Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR"— Sunum transkripti:

1

2 HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR 130907046

3 SAP SAP SE, merkezi Walldorf, Almanya'da bulunan, Avrupa'nın en büyük yazılım şirketidir. SAP, 1972 yılında beş eski IBM çalışanı tarafından Systemanalyse und Programmentwicklung ("Systems Analysis and Program Development") adı altında Mannheim, Almanya'da kurulmuştur. 120den fazla ülkede aktif olan SAP, şirket yazılım uygulamaları çeşitli büyüklükte firmalara sunmaktadır. Şirketin en iyi bilinen ürünleri SAP ERP (Enterprise Resources Planning) ve SAP Business Objects yazılımı.

4 Şirketin kurucuları (Dietmar Hopp, Hans-Werner Hector, Hasso Plattner, Klaus Tschira and Claus Wellenreuther) şirketi ilk kurduklarında Imperial Kimyasal Endüstrileri (ICI) SAP’nin ilk müşterisi idi. Firmanın ismi Systeme, Anwendungen und Produkte in der Datenverarbeitung (Sistem, uygulama ve veri işlemleri) daha sonra da 2005 SAP AG (Anonim Şirketi) olarak değiştirilmiştir senesinde şirket SAP GmbH olarak halka açılıp senetleri Frankfurt ve Stuttgart borsalarında yer almaya başlamıştır.

5 SAP uygulamaları iş dünyasında gittikçe artan rekabet koşullarında yöneticilerin en doğru kararları almasını sağlamakla birlikte genel olarak şirketlerin iş süreçlerinde uluslararası standartları yakalamasını sağlıyor. Aynı zamanda tüm süreçleri ve sistemleri bir araya toplayarak ihtiyaçları daha kolay anlayıp hızlı çözümler üretmeye yardımcı oluyor. Bunu yaparken de çok fazla teknik elemana ihtiyaç duyulmuyor ve birçok operasyonel maliyeti minimuma indiriyor. Sistemin faaliyete geçmesinin ardından iş birimleri aynı dili konuşmaya başladığından şirket içinde uyum artıyor, ortaya konan işin kalitesi yükseliyor ve tüm bunlar kurumun karlılığına yansıyor. Ayrıca, SAP uygulamalarını kullanmak şirketlerin piyasa değerlerine olumlu katkı yapıyor. 

6 SAP MODÜLLERİ 1. SAP ERP Ana Modül Uygulamaları 1.a. Finansal Uygulamalar  Finansal uygulamalar bir şirketin finans ve muhasebe süreçlerini yönetebileceği yapıları barındırır. FI (finansal muhasebe), CO (maliyet muhasebesi), IM (yatırım yönetimi), FM (fon yönetimi), TR (maliye), EC (kurumsal kontrol)  ve RE modülü (kira ve gayrimenkul yönetimi) gibi SAP modülleri finansal uygulamalar içerisinde yer alır.   1.b. Lojistik Uygulamalar Şirketin operasyonel süreçlerinin takip edildiği yapıları operasyonel uygulamalar içerisinde ele alabiliriz. SD (satış ve dağıtım), MM (malzeme yönetimi), PP (üretim planlama), WM (depo yönetimi), PM (bakım onarım), SM (servis yönetimi), PS (proje sistemleri) ve QM (kalite yönetimi) SAP’de operasyonel süreçlerin takip edildiği modüllerdir.

7 1.c. İnsan Kaynakları Uygulamaları Bir şirketin tüm insan kaynakları süreçlerini yönetmek için kullanılan uygulamalardır. Çalışanların performansının, hedeflerinin, bordrosunun, özlük haklarının, kariyer gelişimlerinin, işe alım süreçlerinin ve eğitim süreçlerinin takip edildiği birçok fonksiyona sahiptir. Son yıllarda SAP’nin bulut tabanlı insan kaynakları çözümü SuccessFactors yetenekleri, kullanım kolaylığı, mobil uyumlu olması ve global standartları kendi kütüphanesinde barındırması gibi avantajları sayesinde hem dünya çapında hem de Türkiye’de Pazar payını hızla artırmaktadır. 

8 2. Alan Bazlı SAP Uygulamaları Bu uygulamalar SAP ERP ana modüllerine entegre olarak çalışabildiği gibi, istenildiği takdirde SAP ERP’den bağımsız olarak veya farklı uygulamalara entegre olarak çalışabilmektedir. Bu uygulamalara örnek olarak bütçe çözümü olan BPC (iş planlama ve konsolidasyon), yeni nesil İK çözümü SuccessFactors,  e-ticaret, satış ve marketing çözümü Hybris, global satın alma portali Ariba, seyahat ve harcama yönetim platformu Concur, bayi yönetim sistemi Fieldglass, iş zekası çözümleri BI (Business Intelligence), müşteri ilişkileri yönetimi çözümü CRM, ürün yaşam döngüsü yönetimi PLM ve tedarik zinciri yönetimi SCM verilebilir.  

9 SAP TÜRKİYE Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında yer alan 200’ü aşkın şirkete hizmet veren SAP, 2001 yılının Temmuz ayında Türkiye’deki ofisinin kuruluşunu tamamladı. Günümüzde SAP, Fortune 500 şirketlerinin en az yarısı tarafından kullanılan çözümleri, Türkiye’deki şirketlerle de paylaşmaktadır. Değer yaratabilmenin yolunun İnternet üzerinde işbirliğine, uyum ve erişime yönelik bir çaba ortaya koymaktan geçtiği günümüz e-iş dünyasında, SAP Türkiye konusunda uzman firmalarla kurduğu güçlü çözüm ortaklığı yapısıyla büyük projelere imza atmıştır. Sadece yazılım sistemleri hizmeti vermekle kalmayıp, şirketlerin bu çözümlerden en verimli şekilde faydalanmalarını sağlayacak eğitim hizmetini de yaptığı işbirliğiyle sürekli hale getirmiştir.

10 Türkiye’de 15 bin kullanıcısı bulunan SAP, iş analizi ve sistem teknoloji danışmanlığı, yerelleştime, Türkçeleştirme, uygulama desteği ve sistem uyarlama hizmetlerini de sunmaktadır. SAP Türkiye’nin yaklaşık bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede ortaya koyduğu yüksek performansı çözüm ortaklarıyla kurduğu uyumlu işbirliğini gözlemleyerek değerlendiren SAP AG, 2003 yılında SAP Türkiye’yi tüm dünyadaki SAP şubeleri arasında “En Başarılı Start up” seçerek ödüllendirdi.

11 TÜRKİYEDEKİ KULLANICILAR
Araştırma sonucunda belirlenen Türkiye’nin en beğenilen şirketleri listesinde yer alan 25 şirketin 20’si iş süreçlerini yönetmekte ve analiz etmekte SAP’i tercih ediyor.

12 Bugün Türkiye’de neredeyse her evde SAP sistemleri üzerinde üretilen 10 tane ürün bulunuyor. Bunun ötesinde enerji, perakende, inşaat, gıda ve lojistik gibi SAP’nin Türkiye’de lider olduğu sektörlerin en beğenilen şirketlerinden, Arçelik, Sütaş, Migros, Eczacıbaşı Vitra, Novartis gibi 20 farklı sektörün en beğenilen şirketleri, kurumsal yazılım çözümlerinde SAP’yi tercih ediyor.

13 HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR


"HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları