Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunan: Av. Ali ULUSOY. Sunan: Av. Ali ULUSOY.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sunan: Av. Ali ULUSOY. Sunan: Av. Ali ULUSOY."— Sunum transkripti:

1

2 Sunan: Av. Ali ULUSOY

3 «Active Citizenship is Our Right: Towards Turkish Disability Assembly»
Project is Supported by "Active Citizenship is Our Right: Towards Turkish Disability Assembly" isimli projemiz Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından desteklenmekte olup bu sitede yer alan yazı ve düşünceleri AB Türkiye Delegasyonu'nun görüşlerini yansıtmamaktadır.

4 "Active Citizenship is Our Right: Towards Turkish Disability Assembly" 
« Aktif Yurttaşlık Bizim Hakkımız: Türkiye Engelli Meclisine Doğru » 

5 Proje Yürütücüsü: Engelliler Konfederasyonu Proje Eş başvuranı: Yaşam Boyu Eğitim Derneği

6 Proje Süresi: ay Proje Bütçesi: Avro

7 Proje Ön Teklifi Hazırlığı

8 Proje Tam Teklif Hazırlığı

9 Genel hedef: Türkiye’de  engellilik alanında çalışan  sivil toplum örgütlerinin ağ oluşturmaları ve bu ağların kapasitelerinin geliştirilmesine katkıda bulunmaktır. 

10 Genel hedef: Türkiye’de  engellilik alanında çalışan  sivil toplum örgütlerinin ağ oluşturmaları ve bu ağların kapasitelerinin geliştirilmesine katkıda bulunmaktır. 

11 Amaçlarımız: 52 ilde Yerel Engelli Meclisleri kurmak. Bütün illerden katılımla Türkiye Engelliler Meclisi’ni oluşturmak. Bu meclisi çocuk, kadın, genç ve yaşlı engelli bireylerin haklarını savunmak ve geliştirmek için bir baskı gücü olarak kullanmak. Bu mecliste yer alacak sivil toplum örgütlerinin idari ve mali kapasitesini güçlendirmek; iletişim, medya, gönüllü yönetimi, savunuculuk, lobicilik ve izleme gibi alanlarda yapabilirliklerini artırmak.

12 Amaçlarımız: Bu ağı, Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi bağlamında güçlendirmek. Proje kapsamında, engelli haklarının geliştirilmesi için çalışan yerel ve/veya bölgesel dört sivil toplum örgütüne fon sağlamak.

13 Faaliyetlerimiz: Projenin yönetim planı ve iletişim stratejisinin hazırlanması Web sitesinin kurulması ve sosyal medya hesaplarının tanımlanması. Danışma Kurulunun oluşturulması. Online Öğrenme Platformu’nun kurulması. Basılı, görsel ve işitsel proje materyalinin hazırlanması. Açılış ve basın toplantısı yapılması.

14 Faaliyetlerimiz: 52 ilde il toplantılarının organizasyonu.
İl toplantılarının gerçekleştirilmesi. 25 ilde eğitimlerin düzenlenmesi. İl Engelli Meclislerinin kurulması. Meclislerin sürdürülebilirliği için bir yol haritası hazırlanması. Farkındalık kampanyası. Türkiye Engelliler Meclisi’nin kurulması. Final konferansı.   İzleme ve etki değerlendirme

15 Proje faaliyetlerinin yürütüleceği iller:
İç Anadolu Bölgesi: Ankara, Konya, Kayseri, Eskişehir, Sivas, Niğde, Nevşehir,  Marmara Bölgesi: İstanbul, Bursa, Kocaeli, Balıkesir, Sakarya, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale,  Ege Bölgesi: İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak,  Akdeniz Bölgesi: Antalya, Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Isparta Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Batman,  Doğu Anadolu Bölgesi: Van, Erzurum, Elazığ, Ağrı, Kars, Bingöl, Erzincan, Tunceli,  Karadeniz Bölgesi: Samsun, Trabzon, Ordu, Çorum, Amasya, Sinop, Artvin, Zonguldak, Karabük. 

16 Hazırlanacak eğitim kitleri ve eğitimler:
Savunuculuk ve lobicilik İzleme ve arşivleme Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesine yönelik gölge rapor hazırlama İletişim ve medyayı etkin kullanma Kaynak geliştirme Gönüllü yönetimi

17 Eğitimlerin yapılacağı iller:
Ankara, Konya, Kayseri, Eskişehir, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Edirne, Çanakkale, İzmir, Aydın, Antalya, Adana, Hatay, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Batman, Van, Bingöl, Samsun, Trabzon, Amasya, Artvin, Zonguldak.

18 Proje çalışanları: Turhan İÇLİ, Proje Koordinatörü Selen Doğan, Proje Asistanı Ali Ulusoy, Halkla İlişkiler Sorumlusu Gülnaz Köksal, Mali işler Sorumlusu

19 Projemizde 10 kolaylaştırıcı görev alacak. En az 260 STK üyesi eğitimlere katılacak. 780 STK üyesine anket uygulanacak.

20 Metodoloji: Gençlerin engelli hakları savunusuna katılımı teşvik edilecek. Katılımcılar belirlenirken kadın ve erkeklerin eşit temsili sağlanacak. İletişim araçlarının çeşitliliğine özen gösterilecek (Skype, tele-konferans, sosyal medya...) Engelli örgütleri arasında iletişim ve işbirliğinin güçlenmesi hedefinden uzaklaşılmayacak.

21 Metodoloji: Uluslararası sözleşmeler ve ilişkili dokümanlar, politika geliştirme sürecindeki temel dayanak olacak.  Proje ekibinde zaman ve insan kaynağı yönetiminin yanı sıra risk ve kriz yönetimi becerileri de artırılacak. Sürekli ve birlikte öğrenme yöntemi benimsenecek, Danışma Kurulundan yararlanılacak.

22 İletişim Bilgilerimiz:
GMK Bulvarı 32/6 Demirtepe - Çankaya, Ankara Tel:

23 İŞBİRLİĞİNİZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİZ…


"Sunan: Av. Ali ULUSOY. Sunan: Av. Ali ULUSOY." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları