SELANİK Mustafa Kemal Osmanlı devletinin iç karışıklıklar içinde bulunduğu ve çöküşünün hızlandığı bir dönemde 1881 de Selanikte doğdu babası alirıza efendi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Küçük Mustafa Selanik ‘te yaşayan Ali Rıza Bey ve Zübeyde Hanım ‘ın bir oğulları olmuş. Adını Mustafa koymuşlar.Mustafa büyümüş . Önce Mahalle mektebine.
Advertisements

ATATÜRK’ÜN OKUDUGU OKULLAR
ATATÜRK HAFTASI (10 KASIM)
ATATÜRK'ün HAYATI
DÖRT ŞEHİR VE MUSTAFA KEMAL MUSTAFA KEMAL LİDERLİK YOLUNDA
Sofya Manastır İstanbul Selanik Mustafa Kemal’in hayatının ve düşüncelerinin şekillenmesinde dört şehir etkili olmuştur. Bu şehirler.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
ATATÜRK ( ).
1.ÜNİTE BİR KAHRAMAN DOĞUYOR ÖZET
ATATÜRK’Ü TANIYALIM Ayten IŞILDAĞ.
1.ÜNİTE 1881’DEN 1919’A MUSTAFA KEMAL
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR.
TC İNKİLAP TARİH.
ATATÜRK'ÜN ÖĞRENİM HAYATI
ATATÜRKÜN ÖĞRENİM HAYATI
ATATÜRK VE CUMHURİYET. BEN İLYAS ÖZTÜRK SİLKAR İLKÖĞRETİM OKULU 3.SINIF ÖĞRENCİSİYİM.
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR.
ATATÜRK’ÜN YAŞAMI.
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
Eğitim Kültür Alanında İnkılaplar 11.Milli Eğitim Tevhid-i Tedrisat(Öğretim Birliği Kanunu) ve Medreselerin Kaldırılması: (3 Mart 1924) Osmanlı Devleti’nin.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN HAYATI HAZIRLAYAN: MURAT ÖZDEMİR HAKİMİYET İLKOKULU 3/B SINIF ÖĞRETMENİ.
YEN İ L İ KLER VE OSMANLI DEVLET İ YEN İ L İ KLER VE OSMANLI DEVLET İ Kazanım Osmanlı Devleti'nde ıslahat hareketleri sonucu ortaya çıkan kurumlardan.
I.Dünya Savaşı Öncesi ve Savaş Dönemi Sorular. 1. I.Dünya Savaşı sırasındaki cephelerden hangisi, savaşın süresini en fazla etkilemiştir? 1. I.Dünya Savaşı.
İstanbul’un Fethi’nin Nedenleri Osmanlı Devleti’nin toprak bütünlüğünü bozuyordu. Osmanlı ordusunun İstanbul Boğazı üzerinden Rumeli’ye geçişlerini engelliyorlardı.
ATATÜRK’ÜN HAYATI (1881 – 1938).
İstiklâl Marşı şâiri yılında İstanbul'da doğdu. Annesi Emine Şerife Hanım, babası Temiz Tahir Efendidir. İlk tahsiline Emir Buhâri Mahalle Mektebinde.
YUNUSELİ HACI NACİYE KANALICI İLKÖĞRETİM OKULU
Filiz DİKİCİ Psikolojik Danışman ÜSTÜN ZEKALILAR.
Ahmet Kutsi Tecer 1901 yılında Kudüs'te doğdu. İlköğrenimine Kudüs'te başladı ve Kırklareli'nde devam etti. Lise öğrenimini Kadıköy Sultanisi'nde tamamladıktan.
Nurullah Ataç.  21 Ağustos 1898’de İstanbul Beylerbeyi’de doğdu. 1957’de Ankara’da yaşamını yitirdi. Türk edebiyatında modern anlamda deneme türünde.
Atatürk'ün Geometriye Verdiği Önem: Atatürk Selanik Askeri Rüşdiyesinde iken Matematik dersindeki başarısı ile öğretmeni Yüzbaşı Mustafa Efendi'nin gözüne.
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR / Mustafa Kemal’in Şehirleri
Atatürk'ün Öğrenim Hayatı
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR / Mustafa Kemal Atatürk’ün Öğrenim Hayatı
ATATÜRK’ÜN OKUDUĞU OKULLAR
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR.
ATATÜRK ve HAYATI Öğrt. İbrahim BAYSAN.
DÜNYANIN GEZİLECEK YERLERİ
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Soyadı Kanunu’nun Kabulü
İstiklâl Marşı şairi. Asıl adı Mehmet Ragif olan Mehmet Akif 1873 yılında İstanbul'da doğdu. Annesi Emine Şerife Hanım, babası Temiz Tahir Efendidir. İlk.
KONU:OKULUMUN TARİHİ SUNUSU
KONU DEĞERLENDİRME TESTİ
BİLSEM NEDİR? “Bilim ve Sanat Merkezi, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında.
ATATÜRK’ÜN ÖĞRENİM HAYATI
ADNAN MENDERES 'da, Aydınlı toprak ağası varlıklı bir çiftçinin oğlu olarak doğdu. Büyük babası Hacı Ali Paşa Konya'dan Tire taraflarına.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Mustafa, 1881 yılında Selanik'te dünyaya geldi.
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR / MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLİK HAYATI
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR / MUSTAFA KEMAL’İN DÜŞÜNCE DÜNYASINI GELİŞTİREN ŞEHİRLER
Atatürk, 19 Mayıs 1881 yılında o yıllarda Osmanlı Devleti’ne ba ğ lı olan, ş uanda Yunanistan’a ba ğ lı Selanik kentinde bu evde do ğ du.
Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Koca Kasım Mahallesi, Islahhane Caddesi’ndeki pembe boyalı 2 katlı bir evde do ğ mu ş tur.Ve 10 Kasım 1938’de Dolmabahçe.
ataturkun hayatı slayt
BİTOLA veya MANASTIR Evet, yurtdışı seyahatimden sunum için bu şehri neden seçtiğimi bu resimlerde göreceksiniz. Şehir merkezindeki yayaların kullandığı.
ANLATMAYA BAĞLI EDEBİ METİNLERDE DİL VE ANLATIM
SINIF KURALLARIMIZ.
Sabiha Gökçen’in Özgeçmişi
Atatürk’ün Hayatı ∞  Rahmetle Anıyoruz..
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI.
Osmanlı’da Eğitim-Öğretim
MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİ KAHRAMANLARI
SAYGIYLA VE ŞÜKRANLA ….. DAİMA İZİNDEYİZ… FİKRET AKTAN.
3. Bir Peygamber Tanıyorum: Hz. Yusuf (a.s.)
Abbasilerde Eğitim ve Öğretim
ATATÜRK Ahmet Arda ŞALLI 3/D 601.
Sunum transkripti:

SELANİK Mustafa Kemal Osmanlı devletinin iç karışıklıklar içinde bulunduğu ve çöküşünün hızlandığı bir dönemde 1881 de Selanikte doğdu babası alirıza efendi annesi zübeyde hanımdır makbule adında bir kız kardeşi vardır. Mustafa kemalin babası önceleri Selanikte gümrük memurluğu yapmış daha sonra memuriyetten ayrıllarak ticaret hayatına atılmıştır.

MUSTAFA KEMAL’İN OKUDUĞU OKULLAR MAHALLE MEKTEBİ ŞEMSİ EFENDİ SELANİK MÜLKİYE RÜŞTİYESİ SELANİK ASKERİ RÜŞTİYESİ MANASTIR ASKERİ İDADİSİ HARP OKULU HARP AKADEMİSİ

Bu okulla 1905 yılında kurmay yüzbaşı olarak mezun olmuştur. İlk görev yeri şamdır.2.meşrutiyete karşı çıkan 31 mart ayaklanmasını bastırmasında görev alan hareket ordusunun kurmay başkanıdır. Kafkasya cephesinde muş ve bitlisi Ruslardan geri almayı başarmıştı.

4 ŞEHİR VE MUSTAFA KEMAL SELANİK Doğduğu öğrenim hayatına başladığı ittihat ve terakki’ye katıldığı yerdir.

MANASTIR Askeri idadisinde okuduğu Mustafa Kemal’in fikir hayatını geliştirmeye başladığı edebiyat ve tarihe ilgi duyduğu dönemdir. Fransız düşünürleriyle tanışmıştır.

İSTANBUL Eğitim öğretim ulaştığı arkadaşları ile fikir alış verişi yaptığı Osmanlı devletini geliştirdiği akılcı ve bilimsel düşüncelerin ön plana attığı yer olmuştur.

SOFYA Askeri temsilci olarak bu şehre gelmiştir. Bu şehirde çeşitli gözlemlerde bulunmuştur.

HAZIRLAYAN VE SUNAN Ödev sahibi No SINIF ÖĞRETMEN ÖDEV KAYNAK Merve Aslaner 773 8/A AYGÜN BIYIKSIZ PERFORMANS İNTERNET,KİTAP, DERSLER İLE İLGİLİ DEFTERLER,DERGİ