Tanımlar Artıları: Saygınlık, yurt dışı olanakları Eksileri: Gelir düzeyi, iş yükü, araş gör.lük Özel Sektörle Karşılaştırma Sonuçlar.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
Advertisements

Erhan AKKAŞ Araştırma Görevlisi
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU.
TIBBİ TANITIM PAZARLAMA
ÖĞRETİM YILI HAZİRAN GÜNDEM MEVCUT DURUM İNSAN KAYNAKLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM, ARAŞTIRMA İYİLEŞME ÇALIŞMALARI STRATEJİLERİMİZ.
SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK HİZMETLERİ PROGRAMI
KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
ÖYP SÜREÇ. AMAÇ Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında, lisansüstü eğitim verme imkânına sahip olan yükseköğretim kurumlarında, öğretim üyesi ihtiyacı.
Bologna Süreci Nedir? Bologna Sürecinin oluşturmayı hedeflediği Avrupa Yükseköğretim Alanı içerisinde yer alan ülke vatandaşları, yükseköğrenim görmek.
Lisansüstü Öğrenim ve Akademik Kariyer Üzerine
(OFMAE) Fizik Eğitimi Anabilim Dalı
LLP / Erasmus Bilgi Paylaşım Toplantısı Meslek Yüksek Okulu Yrd.Doç.Dr. Çetin GENÇER AB Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Kurumsal Koordinatörü.
EUROPEAN UNIVERSITIES ASSOCIATION (EUA) AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ 10 Ekim 2007.
AKADEMİK KARİYER OLANAKLARI
Yenİ kurulan Ünİversİtelerdekİ
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Alanı
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
ESPAÑA SİSTEMA DE EDUCACİÓN LA EDUCACİÓN SUPERİOR LA FORMACİÓN DE LOS DOCENTES AB Ülkelerinde Eğitim Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Nurcan BUNAR.
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI AMBULANS ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI STRATEJİK.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (TCS)
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ
Hazırlayan Doç. Dr. Çağrı ERHAN.
Prof. Dr. Erhan Erkut, MEF Üniversitesi
Ahmet SARI Rehber Öğretmen
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
Ajanda 1. Neden MEF? 2. Üniversite Seçim Rehberi 3. Sorular.
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI. Mevlana Değişim Programı, Türkiye’de yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim.
1 Maaş ve Ücretleri İki Yıllık Toplam %19,2 Oranında Artırdık
AKADEMİK KURUL TOPLANTISI
Makine Mühendisliğine Giriş
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
NASIL VERGİ MÜFETTİŞİ OLUNUR ? VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCISI OLUNUR ? NASIL.
MEZ İ TL İ KIZ ANADOLU İ MAM HAT İ P L İ SES İ Adres Yeni Mah. Bahar Cad. No 6 Mezitli / MERSİN Telefon Web
VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI. KAMU VE ÖZEL SEKTÖRDE KARİYER İMKANI Vergi Denetim Kurulu, mensuplarına kariyer imkanı sunan bir okuldur. Vergi Müfettişleri.
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
Gazi Üniversitesi Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü Tanışma ve Tanıtım Toplantısı
2547 sayılı kanunun 33. madde a bendine göre: “ Araştırma görevlileri, yükseköğretim kurumlarında yapılan araştırma, inceleme ve deneylerde yardımcı.
BATMAN YUNUS EMRE ANADOLU LİSESİ
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 3- Ö ğ retim Üyeli ğ ine Yükseltilme ve Atanma YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
FONKSİYONEL KODLARIN KULLANIM ALANLARI
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş Ders-2
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TEMMUZ 2017
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ
ÇALIŞAN ve ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI Ocak, 2009
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNE HOŞGELDİNİZ
1 Maaş ve Ücretleri İki Yıllık Toplam %19,2 Oranında Artırdık
ÜNİVERSİTE SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ??? ÜNİVERSİTE SEÇERKEN
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Avrupa Yükseköğretim Alanı’nın Faaliyetleri Kapsamında Türk Yükseköğretim Sistemi’nin Değerlendirilmesi Yeterlilikler / Öğrenme Kazanımları Prof. Dr.
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
Farabi Değişim Programı Tanıtım
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ
Sunum transkripti:

Tanımlar Artıları: Saygınlık, yurt dışı olanakları Eksileri: Gelir düzeyi, iş yükü, araş gör.lük Özel Sektörle Karşılaştırma Sonuçlar

İyi bir transkript, iyi bir ALES, iyi bir ingilizce yeterlidir. yoğun ve ağırdır Toplamda 24 kredi gerekir fakat dersler yoğun ve ağırdır İlk dönem okula öncelik verilirse bitirmek olasıdır. Terkedişler; hem dışarıda bir işte çalışan hem lisansüstünde okuyanlarda sık yaşanır. Normaldir. Burslar sınırlıdır.

Kamu hizmetine girmede aranan genel niteliklere sahip olması 31 yaşından gün almamış olması Öğrenciliği sırasında uyarma dışında disiplin cezası almamış olması En az dört yıllık lisans eğitimi yapan Fakülte/Yüksekokuldan mezun olması ALES sonuç belgesi (en az 70 puan almak gereklidir) İngilizce yeterlik (KPDS 65 gibi) Son aşamada Bilim Sınavı İlan, Ulusal gazetelerden birinde yayımlanır. Örneğin; Sabah gazetesi Akademik Hayata Hoşgeldin

2574 sayılı Yüksek Öğrenim Kanunu 50/d bendi; bir yıl Lisans üstü öğretim yapan öğrenciler, kendilerine tahsis edilebilecek burslardan yararlanabilecekleri gibi, her defasında bir yıl için olmak üzere öğretim yardımcılığı kadrolarından birine de atanabilirler. Görev Tanımı: diğer görevleri Görev Tanımı: Araştırma görevlileri, yükseköğretim kurumlarında yapılan araştırma, inceleme ve deneylerde yardımcı olan ve yetkili organlarca verilen ilgili diğer görevleri yapan öğretim yardımcılarıdır. Memurlar 657 sayılı kanun kapsamındadır.

ARI Teknokent Projesi ile Ar-Ge'ye verilen önem, sanayi ile üniversitenin bir araya gelmesi, yaratılan yeni imkanlar Sempozyum, bilimsel etkinliklere katılımın desteklenmesi. Yolluk yevmiye ödenmesi. Gelişen kampüs içi barınma olanakları, servisle ulaşım. Erasmus 7.Çerçeve projeleri Yurt dışı imkanları, Erasmus, Marie Curie, 7.Çerçeve projeleri Kütüphane olanakları 10 kitap 1 ay süre ile

Mesai kavramı olmaması: Devlet memurlarındaki imza uygulaması yoktur. özgür çalışmak Sadece özgür çalışmak, üretmek ve süresi içinde tamamlamak esastır. 24 saat Fakültedeki ofisiniz 24 saat kullanıma açıktır. Öğrenci sirkülasyonu, senelik çevrimlerle sürekli genç kalma hissi konforu Kampüslerin fiziki çekiciliği, konforu Sağlık merkezi, spor merkezleri, laboratuar imkanları çocukları için Akademisyen çocukları için anaokulundan liseye sunulan olanaklar

geniş kapsamı Görev tanımının geniş kapsamı. verilmez İş güvencesi verilmez, yarış vardır. Öğretim üyeliği yardımcılığı zaman alıcıdır, kendi çalışmalarınıza vakit bazen kalmaz. stresli gözlük Aldığınız keyif yanında stresli bir meslektir, yorucudur. Profesörler genelde gözlük kullanır, saç kullanmazlar. ~2.500 Özel sektör gibi ücretler verilmez. ~ YTL Doktora yapan 6 yıllık bir asistan maaşıdır. ~ YTL Yrd. Doç. Maaşı, ~2.500 Prof. maaşıdır 

İdealist iseniz, Bağımsız çalışmayı, okumayı, üretmeyi seviyorsanız, Stresinden de keyif alabilecekseniz, Sınırlı maaşı ile yetinebilecekseniz, Kısaca logosundaki arıyı idrak etmişseniz, Akademisyen Olunuz.