TATA MOTORS HAZIRLAYAN DOĞANCAN DEMİR.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Strateji Tasarımı İlker acar.
Advertisements

KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYASI SEKTÖR STRATEJİSİ 27 Eylül 2012 KMTSO.
REKLAMCILIK Hafta 5.
Perakendenin Yükselen Değeri.  1991 den Bugüne 1993 te Konya nın ilk hipermarketini açan Adese, zamanla Konya merkez ve ilçelerinin yanı sıra, Ankara,
III. KAMU SM E-İmza Platformu Firma Tanıtımı
ANALİST BİLGİLENDİRME Dr. Berk Çağdaş 13 Ocak 2014.
24 yıl önce Ankara'da bir otomotiv markasının bayiliğini yapan Durmuş Döven, sıfır araçların Ankara'dan İstanbul'a şoförlerle taşınmasını doğru bulmuyor.
GİRİŞİMCİ SUNUMU.
TEMSA GLOBAL Grup Adı: YEŞİL Grup Üyeleri: Aslınur Dalkılıç
DÜŞLE,YAP,OLSUN…. KURUCUSU 17 Ocak 1925 tarihinde Rodos'ta doğan Selçuk Yaşar, orta ve lise tahsilini İstanbul'daki Fransız Saint Joseph Lisesi'nde yapmış,
REYSAŞ ‘’ Mükemmeli hedefleyen şirketler, ürettiklerinin aynı mükemmellik anlayışıyla pazara ulaştırılmasını talep etmektedir. ‘’
Pazarlama İletişimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı
TARİHÇE Mensace Mermer Madencilik A.Ş yılında Turhalın tanınmış iki ailesi olan Çenesizler ve Sakmanlar tarafından Tokat-Turhal Organize Sanayi Bölgesi’nde.
Öğrenci Adı Soyadı/Numarası
EMLAK PAZARLAMA STRATEJİLERİ VE UYGULAMALARI
L’OBSERVATOIRE CETELEM 2015 KÜRESEL OTOMOTİV PAZARI: OLUMLU BÜYÜME GÖRÜNÜMLÜ BASIN TOPLANTISI İSTANBUL, 10 Eylül 2015 Cetelem Gözlemevi Sonuçları 2015.
AYLIK RAPOR Automotive Industry Monthly Report
AYLIK RAPOR Automotive Industry Monthly Report Eylül / September 2015 Üretim/Production Satış/Sales İthalat/Imports İhracat/Exports OSD “OICA” ÜyesidirOSD.
GENSER BÜRO MAK.TİC.LTD ŞTİ. DÖKÜMANTASYON ÇÖZÜM ÖNERİMİZ GENSER BÜRO MAKİNALARI VE BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET LTD ŞTİ… RENK BİZİM İŞİMİZ.
OYAK RENAULT Yrd.Doç.Dr. Recep KILIÇ Emre ONAY
Dünyada Ve Türkiye’de Renault
STRATEJİK ORTAKLIKLAR OLUŞTURMA
HONDA Ürün : Motorsiklet Model : CBR 600 RR Değişiklik : Frenleri Değiştirdik. Yenilik : ABS fren sistemi getirdik.
KAHVE AROMALARI F İ K İ R PROJES İ. STRATEJİ Ürünün diğer kategorisinde, kahve aromaları adı altında hizmete sunulması planlanmaktadır. X şirketi, ailesi.
Logo.
TATA MOTORS Tata Motors Limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda ilk üç.
TARİHÇESİ 1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulmuş ve 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir. Tata Motors Limited bir Hint çok.
Tata Motors Merve Nur Üner. Tata Motors Merve Nur Üner.
1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulan Tata Grubun yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir.  
Muhammed Emin ALTINTAŞ
Fahriye OBUT.
Marka hikayesi ERDEM OKTAY
TATA MOTORS.
HAZIRLAYAN Ertuğrul KARAKUŞ Reklamcılık 4. Sınıf
TATA GRUP 1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulmuştur.
TATA GRUP 1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulmuştur.
TATA GRUP 1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulmuştur.
1868 yılında Mumbai’de Jamsetji Tata tarafından kurulan Tata Grubun yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir.
1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulan Tata Grubun yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir.Firma.
TATA MOTORS HAZIRLAYAN HALİDİN SÖNMEZ
1868’de kurulan şirketini şu anda 80 ülkede operasyon yürüten ve 395 bin kişiye istihdam sağlayan bir üreticiye dönüştüren Tata Group Başkanı Ratan Tata,
Hazırlayan: Selim ERDEM
Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş Tarihçesi
SEMİNER TİM AKADEMİ 2023 – İNGİLTERE PAZARI 3 MAYIS GAZİANTEP
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
FAHRİYE OBUT
WALMART HALİDİN SÖNMEZ
1868 yılında Jamsetji Tata tarafından kuruldu.
TATA MOTORS.
TATA’nın Tarihçesi Tata Motors Limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda.
SAAB OTOMOBİL HALİDİN SÖNMEZ
TATA MOTORS Hindistan’ın en büyük otomotiv kuruluşu Tata Motors Limited, 1945 yılında kurulmuştur. Tata Motors dünyada en büyük beş ticari araç üreticisi.
Abdullah Onur Duruk
Grubun borsaya resmen kote edilmiş 27 şirketi vardır.
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
Tata Motors Limited Hazırlayan: Recep Gürkan TINÇ NO :
Muhammed YAYLA
Hazırlayan: BÜŞRA BARDAK
SAP SE MARKA ARAŞTIRMASI
TATA MOTORS Limited Tata motors limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda.
Hazırlayan MELODİ TAŞDEMİR
LC WAIKIKI.
Pazarlamada Yeni Yaklaşımlar Hazırlayan: GÖZDE BOZ
Son yıllardaki atılımlarıyla dünyada tüm dikkatleri üzerine çeken Tata Motors'un Türkiye operasyonu 1997 yılında Isoto ile başlamıştır. İlk adımda, tek.
Muhammet Onur ÖZÇELİKÇİ Reklamcılık 4. Sınıf N.Ö.
1945 yılında Mr. Naval Tata tarafından Hindistan’da kuruldu.
Hazırlayan: GÖZDE BOZ.
TATA motors limited Tata şirketler grubu 1868 yılında jamsetji tata tarafından mumbai'de kurulmuştur.1992 yılında yönetim kurulu başkanlığına ratan tata.
Parametrik Olmayan İstatistik
Türkiye LPG Piyasasında Gelecek Stratejileri
Sunum transkripti:

TATA MOTORS HAZIRLAYAN DOĞANCAN DEMİR

TATA TARİHÇE Tata Motors Limited, 1945 yılında Mr.Ratan Naval Tata tarafından Hindistan’da kurulmşutur. 1954 yılında ticari araç üretimi için Alman Daimler Benz ile ortak kurmuş ve bu ortaklık 1969 yılında son bulmuştur. Firma Hindistan’ın Jamhshedbur, Pune Lucknow şehirlerinde kurduğu fabrikalarıyla üretim yapmaktadır. 2004 yılında Güney Kore’de bulunan Daewoo şirketinin ağır vasıta bölümünü bünyesine katmıştır. Malezya, Mısır, Kenya, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Bangladeş’te üretim yapmaktadır. Tata dünyanın en ucuz arabası Tata Nano’yu yapmıştır.

Tata’nın Türkiye distribütörlüğünü İsotlar Grup yapmaktadır. Tata İngilterenin yüksek itibarlı markaları olan Land Rover ve Jaguar’ı 2,3 milyar dolara ABD’lı otomotiv şirketi Ford’dan satın almıştır. Toplamda 16 bin çalışanı ola Jaguar ve Land Rover, 1989 ve 2000 yıllarında Ford Moto Co. Bünyesine katılmıştır.

LOGOSUNDAKİ ANLAMI Firmanın logosu kurucusu ve firma adı olan Tata’nın baş harfidir.

TATA’NIN TÜRKİYEDEKİ BAŞARISI Tata Motors'un Türkiye operasyonu 1997 yılında Isoto ile başlamıştır. İlk adımda, tek ve çift kabin olmak üzere 4x2 ve 4x4 çekiş seçeneklerinde satışa sunulan pick-up segmenti araçların satış-servis-yedek parça hizmetlerinin sağlanmasına başlanmıştır. 2005 yılında, binek araçların da ürün portföyüne katılması ile büyük bir ivme yakalanmış, bugüne kadar 20.000 adedi aşan perakende satışa ulaşmıştır.

Tata, satış ve servis ağı konusunda da hızla ilerlemiş, bugün itibarı ile ülke geneline yayılmış geniş bir satış ve servis ağıyla hizmet vermektedir. Uzun zaman önce Tata Destek Hattı'nı hizmete geçiren marka, müşterilerine kendisi ile birebir iletişime geçme fırsatı sağlamıştır. 

TATA MOTORS Ana Firma :Tata Grup KATEGORİ :SEDAN, JEEP, HATHCBACK SEKTÖR: OTOMOBİL SLOGAN : LEADERSHIP WITH TRUST (GÜVEN İLE LİDERLİK)  USP: GENİŞ DAĞITIM VE GÜÇLÜ PAZAR HACMİ İLE ESKİ VE EN GÜVENİLİR BİR MARKA  SEGMENT: SEDAN,JEEP,HATHCBACK HEDEF KİTLE:ÜST VE ORTA SINIF MÜŞTERİLER KONUMLANDIRMA: OTOMOBİL PAZARINDA YENİLİKÇİ TEKNOLİJİLER KULLANMASI

RAKİPLER 1. Ford 2. Toyota 3. Hyundai Motors 4. Maruti Suzuki 5. Honda 6. Chevrolet 7. Fiat

STRATEJİSİ Tata Nano herkesin ilk arabası olmuştur. Daha sonraları A segmentinde araçlar çıkarmaya başlayarak pazardaki yerini sağlamlaştırmıştır.