Turizm Herhangi bir amaç izlemek üzere insanların kendi konaklama yerleri dışında seyahat ve konaklamalarından meydana gelen olaylar,ilişkiler bütünüdür.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞ KURMA SÜREÇLERİ.
Advertisements

Hâsılat kavramları Firmaların kârı maksimize ettikleri varsayılır. Kâr toplam hâsılat ile toplam maliyet arasındaki farktır. Kârı analiz etmek için hâsılat.
ÜNİTE : 8 HEPİMİZİN DÜNYASI. ÇOCUKLARIN ORTAK YÖNLERİ VE İLGİ ALANLARI Çocuklar; Sevmeye,Sevmeye, Korunmaya,Korunmaya, Bakılıp büyütülmeye muhtaçtır.Bakılıp.
OLAĞANDIŞI DURUMLARIN EPİDEMİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ.
Öğr. Gör. MEHMET ALİ ZENGİN
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
Betonarme Yapılarda Deprem Hasarları
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ ÖZGÜR SÖNMEZ 10/A Ulaşım Nedir ?
EGE BÖLGES İ Ege Bölgesi, Türkiye'nin yedi co ğ rafi bölgesinden biridir. İ smini kıyısında oldu ğ u Ege Denizi'nden alır. Kıyı Ege.
PAZARLAMA MEVZUATI Paket Tur Sözleşmeleri. ulaştırma, konaklama ve bunlara yardımcı sayılmayan di ğ er turistik hizmetlerin en az ikisinin birlikte, her.
T.C. ORDU VALİLİĞİ İlköğretim Müfettişleri Başkanlığı TAM ÖĞRENME MODELİ TAM ÖĞRENME MODELİ.
Stratejik Pazarlama 4. Hafta
AHİLİ K Güçlü bir sivil toplum örgütü. ESKİ BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜMÜZ; AHİLİK Bilindiği gibi Türklerin tarih sahnesine çıkışı neredeyse insanlık tarihi.
BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR. BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR.
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURAN UNSURLAR VE TÜRK KÜLTÜRÜ
SPORLA İLGİLİ HAREKETLER DÖNEMİ (7-12 yaş)
İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME ANABİLİMDALI YÖNETİM ve ORGANİZASYON CENK SOYER SÜREÇ YENİLEME DEĞİŞİM MÜHENDİSLİĞİ REENGINEERINGG.
Temiz su kaynakları azalıyor. Dünyanın üçte biri sularla kaplı olmasına rağmen ancak yüzde iki buçuk kullanılabilir temiz su bulunuyor. temiz su kaynakları.
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
Türkiye'de Nüfusun Dağılışı Türkiye'de, 1997 nüfus sayımına göre, km2 ye düşen ortalama nüfus yoğunluğu 81 kişidir. Ancak, ülkemizdeki coğrafi bölgeler,
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
DAVRANIŞ BİLİMLERİNE GİRİŞ
ÜLKEMİZDE EKONOMİK FAALİYETLER
KONU: ATATÜRK ÖNDERLİĞİNDE ÖLÇÜLERDE YAPILAN YENİLİKLER
TEMEL İŞLEVLERİNE GÖRE REHBERLİK
Yazılım Mühendisliği1[ 3.hft ]. Yazılım Mühendisliği2 Yazılım İ sterlerinin Çözümlemesi Yazılım Yaşam Çevrimi “ Yazılım Yaşam çevrimin herhangi bir yazılım.
Italya. İ talya, 1861 yılında birli ğ ini sa ğ layana dek tek bir ülke de ğ ildi. İ talya topraklarındaki küçük devlet ve krallıklar birbirleri arasında.
SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNEMLİ TIBBİ DESTİNASYONLAR 1. Sağlık Turizminde Öne Çıkan Destinasyonlar Global ölçekte değerlendirildiğinde son yılda bazı ülkelerin.
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
DÜNYADA SAĞLIK TURİZMİNE GENEL BAKIŞ Öğr.Grv. Dr. Funda AKDURAN.
SAĞLIK TURİZMİ VE HEMŞİRELİK
 Takvim organizasyonu zamanı dilimlere bölerek gün hafta ay ve yıl gibi isimlendirerek yapılır. Takvimde süreler güneş ve ay döngüsü gibi bazı astronomik.
TARİHİ RİSK! TARİH BİLİMİ. Osmanlı Devletinde tarihi olayları kaydetmekle görevlendirilen kimselere verilen ad? Vakanüvis.
M ESLEKİ E ĞİTİMDE D EĞİŞİM Eğitim Örgütlerinde Değişim Yönetimi Doç. Dr. Aydın BALYER Yalçın SEVER tinyurl.com/ degisimodevi.
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
KIRSAL KALKINMA ve TURİZM Prof. Dr. Bülent GÜLÇUBUK
GELECEKTEKİ DÜNYAMIZ.
Türkiye'deki Yasal Düzenlemeler
Doç. Dr. Melike KAPLAN Sağlık ve Kültür.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Değerlendirme Soruları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni
Eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliğiyle ilgili engellerin kaldırılması uluslararası öncelikler arasında yer almaktadır yılına kadar okula kayıt,
İŞLETMELERİN KURULUŞU
Aşağıdaki kavramları açıklayınız
Türkiye’nin Alternatif Turizm SWOT Analizi -Tartışma-
Geleneksel bilginin kullanılması
BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR. BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR.
KONU DEĞERLENDİRME TESTİ
Haber verme: Acenta sahipleri ya da yöneticiler işletme belgelerinde yaptıkları değişiklikleri 30 gün içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bildirmek.
DIANA.
TURİZMDE REHBERLİK.
ABD’de engelli bireylere yönelik ilk yasa 1798 yılında çıkarılmış,
PAZARLAMA YÖNETİMİ PAZARLAMA YÖNETİMİ • PAZARLAMAYA GİRİŞ
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ ve OKUL YÖNETİMİ
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
Pazarlama tanımları 1970’li yıllardan önce, pazarlama, hemen hemen tüm pazarlama teorisyenleri tarafından, kar amaçlı işletmelerin, ürünleri ve hizmetleri.
Hıristiyanlığın Kutsal Kitapları
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
Türkiye HBÖ Eylem Planı ( )
YAT VE MARİNA İŞLETMELERİ
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
BÖLÜM 2 BİLİŞSEL GELİŞİM.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yazı Sistemleri.
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
Doç. Dr. İhsan ÇAPCIOĞLU 13. Hafta: Dini Etkileyen Sosyal Hayat
Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu BAŞARI TESTLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Hicret Olayı.
Sunum transkripti:

Turizm Herhangi bir amaç izlemek üzere insanların kendi konaklama yerleri dışında seyahat ve konaklamalarından meydana gelen olaylar,ilişkiler bütünüdür. 1. Seyahatin,devamlı ikamet edilen,çalışılan ve günlük olağan ihtiyaçların sağlandığı yerler dışına yapılması 2 .Konaklama sırasında turizm kesimi işletmelerinin ürettiği mal ve hizmetlerin talep edilmesi. 3. Konaklamanın geçici olması durumudur.

İnanç kavramı Arapça kökenli din kelimesi kanun,gidilen yol,mükafat,hüküm,hesap anlamına gelir. Din geniş bir olgu olduğu için her bilim dalı kendi alanına göre dinin tarifini yapmıştır. Genel olarak din,inanış ve davranış şekilleriyle,insanlar arası ilişkileri düzenleyen ve insanların iyi işler yapmasını ve bir arada yaşamasını sağlayan genel kurallar bütünüdür şeklinde tanımlanabilir.

İnanç ve turizm ilişkisi İnsanoğlu var olduğu günden beri hak veya batıl bir takım şeylere inanmıştır. Dinler inananlara belirli kurallar ve hükümler bildirmiştir. Bunlardan en önemlisi de seyahat faktörüdür. Hakiki,muharef ve batıl dinlerin hemen hemen hepsinde dinin liderleri kutsal mekanların ziyaretine önem vermişlerdir.

İnanç turizmin tanımı Kutsal yerlerin çeşitli dinlere mensup turistler tarafından ziyaret edilmesinin yanı sıra,dini inançları tatmin amacıyla yapılan seyahatler inanç turizmi olarak tanımlanabilir.

İnanç turizmine katılma nedenleri Seyahat etme sebepleri çeşitlilik göstermekle birlikte dini amaçlı seyahatler özellikle son 30 yılda büyük gelişmeler göstermiştir. Hac ziyaretinin yerine getirilmesinin vereceği rahatlık İnsanların kendi dinlerine mensup kişilerle tanışma isteği Dini vazifelerini yerine getirmek. İnsanların kendi dinlerine ait önemli merkezleri görme isteği

Psikolojik sebepler Günahlarından kurtulmak. Dini arz kaynaklarının zenginliği. Dini günler ve bayramlar. Dini yayma faaliyetleri olarak sıralanabilir.

Dünyada inanç turizmi Toplum tarafından en iyi bilinen dini ve kültürel fenomenlerden biri Hac yolculuğudur. Budizm,Hinduizm,İslam,Yahudilik ve Hıristiyanlık gibi dünyanın en büyük dinlerinin önemli bir özeliğidir Brahmalıkta Benares İslamiyet te Mekke ve Medine Hıristiyanlıkta Kudüs,Roma ve Efes Musevilikte yine Kudüs kutsal mekanlar olarak en çok ziyaret edilen başlıca merkezlerdir.

Dünyada inanç turizmi Dünya İnanç Turizmi Örgütü yalnızca Hıristiyanların katıldığı inanç turizminin üç yüz milyon turisti kapsayan bir Pazar olduğunu bildirmektedir. Bu pazarın büyüklüğü ise yirmi milyar dolara ulaşmaktadır.

Türkiye de inanç turizmi Türkiye sadece jeolojik konumundan dolayı değil dinler tarihi bakımından da önemli bir mevkidedir. Türkiyede İnanç Turizmi adı altında geniş kapsamlı faaliyetlerin gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalar 1995 yılında başlamıştır.

Türkiye de İnanç turizmi 1995-1998 yılları arasında çok sayıda tur operatörü,basın mensubu ve konu ile ilgili uzmanların katılımı ile İnanç Turizmi turları düzenlenmiştir. İnanç turizmi projesi ile,üç semavi dinin Müslümanlık,Hıristiyanlık,Musevilik günümüze kadar ulaşan önemli ziyaret yerlerinin değerlendirilmesi amaçlandırılmıştır. Bakanlık tarafından İnanç Turizminin geliştirilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında 1993 yılında öncelikle üç büyük dinin günümüze kadar ulaşan eserlerin ve ibadet yerlerinin envanteri hazırlanmıştır.

Hatay –Merkez St.Pierre Anıt Müzesi İçel – Tarsus St. Paul Anıt Müzesi İzmir – Selçuk Meryem Ana Evi Antalya-Demre St. Nicola Kilisesi Bursa –İznik Ayasofya Camii Manisa-Sard Sard Sinagogu Manisa-Alaşehir Alaşehir Kilisesi Manisa-Akhisar Akhisar Kilisesi Isparta –Yalvaç Pisidia Antik Kenti Nevşehir –Derinkuyu Ortodoks Kilisesi Denizli –Pamukkale Laodikya Antik Kenti

Hıristiyanlık inancında yer alan ve İncil de de adı geçen 7 havarinin inşa etiği söylenen,Hıristiyanlığın ilk 7 kilisesinin,Ege Bölgesinde bulunması bölgeyi inanç turizmi açısından önemli hale getiriyor. Bu 7 kiliseden en çok bilinenlerin Bergama daki Kızıl Avlu ve Selçuk taki Saint John kilisesi Efes teki Meryem Ana mezarının da orda olması buranın Papa tarafından ziyaret edilmesi ve ziyaret edenlerin hacı olması inanç yönüyle Efesi ayrıcalıklı mekan haline getiriyor.

147026071 FATMA ÇORUM