ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ. Düktil Boru kesme aparatı ; Düktil Boruların parçalı imal edileceği yerlerde boruların düzgün kesilmesi önem az etmektedir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BAĞCILAR BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SIHHİ TESİSAT PROJELENDİRME VE UYGULAMA ESASLARI Sıhhi Tesisat : İnsan yaşamı için zorunlu olan temiz suyun temini,
Advertisements

Pompalarda GGG40 Uygulaması
MACO ÇİFT AÇILIM ÇİFT AÇILIMI OLUŞTURAN ELEMANLAR MAKAS KÖŞE
DUVAR BAĞLANTILI PANOLU KATLANIR YEMEK MASASI
KAÇAK AKIM KORUMA RÖLELERİ
KÖSMAK MAKİNE MİKRO FOK (MİKRO FİBER OPTİK KABLO TESİS MAKİNESİ)
Çağrı BARUT Danışman Kerim ÇETİNKAYA
HDP BAĞLANTI MANŞONLARI
KESİCİ ÖLÇÜ KABİNİ VE İNDİRİCİ TRAFO MERKEZİ
Kapak olacak.
ABKANT İLE BÜKME Cnc Abkantın Çalışma Prensibi
Kaliteli Teknik Resmin Üç Temel Niteliği:
İzolatör ve Parafudr.
LAZER İLE KESME Lazer ışınının elde edilmesi kolaylaştıktan sonra uygulama alanları da artış göstermiştir. Endüstriyel alanda kullanımı kaynak, kesme ve.
Netcad/WATER Lisans | Water  Proje | km hat | 2,000,000 kişi
Basınçlı Kaplar.
Öğretim Görevlisi Rıdvan yakut
ERK İSG&İK ERK –
Elektrik Çarpmalarından Nasıl Korunabiliriz?
Bal Peteği (honeycomb) Kompozitler
DÖKÜM TEKNOLOJİSİ ve PRENSİPLERİ
ALET BİLEME İŞLEMLERİ.
Ders Sorumlusu: Yrd. Doç. Dr. Mustafa TURAN
DUVAR BAĞLANTILI PANOLU KATLANIR YEMEK MASASI
TS EN CEPHE İSKELELERİNİN BELGELENDİRMESİ
KOROZYONDAN KORUNMA.
Tablet Kullanımında Dikkat Edilecek Hususlar
TEL EREZYON TEZGAHININ. İŞLEME YÖNTEMLERİ. ve
TALEP KATILIMI VE TALEP TARAFI YÖNETİMİ Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR
KLASİK VE MODERN KALIP SİSTEMLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI
Tablet Kullanımında Dikkat Edilecek Hususlar. - Bu tablet sizin adınıza sisteme kayıtlıdır ve merkezi olarak takip altındadır.Bu ürün size eğitim amaçlı.
ORGANiK KAPLAMALAR.
Üretim ve Hizmet Sistemleri Temel Kavramlar
Endüstriyel Yapı Tasarımında Prefabrikasyonun Önemi
BASINÇLI TÜP İLE ÇALIŞMA TALİMATI
Boru ve hortumlar.
TÜNEL KALIP SİSTEMİ.
Beton yollar MEVLÜT DUMAN
BÖLÜM 17 SU DEPOLAMA VE DAĞITMA SİSTEMLERİ. BÖLÜM 17 SU DEPOLAMA VE DAĞITMA SİSTEMLERİ.
HL Lavabo Sifonları Düzgün Akışı HL Sağlar
İMAL USULLERİ KAYNAK TEKNOLOJİSİ BÖLÜM 1 GİRİŞ.
İMAL USULLERİ PLASTİK ŞEKİL VERME
ELEKTRİK ÇARPMASI.
KARMA METAL - BASINÇLI KOMPRESÖR HAVA TANKI - basincli-kompresor-hava-tanki-imalati-fiyati
ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ. SU İLETİM HATLARINDA KULLANILAN BORULAR.
ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ. Su Yönetimi; Suyun havzalarda toplanmasından depolanmasına, arıtma tesislerinde işlenmesine, bu arıtma tesislerinden terfi.
ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ. Altyapı sektöründe kalite ve süreklilik kavramının anahtar kelimesi Malzemedir. Su Yönetimi sisteminin sağlıklı çalışabilmesi.
ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ. Bu bilgiler ışığında Su Yönetiminde istenilen sonuçların oluşturulabilmesi açısından yapılması gerekenler; 1 ) Tüm Belediye.
MESLEKİ GELİŞİM Konular; kaynakça;
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN TEMELLERİ
DÜŞÜK BASINÇLI BORU SİSTEMLERİ
Kanal Açma - Kanal Neden Tıkanır - Kanal Tıkanıklığı Açma
DÜŞÜK BASINÇLI BORU SİSTEMLERİ
SÖKÜLEBİLİR BAĞLANTI ELEMANLARI
MATKAP KULLANIM TALİMATI
BAĞLAMA ELEMANLARI ÜNİTE-3.
FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ. GÜNEŞ ENERJİSİ Tükenmeyen tek enerji kaynağı güneştir. Güneş, hiçbir atığı olmayan temiz bir enerji kaynağıdır. İhtiyaç.
NET 207 SENSÖRLER VE DÖNÜŞTÜRÜCÜLER Öğr. Gör. Taner DİNDAR
HİDRO ŞEKİLLENDİRME Hazırlayanlar: 1-)Taylan YILDIRICI ( )
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim VARİYENLİ
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.B.2. Bilgisayar Destekli Tasarım.
AKSLAR.
EÜT 252 ÜRETİM YÖNTEMLERİ YÜZEY İŞLEMLERİ.
Sondajcılıkta Standartlaşma
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
28 N/mm2 (oda sıcaklığında)
ALİ KAZ 6146 FATİH ÖZDEMİR MOBİL SİSTEM G A. MOBİL SİSTEM VE ÖZELLİKLERİ Mobil sistemde ısıtıcı cihazdan tek bir kolon tesisatı çekilir. Kolon tesisatından.
ELEKTRİK ÇARPMASI.
DÜŞÜK BASINÇLI BORU SİSTEMLERİ
Sunum transkripti:

ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ

Düktil Boru kesme aparatı ; Düktil Boruların parçalı imal edileceği yerlerde boruların düzgün kesilmesi önem az etmektedir. Kaliteli ve standartlara uygun imalat apılabilmesi açısından imalatlarda geometrik düz.günlük şartı aranmalıdır.

Yeni Nesil Düktil Borular; İSKİ Genel Müdürlüğünde kullanılmakta olan mevcut Düktil Boruların dış yüzeyi Zn kaplı ana gövdesi sfero dökme demir iç yüzeyi ise beton kaplamadır. Bu durum şebeke bağlantısı yapılırken ana musluk montajı için borunun delinmesi esnasında iç yüzeyde bulunan beton plakanın hasar görmesine ve ilerleyen zamanda akışın etkisiyle bu plakanın büyük ölçüde tahrip olmasına neden olmaktadır. Bu durumun engellenebilmesi ve uzun ö m ü rl ü boru hattı imalatlarının yapılabilmesi a ç ısından d ü nyadaki d ü ktil boru gelişmelerinin takip edilmesi ve teknolojik gelişmelere ayak uydurulması zorunludur.

Tij muhafazaları; Şebekelerde vana ve priz buşaklelerden ana musluk ve vanaların açıp kapamalarının yapılabilmesi açısından tij muhafazalarının sağlam vaziyette olması önem arz etmektedir. Tij muhafazalarının hasar görmesi vana yuvalarının toprakla dolmasına sebep olmakta; yangın hidrantı ve vanalar gibi kritik malzemelerin açılıp kapanmasını engellemektedir. Bu durumun engellenebilmesi için Avrupa ve Amerikada uzun yıllardır kullanılmakta olan tij muhafazalarının kullanımına geçilmelidir.

Manşon bağlantıları; Boru bağlantıları ve sızdırmazlık uygulamaları için kullanılan kolay tamir parçaları ve manşonlarda kurumda kullanılan malzemeler batıda uygulanan tekniklerin bir hayli gerisindedir. Bu konuda başkanlık bazında istisnai uygulamalar yapılsada kurum genelinde genel malzeme kalitesi ihtiyacı karşılamamaktadır.

Boru bağlantı ve montaj elemanı teknolojileri; Ülkemizin deprem kuşağında yer alması ve karmaşık altyapı sistemlerine sahip olması göz önüne alındığında pratik ve çok işlevli fittingslerin kullanımı yaygınlaştırılmalıdır.Aşağıda örneği görünen boru bağlama fittings örneği açılı bağlama özelliği sayesinde esnek kullanım ve montaj avantajları sağlamaktadır.

Abone bağlantıları ; Kurumumuzdaki mevcut abone bağlantıları düktil borunun üzerine doğrudan ana musluk bağlanması esasına dayalıdır. Bu bağlantı tarzı boru et kalınlığı ve ana musluğun bağlantıda kullanılacak diş açılmış montaj boyu dikkate alındığında sağlıklı olmamaktadır. Bağlantı yerleri ve ana musluk diplerinde hasarlar meydana gelmektedir.Bu durum ciddi su kaçaklarına yol açmakta ve ekonomik kayıp oluşturmaktadır.

Boru bağlantılarının yapılması ; Abone bağlantılarının açılması için kullanılan diş- montaj araç gereçlerinin kuruma uygun hale getirilmesi gerekmektedir.

SİSMİK TİTREŞİMLERE BAĞLI BAZI MALZEME ÖRNEKLERİ

Aparat vanası olmayan PE borularda suyu durdurmak için kullanılmaktadır.Boru içine sokulan alet çevrilerek ucundaki lastik kısmın (tıpa) şişip sıkışması sağlanır.Böylece akan su durdurulur

Sızıntıyı a) boğarak b ) Tıkaçla kapatma yöntemleri.