Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AACSB AKREDİTASYONUNDA NEREDEYİZ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AACSB AKREDİTASYONUNDA NEREDEYİZ?"— Sunum transkripti:

1 AKREDİTASYON ÇALIŞMALARI 24 Şubat 2016 İşletme Fakültesi Akademik Kurulu Sunumu

2 AACSB AKREDİTASYONUNDA NEREDEYİZ?
Geçen Yıl Yapılan Akademik Kurul’dan Beri Neler Yaptık? 2015 için güncellenen AACSB Standartlarını yeniden yorumladık. Öğretim üyelerimize yönelik tutum ve etkileşim anketleri yaptık. Uygunluk Raporu’muzu yazmaya başladık. Eylül ayında Uygunluk Başvurumuzu yaptık. Türkiye’deki diğer işletme fakültelerinin akreditasyona yönelik girişimlerini yönlendirdik. Kasım ayında AACSB'nin Frankfurt’ta yapılan Avrupa, Orta  Doğu ve Afrika Yıllık Konferansı’na katıldık. Kasım ayında Uygunluk başvurumuz kabul edildi. Akreditasyon sitemizde (aacsb.sakarya) bilgi notları yayınlamaya başladık.

3 AACSB AKREDİTASYONUNDA NEREDEYİZ?
Geçen Yıl Yapılan Akademik Kurul’dan Beri Neler Yaptık? Aralık başında Zagreb’te İşletme Akreditasyonu Semineri’ne katıldık. Aralık ayında ICQH 2015'te Akreditasyon Bildirimizi Sunduk. Ocak ayında Dr Mohamed Madi, fakültemize AACSB mentor’u olarak atandı. Bu zaman aralığında Fakülte’de Danışma Kurulu, İşyerinde Eğitim kriterleri ve yönergeleri hazırlıkları tamamlandı. Akreditasyon süreci vesilesiyle yapılan veri madenciliği ile fakültemizde bir çok verinin derlenmesi ve kategorize edilmesi imkanına kavuştuk.

4 AACSB AKREDİTASYONUNDA NEREDEYİZ?
Geçen Yıl Yapılan Akademik Kurul’dan Beri Neler Yaptık? Misyonumuzu yeniden ele aldık. Paydaşlarımızın görüşlerini alıyoruz. Özdeğerlendirme raporunu yazmaya başladık. 15 standart içinde yer alan «akademik çalışmalar» ve «fakülte personelinin yeterliliği» konusundaki altyapı ve veri toplama çalışmalarını yapıyoruz.

5 AACSB AKREDİTASYONUNDA NEREDEYİZ?
Önümüzde Ne Var? 15 – 18 Mart tarihleri arasında mentor tarafından ziyaret edileceğiz. Hazırlık yapmalıyız. Bu yıl içerisinde özdeğerlendirme raporunu tamamlamalıyız. BM Küresel İlkeler Sözleşmesi, Sorumlu İşletme Eğitimi İlkeleri’ne imza atma ve uygulama sürecini başlatacağız.

6 BÖLÜM AKREDİTASYON KOMİSYONLARI
AACSB akreditasyon sürecinde takım çalışması önem arz etmektedir. Bölüm akreditasyon komisyonu üyeleri, Sorumlu ile bölümler arasında iletişim sağlayacakladır.


"AACSB AKREDİTASYONUNDA NEREDEYİZ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları