.

Süreç hakkındaki ayrıntılı bilgilere aşağıdaki linkte yer alan Ulusal Ajans sunumlarından ulaşılabilir. http://bit.ly/1KzwPws

Mutlaka ziyaret edilmesi gereken sayfalar İstanbul Üniversitesi Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu http://erasmus.istanbul.edu.tr/ Türkiye Ulusal Ajans http://www.ua.gov.tr İstanbul Üniversitesi Erasmus Kulübü -ESN EXISTANBUL https://www.facebook.com/esn.existanbul?fref=ts

Öğrenci Görüşme Saatleri Pazartesi, Çarşamba, Cuma 10.00-12.00 ve 13.30-15.30 İmzalanması gereken evrakların da yine belirtilen gün ve saatlerde ofise teslim edilmesi önemlidir. Belgelerinizi teslim ettikten bir sonraki öğrenci gününde teslim alabilirsiniz.

İletişimErasmus Kurum Koordinatörü Doç.Dr.Y.Yeşim Özer YÜRÜR erasmus@istanbul.edu.tr Mali Konular Şef Lale MERTTÜRK lale.mertturk@istanbul.edu.tr 10760 Uzm. Mustafa KAPLAN mustafa.kaplan@istanbul.edu.tr 10272 10761 Engin DEĞİRMENCİ engin.değirmenci@İstanbul.edu.tr İzzet EKİNCİ i zz et.eki nci@İ stanbul .edu.tr Uzm. Gamze Uşar gamze.usar@istanbul.edu.tr Serap Elpe serap.elpe @i stanbul .edu.tr 12024 Mesut Yiğit mesut.yi ği t@İ stanbul .edu.tr Zübeyde ŞAHİN zubeyde.sahin@istanbul.edu.tr 10248 Gelen Öğrenci Sorumlusu Giden Öğrenci Sorumlusu (20152016) ikili Anlaşmalar Sorumlusu Giden Öğrenci Sorumlusu (2016-2017) Öğretim Elemanı/Personel/Staj Hareketliliği Sorumlusu

İletişim İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, Beyazıt Kampüsü Uluslararası Akademik İlişkiler Binası 34452 Beyazıt, İstanbul Telefon: 0212 - 440 00 00 (Dahili: 11222 -10760-10761-10272) Faks: 0212 – 440 00 52 E-posta: erasmus@istanbul.edu.tr

Teşekkür ederiz Hepinize başarılı bir Erasmus+ dönemi dileriz.