E-OKUL VE MEBBİS SİSTEMİNİN KULLANILMASI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
Advertisements

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ Öğrencilerin aldıkları puanlar kadar yaptıkları doğru tercihler de iyi bir liseye adım atmalarına yardımcı olacaktır.8.sınıf.
EN İ Y İ LER HEP B İ Z İ MLE BÖLGEN İ N BEŞ OKUL B İ R İ NC İ S İ.
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
Bir asistanın, asistanlık dönemimdeki bilgilerinin sistem üzerinden takibinin yapılmasını sağlamak.
1 Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Şube Müdürlüğü ORTAK SINAVLAR.
ATP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI
Özgür IRKIÇATAL Donanım Koordinatörü
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)
1 DynEd DynEd (Dynamic Education) İNGİLİZCE DİL EĞİTİM SİSTEMİ Sanko Holding A.Ş. tarafından bağışlanmıştır.
1 Sınav Güvenliği ve Sınav Yönetimi Daire Başkanlığı Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
SATIŞ SONRASI H İ ZMETLER Bu yönetmeli ğ in amacı; satın aldı ğ ımız malların satın aldıktan sonra, montaj, bakım ve onarım hizmetlerini düzenlemek ve.
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
Gazi Üniversitesi Bilgi Paketi Süreç Bilgilendirme Toplantısı 25 MART 2014.
TÜRKİYE BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU 17. ULUSAL İLKÖĞRETİM MATEMATİK VE 20. ULUSAL BİLİM OLİMPİYATLARI SINAVLARI NİSAN 2012.
NİSAN Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır. Şuan 94 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
DESTEK EĞİTİM ODASI.
Altı Uygulama Ayakkabısı
SOLUNUM VE GEVŞEME EGZERSİZLERİ İLE ETKİLİ MÜZİK EĞİTİMİ AYŞEN ÜMİT İSTANBUL BİLİM VE SANAT MERKEZİ Müzik Mentoru.
Haziran 2009 Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi. 3. Uluslar arası toplantıda alınan karar uyarınca 6 ortak okul aynı anda güneş ocağı kullanarak su ısıtma.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI Zeynep KAHYA Rehber Öğretmen.
EQUIZSHOW.
BBY469 Öğretim Yönetim Sistemleri Turgay Baş 1.
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
WEBQUEST (WEB MACERASI)
Prof. Dr. Feral OGAN-BEKİROĞLU Yrd. Doç. Dr. Kürşad DURU
Etkin Öğretim Sistemi Etkin Öğretim Sistemi Ders Anlatım Föyleri
Etkin Öğretim Sistemi Etkin Öğretim Sistemi Ders Anlatım Föyleri
Mehmet halil ibrahim hekimoğlu mesleki ve tEknik anadolu lisesi 2016 / 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI kONYA – 2017 Hazırlayan.
Üyenin Sisteme Girişi
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ
TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 2017
TEOG.
10. Sınıf Seçmeli Ders Bilgilendirme Sunumu
MALTEPE ANADOLU LİSESİ
Fatih Projesi Etkileşimli Sınıf Yönetimi Kursu
NOT VERME VE MEZUNİYET.
DİYARBAKIR BİLİM VE SANAT MERKEZİ
KA1 – Yüksek Öğrenimde Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
İLKOKULU 4/D SINIFI VELİ TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ 2 EKİM 2017.
Tehlikeyi Görmek.
PPT 6 Kapsayıcı bir eğitim için nasıl bir sınıf yönetimi yaklaşımı benimsemeliyim? Sınıfında Yabancı Uyruklu Öğrenci Bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin.
TEOG SINAVI.
Mesleki Eğitimi Geliştirme Tanıtım ve Yönlendirme
GAZİKENT İMKB ORTAOKULU
Eğitim-Öğretim İzleme, Değerlendirme Sistemi
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
GÜDÜLENME-MOTİVASYON
PARMAK İZİ İLE EĞİTEME DESTEK Pİ - YOK.
Hazırlık Sınıfı Hazırlık Sınıfı 1. Kurs Olarak Uygulama
Konu Başlıkları Staj başvurusunda izlenecek yol
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
Benzetim 11. Ders İmalat Yönetimde Benzetim.
İSTASYON YÖNTEMİ.
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
Geliştirme Genel Müdürlüğü
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
“Kimlik Bilgileri” kısmında Kişisel Bilgiler girilir ve “Kaydet” butonuna basılarak,bilgiler kaydedilir. Tüm Bilgilerin girişi eksiksiz yapılmadır.
MERSİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ RESMİ OKULLAR İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ DYNED KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ EXCEL OTOMATİK E POSTA TANIMLA PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU.
ÜGD TEBLİĞLERİ ve TAREKS
Gerçek Yaşama Dayalı Durum Belirleme
14. EKİPLE ÖĞRETİM İKİ KAFA TEK KAFADAN DAHA İYİDİR ( Two heads are better than one) ingiliz atasözü.
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ŞUBESİ
HAZİRAN – ARALIK ÇALIŞMA RAPORU
Sınıf Öğretmenlerinin Eğitsel Amaçlı İnternet Kullanım Öz Yeterlikleri
Karşıt evrakları hazırlama programı sunumu
Geliştirme Genel Müdürlüğü
TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMALARI
Sunum transkripti:

E-OKUL VE MEBBİS SİSTEMİNİN KULLANILMASI

E-okul ve mebbisin kullanılmasında şifre güvenliği çok önemli!

Unutmayınız ki bu sistemler içerisinde yaptığınız her şey kayıt altına alınıyor! Örnek;verilen bir performans puanını bir nedenle ileri bir tarihde değiştirdiğinizde bu sistemde kayıtlı ve istenildiğinde başka kullanıcılar görebilir.

Özellikle öğrencilere projelerin verilmesi projelerin teslim alınması ve e okul sistemine proje puanlarının girişi esnasında sıkıntılar yaşanmaktadır.Okulun kapanmasından iki ay önce toplanan projelerin puanları haziran ayının ilk haftasında verilmektedir. Proje aşamaları:Sınıf rehber öğretmenlerinin, öğrencilerin hangi dersden proje hazırlayacaklarını tespit etmesi(öğrencilerden önce isteklerini alması gerekir) ve e okul sistemine işlemesi(Bu aaşama sınıf rehber öğretmeni tarafından gerçekleştirilecektir.)

ÇORUM ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE, Okulunuz, ………….…….. sınıfı, ……………………. no’lu öğrencisiyim. Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 50.maddesine göre 2015-2016 Öğretim Yılında, “tercih sırasına göre” aşağıda belirttiğim beş dersten birinden proje hazırlamak istiyorum. Gereğini arz ederim.  D E R S L E R : ……../……./2014 1. Tercih : 2. Tercih :

Ders öğretmenleri öğrencilerle toplantı yaparak proje konularını tespit eder ve e okul sistemine işler! Problem konuların sisteme işlenmemesi, Öğrenciler projeleri hazırlar, hazırlarken öğretmenlerce takip edilir ve proje teslim tarihinde öğretmenlerce projeler teslim alınır. Problem takip edilmediği için zamanında alınmıyor! Alınan projelerin teslim tarihi e okul sistemine işlenir, teslim alındığına dair kutucuk işaretlenir. Projeler puanla değerlendirilir ve sisteme işlenir.

Mebbis sisteminde tüm öğretmen arkadaşlar kendi bilgilerini görebilir Mebbis sisteminde tüm öğretmen arkadaşlar kendi bilgilerini görebilir.Güncellenmesi gereken bilgiler zamanında okul idaresine bildirilerek veya kendisi tarafından güncellenmelidir.Aldığı bir belge veya seminerin sisteme işlenmesi öğretmence takip edilmelidir Oysa bu işlem ancak öğretmenin tayinine etki edecekse puan getirecekse veya bir sınava başvuracaksa o zaman eksikliği hissedilip alel acele işlenmesine uğraşılmaktadır.

Seminer veya kurs başvurularında öğretmen arkadaşlar başvuruyu yapıyorlar.Ancak okul idaresine haber vermiyorlar.Onay zamanının son on dakikasında telefon ederek onaylanması gerektiği ifade edilmektedir.Bazen sistemde sıkıntılar yaşanmakta ve arkadaşımız mağdur olmaktadır.

Bir başka sorunda şifrelerin sık sık kaybedilmesi veya unutulmasıdır Bir başka sorunda şifrelerin sık sık kaybedilmesi veya unutulmasıdır. Unutmayınız ki bu sistemler olmadan görevimizi yapmamız mümkün değildir. Tayin, terfi, seminerlere katılma,emeklilik vs. bu sistemler üzerinden yapıldığından aklınıza geldiğinde veya birileri uyarınca değil zamanında bilgilerinizi güncelleyiniz.Böylece hak kaybına uğramamış olursunuz!

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. Sadece e-okul ve mebbis sistemi değil tüm bilgisayar kullanımında gizlilik ve güvenilirlilik önemlidir.Buna azami derecede dikkat ediniz! Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.