LABORATUVAR DESTEKLERİ. 1. KOSGEB Laboratuvar Hizmetleri KOBİ’lerin piyasa koşullarına göre daha uygun ücretlerle test – analiz yaptırabilmeleri amacıyla;

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Kurma Yükümlülüğü.
Advertisements

AR-GE MÜHENDİSLİĞİ VE TEŞVİKLER İpek AKSANGÜR Yük. Çevre Müh.
KOBİLER BÜYÜR TÜRKİYE BÜYÜR! KOSGEB KONYA MÜDÜRLÜĞÜ.
Özel Hastane Web Sitelerinin Sağlık Turizmi Kapsamında Analizi
MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri
ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ VE HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI 2016 / ANKARA.
BURSA TİCARET VE SANAYİ ODASI Sınav ve Belgelendirme Merkezi
BÖLGESEL TEŞVİK UYGULAMALARI SUNUM : Kaan Duran ÖĞRETİM GÖREVLİSİ : Mustafa İDUĞ.
Diyarbakır - 29 Ocak 2011 HALKBANKGAP’TA Yunus ESMER.
1 Konu 20: YENİ TARIM KANUNU. AMAÇ ; Tarım sektörünün ve kırsal alanın, kalkınma plân ve stratejileri doğrultusunda geliştirilmesi ve desteklenmesi için.
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Proje Bütçesinin Hazırlanması - -- Proje Bütçesinin Hazırlanması -
KIRSAL KALKINMA EYLEM PLANI ( )
Yönlendirme Komitesi Toplantısı Su Tahsis Modeli Bilgilendirme Sunumu Dr. İsmail Kaan Tunçok Su Kaynakları Uzmanı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü 13 Nisan.
GENEL MUHASEBE ıı YRD. DOÇ. DR. SERHAN GÜRKAN Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi
Türk Standartları Enstitüsü ’ nün Belgelendir me Faaliyetler i Resmiye Kulu
TÜRKİYEDE İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ KOBİ KAYNAK PLANLAMASI VE BÜTÇE YÖNETİMİ Öğretim Görevlisi:Mustafa İDUĞ.
 Tıbbi Laboratuvar Sorumluluk Paket Poliçesi.   çalışan Başına Net Prim: Asgari Prim:  Teminat çalışan başına prim  TL 300 TL  TL.
Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN
USTANASORPROJESİ. GEREKÇE 10. Kalkınma Planı’nda;  İşgücü piyasası ile meslek yüksekokulları ve mesleki teknik ortaöğretim kurumları arasında istihdam.
9. Hafta KAMU HİZMETİ. HEDEFLER Kamu hizmeti kavramını tanımlayacak Kamu hizmeti türlerini öğrenecek Kamu hizmetine hakim olan ilkeleri öğrenecek Kamu.
İFM – Vergi Tekniği Alt Çalışma Grubu Ön raporu Genel stratejik ilkeler 18 Mart 2009 Osman Özen, Umurcan Gago, Berna Bayındır, Ateş Konca.
TTPYO Uygulama ve Araştırma Merkezi Eğitim, Tanıtım Farkındalık Bilgilendirme (Uzman Özlem CAN) Hibe Programları (Uzman Özlem CAN) Proje Yönetim Yürütme.
Bilgi İşlem Departman Bütçelenmesi-1 Günümüzde Toplam Kalite kavramı yaygın olarak bahsedilmekte ve şirketler tarafından uygulanılmasına çalışılmaktadır.
Bu slayt, ön lisans öğrencilerimize son sınıfta ya da mezun olduktan sonra başvuru yapabilecekleri sınavlar hakkında bilgi verme amaçlı hazırlanmıştır.
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
TARIM ALANI. Okulumuz serası Çukurova Kalkınma ajansı projesi kapsamında 2013 yılında yapılmıştır. Seralarımız toplam 1.5 dönüm olmak üzere iki seradan.
International Quality Assurance, Technical Control & Certification
KARAMAN ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
Prof. Dr. Feral OGAN-BEKİROĞLU Yrd. Doç. Dr. Kürşad DURU
TOBB MEYBEM Bilgilendirme Toplantısı
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu HİZMET İHRACAT DESTEKLERİ
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
KOSGEB BATUHAN ŞEN
ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ ve HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Başkanlığı
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
Kuruluşumuzun ilk yılı…
Beden Eğitimi ve Spor Tarihi
İlk hastanesi 1991 yılında kurulan Acıbadem Sağlık Grubu, bünyesinde bulunan 21 hastane ve 16 tıp merkezinde doktor, hemşire olmak üzere.
S.Ü.ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
Erdem Danyer 1,2* , N.Gamze YÖRÜK 2
Sunum planı   KOSGEB NEDİR? KOSGEB DESTEKLERİNİ KİMLER ALABİLİR?
Teknoloji Geliştirme Bölgeleri
Denetimden geçmiş mali tabloların bankacılık sistemindeki önemi
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI SUNUMU
Hayvancılık İşletmelerinde Yönetim Prensipleri
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE KATKILAR, KESİNTİLER ve DENETİM
PROJE YÖNETİM OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
HİZMET SEKTÖRLERİNE YÖNELİK MEVCUT DESTEKLER ve UYGULAMAYA KONULAN
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
BİREYSEL KATILIM SERMAYESİ SİSTEMİ
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
Burhan ERAY Mali Müşavir & Bağımsız Denetçi
Adana Üniversite-Sanayi Ortak Araştırma Merkezi Genel Kurulu
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
YENİ BAKANLAR KURULU KARARI ÇERÇEVESİNDE İSTİSNA UYGULAMASI
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
AYDIN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ – HALKLEASING PROTOKOL
Oda ve Borsalar için Yurt Dışı İş Gezisi Desteği
Mesleki ve Teknik Eğitim Eğitim Politikaları Daire Başkanlığı
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
İstihdam Seferberliği 2019
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
Devlet Maliyesi Açık Veri Uygulaması
Sunum transkripti:

LABORATUVAR DESTEKLERİ

1. KOSGEB Laboratuvar Hizmetleri KOBİ’lerin piyasa koşullarına göre daha uygun ücretlerle test – analiz yaptırabilmeleri amacıyla; Bu hizmetlerin yürütülmesinde, KOBİ’lere ücretlendirmede destek olunarak düşük ücret uygulaması yapılmaktadır. KOSGEB tarafından 11 Hizmet Merkezi Müdürlüğünde ;  Metal malzemelere yönelik (10)  Plastik ve kauçuk malzemelere yönelik (1) hizmet verilmektedir. 2. Esim A.Ş. Laboratuvarları KOSGEB iştiraki olan şirket elektrik ve elektronik sektörüne yönelik test (LVD, EMC) ve teknik danışmanlık hizmetleri vermektedir. KOSGEB’in şirketteki payı %46,88 olup diğer kuruluşların ise TTGV (%50,03), ESİM Vakfı (%1,75), Diğer (%1,34) şeklindedir.

Laboratuvar Destek ve Hizmetleri 3. KOSGEB-ASO Çevre Laboratuvarı KOSGEB desteği ve Ankara Sanayi Odası işbirliği ile oluşturulmuş bulunan ASO-KOSGEB Çevre Laboratuvarı ( ) ; çevre ölçümleri yapmakta, çevresel risklerin tespiti ve çözümünü teşvik edici hizmetler vermekte olup, bu laboratuvarlar TS EN ISO/IEC 17025:2005 standardına göre TÜRKAK tarafından akredite edilmiştir.

Laboratuvar Destek ve Hizmetleri

8.12. TEST, ANALİZ VE KALİBRASYON DESTEĞİ Destek Unsurları (1) İşletmelerin, kamu kurum/kuruluşları veya üniversitelerce kurulmuş laboratuarlardan alacakları test, analiz, kontrol-muayene ve kalibrasyon hizmetleri ile yurt içi ve yurt dışı laboratuarlarda akredite olunan test, analiz, kontrol-muayene ve kalibrasyon konularında alacakları hizmet giderlerine destek verilir. KOSGEB Laboratuarlarından alınan hizmetlere ilişkin giderler destek kapsamı dışındadır.

Laboratuvar Destek ve Hizmetleri (2) Test, analiz, kontrol-muayene ve kalibrasyon hizmetine tabi tutulacak ürün, malzeme, parça ve numunelerin; sevk, sigorta ve benzeri giderleri ve bu hizmetlerin işletme tesislerinde yapılması halinde hizmeti veren personelin; konaklama, ulaşım ve iaşe giderleri destek kapsamı dışındadır. (3) Program süresince desteğin üst limiti (yirmi bin) TL’dir.

Laboratuvar Destek ve Hizmetleri BELGELENDİRME DESTEĞİ Destek Unsurları (1) İşletmelerin, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) ile TÜRKAK tarafından akredite edilmiş kurum/kuruluşlardan akredite oldukları konularda alacakları ürün, sistem, personel, laboratuar akreditasyon belgeleri ve TÜRKAK tarafından her hangi bir konuda akredite edilen belgelendirme kuruluşlarından alacakları İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi (OHSAS) belgesine ilişkin giderlere destek verilir. Bu destek belge için ödenen ücreti (müracaat ve dosya inceleme, tetkik, denetim, belge ücreti) kapsar.

Laboratuvar Destek ve Hizmetleri (2) Daha önce herhangi bir konuda sistem belgesi almış olan işletmelere aynı sistem belgesi konusunda destek sağlanmaz. Ayrıca belge yenilemeye destek verilmez. (3) Her bir belge için destek üst limiti (iki bin beş yüz) TL’yi aşamaz. (4) Program süresince desteğin üst limiti (on bin) TL’dir.

KOSGEB Bölgesel ve Yerel Kalkınma Müdürü