TTH Türkiye; EIF tarafından BST Bakanlığı, AB Türkiye Delegasyonu ve Avrupa Komisyonu Bölgesel Politika Genel Müdürlüğü işbirliğinde tasarlanmıştır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
“ UFRS İLE UYUMLU FİNANSAL RAPORLAMA ÜZERİNE BAZI GÖZLEMLER: TÜRK VE AVRUPA SİGORTA ŞİRKETLERİ ” Dr. Can Öztürk 1 Ankara, 6-7 Haziran.
Advertisements

KOBİLER BÜYÜR TÜRKİYE BÜYÜR! KOSGEB KONYA MÜDÜRLÜĞÜ.
Özel Hastane Web Sitelerinin Sağlık Turizmi Kapsamında Analizi
« Orman Ve Su İşleri Bakanlığı
Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir.
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
UNI-SET Toplantı Notları
KIRSAL KALKINMA EYLEM PLANI ( )
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ. TOBB nedir ? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (kısa TOBB) Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları,
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
Diyarbakır İli Tekstil ve Hazır Giyim Sektörü Küme Yol Haritasının Oluşturulması Projesi Diyarbakır.
Yönlendirme Komitesi Toplantısı Su Tahsis Modeli Bilgilendirme Sunumu Dr. İsmail Kaan Tunçok Su Kaynakları Uzmanı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü 13 Nisan.
Page  1 BUCAK MEHMET CADIL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ COMENIUS PROJE TANITIMI.
Politika Oluşturma, Planlama, Bütçe Hazırlama
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “A Step Towards Elderly People (STEP)” “Yaşlılara Doğru Bir Adım Projesi” Dr. Halis YEŞİL Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü.
Türkiye'de Nüfusun Dağılışı Türkiye'de, 1997 nüfus sayımına göre, km2 ye düşen ortalama nüfus yoğunluğu 81 kişidir. Ancak, ülkemizdeki coğrafi bölgeler,
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ERASMUS+ Gençlik KA3. Yapılandırılmış Diyalog.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu YÜKSEKÖĞRETİM KURULU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
Proje Entegrasyon Yönetimi
İSTANBUL ULUSLARARASI FİNANS MERKEZİ İSTANBUL ULUSLARARASI FİNANS MERKEZİ STRATEJİ BELGESİ HAZIRLIK ÇALIŞMALARI 13 ŞUBAT 2009.
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
1 ÖZGÜR / AÇIK KAYNAK KODLU YAZILIMLAR ve FIRSATLAR Türker GÜLÜM Linux Kullanıcıları Derneği 21 Nisan 2006.
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
Yrd. Doç. Dr. Hikmet MARAŞLI Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Proje Yürütücüsü Türkiye.
Kaynak Paylaşımında Sınırları Kaldırmak Khas Bilgi Merkezi Yaklaşımı : Eşit, Sınırsız, Ücretsiz İsmail GÜLAY Kadir Has Üniversitesi Bilgi Merkezi Dolaşım.
DOĞUŞ TEKNOLOJİ 20 Mart 2017 Bilkent Üniversitesi.
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
Hazırlayan ve Sunan Ayşegül ARSLAN
PROJE TABANLI ÖĞRENME ATÖLYESİ
ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ ve HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI
Erciyes Üniversitesi TÜBİTAK ARDEB Fonları İstatistikleri
MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Stratejik Planı Yrd. Doç. Dr. Günver GÜNEŞ Merkez.
ÖZEL EĞİTİMİN TEMEL İLKELERİ
İhracat Genel Müdürlüğü
Erasmus+ KA1 Projesi: Gelişim İçin Hareketlilik
AACSB AKREDİTASYONUNDA NEREDEYİZ?
1-Proje Yönetİmİne Gİrİş
SKY 423 Avrupa Birliği ve Sağlık Politikası
ÇOCUK KORUMA HİZMETLERİNDE KOORDİNASYON STRATEJİ BELGESİ
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II)
Sağlıkta Ar-Ge Faaliyetleri ve Sağlık Ekonomisi Açısından Önemi
AB MALİ YARDIMLARI KAPSAMINDA
Teknoloji Geliştirme Bölgeleri
Denetimden geçmiş mali tabloların bankacılık sistemindeki önemi
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için Strateji Geliştirilmesi Teknik Yardım Projesi TR2014/AG/10-A1-01/001 Bu proje, Avrupa Birliği ve Türkiye.
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
PROJE YÖNETİM OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi
ORTAK ARAŞTIRMA MERKEZİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
Sunan: Av. Ali ULUSOY. Sunan: Av. Ali ULUSOY.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
E-TWINNING BİLGİLENDİRME SUNUSU
Uluslararası Üniversite Sıralama Sistemlerindeki Tutarsızlıklar
Mesleki ve Teknik Eğitim Eğitim Politikaları Daire Başkanlığı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Açıköğretim e-Destek Hizmeti
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ŞUBESİ
TÜBİTAK-TEYDEB 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı
TKGM KADASTRO DAİRESİ BAŞKANLIĞI “GAYRİMENKUL DEĞERLEME ÇALIŞTAYI”
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
Sunum transkripti:

Teknoloji Transferini Hızlandırma TTH-Türkiye Danışmanlık Hizmetleri Projesi

TTH Türkiye; EIF tarafından BST Bakanlığı, AB Türkiye Delegasyonu ve Avrupa Komisyonu Bölgesel Politika Genel Müdürlüğü işbirliğinde tasarlanmıştır. Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında finanse edilen Proje, Bakanlık adına Avrupa Yatırım Fonu (EIF) tarafından yönetilmektedir. “TTH-Türkiye Danışmanlık Hizmetleri” projesi Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’nın (TTGV) liderliğinde, Bpifrance Financement (FR) ve VentureWell (ABD) konsorsiyumu tarafından yürütülmektedir.

TTH-Türkiye Danışmanlık Hizmetleri TTH-Türkiye Danışmanlık Hizmetleri Projesi iki yıl süreli bir proje (Aralık 2015 - Aralık 2017) olup projede; Türkiye'deki Teknoloji Transfer Ofislerinin (TTO) teknik kapasitelerinin geliştirilmesi, TÜBİTAK’ın Ar-Ge ticarileştirme kapasitesine katkı sağlanması ve TTH-Türkiye fonlarının daha çok sayıda FM bazlı firmaya ve teknolojiye ulaşması için iş geliştirme ve networking etkinlikleri yapılması amaçlanmaktadır.

Kapasİte gelİştİrme

TTO Teknik Kapasite Geliştirme Kapsamı Seçilen 10 TTO için aşağıdaki başlıklarda danışmanlık sağlanması amaçlamaktadır; ihtiyaç analizi, teknoloji ticarileştirmeye yönelik stratejik plan hazırlama rehberliği, aksiyon planların uygulanması aşamasında mentorlük hizmeti, teknoloji değerlendirmesi, ticarileştirme ve küresel ağ yapılarda yer almaya ilişkin pratik becerilerin inşa edilmesi, portföy oluşturulması.

TTO Teknik Kapasite Geliştirme Kapsamı Proje kapsamında seçilmiş 20 TTO’nun ve TTO bazında belirlenecek ikişer teknoloji tabanlı proje sahibi ekibin katılım sağlayacağı Yalın Girişim metodolojisine dayalı uygulamalı bir eğitim programı (Venture Pipeline Development Program – VPDP) gerçekleştirilecektir. Projenin önemli bileşenlerinden bir diğeri seçilen 10 TTOnun Amerika ve Fransa'daki TTOlar ile eşleştirilerek kısa süreli personel değişimi programından faydalanmasıdır.

Kapasite Geliştirme Sürecinden Yararlanacak TTO Listesi # TTO City 1 ANADOLU UNIVERSITY ARİNKOM TTO Eskişehir 2 Bilkent TTO Ankara 3 Ege University EBILTEM Technology Transfer Office İzmir 4 Erciyes TTO Kayseri 5 Fırat TTO Elazığ 6 Gaziantep Üniversitesi Target Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. Gaziantep 7 Hacettepe Technology Transfer Center (HT-TTM) 8 ODTÜ TTO 9 Research Project Development and Technology Transfer Directorate (Koç University) İstanbul 10 SELÇUK TTO Konya

VPDP Eğitim Programı Teknoloji transferini/ticarileştirmesini hızlandırma amaçlı yapılandırılmış bir uygulamalı eğitim Yalın Yeni Girişim metodolojisi Yatırımcı ile Buluşturma hedefi 7-8 haftalık eğitim süresi (6 gün sınıf + 3-4 saat/haftalık WebEx) Ekipler şeklinde eğitime katılım (3-4 kişi) TTO Uzmanı Girişimci Fikir Sahibi

VPDP Eğitimine Katılacak TTOlar Ekim - Aralık 2016 # TTO City 1 ANADOLU UNIVERSITY ARİNKOM TTO Eskişehir 2 Bilkent TTO Ankara 3 Ege University EBILTEM Technology Transfer Office İzmir 4 Erciyes TTO Kayseri 5 Fırat TTO Elazığ 6 Gaziantep Üniversitesi Target Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. Gaziantep 7 Hacettepe Technology Transfer Center (HT-TTM) 8 ODTÜ TTO 9 Research Project Development and Technology Transfer Directorate (Koç University) İstanbul 10 SELÇUK TTO Konya

VPDP Eğitimine Katılacak TTOlar Şubat – Nisan 2017 # TTO City 1 ATA TTO Erzurum 2 Bogazici University Technology Transfer Office Istanbul 3 Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisi İzmir 4 Istanbul TTO 5 İYTE ATMOSFER TTO 6 Karadeniz Technical University, Technology Transfer Office Trabzon 7 Research and Graduate Policy (Sabancı University) 8 Teknopark İstanbul TTO İstanbul 9 Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. Bursa 10 Yıldız Teknik Üniversitesi TTO

İş gelİştİrme

İş Geliştirme Faaliyetleri “İş Geliştirme” faaliyetlerinin temel amacı, TTA Türkiye Fonları’nın (ACT ve DCP) yatırım yapabileceği teknoloji projelerinin bulunmasıdır. Proje kapsamında bu faaliyetlerden Duygu Öktem ve Doğan Taşkent sorumludur.

İş Geliştirme Sürecimiz

İş Geliştirme Faaliyetlerimiz Ocak – Ekim 2016 41 Teknopark ve TTO Ziyareti 537 kişi veya firmalarla bire-bir görüşme 397 kişi veya firmanın jüri üyeliği ile değerlendirilmesi 57 start-up mentörlüğü 35 projenin TTH Türkiye Fonlarına sunumu

TTH Türkiye Danışmanlık Hizmetleri Ekibi Kaliteli yatırımlar ile güçlü, sürdürülebilir ve dengeli büyüme diliyoruz TTH Türkiye Danışmanlık Hizmetleri Ekibi ttaturkey@ttgv.org.tr