Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TURİZMDE REHBERLİK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TURİZMDE REHBERLİK."— Sunum transkripti:

1 TURİZMDE REHBERLİK

2 REHBER * Rehber, Türkiye'yi yerli ve yabancı turistlere en iyi şekilde tanıtacak ve onlara gezileri süresince yardımcı olacak ve doğru bilgileri verebilecek Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verdiği belgeye sahip kişidir.

3 *SEYAHAT ACENTELERİNİN REHBER ÇALIŞTIRMASI
Madde 39 — Seyahat acenteleri, sadece profesyonel turist rehberliği kimlik kartı olan kişileri turist rehberi olarak çalıştırabilirler. Belgesiz ve vizesiz kişileri turist rehberi olarak çalıştıran Bakanlık denetimindeki kuruluşlar hakkında düzenlenen denetim tutanakları, idari ve cezai işlem yapılmak üzere Bakanlığın ilgili birimine bildirilir. (Kültür ve Turizm Bakanlığı Profesyonel Turist Rehberliği Yönetmeliği)

4 Seyahat Acentaları tertip edecekleri turlarda, Kültür ve Turizm Bakanlığınca verilen tercüman-rehber belgesini haiz en az bir tercüman rehber çalıştırırlar. (1618 Sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu Madde-10)

5 Rehberliğin Tarihçesi
Yaşadığı mekandan uzaklara gitme eylemleri insanlığın varoluşuyla birlikte başlamıştır. Travel ( seyahat ) kelimesi Latince Travail kökünden türemiştir ve anlamı çalışmaktır.

6 Neolitik dönemde ilk insanlar yerleşik düzene geçtiklerinde, üretime başlayıp, tüm ihtiyaçlarını tek başlarına gideremeyecek duruma geldiklerinde önce komşularıyla daha sonra uzak kentlerde oturanlarla alışverişe başlamışlardır. Bu alışverişler doğal olarak ilk seyahat ve ilk kent aşırı ulaşımları doğurmuştur.


"TURİZMDE REHBERLİK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları