Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PARMAK İZİ İLE EĞİTEME DESTEK Pİ - YOK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PARMAK İZİ İLE EĞİTEME DESTEK Pİ - YOK."— Sunum transkripti:

1 PARMAK İZİ İLE EĞİTEME DESTEK Pİ - YOK

2 Öncelikle iyi günler arkadaşlar yazılımımız da öncelikli hedefimiz eğitim-öğretim deki yoklama konusuna daha basit , güvenilir ve kullanışlı hale getirmek. Bir diğer önceliğimizde yoklama için harcanan kağıtların israfını önlemek ve yoklama sırasında karşılaşılan sorunları en aza indirmektir.

3 ŞUANKİ YOKLAMA SİSTEMİ;
Okullarda yoklama alınırken ders saatlerinden az da olsa kayıp yaşanıyor. Ne kadar dikkatli davranılsa bile ufak tefek hatalar meydana geliyor. Öğrenciler kuralları hiçe sayarak birbirlerinin yerine imza atılıyor.

4 Somut bir belge olduğundan dolayı zarar görmesi ve kaybolması söz konusudur.
Her sene yenilenen yoklama defterleri yol açtığı ağaç kesimleri ve yeşil alanların yok edilmesine sebeptir.

5 Pİ-YOK YOKLAMA SİSTEMİ;
Ders saatinden vakit kaybı yaşamadan kolay ve hızlı bir şekilde yoklama alınır. Öğrencinin yoklaması parmak iziyle olduğu için bir öğrenci başka bir öğrenci yerine imza vb atamayacak. Okul ders saatleri sona erdiğinde idare tek tek yoklama fişine bakıp öğrenci numaralarını sisteme girmekle uğraşmayacak.

6 Sisteme girilen parmak izinin bilgisini direk sisteme atar ve bu şekilde öğrenci devamsızlığı güvenli bir şekilde kayıt edilir.

7 Pİ-YOK SİSTEMİNİN ÇALIŞMA PRENSİBİ
Okula yeni kayıt olan öğrenci gerekli bilgilerin yanında parmak izi kaydı yapılır. Öğretmenlere ayrılan giriş sisteminde T.C kimlik numarası ve belirledikleri şifre ile sisteme panelden giriş yapılır.

8

9 Öğretmenlerin kayıt işlemleri bittikten sonra Pİ-YOK kullanıma hazır hale gelir.
Öğretmenler ders esnasında kendilerinin belirledikleri bir zaman diliminde ana bilgisayardan Pİ-YOK sistemine giriş yapar. Giriş yaptıktan sonra parmak izi onayı ile Pİ-YOK devreye girer. Bu esnada öğrenciler masalarında bulunan parmak izi okuyucuya parmak basarak derste var olduklarını belirtir.

10 Sistem otomatik bir şekilde yoklama alır ve olmayan öğrenciler sistemde ‘’Yok‘’ yazılırlar.
Belirlenen zaman dilimi bittikten sonra öğretmen tekrar aynı şekilde parmak izi ile sistemi kapatarak çıkış yapar böylece yoklama işlemi tamamlanır.

11

12 Kurulumu ve Yazılımı için Çalışanlar ;
Pİ-YOK SİSTEMİNİN MALİYETİ Kurulumu ve Yazılımı için Çalışanlar ; [ 20 kişilik sınıf için ] Yazılım Mühendisi => 1 Kişi Yazılım için aldığı ücret => ₺ Kurulum Çalışanı => 4 Kişi Toplam kurulum ücreti => ₺ Bilgisayar Programcısı [Sistemi Düzenlemeleri ve Kontrolü] => 2 Kişi Toplam Programcıların ücreti => ₺ Parmak izi okuyucusu => 1 sınıf için 20 Adet Toplam ücreti => ₺ TOPLAM MALİYET = ₺ ☻

13 Bilal H. TURAN Fatih DURMAZ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER 261684002


"PARMAK İZİ İLE EĞİTEME DESTEK Pİ - YOK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları