Systems Analysis and Program Development

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
• 2001 yılında kuruldu. • E-Ticaret ve E-Tahsilat alanlarında yazılımlar ve çözümler geliştirmekte. • 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgesi yasasına.
Advertisements

ARVENTO MOBİL SİSTEMLER
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik SAP Çözümleri
Elektra Konaklama ve Ağırlama Sektöründe En İleri Teknoloji.
“IT Manager” Ünvanına Sahip Olun örnekler, kısa tanıtımlar
Kurumsal Kaynak Planlama ( Enterprise Resource Plannning)
Mobilite ile Gelen Rekabet Avantajı Sunum Öyküm Dizdar.
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYASI SEKTÖR STRATEJİSİ 27 Eylül 2012 KMTSO.
ABR İ NTOZ ME G.  AB – TOBB – Yerel Odalar  Ekim 2002’de ilk 3 ABİGEM kuruldu.  Gaziantep  Kocaeli  İzmir  € 17,5 Milyon bütçe  € 55 Milyon – Katma.
Gökhan AY Süreç Geliştirme Yöneticisi.
III. KAMU SM E-İmza Platformu Firma Tanıtımı
ERP’YE GEÇİŞ SÜRECİ Güçlü KAYRAL Yaşar Holding Bilgi Sistemleri ASTRON
Ulusal İnovasyon Sistemi
URGE Programı ile Şirketlerin İhracat Hacminin Arttırılması Program tanıtımı ve Ernst & Young desteği.
Şirket Tanıtım Sunumu.
Bilgi Sistemi Organizasyonlar içerisindeki kontrol ve karar verme mekanizmalarında kullanılacak bilginin toplanması, işlenmesi, saklanması ve dağıtılmasını.
SPOR ENDÜSTRİSİ BÖLÜMLEME MODELİ
MECHSOFT MechSoft, orta ve büyük ölçekli yüzlerce firmaya yazılım alanında danışmanlık ve servis hizmeti veren bir IT firmasıdır. JAVA ve NET teknolojilerinde.
Kurumsal Kaynak Planlama ( Enterprise Resource Plannning)
Fonksiyonel Bakış Açısıyla Sistemler
Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm.
1/22 TÜRKSATBilişim “iletişim herşeydir”. 2/22 KURULUŞ 5189 sayılı Kanun ile 22 Temmuz 2004 tarihinde özel hukuk hükümlerine tabi ve ticaret kanunu hükümleri.
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
Kurumsal ve Gelişmiş Stratejik Planlama Çözümü.
Yenilik ve Yeni Ürün Altunışık-Özdemir-Torlak.
Prof. Dr. Erman COŞKUN İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri Hafta 14 – İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri Uygulamaları.
Bilişim Ortağınız.
İşinizi büyütmenin en hızlı yolu | Bilişimde doğru çözüm ortağınız intercomp.com.tr.
Modern Taşımacılık Yönetimi Yaklaşımları 3PL 4PL ŞEVVAL OLGAÇ.
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
Marka hikayesi ERDEM OKTAY
TATA MOTORS.
1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulan Tata Grubun yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir.Firma.
Globalleşme Bİlgİ Teknolojİlerİ ve Sİz
Hazırlayan: Selim ERDEM
PAZARLAMADA YENİ YAKLAŞIMLAR
SAP YAZILIM.
Şirketin kurucuları (Dietmar Hopp, Hans-Werner Hector, Hasso Plattner, Klaus Tschira and Claus Wellenreuther) şirketi ilk kurduklarında Imperial Kimyasal.
Hazırlayan ve Sunan Ayşegül ARSLAN
HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed Dündar
Hazırlayan: Hasan ACAR
SAP HALİDİN SÖNMEZ
MELODİ TAŞDEMİR
FULYA KARAYAZI.
SAP SE, merkezi Walldorf, Almanya'da bulunan, Avrupa'nın en büyük yazılım şirketidir.
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
Betül GÜLER
Hazırlayan: Mehmet özdemirler
Hazırlayan : Recep Gürkan TINÇ No:
SAP MERVE NUR ÜNER
ALİBABA GROUP Hazırlayan : Mehmet özdemirler
SAP Sunumu Hazırlayan; Elif TEK
Damla AYDIN SAP Sunumu.
TCHİBO Ağahan köse
Abdullah Onur DURUK
Hazırlayan: BÜŞRA BARDAK
SAP SE MARKA ARAŞTIRMASI
Ağahan Köse
SAP AP SE, merkezi Walldorf, Almanya'da bulunan, Avrupa'nın en büyük yazılımşirketidir. SAP, 1972 yılında beş eski IBM çalışanı tarafından Systemanalyse.
Hazırlayan: GÖZDE BOZ.
Muhammet Onur ÖZÇELİKÇİ N.Ö
Active Directory.
Bölüm 2 ÖRGÜTLERDE BİLGİ YÖNETİMİ, KARAR VERME VE BİLİŞİM SİSTEMLERİNDEKİ HİYERARŞİK YAPININ MİMARİSİ Kısım 2.
SECURITY HAS NEVER BEEN SIMPLER! Irmak PAKDEMİR / CEO
ERP SOFTWARE ŞULE ÖNEY
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Intercomp.com.tr İşinizi büyütmenin en hızlı yolu | Bilişimde doğru çözüm ortağınız.
İçerik Tarihçe Hizmetlerimiz ve Çözümlerimiz Organizasyon Yapısı
Eurocert European Academy
Şişecam Ürün Yönetim Şefi
Sunum transkripti:

Systems Analysis and Program Development Hazırlayan: Fahriye OBUT

Systems Analysis and Program Development Nedir? SAP SE, merkezi Walldorf Almanya'da bulunan, Avrupa'nın en büyük yazılım şirketidir. SAP, 1972 yılında beş eski IBM çalışanı tarafından Systemanalyse und Programmentwicklung ("Systems Analysis and Program Development") adı altında Mannheim, Almanya'da kurulmuştur.

120den fazla ülkede aktif olan SAP, şirket yazılım uygulamaları çeşitli büyüklükte firmalara sunmaktadır. Şirketin en iyi bilinen ürünleri SAP ERP (Enterprise Resources Planning) Kurumsal kaynak planlaması ya da işletme kaynak planlaması (İngilizce: Enterprise Resource Planning - ERP), ve SAP Business Objects yazılımıdır.

Tarihçe Şirketin kurucuları (Dietmar Hopp, Hans-Werner Hector, Hasso Plattner, Klaus Tschira and Claus Wellenreuther) şirketi ilk kurduklarında Imperial Kimyasal Endüstrileri (ICI) SAP’nin ilk müşterisi idi. Firmanın ismi Systeme, Anwendungen und Produkte in der Datenverarbeitung (Sistem, uygulama ve veri işlemleri)daha sonra da 2005 SAP AG (Anonim Şirketi) olarak değiştirilmiştir. 1988 senesinde şirket SAP GmbH olarak halka açılıp senetleri Frankfurt ve Stuttgart borsalarında yer almaya başlamıştır.

Kurucular

1995 senesinde, SAP Alman borsa endeksi olan DAX’a ve 22 Eylül 2003 senesinde ise Dow Jones STOXX 50 listesine eklenmiştir.

SAP SE TÜRKİYE Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında yer alan 200’ü aşkın şirkete hizmet veren SAP, 2001 yılının Temmuz ayında Türkiye’deki ofisinin kuruluşunu tamamladı. Günümüzde SAP, Fortune 500 şirketlerinin en az yarısı tarafından kullanılan çözümleri, Türkiye’deki şirketlerle de paylaşmaktadır.

Değer yaratabilmenin yolunun İnternet üzerinde işbirliğine, uyum ve erişime yönelik bir çaba ortaya koymaktan geçtiği günümüz e-iş dünyasında, SAP Türkiye konusunda uzman firmalarla kurduğu güçlü çözüm ortaklığı yapısıyla büyük projelere imza atmıştır. Sadece yazılım sistemleri hizmeti vermekle kalmayıp, şirketlerin bu çözümlerden en verimli şekilde faydalanmalarını sağlayacak eğitim hizmetini de yaptığı işbirliğiyle sürekli hale getirmiştir.

Türkiye’de 15 bin kullanıcısı bulunan SAP, iş analizi ve sistem teknoloji danışmanlığı, yerelleştime, Türkçeleştirme, uygulama desteği ve sistem uyarlama hizmetlerini de sunmaktadır. SAP Türkiye’nin yaklaşık bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede ortaya koyduğu yüksek performansı çözüm ortaklarıyla kurduğu uyumlu işbirliğini gözlemleyerek değerlendiren SAP AG, 2003 yılında SAP Türkiye’yi tüm dünyadaki SAP şubeleri arasında “En Başarılı Start up” seçerek ödüllendirdi.

PAZAR PAYI SAP Dünyanın en büyük iş yazılımları ve ciro bakımından en büyük 4. yazılım fırmasıdır. 4 farklı coğrafik alanda yer almaktadır: EMEA (Avrupa, Orta Doğu, Afrika), AMERICA (Amerika ve Kanada), LAC (Latin Amerika ve Karayipler), ve APJ (Asya Pasifik ve Japonya). Ayrıca SAP’nin 115in üzerinde bağlı ortaklık yaptığı firma ve Almanya, Brezilya, Türkiye, Kanada, Çin, Macaristan, Hindistan, İsrail, Bulgaristan ve Kuzey Amerika’da R&D (Araştırma ve Geliştirme tesisleri) bulunmaktadır.

AP’nin odaklandığı 6 sektör bulunmakta; proses endüstrisi, diskrit endüstrileri, tüketici endüstrileri, servis endüstrileri, finansal endüstrileri, ve kamusal endüstriler. Büyük firmalar için 25’in üzerinde endüstriel çözüm paketleri, orta ve küçük ölçekli firmalar için 550’nin üzerinde mikro-dikey çözümleri bulunmaktadır.

E-SOA Kimlik Doğrulama (Authentication) Tüm SAP teknolojilerinde desteklenen, SAP E-SOA, müşteri sertifikası- temelli tek kimlik doğrulama metodu (Kullanıcı Adı/Şifre’nin yanı sıra) ve tek Single Sign-On metodudur. Kerberos ve bağlantı biletli sistemler SAP mimarisinde kullanılamaz.

Ortaklıklar AP’nin partnerleri arasında Global Services Partners, Global Software Partners ve Global Teknoloji Partnerleri bulunmaktadır. Global Services Partnerleri içinde farklı sektörlerde hizmet veren uluslararası danışmanlık firmaları, Global Software Partners’ın içinde SAP Business Suite çözümlerini sistemlerine entegre etmiş yazılım firmaları ve Global Teknoloji Partnerleri’de SAP teknolojilerini destekleyen donanımlar (Database, Depolama Sistemleri, Bilgisayar Ağları, Mobil İşlem Sistemleri) alanında uzmanlaşmaktadır.

SAP PartnerEdge Orta ve küçük ölçekli firmaların SAP çözümleri Global Partner Network tarafından hazırlanmaktadır. 2008 yılında SAP, HCL Teknolojileri firması (4.9 milyar dolar değerinde bir teknoloji servis firması) ile Global Service partnerliği anlaşması imzalamıştır. Gartner’a göre “SAP PartnerEdge, orta ve küçük ölçekli firmalarda kanal gelişimine yeni bir standart getiriyor”

Organizasyon SAP’nin içindeki fonksiyonel bölümler çeşitli organizasyonlar arasında Araştırma&Geliştirme, iş sahası aktiviteleri ve müşteri desteği olarak paylaştırılmıştır. SAP Labs genelde ürün geliştirme alanında uzmanlaşırken, iş sahası aktiviteleri bölümü SAP’nin aktif olduğu her ülke içinde bulunmaktadır. İş Sahası aktiviteleri olarak; Satış, Pazarlama, Danışmanlık vs. sayılabilir. SAP AG’nin bulunduğu ana ofis genel yönetim ve yeni ürün geliştirmeye yönelik temel mühendislik aktiviteleri alanında uzmanlaşır. SAP müşteri desteği, Active Global Support, global bir organizasyon olup SAP’nin dünyanın her yerindeki müşterilerine hizmet vermektedir.

Kullanıcı Grupları Kullanıcı grupları bağımsız, kar amacı gütmeyen SAP kullanıcıları olan kuruluşlar ve SAP ekosisteminde bulunan partnerlar tarafından, SAP kullanıcılarına destek ve yeni SAP ürünlerinin gelişiminde tavsiyelerde bulunmalarına ve interaktif bir biçimde iletişim sağlayan bir kullanıcı topluluk grubudur.

Konferanslar SAPPHIRE SAP’nin prömiyer konferansı olup SAP’nin büyük ürün değişikliklerinin ve stratejik yönünün müşteriye açıklandığı konferanslardır.

Fahriye OBUT 140908060 Teşekkürler.