© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco ConfidentialPresentation_ID 1 BİLİŞİMDE GENÇ HAREKET.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sanallaştırma örnekler, kısa özetler
Advertisements

DALLAR IT - Information Technology BT - Bilişim Teknolojileri.
Teknik Metin Yazarlığı ve Çeviri
“IT Manager” Ünvanına Sahip Olun örnekler, kısa tanıtımlar
Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü
HABİTAT KALKINMA VE YÖNETİŞİM DERNEĞİ
HABİTAT KALKINMA VE YÖNETİŞİM DERNEĞİ
(Bilişim Sektörüne Nitelikli Ara Eleman Yetiştirilmesi Projesi)
KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
BİLGİ TOPLUMU STRATEJİSİ Halil İbrahim AKÇA DPT Müsteşar Yrd. 7 Eylül 2006.
Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
1 Mustafa Çağan 10 Eylül 2013 ENGELSİZ BİLİŞİM. Türkiye’de Engelliler ve İstihdam.
T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU. HEDEFİMİZ Öğrencilerimizi; Çağdaş bilgi ve mesleki beceri ile donatmak, Nitelikli, ahlaklı, kültürlü ve sorumlu.
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu
Bulut bilişim için Üniversitelerimizde bilişim personeli yeterlikleri 18 Aralık 2013 – Aksaray Üniversitesi Bilişim Teknik Personeli Yeterlik Ölçeği Toplantısı.
Şirket Tanıtım Sunumu.
Kadın Parlamenterlere Yönelik İhtiyaç Analizi UNDP Türkiye Türkiye’de Kadının Yerel Siyasete Katılımı.
Türkiye’de Eğitimin Kalitesi ve Eşitlik
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
İlköğretim Okul Müdürlerinin Teknoloji Liderliği Davranışları Bu çalışmanın amacı, ilköğretim okul müdürlerinin okullarında eğitim teknolojilerinin sağlanması.
TEGV PROJESİ GÖRÜŞME ANALİZİ DEMOGRAFİK BİLGİLER GÖNÜLLÜLER n= 15 Cinsiyet: 9 Kadın 6 Erkek Aldığı Eğitimler: Yaş Ortalaması: 29 İletişim.
ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Merkezi www. sem. metu
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Eymen CEVENT NİSANİ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
KWELE PROJESİ ULUSAL ÇALIŞTAY SUNUMU Ulusal Çalıştayın Hedefleri ve Beklenen Sonuçları.
Genç Dostu CSÜS Hizmetleri Uluslararası Katılımlı Sempozyumu
. ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? Nedir ? ? ? Gençlik Gündemi Derneği’nin Dünya Bankası'nın Yaratıcı Kalkınma Fikirleri Yarışması için proje sunmuştur. 792 proje.
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
Bilişim Teknolojileri Alanı
BİLG 121 AĞ TEKNOLOJİLERİNİN TEMELLERİ
İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
AFŞİN KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ Bölüm Tanıtma.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. İşgücü Piyasası ve Eğitim sektörü arasında Karşılıklı Güvenin Oluşturulması.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
BİLG 121 AĞ TEKNOLOJİLERİNİN TEMELLERİ Öğr. Gör. Mustafa SARIÖZ.
Ayhan TÖZERMüberra GÜNGÖR Genişbant İnternet Hizmetlerinin Yeni Ekonomideki Rolü ve Ülkemizdeki Durum Habtekus 2009, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul.
Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm.
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
DEĞİŞME VE EĞİTİM.
BU SUNUDA OKULUMUZDAKİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLERE ULAŞABİLECEKSİNİZ.
Toplumsal Sorumluluk Tüm bireylerin, içinde yaşadıkları toplumun yaşam kalitesini iyileştirmek için bütün toplumla birlikte ekonomik, çevresel, kültürel.
Türkiye’de Meslekî Eğitim ve Öğretimdeki Yeni Yaklaşımlar
ESKİPAZAR ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ
“KWELE” Projesi (LdV 2007) “Kadınların İşgücü Piyasasına Kazandırılmaları ve Ekonomik Olarak Güçlendirilmeleri” (KWELE)
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜ
BTEC Nedir? BTEC = Business and Technology Education Council
Fatih Projesi Bazı Öneriler Fatih Zirvesi akgul.web.tr/yazilar/sunum/
GÜLTEN ÖZAYDIN ÇOK PROGRAMLI LİSESİ MESLEK SEÇİMİ SUNUMU HAZIRLAYAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN VE REHBER ÖĞRETMEN EBRU GÖKER.
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ BAŞLICA BİLEŞENLER
Bilişim Teknolojileri Alanı Bilişim sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli meslek elemanlarına, gerekli olan mesleki yeterlikleri bilimsel ve teknolojik.
Yazılım Sektöründe Kariyer Olanakları & Destek – Hibe – Teşvikler Yücel Doğan CENG ’03 IE ’13
Psikolojik Danışman: Hasan KARAKIŞ.  Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle son on yılında büyük bir hızla artmıştır. Bu artış, hem tüm dünyaya.
ÇALIŞTAY Türkiye'de Sayısal Okuryazarlığın Artırılması ve Sonuçları Aydın Kolat CeBİT Sinerji.
Bilgisayar Mühendisliğindeki Yeri
SINAVSIZ GEÇİŞ YAPABİLİRSİNİZ BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ Basım ve Yayın Teknolojileri Nedir? Neden Bu Programı Okumalısınız? Bu bölümde öğrenciler.
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TEMMUZ 2017
SABANCI VAKFI 14 Kasım 2016.
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİSİNİN ETKİSİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ AMACI:
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ TOPLULUĞU
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
I Ğ DIR ÜN İ VERS İ TES İ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DA İ RE BA Ş KANLI Ğ I Kütüphane kullan ı m ı ve elektron İ k kaynaklara er İŞİ m Kütüphanec İ : Ercan.
Avrupa Yükseköğretim Alanı’nın Faaliyetleri Kapsamında Türk Yükseköğretim Sistemi’nin Değerlendirilmesi Yeterlilikler / Öğrenme Kazanımları Prof. Dr.
Eurocert European Academy
Bilişim Teknolojileri Meslek Seçimi ve Ücretler (2019)
Sunum transkripti:

© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco ConfidentialPresentation_ID 1 BİLİŞİMDE GENÇ HAREKET

© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco ConfidentialPresentation_ID 2 B ilişimde G enç H areket (BGH) ; Gençleri bilişim teknolojileri konusunda eğitmeyi, yarının dünyasına hazırlamayı amaçlayan, bilgi temelli toplumun ve ekonominin bir parçasına haline getirirken gönüllülük ilkesi ile toplumsal bilinç kazanmaları sağlayan bir sosyal sorumluluk projesidir. AMAÇ;  Gençlerde bilişim seviyesini yükseltirken gönüllülüğü desteklemek,  Genç eğitmenlerin ağ sistem eğitimlerini imkanı olmayan gençlere sağlaması,  Gençler için gençler tarafından NetAcad eğitimlerinin gönüllü verilmesidir

© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco ConfidentialPresentation_ID 3 Bilişimde Genç Hareket’in Ortakları Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve CISCO’nun ortaklaşa yürüttüğü, gönüllüleriyle gelişen ve büyüyen bir sosyal sorumluluk projesidir.

© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco ConfidentialPresentation_ID 4 Bilişimde Genç Hareket Proje 2006 yılında başladı; Şimdiye kadar ’den fazla mezun verdi! 16 şehirde Habitat Bilişim Akademileri’nde; Ülke çapında 20’den fazla ilde aktif; 50’den fazla gönüllü eğitmenle; Bilişim Teknolojisinin Temelleri (IT Essentials) Eğitmen Eğitimleri

© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco ConfidentialPresentation_ID 5 Bilişimde Genç Hareket’in İşleyişi; Türkiye’nin değişik bölge ve illerinden gönüllü gençler eğitmen olmak için seçilirler ve CISCO Networking Akademisi kapsamında eğitmen eğitimi alırlar. Eğitmeni tamamladıktan sonra illerinde sosyo- ekonomik açıdan dezavantajlı gençlere bu eğitimi ücretsiz olarak sağlarlar. Gönüllülük projenin çok önemli bir parçasıdır. Böylelikle CISCO Networking Akademisi eğitimleri gençlere, gençler tarafından sağlanır

© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco ConfidentialPresentation_ID 6 BGH Modeli BGH Akademileri NetAcad Katılımcıları Bilişim Teknolojisi Temelleri CCENT To train students and general public NetAcad Mezunları BGH Mezunları

© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco ConfidentialPresentation_ID 7 Eğitmenler;  NetAcad mezunları hızlı bir kurs alarak eğitmen olabilirler  İş yaşamına atılmadan bir deneyim kazandıkları gibi sosyal bir çevre edinirler  Cisco tarafından onaylanmış uluslararası akredite eğitmen sertifikası alırlar  Ağ uzmanlığı konusunda bilgilerini geliştirirler  Bir sosyal sorumluluk projesinin içinde bulunarak yaşadığı bölge için değer yaratırlar

© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco ConfidentialPresentation_ID 8 Gönüllü Eğitmenin R olü; Yerel eğitimleri vermek Yerel ortaklarla ilişkiler kurmak Yerel tanıtımı yapmak Potansiyel öğrencilerle görüşmek Sınıf ortamı hazırlamak

© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco ConfidentialPresentation_ID 9 Bilişim Teknolojisinin Temelleri eğitimi; Bilgisayar yazılımı ve donanımı Bilgisayar sisteminin iç parçaları İşletim sistemleri Arıza giderme İnternet ve ağ konularında ileri seviye eğitimlere hazırlıktır. Elde edilecek temel beceriler; Ağların bakımı ve ağlarda, işletim sistemlerinde, sunucularda, donanım ve yazılımda hata bulma; Sunucu/Etki Alanı Yönetimi

© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco ConfidentialPresentation_ID 10 Neden Bilişim Eğitimi?  2015 yılında işlerin %90’ının sektörden, ülkeden ve ve şirket büyüklüğünden bağımsız olarak bilgisayar bilgisi gerektireceği tahmin ediliyor.  2009 yılında Türkiye Bilişim piyasası : 27,5 Milyon USD 2010’da beklenen : 30 Milyon USD (Beklenen büyüme %8, bu rakam Avrupa’da %1 )  Türkiye’de Internet kullanıcıları 2009 yılı için: Milyon (mobil uygulamalar dahil değildir)  Genç nüfus ve yüksek işsizlik rakamları ( %14,5)  Türkiye’de Bilgisayar okur yazarlığı 2010 yılında % 42 (Avrupa ortalaması %64)

© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco ConfidentialPresentation_ID 11 Türkiye’de Uzman Açığı  IDC’ye göre 2008’de % 21 açık  Tam gün çalışan uzman talebi 59,247  Tam gün varolan uzman tahmini 46,959  Tam gün çalışan uzman açığı 12,287  Dörtte bir zamanlı açık: 49, yılında global bilgisayar ağı uzmanı açığının 3 Milyon kişi olacağı tahmin ediliyor

© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco ConfidentialPresentation_ID 12 Zaman Bilgisayar Ağlarının Evrimi İlerideki Teknoloji Uygulamaları Voice Transport Telecommuting and VPN Wireless Collaboration Video Enhanced Security Switching Routing Data Center/Storage Uzman Açığı Oluşuyor Bilgi düzeyi yetersizliği Uzmanlık için detaylı eğitim ve deneyim gerekiyor Ağların önemi artıyor Converged Solutions Done DD

© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco ConfidentialPresentation_ID 13  İş bulabilmek için  Ülkenin kalkınmasına katkı sağlamak için  Global olarak rekabet edebilmek için  Yarının dünyasını yaratanlardan olabilmek için Bilişim eğitimi gereklidir!

© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco ConfidentialPresentation_ID 14 Cisco Network Akademisi Nedir?

© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco ConfidentialPresentation_ID 15 Cisco Networking Akademisi  Cisco Networking Akademisi katılımcılara güncel teknolojik bilgi ve beceriler öğreten dinamik bir eğitim programıdır.  Bu bilgi ve beceriler katılımcıların rekabet gücünü arttırarak uluslararası iş dünyasında yeni olanaklar sağlar.

© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco ConfidentialPresentation_ID 16 Bugün Networking Akademisi... 2 milyon kurs tamamlandı 500,000 öğrenci/yıl +160 ülkede 9,000 akademi eğitmen devlet ve STK iş birliği anlaşması

© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco ConfidentialPresentation_ID 17 Küresel Tutarlılık, Yerel Uzmanlık Farklı Katılımcı Profilleri: Yaş Kadın/Erkek Zorlu Erişim Koşulları Farklı Topluluklar: Üniversiteler Liseler Meslek Eğitim Merkezleri Gelişmiş ve Gelişen Ülkeler Etkiler: 91% Becerileri her gün kullanıyor 79% BT eğitimine devam ediyor 40% NetAcad kariyerini etkiliyor

© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco ConfidentialPresentation_ID 18 NetAcad katılımcıya ne verir? Bilişim teknolojisini ve bilgisayar ağlarını güncel bilgiler ile uygulamalı olarak tanıtır. Takım çalışmasını geliştirir. Dünyanın en büyük e- öğrenme programlarından birine üyelik sağlanır. Uluslararası sertifika sınavlarına hazırlık tamamlanır. Geçerli bir meslek kazandırır.

© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco ConfidentialPresentation_ID 19 Teknik Destek Uzmanları Bilgisayar Ağları Tasarım ve Yönetimi Kariyer Olanakları Programlama ve Yazılım Uzmanlığı Bilgi Ekonomisinin Mesleklerinin Temeli Telekomünikasyon Endüstrisi  Ağ Yöneticisi  Ağ Mühendisi  Sistem Yöneticisi  Ağ Analisti  Internet Ağ Uzmanı  PC Destek Uzmanı  Destek Masası Teknisyeni  Ağ Teknisyeni  Donanım Kurulum Koordinatörü  Uygulama Yazılımı Destek Uzmanı  Görsel Programlamacı  Programlamacı/Analist  Uygulama Yazılımı Analisti  Kalite Güvence Analisti  Teknik Yazar  Kablo Kurulum Teknisyeni  Telekomünikasyon Teknisyeni  Kablo Kurulum Koordinatörü

© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco ConfidentialPresentation_ID 20 BGH gönüllülerin katılımıyla güçlenerek büyüyor.

© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco ConfidentialPresentation_ID 21

© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco ConfidentialPresentation_ID 22

© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco ConfidentialPresentation_ID 23 SİZ DE KATILIN! bilisimdegenchareket.com habitaticingenclik.com cisco.netacad.net