Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ESKİ ZAMANLARDA TEKNOLOJİ Buse Beren Eğrilmez

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ESKİ ZAMANLARDA TEKNOLOJİ Buse Beren Eğrilmez"— Sunum transkripti:

1 ESKİ ZAMANLARDA TEKNOLOJİ Buse Beren Eğrilmez

2 Eski Zamanlarda Teknoloji (Tarım)
Tarım, günümüzde olduğu gibi eskiden de çok daha önemli bir yere sahipti. Gerçek anlamda tarımın yıl önceye dayandığı düşünülüyor. Teknoloji olmadığından dolayı tarımcılık, insan ve hayvan gücü ile yapılıyordu. Güvenilir gıda kaynağı, toplulukların büyümesine olanak tanıdıkça küçük topluluklar büyük krallıklara dönüştü.

3 Eski Zamanlarda Teknoloji (Tarım)
Modern tarımda hayvanların yerini makinalar almıştır. Tarımdaki teknolojik gelişmelerle, aynı tarladan alınan verimde büyük artışlar sağlanmıştır.

4 Eski Zamanlarda Teknoloji (Mühendislik)
Tarihin akışı ile, medeniyetin gelişimine paralel olarak mühendislik biliminde de ilerlemeler yaşanmıştır. M.Ö 3000 yıllarından itibaren basit araçlar, yerlerini daha karmaşık ve faydalı alet ve gereçlere bırakmıştır. Bu ilerleyişe piramitlerin inşasını, su değirmenlerini ve gemilerin yapımını örnek olarak gösterebiliriz.

5 Eski Zamanlarda Teknoloji (Mühendislik)
Günümüzde mühendislik biliminde her gün bir ilerleme söz konusudur. İnsanın varoluşundan günümüze kadar mühendislik bilimi uzun bir yol katetmiştir. Toplumların refah seviyesinin ilerlemesinde en önemli faktörlerden olan mühendislik bilimi, tarihteki yoluna son hızıyla devam etmektedir.

6 Eski Zamanlarda Teknoloji (Tıp)
İnsanlar çok eski çağlardan beri yakalandıkları hastalıklardan kurtulmak için çareler aramışlardır. Ama insan vücudunun ve organların işleyişi konusundaki araştırmalar çok yavaş ilerlediği için, doğru tedavi yöntemlerinin bulunması ve uygulanması binlerce yıl almıştır. Eski insanlar, şifalı bitkilerden ve diğer doğal maddelerden oldukça etkili ilaçlar yapmayı biliyorlardı.

7 Eski Zamanlarda Teknoloji (Tıp)
Tıptaki modern icatlarla, ortalama insan ömrü, her geçen gün artmaktadır. Geçmişte ölümcül olan birçok hastalık, tedavi edilebilir hale gelmiştir. Bugün tıp alanında neler biliyor ve yapabiliyorsak, bunları insanlık tarihi boyunca tıbba hizmet etmiş olan insanlara borçluyuz.

8 Eski Zamanlarda Teknoloji (Ulaşım)
İlk insanlar ulaşmak istedikleri yere yürüyerek gitmekte zorlanınca hayvanları evcilleştirdiler. Yük taşımak veya daha çok insan taşımak için, at arabalarını kullanıyorlardı. Deniz ulaşımında yelkenli ve kürekli tekneler kullanılıyordu. Bu araçlar, büyük okyanusları aşmak için uygun değildi.

9 Eski Zamanlarda Teknoloji (Ulaşım)
Motorlu araçların icadıyla ise hayatımız daha da kolaylaştı. Geçmişte ulaşım amaçlı kullanılan fayton,bisiklet ve sandal, teknolojinin gelişimiyle yerini otomobil, tren, gemi ve uçaklara bırakmıştır. Günümüzde en konforlu ve en hızlı ulaşım aracı olarak şüphesiz uçaklar görülmektedir.

10 Eski Zamanlarda Teknoloji (Kitaplar)
Kitaplar, ilk zamanlar elle yazıldıysa da, zamanla daha çok kimsenin faydalanabilmesi için çoğaltma yolları araştırıldı. Taş ve ağaç üzerine oyulan çeşitli damgalar ve kalıplar geliştirildi. Böylece baskı tekniği ve matbaa ortaya çıktı.

11 Eski Zamanlarda Teknoloji (Kitaplar)
Matbaa insanoğlunun gelişiminde köklü değişimlere neden olmuştur. İnsanları birbirine bağlayan bir iletişim aracı durumuna gelmiştir. Bilginin paylaşılması, uzak diyarlara aktarılması konusunda insanların gelişimi ve bir üst seviyeye çıkması konusunda önemli rol üstlenmiştir. 

12 SON


"ESKİ ZAMANLARDA TEKNOLOJİ Buse Beren Eğrilmez" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları