EQUIZSHOW.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
Advertisements

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ Öğrencilerin aldıkları puanlar kadar yaptıkları doğru tercihler de iyi bir liseye adım atmalarına yardımcı olacaktır.8.sınıf.
Algoritma.  Algoritma, belirli bir görevi yerine getiren sonlu sayıdaki işlemler dizisidir.  Başka bir deyişle; bir sorunu çözebilmek için gerekli olan.
SUNU HAZIRLAMA PROGRAMI: powerpoint
AKRAN DESTEKLİ ÖĞRENME
ATP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI
ERASMUS+ Oryantasyon Programı Erasmus Kurum Koodinatörlüğü erasmus.erciyes.edu.tr
SPORLA İLGİLİ HAREKETLER DÖNEMİ (7-12 yaş)
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
Tane Kavramının Öğretimi (Basamaklandırılmış Yönteme Göre)
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ. Test çözmede 3 unsur önemlidir.
BULUŞ YOLUYLA ÖĞRETİM JEROME BRUNER.
TLS/SSL BILGI İŞLEM ORGANIZASYONU BERKE ÖMEROĞLU
Program Tasarım Modelleri
Sevgili 8.sınıf öğrencisi; Kendi yeteneklerin, ilgilerin, değerlerin hakkında bilgi sahibi olmak ve daha doğru lise tercihi yapabilmek için lütfen öncesinde.
Bu slayt, ön lisans öğrencilerimize son sınıfta ya da mezun olduktan sonra başvuru yapabilecekleri sınavlar hakkında bilgi verme amaçlı hazırlanmıştır.
GÖRÜŞ GELİŞTİRME TEKNİĞİ
Açlığını Gider Detaylı Kullanım Kılavuzu
BİLGİSAYARINIZA E-İMZA ÜRETİMİ İÇİN
APP INVENTOR Emre ANLAR.
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
Mehmet halil ibrahim hekimoğlu mesleki ve tEknik anadolu lisesi 2016 / 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI kONYA – 2017 Hazırlayan.
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
EĞiTiMDE iLETiŞİM VE EĞiTiM ARAÇLARI
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ
DOSYA YÖNETİMİ MUSTAFA TEZCAN MART, 2017.
AKVARYUM TEKNİĞİ.
PROGRAMLI ÖĞRETİM Tanımı:
Proje Oluşturma ve Yönetimi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
XPEECH S Serisi CDR Kayıtları
İNTERNET ORTAMINDA AKADEMİK ARAŞTIRMA NASIL YAPILIR?
Eğitim Bilimleri Fakültesi
Çiğdem ÇOBAN Bilgisayar Mühendisi
Teknolojİ ve tasarIm dersİ
Uçak Bileti Değiştirme
SUNUM PROGRAMLARI (Bölüm 2)
VELİLER İÇİN ANKET GİRİŞİ
AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ DERSİNDE TAM ÖĞRENME MODELİNİN ÖĞRETME-ÖĞRENME UYGULANIŞINI İNCELEYELİM GÜLDAĞ ARAS.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi
RESİM VE RESİM DÜZENLEME İŞLEMLERİ
Klavye Kullanımı.
My EBSCOhost Kişisel Klasörünün Kullanımı
İŞBİRLİKLİ ÖĞRENME YAKLAŞIMI
TARTIŞMA YÖNTEMİ Hazırlayan:Yalçın ÇERMAN.
Yüksek öğretim KURUMLARI sınavı
GÜDÜLENME-MOTİVASYON
PARAMETRİK HİPOTEZ TESTLERİ
Hazırlık Sınıfı Hazırlık Sınıfı 1. Kurs Olarak Uygulama
Bu konudaki her şeyi okuyun Microsoft SharePoint Haberler
İSTASYON YÖNTEMİ.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
Bilgisayar II 26 Nisan-7Mayıs Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
Defter Beyan Sistemi Başvurusu
Bilgisayar Bilimi Koşullu Durumlar.
DAVRANIŞ BİLİMLERİNDE ARAŞTIRMA (YÜKSEK LİSANS)
TURNITIN programında tez tarama
EBA‘ ya Test Yükleme, Öğrenciye Gönderme Ödev Takibi ve Paylaşma
MERSİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ RESMİ OKULLAR İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ DYNED KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ EXCEL OTOMATİK E POSTA TANIMLA PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU.
E-TWINNING BİLGİLENDİRME SUNUSU
VADEMECUMONLINE KULLANIM KILAVUZU
BİLGİSAYAR (4) Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
VADEMECUMONLINE KULLANIM KILAVUZU
14. EKİPLE ÖĞRETİM İKİ KAFA TEK KAFADAN DAHA İYİDİR ( Two heads are better than one) ingiliz atasözü.
Örgüt Kuramı, Örgüt Tasarımı ve Örgütsel Değişim
Sunum transkripti:

EQUIZSHOW

QUİZ NEDİR? Kelime anlamıyla “küçük sınav” anlamına gelen quiz öğrencilerin bilgilerini yapılan sınavlar haricinde ölçmek için yapılan bir etkinliktir. Quiz çoğu zaman öğrencileri yapılacak olan sınavlara hazırlamak, öğrencilerin bilgisini pekiştirmek ve öğrencilerin nerede eksiği olduğunu saptamak için yapılır.

EQUİZSHOW NEDİR? Quiz Show öğrencilerin sosyal yönden kaynaştıkları, güncel ve entellektüel bilgi dağarcıklarını artırdıkları ve eğlenerek ders becerilerini geliştirdikleri bilgi yarışması etkinliğidir.

EQUİZSHOW NASIL KULLANILIR İlk önce equizshow’un resmi web sayfasına girilir ve bir üyelik oluşturulur. Web sayfasının dili ingilizce olarak ayarlanmıştır fakat kullanımı oldukça kolaydır. Sağ tarafta gördüğümüz fotograf web sayfasına girince karşımıza çıkar. Sayfanın sağ tarafında bulunan title kısmına kullanıcı adı yazılır ve şifre belirlendikten sonra üyelik gerçekleşir.

EQUİZSHOW NASIL KULLANILIR Quiz hangi ders için yapılacaksa öğretmen o ders ve konuyla ilgili 5 kategori belirler. Başlıkların altına zorluk derecesine göre sorular yazılır. Her başlığın altına 100 puanla 500 puan arası 5 soru girilr. 5 kategoriye ilişkin 25 soru oluşturulur ve cevapları sisteme girilir. Tercihe göre sorular test ve ya klasik tarzda olabilir.

EQUİZSHOW NASIL KULLANILIR Kategoriler ve sorular sisteme girildikten sonra sistem öğretmene(hazırlayana) özel bir link veriyor. Quizi nerede ve ne zaman yapmak isterseniz bu linki internete bağlı olan bir bilgisayardan internet tarayıcısına kopyala yapıştır yöntemi ile açabilirsiniz. Equizshow’un bize verdiği link http://equizshow.com/play/46170 Link tarayıcıya yazılınca sağ taraftaki sayfa açılıyor.

EQUİZSHOW NASIL KULLANILIR Öğretmen tarayıcıdan quizi açmadan önce sınıfta iki grup belirler. İki farklı grup belirlendikten sonra play tıklanarak equizshow başlatılır. Equizshow sıradan quizlerden çok farklıdır en önemlisi bir oyun gibidir.

EQUİZSHOW NASIL KULLANILIR Play tıklanınca sağ tarafta gördüğümüz sayfa gelir ve sırasıyla grupların seçimi ile sorular açılmaya başlanır. Sorular puanların üzerine tıklanarak açılır. Her puanın altında zorluk derecesine göre sorular bulunur.

EQUİZSHOW NASIL KULLANILIR Örneğin bilim felsefesi kategorisinin 100 puanlık sorusu seçildi. Bilim felsefesi kategorisinin altındaki 100 puanın üzerine tıkladıktan sonra sağ taraftaki sayfa açılıyor. İki grupta cevaplarını söyler ve daha sonra doğru cevabı görmek için show response tıklanır. Gruplar fotografın alt tarafında team 1 ve team 2 diye oluşmuştur. Soruyu doğru bilen grup için correct bilemeyen grup içinse incorrect tıklanır. Diğer soruya geçmek ve devam için continue tuşanır.

EQUİZSHOW NASIL KULLANILIR Quiz içerisinde bulunan bütün sorular her iki grup tarafından cevaplandıktan sonra grupların alt tarafta kazandıkları puanlar çıkar. Alınan puana göre kazanan grup belirlenir. Öğremen yaptığı bu etkinlikte kazanan grubu teşvik etmek için dilerse ödül verebilir. Kaybeden grupta hem quizi hem ödülü kaybettiği için bir sonraki quize daha iyi çalışır. Ayrıca yapılan quizde değişiklik yapmak için web sayfası kod veriyor ve bu kodla değişiklik yapılıyor. Quiz showda bulnan sorular istenirse print seçeneği tıklanarak yazdırılabilinir.

HAZIRLANAN QUİZ DE DÜZENLEME YAPMAK İSTEDİĞİMİZDE Üye olduktan sonra bize verilen düzenleme linki kullanılır Bize verilen link; http://www.equizshow.com/edit/ 46170 Verilen linke girildiğin de sağ taraftaki ekran ile karşılaşılır. Bu ekrana girdiğimizde üye olurken girdiğimiz şifre ile giriş yapılır ve düzenlememizi bu şekilde gerçekleştirebiliriz.

QUİZ SAYFASINA SİMGE EKLEME EQUİZSHOW’a girildiğinde en alt kısımda bir link görüyoruz. http://icons8.com Bu linke girdiğimizde birden çok kategorilere ayrılmış simgeler göreceğiz. Bu simgelerden quizimize uygun olanı seçip kullanabiliriz. Fakat bunun içinde girilen sayfaya üye olmamız gerekmektedir. *** Bu kadar uğraşmayıp kopyala yapıştır yöntemi ile simgeleri kullanmamız mümkündür. Bu yöntem daha kısa olacağından tercih edilebilir.

EQUİZSHOW’UN AMAÇLARI VE SONUÇLARI Öğrenciler quiz ile bilgilerini pekiştirir. Teknolojik materyaller kullanılarak öğrencilerin derse odaklanması kolayca sağlanır. Öğrencilerin bilgileri sınanırken aynı zamanda o konuya ilişkin bilgi birikimleri öğrencilerin eğleneceği bir şekilde arttırmak hedeflenir. Okuduğunu anlama ve kısa sürede cevaplayabilme yetenekleri gelişir. Derste anlatılan konulara ilişkin öğrencilerin ölçümü sağlanır. Rekabet etme, kazanma duyguları pekişir. Grup bilinci oluşur. Aktif bir şekilde derse katılım sağlanır.

ÖDEVİ HAZIRLAYANLAR SULTAN ALTINIŞIK YASİN DOĞAN NEBAHAT KÖLEOĞLU NURDAN ÖZTÜRK ELİF YİTMEN MALTEPE ÜNİVERSİTESİ FELSEFE BÖLÜMÜ MEZUNU MALTEPE ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ MEZUNU MALTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ MEZUNU