Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HDP BAĞLANTI MANŞONLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HDP BAĞLANTI MANŞONLARI"— Sunum transkripti:

1 HDP BAĞLANTI MANŞONLARI
HDP boruları birleştirmek amaçlı kullanılan standart plastik manşonları iki adet dezavantajı bulunmaktadır bunlardan birincisi bu manşonlarla iki boruyu birleştirme işlemi uzun zaman almaktadır bir diğeri ise maşon ikiye ayrılmadığı için içinden kablo geçtikten sonra montajlandığı yerden kesilmeden alınamamaktadır yani tek kullanımlıktır. Bu sorunlarınızı çözmek amacıyla KÖSMAK MAKİNA’nın kendi tasarımı ve imalatı olan çelik manşonlar ile çok daha hızlı ve verimli çalışabileceksiniz.

2 1) ÇELİK MANŞON DIŞTAN BAĞLANTILI
Sol tarafta gördüğünüz plastik manşon standart olarak kullanılan manşondur.Sağ taraftaki manşon ise KÖSMAK MAKİNE’nin kablo sektörü için özel olarak imalatını yaptığı çelik manşondur. Kösmak Makine ‘nin imalatını yaptığı manşonun standart manşona göre avantajları şunlardır. 1)Basit kenetleme mekanizması sayesinde standart manşona göre çok daha hızlı bir şekilde borular birbirine bağlanabilmektedir. 2)Standart manşonlar ikiye ayrılamadığı için , kablo manşonun içinden geçtikten sonra manşonu yerinden alamayız ancak manşonu keserek alabiliriz buda çalışanlara büyük külfet olmaktadır.Kösmak makine’nin imalatı olan çelik manşon menteşeleri sayesinde ikiye ayrılabildiğinden rahatlıkla yerinden alabiliriz ve defalarca kullanabiliriz. Bu avantajlar kablo işi yapan kişilere büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

3 1)ÇELİK MANŞON İÇTEN BAĞLANTILI
Menhol içerisinde çok kısa kesilmiş hdp borulara ve çok gözlü hdp borulara (şekil 3) standart manşonlarla boru ek yapabilmek için HDP boruyu kesmek gerekmektedir. Bu boru kesim işlemi kablo tesisi yapan kişilere büyük külfetler getirmektedir; 1) Zaman kaybı , 2) Dar menholde çalışmanın zorluğu , 3) İş bitiminde kesilen boruların çirkin görünümü. Fiber optik kablo montajı yapan kişileri boru kesim işleminden kurtarabilmek için Kösmak Makine’nin tasarımı ve imalatı olan içten bağlantılı çelik manşonlar (şekil 1) kullanılır. Bu çelik manşonlar HDP boru içerisine döndürülerek vidalanır (şekil 5) ve üstündeki dişler sayesinde yüksek basınçta yerinden çıkmaz. Arka kısmına ise dıştan bağlantı sağlaya çelik manşon takılır(şekil 6). Çelik manşonun diğer tarafına ek yapmak istediğiniz hdp boru montajlanır (şekil6-7). İçinden kablo geçtikten sonra kabloyu çıkartmak kolaydır çünkü menteşeleri sayesinde manşon ikiye ayrılabilmektedir(şekil 2). Şekil 1 Şekil 3 Şekil 2 Şekil 4 Şekil 5 Şekil 6 Şekil 7


"HDP BAĞLANTI MANŞONLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları