Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yüksek öğretim KURUMLARI sınavı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yüksek öğretim KURUMLARI sınavı"— Sunum transkripti:

1 Yüksek öğretim KURUMLARI sınavı

2 Hocam kaç oturum bu yks? YKS; Cumartesi günü
Öğleden önce birinci oturum Öğleden sonra ikinci oturum Olmak üzere 2 sınavdan oluşuyor. Ayrıca; Pazar günüde Dil sınavı yapılcak.

3 Biraz daha açalım mı? Cumartesi öğleden önce Temel Yeterlilik Testi (TYT) yapılacak ve; Türkçe Temel Matematik testleri Öğleden sonra ikinci oturum ise lisans sınavı olacak ve; Türk Dili ve Edebiyatı+Sosyal Bilimler-1 Sosyal Bilimler-2 Matematik Fen Bilimleri testleri yer alacak.

4 Temel yeterlilik testi (TYT) Nasıl olacak?
Türkçe Testi; 40 soru çıkacak %50 oranında etkiye sahip Temel Matematik Testi; 40 soru çıkacak %50 oranında etkiye sahip ÖNEMLİ ! Tüm adayların Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)’ye girmesi zorunlu

5 Peki şu öğleden sonraki oturum hocam?
Öğleden sonra ki ikinci oturumda ise; Türk Dili ve Edebiyatı + Sosyal bilimler-1 40 soru %50 etki Sosyal Bilimler-2 (Tarih, Coğ.-2, Felsefe Grubu, DİKAB) 40 soru %50 etki Matematik 40 soru %50 etki Fen Bilimleri 40 soru %50 etki

6 Puan türlerine göre hangi testleri çözmeliyiz!?
Sayısal Puan Matematik %50 Fen Bilimleri %50 Sözel Puan Türk Dili ve Edebiyatı +Sosyal bilimler-1 testi %50 Sosyal Bilimler -2 Testi %50 Eşit Ağırlık Türk Dili ve Edebiyatı+Sosyal bilimler-1 testi %50 Matematik %50

7 Dilciler ne yapacak? Dil sınavı Pazar günü yapılacak ve 80 sorudan oluşacak!

8 Birinci ve ikinci oturumun yerleştirme puanına etkisi ne?
Birinci oturum (TYT)’un yerleştirme puanına etkisi %40 İkinci oturumun yerleştirme puanına etkisi ise %60 Türkçe %20 Temel Matematik %20 1.Alan testi %30 2.Alan testi %30 TDE – Coğ-1 Matematik Sosyal Bilimler Fen Bilimleri TDE – Coğ-1 Matematik Sosyal Bilimler Fen Bilimleri

9 OBP’ye ne oldu hocam? Ek puan ne durumda?
Ortaöğretim başarı puanı (OBP)’nın sınav puanına etkisi değişmedi. Yani bu sene de; 0,12 İle çarpılacak. Meslek lisesi mezunlarına ise geçen sene alan odaklı olarak verilen ek puan verilmeye devam edilecek.

10 Peki obp ile birlikte testlerin etki oranları nasıl olacak?
Grafik verileri hesabından alınmıştır.

11

12

13

14 Birinci Oturum: Temel Yeterlilik Testi (TYT)'nin süresi 90 dakikadır.

15 Türkçe Testinde; Türkçeyi doğru kullanma, okuduğunu anlama ve yorumlama, kelime hazinesi, temel cümle bilgisi ve imla kurallarını kullanma becerileri ölçülecektir. Temel Matematik Testinde; Temel Matematik kavramlarını kullanma ve bu kavramları kullanarak işlem yapma, temel matematiksel ilişkilerden yararlanarak soyut işlemler yapma, temel matematik prensiplerini ve işlemlerini gündelik hayatta uygulama becerileri ölçülecektir.

16 İkinci Oturum:Alan Bilgisi Testi’nin süresi 180 dakikadır.

17 Alan testi oturumda lise müfredatı esas alınacaktır.

18 PEKİ baraj hocam baraAj!
Baraj uygulaması geçtiğimiz yılla aynı; TYT Puanı 150 ve üzeri olan adaylar «önlisans programları ve özel yetenekle öğrenci alan lisans programları» TYT'den en az 150 puan almak koşuluyla, TYT puanı ile sınavın ikinci oturumundaki testlerden alacağı puanla birlikte hesaplanacak olan Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık ve Dil puanının en az biri180 ve üzeri puan olan adaylar «lisans programları» Tercihlerinde bulunabilecekler.

19 Ve bir yeni baraj… Temel Yeterlilik Testi (TYT)’nde 200 puan ve üzeri alan adaylar bu puanlarını bir sonraki sene de kullanabilecekler. Adayların, sınava girenler içindeki başarı sırası referans alınarak, aldıkları puan takip eden yıldaki bu başarı sıralamasının karşılığına gelen puana dönüştürülecektir. Bu şekilde farklı yıllarda sınava giren adaylar için hak kaybının önüne geçilerek adil bir puanlama yapılmış olacaktır.

20 Birinci ve ikinci oturum arasında ne kadar süre ara verilecek?
Yükseköğretim Kurumları Sınavı oturum saatleri arasındaki aralar, ÖSYM tarafından belirlenecek, Başvuru Kılavuzu'nda ve ÖSYM'nin web sayfasında ilan edilecektir. Bununla birlikte bu süre iki saatten az olmayacaktır.

21 İki oturumda aynı mekanda mı devam edecek?
Evet. Birinci ve ikinci oturum aynı mekanda ki salonlarda devam edecek.

22 İkinci oturumda tek kitapçık mı olacak?
Bütün testlerin yer aldığı tek kitapçık verilecek. Aday bu kitapçıkta kendi alanına ait testleri çözecek. Zaman kalır ve isterse diğer testleri de çözebilecek.

23 Sayısal alanındaki bir öğrenci sözel testi çözerse puan alabilecek mi?
Hayır. Farklı alanlarda çözülen testler, başka bir alanın puanına etki etmeyecek.

24 TYT’nin soru içeriği nasıl olacak?
TYT’nin soruları YGS bazlı olacak. Temel bilgileri ölçecek. Türkçe testinde gramer sorularından çok, dil hakimiyeti önemli olacak. Kelime haznesi, dili kullanma, anlama, kavrama, yorumlama ve söz dağarcığının ölçüleceği bir test olacak. Matematik testinde ise integral değil basit sayısal sorular yer alacak.

25 Evet. Bu programlarda başarı sıralaması şartı devam edecektir.
Tıp, Hukuk, Mühendislik, Mimarlık, Öğretmenlik Programlarına yerleştirme için başarı sıralaması şartı devam edecek midir? Evet. Bu programlarda başarı sıralaması şartı devam edecektir.

26 Yükseköğretim Kurumları Sınavı ne zaman yapılacaktır?
Sınav, Haziran 2017 tarihlerinde yapılacaktır.

27 Yükseköğretim Kurumları Sınav ücreti ne kadar olacaktır?
Yükseköğretim Kurumları Sınav ücreti ÖSYM tarafından belirlenecek olup sınav ücretinin iki oturum için 120 TL olması planlanmaktadır.

28 Yükseköğretim Kurumları Sınavı saat kaçta başlayacaktır?
Yükseköğretim Kurumları Sınavı saatleri ÖSYM tarafından belirlenecek,Başvuru Kılavuzu'nda ve ÖSYM'nin web sayfasında ilan edilecektir.

29 Açık uçlu sorular yer alacak mı?
Evet. Açık uçlu sorular geçen yıllarda ki gibi olacak. Sayılar da geçen yıllarda ki gibi olacak.

30 Dinlediğiniz için teşekkürler…
Sınavın şekli, soru sayısı yada süresi nasıl olursa olsun; Sınavda çıkacak konular ve sorular sadece sizin çalışmanızla yanıt bulacak. Sınavın şekline, soru sayısına yada süresine, gününe takılmadan verimli ve çalışmayı bırakmayan adaylar sınavdan başarılı olacaklardır…


"Yüksek öğretim KURUMLARI sınavı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları