3.Dönem YARIŞMA KURALLARI Ekim-Aralık 2015. Puma 3.Dönem Satış Altın Kurallar Hedeflerini Tuttur Ödülü Kazan Ekim-Aralık Döneminde.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
UYGULAMA EĞİTİMİ RAPORLAMA YÜKÜMLÜLÜKLERİ ve ÖDEME USÜLLERİ
Advertisements

Kazanmak isteyenlere Crm9 0
ÖZEL HASTANELERDE ÖZEL SAĞLIK SİGORTASININ İŞLEYİŞİ VE SORUNLARI
VOLEYBOL Kuralları.
STRTEJİK PLAN HAZIRLAMA TAKIMININ OLUŞTURULMASI. Hazırlık Dönemi Çalışmaları ve Takımın Oluşturulması Stratejik planlama çalışmalarının başarısı plan.
Türkiye KAMU Çağrı Merkezleri
1 Özgür TÖNGEL İzleme ve Değerlendirme Birimi Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı DEZAVANTAJLI GRUPLARA YÖNELİK SOSYAL İÇERME MALİ DESTEK.
TBB Eğitim Merkezi Seminerleri Ekim Haziran 2006 Dönemi Değerlendirmesi Eğitim ve Tanıtım Grubu Temmuz, 2006.
TBB Eğitim Merkezi Seminerleri Ekim Haziran 2005 Dönemi Değerlendirmesi Eğitim ve Tanıtım Grubu.
SED’de izlem ve değerlendirmenin önemi ve uygulanması
2. Ankara çağrI merkezİ konferansI - KAMU
GÜLOĞLU YAYIN GRUBU.
‘’Yasamak ve Yasatmak için Bilim ’’
TÜRKİYE’DE GAYRİMENKULLERİN VERGİLENDİRİLMESİ Vergi Bölümü Yöneticisi
İŞ PLANI İŞ PLANI NEDİR? İşin kurulacağı güne kadar hazırlanan kapsamın ortaya çıkarılması için bir çok aktivite sıralı ve önceden belirlenen niteliklerde.
PROMOSYON  Kökeni Latince promotio kelimesinden gelen promosyonun anlamı fikir,öne çıkarmak olarak tercüme edilir.  Bir firmanın ya da bir arzın tanıtılması.
ÖNERİ DEĞERLENDİRME SİSTEMİ
En az 2-3 kişilik bir ekip halinde yapılmalıdır.
Sunanın Adı | Şirket Adı
TAPU VE KADASTRO XII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TAPU VE KADASTRO XII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MOZAİK PERSONEL PERFORMANSINI GELİŞTİRME VE İYİLEŞTİRME TAKIMI MOZAİK PERSONEL.
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
PERFORMANS YÖNETİM SİSTEMİ. Amacımız Sistem : Değerlendirme sistemine sistematik, kirterleri tanımlı bir yaklaşım sağlamak. Çalışanların hangi kriterlere.
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
BÜTÇELERİN KONTROLÜ.
Nakit bütçesi, gelecek bir dönem içinde, (“genellikle bir yıl” veya “altı ay”) nakit giriş ve çıkışlarını gösteren bir tablodur. Bu tablonun yöneticinin.
Hızlı Tüketim Ürünleri
GÜRÇEŞME ANADOLU LİSESİ
MUHAMMED YILDIRIM Psikolojik Dan ış man YENİ SINAV SİSTEMİ.
MEB tarafından açıklanan YENİ SINAV SİSTEMİ Eğitim-öğretim yılında,  8.Sınıf öğrencilerine Kasım ve Nisan ayının sonunda, 6 dersten Merkezi.
TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ İHRACATÇI EĞİLİM ANKETİ 3. DÖNEM ARAŞTIRMA SONUÇLARI (Temmuz- Eylül 2009 Gerçekleşmeleri Ekim-Aralık 2009 Beklentileri) Kasım,
SİZ HER ZAMAN, BES ise, Haziran-Temmuz’da çok daha değerli olacak...
XII. TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ TANITIM TOPLANTISI Deniz Bayhan Teknoloji Ödülleri Yürütme Kurulu Üyesi Üyesi.
TOPLANTI GÜNDEMİ Açılış Sunum Soru-Cevap Kapanış.
Finansal Eğitim Merkezi ve Eğitim Teknolojileri 2014 – 2015 Dönemi Değerlendirmesi Mesleki Gelişim ve Eğitim Bölümü Temmuz 2015.
TTNET TARİFE - KOTA DEĞİŞİKLİKLERİ OCAK
OKULLARDA BAŞARIYI ARTIRMA PROJESİ (OBAP)
500TL’LİK SİPARİŞE ÇATAL BIÇAK TAKIMI HEDİYE! 1 ÇILGIN HAFTASONU 2.
ÇAKIR ORTAOKULU Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Bölümün Amacı Bu bölüm, kurumsal kültür ve etik değerler ile bunların örgütlerden nasıl etkilendiğine dair görüşleri incelemektedir.
TÜBİTAK 47. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ PROJE YARIŞMASI
FAALİYET RAPORLARI ve HAZIRLAMA ESASLARI
OKULLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞ VE İŞLEM BASAMAKLARI
BSS’LERİMİZE ÖZEL PROGRAM – BÖLGELER YARIŞIYOR! BÖLGE OLARAK YURTİÇİNDE DİLEDİĞİNİZ YERİ SEÇMEK SİZDEN, ORGANİZASYONU BİZDEN!
YÖNETİM SÜRECİ VE ÖZELLİKLERİ
Şubat Şubenin Kurumsal Kapasitesi 2. Personel Durumu 2. Araç Parkı Durumu 3. Bina ve Arazi Durumu 4. Hedefler ve Gerçekleşme SUNUM PLANI.
VARLIKLARIN YÖNETİMİ ÖRNEK SORULAR
Satış Eğitim&Operasyon 2015 Organizasyonu Organizasyon Şeması Satış Eğitim& Operasyon Müdürü Esat Kocager Satış Eğitim& Operasyon Müdürü Esat Kocager.
EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLERİ Hatay İ l MEM Proje Ekibi.
Görev Atama. Focus İnstore Merkez ofis uygulamasına ‘’tıklayarak’’ giriş yapıyoruz.
Tarihçesi; 1990 yılında Akgiray Ailesi tarafından kurulan Bimeks, 2007 ve 2008 yıllarında CNBC–E Business, Interpro Bilişim 500 tarafından Türkiye’nin.
PERFORMANS DEĞERLENDİRME 2016-KOCAELİ Erdoğan TALİ
YÖNETİM MUHASEBESİ İBRAHİM LAZOL.
2017-YGS Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı.
YAĞLI TOHUMLU BİTKİLER VE BİTKİSEL YAĞLAR KONFERANSI
KKTC GİRİŞİMCİLİK PROJESİ - ÖNCELİK 2 İŞ PLANI
8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Bir Kooperatifin Başarısının Ölçümü
6661 SAYILI KANUN İLE GELEN DESTEK ÖDEMESİ
Örnek Olay-1 Denetlenen Kurumun Bütçe Büyüklüğü :
İş Projesi Planı Sunucu Adı | Şirket Adı.
Şirket Adı İş planı sunusu.
REHBERLİK YÖNETMELİK 2014.
YÖNETİM MUHASEBESİ UYGULAMA 2.
FİNANSAL YÖNETİM.
2017-YGS Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı.
ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMA SÜRECİNİN TANITIMI
Bilişim Teknolojileri Meslek Seçimi ve Ücretler (2019)
Sunum transkripti:

3.Dönem YARIŞMA KURALLARI Ekim-Aralık 2015

Puma 3.Dönem Satış Altın Kurallar Hedeflerini Tuttur Ödülü Kazan Ekim-Aralık Döneminde

Yarışma Mekaniği DO Satış Takımı Ecza Satış Takımı Merch Takımı Toplam(Aptamil+Bebelac) IFFO+GUM Hedefini Gerçekleştir 5 Kuralı %50 Noktada Tamamla HEDEF AĞIRLIĞI %40 HEDEF AĞIRLIĞI %60 HEDEF AĞIRLIĞI %100 5 Kuralı %50 Noktada Tamamla SATIŞ ALTIN KURALLAR

Altın Kurallar 5 Yarışma Kriteri DO ve Merch Ecza  Fiyat Etiketi her üründe.  FO Büyüktür IF Raf Payı yap.  FEFO kontrol et.  Güncel POP Kullan.  Ek Teşhir (S1,S2 Min 2 adet, S3,S4 Min.1 adet) yap.  Fiyat Etiketi her üründe.  Raf Payını %75 ve/veya Üstü yap.  Mama rafı yap/Stand kur.  Güncel POP Kullan.  Defansif Sergileme için önlem al.

En İyi Mükemmel Satış Noktası Videosu Kapsam Ödüllendirme  Her Bölge Müdürü bölgesinden 3 ST  Her Merch Şefi bölgesinden 1 Merch  Her Ecza Bölge yöneticisi bölgesinden 1 ST Altın Kurallar Başarı Madalyası  Altın kuralların hepsinin uygulamış olduğu bir mağaza/Eczane videosu çekin.  Yaratıcı,farklı,kısa film formatında olanlar değerlendirmeye alınacak.  Her saha elemanı sadece bir video ile yarışmaya katılabilir.  Süresi en fazla 1 Dk. Olmalı.  Altın kuralların hepsi en iyi uygulanmış şekilde gösterilmeli  En çok BEĞEN’i alan video seçilir.  Videolar Pumadaki ÖNERİLERİM bölümündeki MÜKEMMEL SATIŞ NOKTASI bölümüne yüklenir.

Duyurum-Puma Uygulaması Tüm PUMA Uygulamaları Resim&Videolar Bu Bölümden Gönderilecek Tüm PUMA Uygulamaları Resim&Videolar Bu Bölümden Gönderilecek Anket Açıklamaları En İyi Uygulamalar

Saha-Ödüller (TL) Merch200 Merch Şefi400 Merch Takım Lideri750 DO Müşteri Asistanı400 DO Müşteri Temsilcisi400 DO Özel Müşteri Temsilcisi400 DO Müşteri Takım Lideri400 DO Satış Müdürü400 Ecza Satış Temsilcisi400

Nutricia-Ödüller(TL) DO - BY / LKAE750 DO BM1.250 NKAE750 KAM1.250 PH SDM1.250 PH AE750 PH ST400 CCD - CM1.250 CCD - AE750

Açıklamalar Yarışma Ekim - Aralık dönemini kapsar.Satış Hedef gerçekleşmede her iki ayın toplamına,Pumada son ay gerçekleşene bakılır. Ödül kazanmak için Satış hedefinin %100 gerçekleştirilmesi gerekir. Satış hedefinde Bölge Yöneticisi tutarsa tüm ekip prime hak kazanır.Pumada kişisel gerçekleşmeye bakılır. Merch takımı sadece puma hedefini gerçekleştirmekten sorumludur ve hedefinin %100 ünü gerçekleştirdiğinde ödül alır. Satış hedefleri Toplam (Aptamil+Bebelac)IFFO+GUM olarak her çalışana yöneticisi tarafından verilir. Puma hedefleri DO ve Ecza,Merch takımları için 5 kriter olarak belirlenmiştir.Bu kriterleri, DO-Merch çalışanları için kapsamındaki %50 noktada,Ecza için yine %50 noktada gerçekleştirmesi zorunludur. Her yönetici kendi takımının hedef gerçekleşme sonuçlarına göre ödül kazanır. Data(Anket) kontrolü «Saha Kontrol Uzmanı» tarafından anket sonuçlarına göre seçilmiş noktalarda yapılır.Data(Anket) kontrolünde %90 data başarısı altında kalan ve geçerli açıklaması olmayan çalışan yarışmadan diskalifiye edilir. Prosedür gereği uyarı verilebilir. Altın kurallar videoları 1 Ekim-31 Aralık tarihleri arasında gönderilmelidir.En çok BEĞENİ alan videoların değerlendirmesleri Ocak’16 da yapılır.Tüm altın kuralların gösterilmediği videolar en çok beğenide alsa yarışmaya katılamaz. Altın kurallar başarı madalyasını alan çalışanlara madalyası Kanal Müdürleri tarafından verilir ve Pumada duyurulur.

Zamanlama Yarışma Dönemi (1 Ekim-31 Aralık ‘15) Sonuçların Açıklanması (Ocak’16 İkinci Hafta) Ödüllerin Verilmesi (Ocak’16 Son Hafta)