HAZIRLAYAN : SAD İ YE D İŞ BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ. MUHAMMED.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ders: Temel Dini Bilgiler Konu: Peygamberlik
Advertisements

dİn kültürü ve ahlak bİlgİsİ
İnsanlar; duygu, düşünce ve isteklerini cümlelerle dile getirir. Cümleler ise sözcüklerden oluştuğu için sözcükler, dilin en önemli öğesidir. Sözcükler,
AVRUPA BİRLİĞİ SİSTEMİNDE ENGELLİLER ve ÖZEL EĞİTİM
Sabreden Zafere Ulaşır
AHİLİ K Güçlü bir sivil toplum örgütü. ESKİ BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜMÜZ; AHİLİK Bilindiği gibi Türklerin tarih sahnesine çıkışı neredeyse insanlık tarihi.
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURAN UNSURLAR VE TÜRK KÜLTÜRÜ
AİLELERLE İŞBİRLİĞİ.
TEVEKKÜL.
GÜNLÜK HAYATTA HZ. MUHAMMED 2. ÜNİTE: GİYİM KUŞAM 1
AYNUR ŞİMŞEK İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI ÖNÜNÜZDEN ÇEKİLİN.
PEYGAMBERİMİZ HZ.MUHAMMED (sav)’İN HAYATI BİLGİ YARIŞMASI
Kur’an-ı Kerim’in temel özellikleri nelerdir?
ASR SURESİ MEALİ VE TEFSİRİ
KURAN. Allah tarafından gönderilen ilahi kitapların sonuncusu olan KURAN-I KERİM, Son peygamber Hz.Muhammed’e indirilmiştir. Sözlükte toplamak,okumak,biraraya.
HÜSEYİN SEYMEN SORGUNAİHL
TANRISI PEYGAMBERİ MERKEZİ ORTAYA ÇIKIŞI KİTABI Yehova Hz.Musa Tevrat M.Ö civarında Kudüs Yahudilik-Musevilik.
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
Metinlerin Sınıflandırması
Bugün neler öğreneceğiz?
Şaban ayının ondördüncü gününü onbeşinci gününe bağlayan gece
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Yeni Dil, Yeni Tarih
KOHLBERG ve AHLAK GELİŞİMİ Yrd. Doç. Dr. Aysel TOPAN
Değerlendirme Soruları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni
Hz. İsa Prof. Dr. Şadi Eren.
Son İlahi Kitap Kur’an-ı Kerim
ZAMANIMIZIN ALTI HASTALIĞI
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
Düzgün iş.
ELİ ÖPÜLESİ CAN ÖĞRETMENLERİM KAÇ ALIŞKANLIĞIMIZ VAR DERSİNİZ?
Dursun Budak Eymir Kasabası İ.Ö.O
ABD’de engelli bireylere yönelik ilk yasa 1798 yılında çıkarılmış,
1.ÜNİTE:PEYGAMBERLERE VE İLAHÎ KİTAPLARA İNANÇ
DİN VE DİN ANLAYIŞI.
Bu Slayt gösterisi www. varolmak. com sitesi tarafından hazırlanmıştır
Peygamber Efendimizden
DÜRÜSTLÜK ÜZERİNE BİR HİKAYE
Bireysel Konularda İstişare
Bugün neler öğreneceğiz?
1. TEMEL HUKUK BİLGİLERİ.
Bugün neler öğreneceğiz?
Bir millet eğitim ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak.
Din Dersi Paylaşım Portalı
Kimsesizlere Yardım Hz. Muhammed (s.a.v), hayatının her aşamasında fakir ve kimsesizlerle yakından ilgilenmişti. Onun bu güzel tavrı başta sevgili eşi.
ESKİ ZAMANLARDA TEKNOLOJİ Buse Beren Eğrilmez
Hıristiyanlığın Kutsal Kitapları
BÖLÜM 2 BİLİŞSEL GELİŞİM.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
6. Sınıf 2. Ünite: Namaz ÜNİTE KONULARI Namaz İbadeti ve Önemi
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİGİSİ Peygamber ve Peygamberlere İman
2. Isının Işıma Yoluyla Yayılması
DİL GELİŞİMİ KURAMLARI - II
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ 7.SINIFLAR SINAVA HAZIRLIK SORULARI
5. Sınıf 2. Ünite: Ramazan ve Oruç
Otokontrol Öz denetimli
6. Sınıf 3. Ünite: ZARARLI ALIŞKANLIKLAR
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
7. Sınıf 2. Ünite: HAC VE KURBAN
CİHANGİR ÇAĞLAR ZAMİRLER
Selman ÇAKIR / DKAB Öğretmeni
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
3. Bir Peygamber Tanıyorum: Hz. Yusuf (a.s.)
Bir Peygamber Tanıyorum: Hz. Salih (a. s.)
Hicret Olayı.
4. HAFTA Geçerlik, Güvenirlik ve Etik Kavramları
Oyunda kargaşa olur. Oyunda anlaşmazlıklar olur
HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
Yrd. Doç. Dr. Şükrü KEYİFLİ
Taif’i daha önce duydunuz mu?
Sunum transkripti:

HAZIRLAYAN : SAD İ YE D İŞ BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ. MUHAMMED

HZ. MUHAMMED İ N İ NSAN İ YÖNÜ Hz. Muhammed (s.a.v.)* bizler gibi bir insandır. Di ğ er insanlar gibi bir anne ve babadan dünyaya gelmi ş tir. Hz. Muhammed (s.a.v.) acıktı ğ ında yemek yemi ş, susayınca su içmi ş tir. Geçimini sa ğ lamak için çalı ş mı ş, yorulunca dinlenmi ş tir.

BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ. MUHAMMED HZ. MUHAMMED İ N İ NSAN İ YÖNÜ So ğ uktan ve sıcaktan etkilenmi ş tir Çevresindeki insanlarla dostluk, arkada ş lık, akrabalık kurmu ş tur. Hastalaanmı ş tır. Üzülüp a ğ lamı ş tır. Arkada ş larına ş aka yapmı ş yeri geldi ğ inde gülmü ş tür.

BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ. MUHAMMED HZ. MUHAMMED İ N İ NSAN İ YÖNÜ Hepimiz gibi uyumu ş tur Kendi temizli ğ ini kendi yapmıı ş tır. E ş ine yardımcı olmu ş tur. Çocukları ile çocuk olmu ş tur.

BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ. MUHAMMED HZ. MUHAMMED İ N PEYGAMBERL İ K YÖNÜ Hz. Muhammed, Allah’ın kulu ve aynı zamanda peygamberidir. O, Allah tarafından insanlara İ slam’ı tebli ğ etmekle görevlendirilmi ş seçkin bir insandır. Hz. Muhammed’i di ğ er insanlardan ayıranen önemli özellik, Allah’tan vahiy almasıdır.

BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ. MUHAMMED HZ. MUHAMMED İ N PEYGAMBERL İ K YÖNÜ Bu durumla ilgili olarak Kur’an-ı Kerim’de ş öylebuyrulur: “De ki: Ben de ancak sizin gibi bir insanım, (Ne var ki) bana, ‘Sizin ilahınız ancak bir tek ilahtır.’ diye vahyolunuyor... Son peygamberdir. Hatemul enbiyadır. Allahın kutlu elçisidir. Habibullahtır.

BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ. MUHAMMED HZ. MUHAMMED İ N PEYGAMBERL İ K YÖNÜ Peygamberin di ğ er görevi kuranı açıklamaktıır. İ nsanları do ğ ru yola göstermektir. İ nsanları allaha ula ş tırmada vesiledir.

BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ. MUHAMMED HZ. MUHAMMED İ N PEYGAMBERL İ K YÖNÜ İ nsanları kötülüklerrden uzakla ş tırır. İ nsanlı ğ ın kurtulu ş u için önderdir. Güzel ahlakı tammamlamak iiçin gönderilmi ş tir. Allahın emirlerini insanlara ula ş tırmada aracıdır. Uyarıcıdır., Müjdeleyicidir.

BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ. MUHAMMED HZ. MUHAMMED İ N PEYGAMBERL İ K YÖNÜ SON PEYGAMBER OLARAK HZ. MUHAMMED Yüce Allah, insanlara do ğ ru yolu göstermek, onları kötülüklerden uzakla ş tırıp iyiliklere yöneltmek amacıyla zaman zaman peygamberler göndermi ş tir. Peygamberlerin ilki, aynı zamanda ilk insan olan Hz. Âdem’dir. Son peygamber ise Hz. Muhammed (s.a.v.)’dir. “Muhammed...Allah’ın resulü ve peygamberlerin sonuncusudur. Allah her ş eyi hakkıyla bilendir.” 1 ayetinde bu durum açıkça belirtilmi ş tir.

BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ. MUHAMMED HZ. MUHAMMED İ N PEYGAMBERL İ K YÖNÜ SON PEYGAMBER OLARAK HZ. MUHAMMED Hz. Muhammed’den sonra artık peygamber gelmeyecektir. Hz.Muhammed’in peygamberli ğ i evrenseldir, tüm zamanlar ve mekânlar için geçerlidir. Dolayısıyla da onun getirdi ğ i evrensel ilkeler, kıyamete kadar geçerlili ğ ini devam ettirecektir.

BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ. MUHAMMED HZ. MUHAMMED İ N PEYGAMBERL İ K YÖNÜ SON PEYGAMBER OLARAK HZ. MUHAMMED Hz. Muhammed (s.a.v.), 571 yılında Mekke’de dünyaya gelmi ş tir. 610 yılının ramazan ayının Kadir Gecesi’nde, kırk ya ş ında iken Allah’tan ilk vahyi almı ş ve peygamber olarak görevlendirilmi ş tir. Hz. Peygamber kırk ya ş ından, vefat etti ğ i 63 ya ş ına kadar peygamberlik görevini en iyi ş ekilde yerine getirmek için çaba harcamı ş tır.

BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ. MUHAMMED HZ. MUHAMMED İ N PEYGAMBERL İ K YÖNÜ KURANI AÇIKLAYICIDIR. Yüce Allah, insanları do ğ ru yola iletmek, onlara emir, yasak ve ö ğ ütlerini bildirmek için bazı kutsal kitaplar göndermi ş tir. Bu kitapların sonuncusu Kur’an-ı Kerim’dir. Kur’an’ın muhatabı insandır. Onun emir ve yasakları, ilkeleri insana yöneliktir.

BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ. MUHAMMED HZ. MUHAMMED İ N PEYGAMBERL İ K YÖNÜ KURANI AÇIKLAYICIDIR. İ nsan, Kur’an’ı okur, anlar ve ilkelerini hayata geçirirse hem dünyada hem de ahirette mutlulu ğ a ula ş ır. Bundan dolayıdır ki insanın Kur’an-ı Kerim’i okuması ve anlaması gerekmektedir

BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ. MUHAMMED HZ. MUHAMMED İ N PEYGAMBERL İ K YÖNÜ KURANI AÇIKLAYICIDIR Hz. Muhammed (s.a.v.)’in en önemli görevlerinden biri, Kur’an’ı insanlara açıklamaktır. Çünkü Kur’an-ı Kerim, vahiy yoluyla Hz. Muhammed (s.a.v.)’e gönderilmi ş tir.

BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ. MUHAMMED HZ. MUHAMMED İ N PEYGAMBERL İ K YÖNÜ UYARICIDIR. Yüce Allah, insanlık tarihi boyunca birçok peygamber göndermi ş tir. Bu peygamberler insanlara do ğ ru yolu göstermi ş ler, onları çe ş itli konularda uyarmı ş lardır

BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ. MUHAMMED HZ. MUHAMMED İ N PEYGAMBERL İ K YÖNÜ UYARICIDIR Peygamberler zincirinin son halkası olan Hz. Muhammed’in temel görevlerinden biri de insanları uyarmaktır. Yüce Allah, ona bu görevini çe ş itli ayetlerde hatırlatmı ş tır. Örne ğ in bir ayette, “Do ğ rusu biz seni hak (Kur’an) ile müjdeleyici ve uyarıcıolarak gönderdik...” 2 buyurmu ş tur

BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ. MUHAMMED HZ. MUHAMMED İ N PEYGAMBERL İ K YÖNÜ RAHMET PEYGAMBER İ D İ R Hz. Peygamber rahmet ve merhamet peygamberiydi. İ nsanlara sevgi, ş efkat ve anlayı ş la yakla ş ırdı. Hiç kimseye kaba ve kırıcı davranmazdı. Ba ş kalarına zarar vermemeye, onları incitmemeye özen gösterirdi.

BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ. MUHAMMED HZ. MUHAMMED İ N PEYGAMBERL İ K YÖNÜ RAHMET PEYGAMBER İ D İ R Çocuklara sevgiyle yakla ş ır, zaman zaman onlarla oynar ve ş akala ş ırdı. Ya ş lıları, kimsesizleri, yetimleri koruyup gözetirdi. Kimseye kin beslemez, dü ş manlık etmezdi.

BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ. MUHAMMED HZ. MUHAMMED İ N PEYGAMBERL İ K YÖNÜ RAHMET PEYGAMBER İ D İ R Daima ş fkatliydi. İ nsanları affediciydi. Ya ş lıları severdi Çocuklarla oyun oynardı

BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ. MUHAMMED HZ. MUHAMMED İ N PEYGAMBERL İ K YÖNÜ RAHMET PEYGAMBER İ D İ R Kurallara uyardı. Sadece insanlara de ğ il do ğ aya da rahmetti. İ nsanları siyah beyaz ayırmazdı. Zengin fakir ayrımı yapmazdı.

BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ. MUHAMMED HZ. MUHAMMED İ N PEYGAMBERL İ K YÖNÜ GÜZEL AHLAK PEYGAMBER İ D İ R Güzel ahlak sahibiydi. Çabuk öfkellenmezdi.

BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ. MUHAMMED HZ. MUHAMMED İ N PEYGAMBERL İ K YÖNÜ GÜZEL AHLAK PEYGAMBER İ D İ R Güzel ahlakı tamamlamak için gönderilmi ş tir. Ailesine güzel Ahlakı tavsiye ederdi. El emin di.

BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ. MUHAMMED HZ. MUHAMMED İ N PEYGAMBERL İ K YÖNÜ GÜZEL AHLAK PEYGAMBER İ D İ R Kuran ahlakı ile ahlaklanmı ş tı. Herkes ahlakını takdir ederdi. Güzel örnekti. En güzel örnekti.

BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ. MUHAMMED HZ. MUHAMMED İ N PEYGAMBERL İ K YÖNÜ GÜZEL AHLAK PEYGAMBER İ D İ R Hz. Muhammed (s.a.v.), Yüce Allah’ın insanlar arasından seçip görevlendirdi ğ i bir elçidir. Ancak onu sıradan bir insan gibi görmek do ğ ru de ğ ildir.

BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ. MUHAMMED HZ. MUHAMMED İ N PEYGAMBERL İ K YÖNÜ GÜZEL AHLAK PEYGAMBER İ D İ R Hz. Peygamber, mükemmel ahlaka sahip olan, seçkin bir insandır. Bu durum bir ayette, “Ve sen elbette yüce bir ahlak üzeresin.” 1 ifadesiyle belirtilmi ş tir.