Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEOG.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEOG."— Sunum transkripti:

1 TEOG

2 Yeni sistemde 6 dersten yılda 12 merkezi sınav yapılacak.

3 Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi 6 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük
Hangi derslerden merkezi sınav yapılacak? 1 Fen ve Teknoloji 2 Matematik 3 Türkçe 4 Yabancı Dil 5 Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi 6 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük

4 Yeni Sistem Neler Getiriyor?
6 temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi merkezi gerçekleştirilecek. İnkılap Tarihi ve Din Kültürü derslerinin 1. yazılısı, Türkçe, Matematik, Fen ve İngilizce derslerinin 2. yazılısı merkezi yapılacak.

5 Yeni Sistem Neler Getiriyor?
Sorular çoktan seçmeli (4 seçenekli) olacak. Her ders için 20 soru sorulacak. Sınav süresi 40 dakika olacak.

6 Yeni Sistem Neler Getiriyor?
Yanlış cevaplar doğruyu etkilemeyecek. Geçerli mazereti nedeniyle sınava giremeyenler için mazeret sınavı yapılacak. Mazeret sınavı, belirlenen sınav merkezlerinde yapılacak.

7 Yeni Sistem Neler Getiriyor?
Öğrenciler sınavlara kendi okullarında girecek, öğretmenler ise kendi okullarının dışındaki okullarda görevlendirilecek. Ortak sınavlar her dönem iki okul gününe yayılarak yapılacak, o günlerde okullar tatil edilecek. Sınav aralarında yarım saat ara verilecek

8 Merkezi Sınav Puanı Nasıl Hesaplanacak?
Ortak Sınavlardan alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılarak sınav 700 puan üzerinden hesaplanacaktır.

9 Derslerin Katsayıları
1 Fen ve Teknoloji 4 2 Matematik 3 Türkçe Yabancı Dil 5 Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi 6 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük

10 Yerleştirme puanı nasıl hesaplanacak?
Öğrencinin 6, 7 ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanları ile merkezi sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen puan ikiye bölünerek yerleştirme puanı elde edilecektir.

11 Yerleştirme Esas Puan Oranları?

12 Yeni Sistemin Avantajları
Sınav kaygısını sürece yayarak azaltılmasını sağlayacak. Tek sınavdan kaynaklanan olumsuzluklar telafi imkanı olduğu için azalacak. Sınavda konular daha az olacak. Zamanın yetişmemesi sorunu ortadan kalkacak.

13 ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ
Dönem Sınav Tarihleri Mazeret Sınavı Tarihleri Sınav Sonuçlarının İlanı I. Dönem 26-27 Kasım 13-14 Aralık Ocak 2015 II. Dönem 29-30 Nisan 2015 16-17 Mayıs Haziran 2015

14 ORTAK SINAVLAR 1. GÜN OTURUMLARI
Ders Adı Başlama Saati Soru Sayısı Süresi Türkçe 09.00 20 40 DAKİKA Matematik 10.10 Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi 11.20

15 ORTAK SINAVLAR 2. GÜN OTURUMLARI
Ders Adı Başlama Saati Soru Sayısı Süresi Fen ve Teknoloji 09.00 20 40 DAKİKA T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük 10.10 Yabancı Dil 11.20

16 Öğrencinizin başarı ve devam-devamsızlık durumunu takip edin.
Öğrencinizin evde verimli ders çalışabilmesi için uygun bir ortam hazırlayın. Öğrencinizin arkadaş grubunu ve onlarla olan ilişkilerini takip edin.

17 Öğrencinize güven verici, rahatlatıcı, motive edici sözler kullanın
Öğrencinize güven verici, rahatlatıcı, motive edici sözler kullanın. Örneğin “sen başarırsın”, “benim oğlum elinden geleni yapıyor” “ben onun için sana güveniyorum.” vb… Öğrencinizi başkalarıyla kıyaslamayın, her çocuk kendi kapasitesine göre değerlendirilmelidir. Sürekli “ders çalış” , “hadi odana git” demeyin. Bu onun inatlaşmasına ve ders çalışmamasına sebep olacaktır.

18 Sık sık öğüt verip, sunduğunuz maddi imkânları dile getirmeyin.
Önemli olan onun sevilip sayıldığı bir ortamda olduğunu hissedebilmesidir. Onu sevdiğinizi ve ona değer verdiğinizi sözlü olarak da ona ifade edin. Başarılı olabilmenin en önemli unsurlarından bir tanesi de planlı çalışmaktır. Mümkün olduğu kadar her öğrencinin çalışma programı olmalı.

19 Tv- bilgisayar kullanımı sınırlandırılmalı.
Tv ve Bilgisayarı kullanmasına belirli saatlerde kullanmasına izin verilmeli. Ders çalışırken cep telefonundan uzak olmalı.

20 BAŞARILAR DİLERİZ


"TEOG." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları