Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AYDIN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ – HALKLEASING PROTOKOL

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AYDIN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ – HALKLEASING PROTOKOL"— Sunum transkripti:

1 AYDIN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ – HALKLEASING PROTOKOL
Sayın Katılımcımız; HALKLEASING ile AYDIN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ tarafından OSB katılımcılarının Finansal Kiralama ihtiyaçlarını ve yatırım taleplerini karşılamak üzere karşılıklı olarak iyi niyet protokolü imza edilmiştir. İmzalanan iyi niyet protokolü ile katılımcılarımıza Halkleasing tarafından sağlanacak avantajlar ve uygulamaya yönelik kısa bilgilere sunumumuzda yer verilmiştir. Tüm katılımcılarımıza hayırlı olmasını dileriz.

2 Makine-Ekipman-Tesis alımlarında 60 ay vade
Makine-Ekipman-Tesis alımlarında 60 ay vade Yeni makine alımlarında fatura tutarının tamamına kadar, 5 yaşa kadar olan 2. el makine alımlarında Ekspertiz değeri kadar, HANGİ VADE VE TUTARLAR İÇİN TALEPTE BULUNABİLİRİM? Gayrimenkul alımı-Sat ve Geri kirala (sale&leaseback) 84 ay vade Taşınmazın Ekspertiz değerinin %80’i tutarına kadar, Halkleasing tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda vade ve tutarlar kesinleştirilecektir.

3 BAŞVURUM NE ZAMAN SONUÇLANIR ?
Başvuruya yönelik dosyanın tamamlanmış olması halinde; Makine-ekipman alımı amaçlı taleplerde USD, Gayrimenkul alımı ile Sat ve Geri Kiralama (sale&leaseback) amaçlı USD’na kadar olan talepler; iki iş günü içinde sonuçlandırılacaktır. Yukarıda belirtilen tutarları aşan talepler ise Halkleasing iş planlamasına uygun olarak 10 işgünü içinde değerlendirilip sonuçlandırılacaktır.

4 SÖZLEŞME MASRAFLARI VE TAHSİLİ NASIL OLACAK ?
Finansal Kurumlar Birliği (FKB)’ne ödenen Sözleşme tescil masrafı tahsil edilecektir. Yönetim ve dosya masraf/ücreti alınmayacaktır. Ekspertiz masrafı yetkili Eksper firmasının talebine göre tahsil edilecektir. İpotek-Tapu vs. masraflar yasal oranlarca ödenen tutarlara göre tahsil edilecektir. İthalat masrafları talebe göre Kira ödeme planına dahil edilecektir. Leasing kapsamında sigorta hizmeti Halksigorta tarafından verilecektir. İthal alımlarda TL cinsi borçlanmalara yönelik oluşacak kur farkı talebe göre kira ödeme planına dahil edilebilecektir.

5 Firmalar Yabancı Para Leasing borçlanması yapabilir.
SÖZLEŞMEYİ DÖVİZ OLARAK İMZALAYBİLİR MİYİZ ? Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 sayılı karar ile; Kullanım tarihinde toplam kredi borcu 15 milyon USD ve üstü olan / Son 3 mali yıl Döviz geliri toplamı mevcut ve yeni talep edilecek kredi tutarını karşılayan firmalar YP kredi kullanabilecektir. Kobi’yim Döviz cinsinden (YP) borçlanma yapamayacak mıyım? %1 KDV’ye tabi makine ve cihaz alımı amaçlı Leasing kullanacak, Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında Leasing yapmaları öngörülen, Savunma Sanayi Müsteşarlığınca onaylanan Savunma sanayi projelerini üstlenen, Mevcut Döviz geliri olmamakla birlikte; muhtemel döviz gelirlerini tevsik eden, Firmalar Yabancı Para Leasing borçlanması yapabilir.

6 HALKLEASİNG İLETİŞİM KANALLARI
Leasing Talebim var, Teklif ve bilgi almak istiyorum!!! Halkleasing İzmir Şube Müdürlüğü ile irtibata geçilebilir. İletişim Bilgileri: adresinden Halkleasing’e talepler iletilebilir.. Halkbank müşterileri çalıştıkları şubeler aracılığı ile talepler iletebilir. BOSB Yönetimi aracılığı ile Halkleasing’e talepler iletilebilir.

7 Saygılarımızla.


"AYDIN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ – HALKLEASING PROTOKOL" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları