Hazırlayan: Hasan ACAR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İtibar Endeksi Üzerine
Advertisements

• 2001 yılında kuruldu. • E-Ticaret ve E-Tahsilat alanlarında yazılımlar ve çözümler geliştirmekte. • 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgesi yasasına.
ARVENTO MOBİL SİSTEMLER
HAZIRLAYAN MAHMUT UYANIK
III. KAMU SM E-İmza Platformu Firma Tanıtımı
ERP (Enterprise Resource Planning)
European Manufacturing Innovation Survey 2004 Avrupa İmalat Sanayiinde Yenilik Araştırması 2004 Proje Konsorsiyum Ülkeleri: Almanya, Avusturya, İngiltere,
R. Orçun Madran.
Başar Bilgisayar; 1997 yılında CBS konusunda uzman bir ekip ile kurulmuştur. Başar Bilgisayar’ın ana çalışma sahası Coğrafi Bilgi Sistemleridir. Başar.
KURUMSAL İTİBAR YÖNETİMİ ve SOSYAL SORUMLULUK
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
ŞİRKET TANITIM DOSYASI
MECHSOFT MechSoft, orta ve büyük ölçekli yüzlerce firmaya yazılım alanında danışmanlık ve servis hizmeti veren bir IT firmasıdır. JAVA ve NET teknolojilerinde.
Nermin PUNAR /11/2013 İ ngilizce Ö ğ retmenli ğ i.
4. GELENEKSEL BAHAR TOPLANTIMIZA HOŞGELDİNİZ AKDENİZ SAĞLIK İDARECİLERİ DERNEĞİ.
EKONOMİK GELİŞMELER Fon Yönetimi Sunumu 20/06/2013.
GIRLS IN ICT TÜRKİYEDEKİ VE DÜNYADAKİ KADIN BİLİŞİMCİLER WOMEN IN ICT IN TURKEY AND IN THE WORLD.
KADIN BİLİŞİMCİLER FAMOUS WOMEN IN ICT
 1993 ’ de 10 kişi ile kurulan temizlik ve ilaçlama firması; bugün 2000 kişiden oluşan ve 5 firmayı barındıran bir grup şirketi…  Türkiye genelinde.
BUSINESS MADE SIMPLE Türkiye ArGe Üssü Olabilir mi? C. Müjdat Altay Genel Müdür, Nortel Netaş.
Ders 2 Menkul Kıymet Borsaları Hüseyin İlker Erçen
Kurumsal ve Gelişmiş Stratejik Planlama Çözümü.
Prof. Dr. Erman COŞKUN İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri Hafta 14 – İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri Uygulamaları.
ŞİRKET TANITIM SUNUMU. Pusula IT – Şirket Profili Pusula IT 2010 Yılı 2.çeyreğinde Araştırma, Geliştirme, Yazılım, Danışmanlık alanlarında, %100 müşteri.
İNTERNET NEDİR? DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAKİ VERİ TABANLARINI VE BİLGİSAYARLARI BİRBİRİNE BAĞLAYAN BİLGİSAYAR AĞI OLARAK TANIMLANABİLİR.
Arzum ‘Her i ş in bir Arzum'u vardır.’. * Tarihçe * Yönetim Yapısı * İş letmenin Sahipleri * Vizyon-Misyon * Ürünleri * Rakipleri * Sosyal Sorumluluk.
İSTANBUL ULUSLARARASI FİNANS MERKEZİ ÇALIŞMA GURUBU İMKB’YE İLİŞKİN SEKTÖR BİLGİLERİ HAZIRLAYAN MURAT BOLAT YMKP Müdürü.
 HİSSE PAYLARI   Yönetim Kurulu Başkanı :Ali Yıldırım KOÇ( …..) YÖNETİM KURULU.
Uygun Teknoloji Özgür Yazılım Ekonomisi Hakan Uygun.
Marka hikayesi ERDEM OKTAY
SANALLAŞTIRMA ÇEŞİTLERİ VE YAZILIMLARI
Globalleşme Bİlgİ Teknolojİlerİ ve Sİz
Ayşegül ARSLAN.
SAP YAZILIM.
Şirketin kurucuları (Dietmar Hopp, Hans-Werner Hector, Hasso Plattner, Klaus Tschira and Claus Wellenreuther) şirketi ilk kurduklarında Imperial Kimyasal.
Hazırlayan ve Sunan Ayşegül ARSLAN
HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed Dündar
SAP HALİDİN SÖNMEZ
Systems Analysis and Program Development
MELODİ TAŞDEMİR
FULYA KARAYAZI.
SAP SE, merkezi Walldorf, Almanya'da bulunan, Avrupa'nın en büyük yazılım şirketidir.
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
Betül GÜLER
Hazırlayan : Recep Gürkan TINÇ No:
SAP MERVE NUR ÜNER
ALİBABA GROUP Hazırlayan : Mehmet özdemirler
Grubun borsaya resmen kote edilmiş 27 şirketi vardır.
SAP Sunumu Hazırlayan; Elif TEK
Damla AYDIN SAP Sunumu.
Abdullah Onur DURUK
Hazırlayan: BÜŞRA BARDAK
SAP SE MARKA ARAŞTIRMASI
TATA MOTORS Limited Tata motors limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda.
Pazarlamada Yeni Yaklaşımlar Hazırlayan: GÖZDE BOZ
Ağahan Köse
SAP AP SE, merkezi Walldorf, Almanya'da bulunan, Avrupa'nın en büyük yazılımşirketidir. SAP, 1972 yılında beş eski IBM çalışanı tarafından Systemanalyse.
BT Denetim, güvenlİk ve DanIşmanlIk
Hazırlayan: GÖZDE BOZ.
Muhammet Onur ÖZÇELİKÇİ N.Ö
BLOG NEDİR? WEB GÜNLÜĞÜ.
Şirket Toplantısı Şirketinizin Adı.
SECURITY HAS NEVER BEEN SIMPLER! Irmak PAKDEMİR / CEO
İnternet’in Tarihi Gelişimi.  Internet, teknik olarak, birçok bilgisayarın ve bilgisayar sistemlerinin birbirine bağlı olduğu, dünya çapında yaygın olan.
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkiye Sermaye Piyasaları
Eurocert European Academy
Sunum transkripti:

Hazırlayan: Hasan ACAR

SAP, 1972 yılında beş eski IBM çalışanı tarafından "Systems Analysis and Program Development" adı altında Mannheim, Almanya'da kurulmuştur. Kurumsal uygulama yazılımları pazar lideri olan SAP, 82.400 çalışanı ve 100'den fazla Ar-Ge merkezi ile bugünün iş ve teknoloji devriminin merkezinde yer alıyor.

1973 yılında ilk ürünü olan SAP R/1 ve 1979 yılında SAP R/2 yi piyasaya sürdü. 1985 yılında SAP R/2 ‘nin piyasaya çıkışından 6 sene sonra, SAP’nin ilerlemek adına büyük planları vardı ama ERP sistemlerini geliştirme kaynakları sınırlıydı. Chico’da okuyan bir öğrenci tarafından üniversitenin profesörlere değerlendirmeleri için önerilen SAP program, profesörler tarafından incelendikten sonra değerlendirmeden geliştirmeye geçilmiş ve projede çalışan profesörlere ortaklık teklif edilmiştir.

Chico State uzun bir sure SAP’nin ortaklık yaptığı tek eğitim enstitüsü olarak kalmış, SAP R/2 sistemini geliştirip yeni eklentiler de katarak SAP R/3 sisteminin temelleri atılmıştır. 1992 ve 1995 seneleri arasında SAP ve Chico State R/3 ‘ün çeşitli sürümlerini geliştirmiştir.

1990ların ortasında SAP o dönemin eğilimleri olan Anabilgisayar işletiminden (Mainframe computing) işlemçi/sunucu mimarisine (client/server architectures) geçilmiştir. SAP’nin mySAP.com geliştirdiği internet izlemi sayesinde iş sürecine internet ile bütünleştirilmesi açısından yeni bir bakış getirmiştir.

SAP Industry Week dergisi tarafından 1999’un en iyi yönetilen firması ödülüne layık görülmüştür. 1997 yılından itibaren SAP’nin, MIT (Massachusetts Institute of Techonology) dahil 25 in üzerinde eğitim enstitüsü ile ortaklıkları bulunmaktadır.

1988 senesinde şirket SAP GmbH olarak halka açılıp senetleri Frankfurt ve Stuttgart borsalarında yer almaya başlamıştır. 1995 senesinde, SAP Alman borsa endeksi olan DAX’a ve 22 Eylül 2003 senesinde ise Dow Jones STOXX 50 listesine eklenmiştir.

SAP, 2001 yılının Temmuz ayında Türkiye’deki ofisinin kuruluşunu tamamladı. Günümüzde SAP, Fortune 500 şirketlerinin en az yarısı tarafından kullanılan çözümleri, Türkiye’deki şirketlerle de paylaşmaktadır.

Türkiye’de 15 bin kullanıcısı bulunan SAP, iş analizi ve sistem teknoloji danışmanlığı, yerelleştirme, Türkçeleştirme, uygulama desteği ve sistem uyarlama hizmetlerini de sunmaktadır. Kurumsal uygulama yazılımları pazar lideri olan SAP, 82.400 çalışanı ve 100'den fazla ar-ge merkezi ile bugünün iş ve teknoloji devriminin merkezinde yer alıyor.

Hasan ACAR 130908052