1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulan Tata Grubun yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir.Firma.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TARLADAN SOFRAYA DEĞER ZİNCİRİ
Advertisements

Vet-Hek ŞİRKET PROFİLİ MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ ÜRÜNLERİMİZ
Elektronik, beyaz eşya ve bilgi teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren ve yedi yurtiçi, onbir yurtdışı olmak üzere toplam 18 şirketten oluşan Vestel.
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYASI SEKTÖR STRATEJİSİ 27 Eylül 2012 KMTSO.
TARİHÇEMİZ 1976 yılında İstanbul'da kurulan Polin, bugün su kaydırakları ve su parklarının tasarım, üretim ve montajında her kıtada gerçekleştirdiği 2000.
Güney Afrika Cumhuriyeti
Eczacıbaşı Topluluğu ve Sürdürülebilirlik
Kütahya Porselen, 1970 yılında temelleri atılan, 1984 yılında %75’i Güral ailesine geçmiş, %26’sı hissesi de halka açık olarak İMKB de işlem görmekte.
Prof. Dr. Harun Raşit UYSAL
24 yıl önce Ankara'da bir otomotiv markasının bayiliğini yapan Durmuş Döven, sıfır araçların Ankara'dan İstanbul'a şoförlerle taşınmasını doğru bulmuyor.
TEMSA GLOBAL Grup Adı: YEŞİL Grup Üyeleri: Aslınur Dalkılıç
CVS 1998 deki kuruluşundan beri Türkiye'nin hem içinde ve hem de yurt dışında çelik endüstrisine hizmet vermektedir.
TARİHÇE Mensace Mermer Madencilik A.Ş yılında Turhalın tanınmış iki ailesi olan Çenesizler ve Sakmanlar tarafından Tokat-Turhal Organize Sanayi Bölgesi’nde.
TİKA: Türkiye’nin Küresel Dış Politika Enstrümanı
Demirdöküm.
Yavuz Altop:Yönetim Kurulu Başkanı
TİCARETTE TEKNİK ENGELLER Şubat 2013 ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ (ÜGD) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM DEĞERLENDİRME SORULARI-1
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası
KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI
 1993 ’ de 10 kişi ile kurulan temizlik ve ilaçlama firması; bugün 2000 kişiden oluşan ve 5 firmayı barındıran bir grup şirketi…  Türkiye genelinde.
Küçülen Dünya, Gelişen Yumurta Sektörü
ŞİRKETLER MUHASEBESİ.
TARİHÇE Selçuk Yaşar, üretimin daha çok küçük çiftlik ve atölyelerde gerçekleştiği 1970’lerde tarıma dayalı sanayinin önemini keşfederek, 1973 yılında.
OYAK RENAULT Yrd.Doç.Dr. Recep KILIÇ Emre ONAY
KÜRESELLEŞMENİN BEYİN GÖÇÜNE ETKİSİ VE TÜRKİYE
En fazla müslümanın yaşadığı ilk 10 ülke
GİRİŞ GİRİŞ Turizm ve seyahatin geleceğine bakmak, dumanlı kristal bir küreye bakmakla eş değer anlam taşımaktadır. Sizlere geleceği gösterebilmemiz.
KÜRESEL TİCARET.
Tarıma verilen destek 90'lı yıllara kadar o zamanki Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun yıllık bütçesinin %60'ı kadardır. Tarım desteği bugünkü Avrupa Birliği'nin.
Küresel Ticaretin Üç Elemanı
TNT SHOWCASE OTOMOTİV ÜRETİCİSİ Avrupa pazarına hizmet sunan on iki üretim tesisi işleten çok uluslu Amerikan otomotiv üreticisi.
TATA MOTORS Tata Motors Limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda ilk üç.
TARİHÇESİ 1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulmuş ve 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir. Tata Motors Limited bir Hint çok.
Tata Motors Merve Nur Üner. Tata Motors Merve Nur Üner.
1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulan Tata Grubun yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir.  
TATA MOTORS.
HAZIRLAYAN Ertuğrul KARAKUŞ Reklamcılık 4. Sınıf
TATA GRUP 1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulmuştur.
TATA GRUP 1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulmuştur.
TATA GRUP 1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulmuştur.
1868 yılında Mumbai’de Jamsetji Tata tarafından kurulan Tata Grubun yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir.
TATA MOTORS HAZIRLAYAN DOĞANCAN DEMİR.
TATA MOTORS HAZIRLAYAN HALİDİN SÖNMEZ
1868’de kurulan şirketini şu anda 80 ülkede operasyon yürüten ve 395 bin kişiye istihdam sağlayan bir üreticiye dönüştüren Tata Group Başkanı Ratan Tata,
1868 yılında Jamsetji Tata tarafından kuruldu.
SAP HALİDİN SÖNMEZ
TATA MOTORS.
TATA’nın Tarihçesi Tata Motors Limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda.
SAAB OTOMOBİL HALİDİN SÖNMEZ
TATA MOTORS Hindistan’ın en büyük otomotiv kuruluşu Tata Motors Limited, 1945 yılında kurulmuştur. Tata Motors dünyada en büyük beş ticari araç üreticisi.
Abdullah Onur Duruk
Grubun borsaya resmen kote edilmiş 27 şirketi vardır.
Tata Motors Limited Hazırlayan: Recep Gürkan TINÇ NO :
Muhammed YAYLA
Hazırlayan: BÜŞRA BARDAK
TATA MOTORS Limited Tata motors limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda.
ALİBABA Ağahan KÖSE
1945 yılında Mr. Naval Tata tarafından Hindistan’da kuruldu.
Hazırlayan: GÖZDE BOZ.
TATA motors limited Tata şirketler grubu 1868 yılında jamsetji tata tarafından mumbai'de kurulmuştur.1992 yılında yönetim kurulu başkanlığına ratan tata.
Dünya Kömür Rezervleri:
AETR KONVANSİYONU
Endüstri mühendisliği.
Uluslararası İşletme Yönetimi
Azgelişmiş Ülkelerin Profili
Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Devlet Yardımları Şube Müdürlüğü 2019.
Şişecam Ürün Yönetim Şefi
ŞİRKETLER MUHASEBESİ. I. ÖZEL İŞLETMELERİN HUKUKSAL BİÇİMLERİ Özel işletmelerin hukuksal biçimlerinin neler olabileceği Türk Ticaret Kanununda gösterilmiştir.
Türkiye LPG Piyasasında Gelecek Stratejileri
Sunum transkripti:

1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulan Tata Grubun yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir.Firma Hindistan'ın Jamshedbur, Pune ve Lucknow şehirlerinde kurduğu fabrikalarıyla üretim yapmaktadır. Tata Motors Limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda ilk üç sırada yer almaktadır. Şirket dünyanın dördüncü büyük kamyon ve ikinci büyük otobüs üreticisidir.

Şirketin 23.000 çalışanı "faaliyet gösterdiğimiz yolda en iyi, teslim ettiğimiz ürünlerde en iyi, değerler ve ahlak sistemimizde en iyi" olma vizyonuyla yönlendirilmektedir. 1945 yılında kurulan Tata Motors'un varlığı Hindistan sınırlarının ötesine geçmiştir. İlk aracın tanıtımının yapıldığı 1954 yılından bu yana Hindistan yollarında 4 milyondan fazla Tata araç bulunmaktadır.

2004 yılında Güney Kore'de bulunan Daewoo şirketinin ağır vasıta bölümünü bünyesine katmıştır. Malezya, Mısır, Kenya, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Bangladeş'te üretim yapmaktadır. Tata'nın Türkiye distribütörlüğünü İsotlar Grup yapmaktadır. Tata Motors dünyada en büyük beş ticari araç üreticisi arasındadır ve kısa bir zaman önce Jaguar ve Land Rover'ı satın almıştır.

Tata Motors, 1961 yılında ihracata başlamış ve uluslar arası pazarda hızla büyüyen bir yer edinmiştir. Şirketin ticari ve yolcu araçları halihazırda Avrupa, Afrika, Orta Doğu, Güney Doğu Asya, Güney Asya ve Güney Amerika'daki pek çok ülkeye pazarlanmaktadır. Şirket; Malezya, Kenya, Bangladeş, Ukrayna, Rusya ve Senegal'de bayilik ve ortak girişim yoluyla araç montaj faaliyeti göstermektedir

Tata Motors, Ocak 2008'de Hindistan'ın ve tüm dünyanın merakla beklediği halk otomobili Tata Nano'yu ortaya çıkarmıştır. Küresel otomobil endüstrisinde bir ilk olan Tata Nano, planlandığı gibi Mart 2009'da Hindistan pazarındaki yerini aldı. Nano, dünya otomobil pazarında bir ilke imza atarak, konfor ve güvenliği, binlerce ailenin sahip olabileceği koşullarla bir araya getirerek tüketicilerin beğenisine sundu.

Businessweek dergisi, Grubu ‘Dünya’nın En yenilikçi Şirketleri’ arasında altıncı sıraya yerleştirmiş ve ABD menşeli Reputation Enstitüsü de ‘Dünya’nın Altıncı En iyi Tanınan Firması ’ payesini vermiştir.

Grup Hindistan dahilinde ve uluslararası alandaki iş faaliyetlerinde yenilikler ve yeni teknolojiler üzerine odaklanmaktadır. Dünya çapında yaklaşık 400.000 çalışan istihdam eden Tata Grup'un faaliyetleri halihazırda yedi iş sektörünü kapsamaktadır: iletişim ve enformasyon teknolojisi, mühendislik, malzeme, hizmetler, enerji, tüketici ürünleri ve kimyasallar. Grup belirlenen sektörlerde dünya kalitesinde ve dünya çapında işler kurmayı amaçlamaktadır.

Tata, Birleşmiş Milletler Küresel Sözleşmesi'ni imzalayanlardan biri olarak Küresel Sözleşme hükümleriyle uyum içinde emek ve çevre standartlarıyla ilgili toplumsal ve sosyal girişimler başlatmıştır. Buna uygun olarak kendi üretim üssünün bulunduğu bölgelerde yaşayan komşu kırsal topluluklara hizmet götürülmesi ve toplulukların gelişimine yardımcı olunmasında aktif bir rol oynamaktadır.

Tata Motors yarının teknolojisine inanmaktadır Tata Motors yarının teknolojisine inanmaktadır. Kurdukları Mühendislik Araştırma Merkezleri Hindistan'ın tek Sertifikalı Test Tesisi merkezleridir.Çevreye duyarlı ürünler üretmeye özen göstermektedirler. Araç parçalarını tehlikeli maddelerden azaltarak, sıvı geliştirilmesi ve ozon dostu soğutucular kullanarak çevreye verilen zararı en aza indirmeye çalışırlar.Tata Motors üretim süreçlerinde çeşitli çevreye duyarlı teknolojileri uygulayarak bilinçli bir çaba oluşturmuştur. Tata Motors, atık ve kirliliği azaltarak kaynakları ve geri dönüşüm malzemelerini koruyarak, çevre dengesini korumaya kararlıdır. Tata Motors temelinde bulunan zengin mirasla parlak bir geleceği hak etmektedir.