Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MEB tarafından açıklanan YENİ SINAV SİSTEMİ 2014-2015 Eğitim-öğretim yılında,  8.Sınıf öğrencilerine Kasım ve Nisan ayının sonunda, 6 dersten Merkezi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MEB tarafından açıklanan YENİ SINAV SİSTEMİ 2014-2015 Eğitim-öğretim yılında,  8.Sınıf öğrencilerine Kasım ve Nisan ayının sonunda, 6 dersten Merkezi."— Sunum transkripti:

1 MEB tarafından açıklanan YENİ SINAV SİSTEMİ 2014-2015 Eğitim-öğretim yılında,  8.Sınıf öğrencilerine Kasım ve Nisan ayının sonunda, 6 dersten Merkezi Sınav yapılacak.   Türkçe  Matematik  Fen Bilgisi  Yabancı Dil  T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük  Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

2 MEB tarafından açıklanan YENİ SINAV SİSTEMİ Bir dönemde 3 sınavı olan dersten 2.si, 2 sınavı olan dersten ise 1.si merkezi olarak yapılacak. Diğer sınavları okuldaki öğretmen yazılı olarak uygulayacak. Merkezi sınavlar test olarak 4 seçenekli çoktan seçmeli sorulardan oluşacak.

3 Temel eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir. Ortak sınavlarda A ve B kitapçığı olmak üzere iki çeşit kitapçık verilecektir. Sınav süresi her ders için 40 dakika olacaktır.

4 Temel eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Sınavlarda görevlendirilecek öğretmenler, kendi okullarından farklı bir okulda görevlendirileceklerdir. Parasız yatılılık ve bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8 inci sınıf öğrencileri ayrıca PYBS(Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı)’ye girmeyecek, ortaöğretime yerleştirmeye esas puanı ile değerlendirilecektir.

5 Temel eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi 8 inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için ücret yatırmayacaklardır. E-okul sistemine kayıtlı 8 inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için başvuru yapmayacaklardır.

6 Temel eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Öğrenciler, ortak sınavlarda, e-Okul sisteminde kayıtlı olduğu zorunlu yabancı dil dersinden sorumlu olacaktır. Öğrencinin sınava gireceği sınıf ve sıra bilgisi e-okul ve veli bilgilendirme sistemi üzerinden yayımlanacaktır.

7 Temel eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Sınav bitiminden önce gelen tüm öğrenciler sınava alınacak, sınav bitmeden öğrenciler sınıflarından çıkmayacaktır. Geç gelen öğrencilere ek süre verilmeyecektir.

8 SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır. Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar bulunacaktır. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir. Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı; [(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü ile hesaplanacaktır.

9 SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ Tüm hesaplamalar virgülden sonra dört basamağa kadar yapılacaktır. Soru iptali olması durumunda değerlendirme geçerli soru sayısı dikkate alınarak yapılacaktır.

10 YERLEŞTİRMEYE ESAS PUANIN HESAPLANMASI 6.SINIF YBP 100 7.SINIF YBP 100 8.SINIF YBP 100 Merkezi Sınav Puanı 1000 2

11 YERLEŞTİRMEYE ESAS PUANIN HESAPLANMASI 86,7582 91,2584 98,5847 Merkezi Sınav Puanı 655,300 465,9506 6., 7 ve 8.sınıfların YBP’si 300 üzerinden merkezi ortak sınavların puanı 700 üzerinden hesaplanacak, ortaöğretime yerleştirmeye esas puan ise bu ikisinin ortalaması alınarak 500 üzerinden hesaplanacaktır.

12 ORTAK SINAV PUAN HESABI

13 EK PUAN Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavları ile proje yarışmalarında, ulusal elemelerden geçtikten sonra ülkemizi temsil etme hakkı kazanmış olan öğrencilere, katıldıkları yılın yılsonu başarı puanlarına belirlenen oranda ek puan verilecektir.

14 EK PUAN Öğrencilerin, TUBİTAK tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavları ile proje yarışmalarına katıldıkları yıla ait yılsonu başarı puanına; yılsonu başarı puanının Altın madalya alan veya birinci olanlar için % 10'u, Gümüş madalya alan veya ikinci olanlar için % 9'u, Bronz madalya alan veya üçüncü olanlar için % 8'i, Bu etkinliklere katılanlar için de % 7'si oranında ek puan eklenir.

15 PUAN EŞİTLİĞİ OLMASI DURUMUNDA YERLEŞTİRME

16 ORTAK SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ Ortak sınavların sonuçları Bakanlık tarafından, sınav takviminde belirtilen tarihlerde e-Okul sistemine işlenecektir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi ayrıca gönderilmeyecektir.

17 ORTAK SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf olan öğrenciler Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersini almayan öğrenciler Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersinden merkezi değerlendirmede muaf olacaktır. Bu öğrencilerin yerleştirmeye esas olacak puanı üzerinde 5 temel dersin etkisi olacaktır. Ayrıca bu durum diğer öğrenciler açısından bir sorun teşkil etmeyecektir.

18 ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ

19 Öğrenciler sınavlara kendi okullarında girecek, ancak sınav süresince gözetmenliği başka okullardan gelecek öğretmenler yapacak. Merkezi sınavlar iki okul gününde yapılacak. Belli nedenlerle sınava giremeyen öğrenciye telafi hakkı verilecek. Bu öğrenciler ise sınavlara birkaç hafta sonra başka okullarda, hafta sonu girecek. Yeni sistem kapsamında yapılacak merkezi sınavlara ilk etapta 8. sınıflar girecek.

20 ORTAK SINAVLAR 1. GÜN OTURUMLARI

21 ORTAK SINAVLAR 2. GÜN OTURUMLARI

22

23

24


"MEB tarafından açıklanan YENİ SINAV SİSTEMİ 2014-2015 Eğitim-öğretim yılında,  8.Sınıf öğrencilerine Kasım ve Nisan ayının sonunda, 6 dersten Merkezi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları