TARIM ALANI. Okulumuz serası Çukurova Kalkınma ajansı projesi kapsamında 2013 yılında yapılmıştır. Seralarımız toplam 1.5 dönüm olmak üzere iki seradan.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
Advertisements

BÖLGESEL TEŞVİK UYGULAMALARI SUNUM : Kaan Duran ÖĞRETİM GÖREVLİSİ : Mustafa İDUĞ.
ATP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI
KIRSAL KALKINMA EYLEM PLANI ( )
GENEL MUHASEBE ıı YRD. DOÇ. DR. SERHAN GÜRKAN Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi
1/30. 2/30  6200 sayılı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun  167 sayılı Yeraltısuları Hakkında Kanun  1163 sayılı.
ŞİRKETLER HUKUKU Genel Olarak Şirketlerin Sınıflandırılması ve Temel Özellikleri Ar. Gör. Nevfel AKKAŞOĞLU.
HÜSEYİN ARSLAN Okul Müdürü. VİZYONUMUZ Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları doğrultusunda; dünya denizcilik sektöründe rekabet edebilmek için,
Tanıtım Sunum. PROJENİN ADI TR83 Bölgesinde Endüstriyel Tasarım Alanında Genç İstihdamının Artırılması Projesi PROJENİN KAPSADIĞI BÖLGE TR83 Bölgesi (Samsun,
9. Hafta KAMU HİZMETİ. HEDEFLER Kamu hizmeti kavramını tanımlayacak Kamu hizmeti türlerini öğrenecek Kamu hizmetine hakim olan ilkeleri öğrenecek Kamu.
OKUL SANAY İ İ ŞB İ RL İĞİ T.C. MALATYA VAL İ L İĞİ MALATYA İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
LABORATUVAR DESTEKLERİ. 1. KOSGEB Laboratuvar Hizmetleri KOBİ’lerin piyasa koşullarına göre daha uygun ücretlerle test – analiz yaptırabilmeleri amacıyla;
ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Ankara’da orta öğretim çağ nüfusu ’dir öğrencimiz orta okullarımızın 8. sınıfından muzun oldu. 9. sınıf.
2 SANAYİ ALANININ ŞEHİR MERKEZİNE GÖRE KONUMU 3 Kastamonu Belediye Başkanlığı olarak şehirdeki her iki eski sanayi sitesinin şehir yerleşik alanı içerisinde.
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
ZAMAN Ç İ ZELGELER İ İ LE VER İ ML İ L İ K ANAL İ Z İ BİTİRME ÖDEVİ.
Leyla İÇERLİ Araş. Gör. Dr. Aksaray Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü.
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü
DOĞUŞ TEKNOLOJİ 20 Mart 2017 Bilkent Üniversitesi.
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
MATHS: REAL OR FICTION (MATEMATİK: GERÇEK YA DA KURGU)
Mehmet halil ibrahim hekimoğlu mesleki ve tEknik anadolu lisesi 2016 / 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI kONYA – 2017 Hazırlayan.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
Mekanda Strüktür Çalışmaları
6.SABDEK Toplantısı nisan 2017, Eskişehir
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI
MİLLİ GELİR Bir ülkede belirli bir dönemde (genellikle bir yıl) üretilen nihai mal ve hizmetlerin parasal değerine eşittir. Gayri Safi Yurt İçi Hasıla.
6745 SAYILI “YATIRIMLARIN PROJE BAZINDA DESTEKLENMESİ İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN”DA YER ALAN ÖNEMLİ.
MALİ İŞLEMLERİN İZLENMESİ
YENİ SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
YÖNT 102 – İŞLETMEYE GİRİŞ II
«Tarımsal Eğitimin Adresi»
BIÇAKÇI BEDRİYE BAYKAŞ ORTAOKULU OKUL KÜLTÜRÜ
Neden Mesleki ve Teknik Eğitim Okulları?
Türkiye’de ve Dünyada İş Sağlığı ve Güvenliği
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Mehmet zeki obdan ilkokulu
İŞLETME TÜRLERİ BÖLÜM 3.
YAĞMURUN KARIN OLUŞUMU YERYÜZÜNDE SUYUN UĞRADIĞI DEĞİŞİKLİKLER
ATATÜRK İLKOKULU’NUN TANITIMI VE TARİHİ. ATATÜRK İLKOKULU’NUN TANITIMI VE TARİHİ.
TARIM EKONOMİSİ ve İŞLETMECİLİK DERS NOTLARI
ÖZ GELİRLER.
A.Ü. Eğitim Bilimleri Fakültesi Okuldan İşe Geçiş Süreç ve Teknikler
S.Ü.ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
PIRLS (The Project of International Reading Language Skills-Uluslararası Okuma Becerileri Projesi) Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu.
Erdem Danyer 1,2* , N.Gamze YÖRÜK 2
Temel Bilgisayar Bilgileri
Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP)
12 Ticari Alacaklar 12 Ticari Alacaklar 22 Ticari Alacaklar
EDE BAŞVURU İŞLEMLERİ Başvuru İşlemlerinin 18 Mayıs 2018 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir. BAŞVURUDA İZLENECEK YOL Başvuru formunun okulumuz web.
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
19. Diğer Dönen Varlıklar 19. Diğer Dönen Varlıklar 190 Devreden KDV
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
T.C. TİCARET BAKANLIĞI KOOPERATİFÇİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİM KOOPERATİFLERİ Turna TURNA KARABÜK, KASIM 2018.
Mesleki ve Teknik Eğitim Eğitim Politikaları Daire Başkanlığı
HIYARDA GÖRÜLEN BESİN ELEMENT NOKSANLIĞI
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ŞUBESİ
HAZİRAN – ARALIK ÇALIŞMA RAPORU
Isparta Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, orta öğretim kurumlarından mezun öğrencilerin 2 yıl süreyle eğitim-öğretim gördükleri, Ön lisans diploması.
TÜRKÇE EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
TİCARET HUKUKU BİLGİSİ
TKGM KADASTRO DAİRESİ BAŞKANLIĞI “GAYRİMENKUL DEĞERLEME ÇALIŞTAYI”
Sunum transkripti:

TARIM ALANI

Okulumuz serası Çukurova Kalkınma ajansı projesi kapsamında 2013 yılında yapılmıştır. Seralarımız toplam 1.5 dönüm olmak üzere iki seradan oluşmaktadır. Birinci seramızda kesme çiçek ve tohumla üretim yapılmaktadır.

2. Seramızda peyzajda kullanılan dış mekan bitkileri ile mevsimlik çiçekler üretilmektedir. Ayrıca bu seramızda kış aylarında çevreyi kirletmeyen doğaya dost güneş enerjisi ve elektrik enerjisi kullanılarak ısıtma da yapılmaktadır.

Okulumuz serasında öğrencilerimizin üretim ve özel sektör tecrübesi kazanması amacıyla 2016 Nisan ayında Ege Bitkileri Tarım Çiçekçilik Ltd. şirketi ile üretim anlaşması yapmıştır. Okulumuz işletmenin istediği bitkileri fason olarak üretmiştir. Elde edilen gelirlerden üretimde katkısı olan öğrencilerimize pay verilmiştir.

Öğrencilerimiz emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadığı gibi özel sektör ile çalışma deneyimi elde etmiştir. Ayrıca protokol imzalanan bu işletmede 12. sınıf öğrencilerimiz staj çalışmalarına başlamıştır.

Okulumuz işletmelerle tanışmak ve okulumuzu tanıtmak amacıyla her yıl yapılan Tarım Fuarına katılmaktadır. Ayrıca Proje kapsamında yapılan çalışmalar TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında öğrencilerimiz tarafından sergilenmiştir.

PROTOKOL ADI: Bitki Dikim Ve Bakım İşlemleri PROTOKOL YAPAN KURUM ADI: Fatma Aliye Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü PROTOKOLÜN UYGULANDIĞI İL-İLÇE: Mersin(içel)- Mezitli PROTOKOL YAPILAN KURUM ADI: Ege Bitkileri Tarım Çiçekçilik Ltd. Şti

PROTOKOL AMACI: Sektördeki gelişme ve yenilikleri yakından takip edebilmek BAŞLANGIÇ TARİHİ: BİTİŞ TARİHİ :

PROTOKOL İLE İLGİLİ FAALİYETLER A) Tüpte teslim alınan bitkilerin dikimi gerçekleştirilerek saksılanması B) İlaç ve gübrelemelerin yapılması C)Peryodik olarak sulama ve bakımların yapılması

Protokol kapsamında bakımı yapılan her bir bitki (Parça-Ürün) 1 TL. + KDV üzerinden anlaşılarak imzalanmıştır. Ücretin %20 peşin, geri kalan kısmı ise dört ay boyunca %20 ödenmesi şeklinde imzalanmıştır.

Protokolün toplam süresi 4 ay olup, tarafların yapılan anlaşma sonucu iş ve işlemlerden memnun kalınması durumunda yenileneceği kararlaştırılmıştır. Yapılan ödemeler Okulumuz bünyesinde kurulan Döner Sermaye İşletmesine gelir olarak kaydedilmektedir. Elde edilen gelirden Tarım Alanında eğitimlerine devam eden öğrencilerimize pay verilmektedir.

Sonuç olarak 1- Okulumuz döner sermaye işletmesine gelir elde etmektedir. 2- Okulumuz serasında Tarım Alanı öğrencileri hem uygulamalı meslek derslerini işlemekte, hem de özel sektör temsilcileri ile görüş alış verişinde bulunmaktadırlar. 3- Tarım Alanı öğrencilerimiz protokol kapsamında yaptıkları faaliyetler sonucu Okulumuz Döner Sermaye İşletmesinde pay almaktadırlar.

. TEŞEKKÜRLER. Cevat ÇAKAR Mersin İl Milli Eğitim Şube Müdürü