BİLİM:İnsanlar yaşadığı doğal çevreyi her dönemde kendi ihtiyaçlarına göre düzenlemeye çalışmıştır.Bunun için öncelikle doğanın yasalarını araştırmıştır.bu.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İlk uygarlık merkezleri;
Advertisements

BİLGİNLER ULUĞ BEY ARŞİMET EİNSTEİN NEWTON
Buluş Araştırma.
İletişimin Zamanda yolculuğu
KAZANIMLAR 1. İlk uygarlıkların bilimsel ve teknolojik gelişmelere katkılarına örnekler verir.
ORTAÇAĞDA AVRUPA TARİHİ
COĞRAFİ KEŞİFLER.
KONU:YÖNLER-YÖN BULMA ŞEKİLLERİ HAZIRLAYAN: CUMA ARAYICI
AYDINLANMA ÇAĞI.
Tarafından yayınlanmaktadır.
TÜRKLERDE EĞİTİM.
Herhangi bir yerin, bilinen başka bir yere göre ne tarafta olduğunu belirtilmesine “yön” denilir. Yönleri Öğreniyorum Evimizin, okulumuzun ve mahallemizin.
5.ÜNİTE GERÇEKLEŞEN DÜŞLER ÖZGÜR GÜVERCİN 5.Sınıf SOSYAL BİLGİLER.
AVRUPADA YENİLİKLER.
Zaman içinde bilim.
COĞRAFİ KEŞİFLER HAZIRLAYANLAR MERAL KARSU NEVZAT ALTIN MEHMET ÖNAL.
COĞRAFİ KEŞİFLER VE SONUÇLARI
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER Buluş: Bir şeyin ilk kez ortaya koyulması, icat edilmesidir. Mucit: Yeni bir buluş ortaya koyan, icat eden kimsedir.
SOSYAL BİLGİLER DERSİ KONUSU
Sosyal Bilgiler Dersi 6.sınıf 7.Ünite Metin DEMİR
ZAMAN İÇİNDE BİLİM DAMLA NUR KARTAL 7/C 2.
KAZANIMLAR 2.İlk yazı örneklerinden yola çıkarak yazının kullanım alanlarını ve bilgi aktarımındaki önemini fark eder.
Gerçekleşen Düşler Ünitesi Buluşlar ve Teknolojik Gelişmeler
Sosyal Bilgiler ANADOLU’DA İLK TÜRK DEVLETİ ve BEYLİKLERİ
Öğr:DAMLA NUR KARTAL Öğrt: Aygün Bıyıksız
HAÇLI SEFERLERi Orta Çağ'da Avrupalıların Müslümanların elinde bulunan ve Hristiyanlarca kutsal sayılan Kudüs ve çevresini geri almak için düzenledikleri.
TARİH BİLİMİ.
Tarih Bilimi.
GEZEGENİMİZ DÜNYA.
RÖNESANS Nurdan Gül Kökten Eskişehir Salih Zeki Anadolu Lisesi.
4.Sınıf IŞIK ve SES IŞIK.
TOKİ TURGUT ÖZAL İMAM HATİP ORTAOKULU
Dünya’mızın şekline sınıfımıza getirdiğimiz küreden baktığımızda top gibi tam yuvarlak olmadığını görürüz.Bu şekle ve uzaydan çekilen fotoğraflara baktığımızda.
Bir devletin kalkınmasında ticaret yapılan yollara ve denizlere yakın olmasının rolü nedir?
Nuran BOYRAZ Tarih Öğretmeni HAÇLI SEFERLER İ (1096–1270) XI. yy.'ın sonlarından XIII. yy.'ın sonlarına kadar Hıristiyanların güçlenen Müslüman dünyasına.
KÜRESEL TİCARET.
ANADOLU (TÜRKİYE) SELÇUKLU DEVLETİ.
COĞRAFİ KEŞİFLER Coğrafi keşifler 15.yüzyıl ve 16.yüzyıllarda Avrupalılar tarafından yeni ticaret yollarının bulunması amacıyla başlatılan ve yeni okyanusların.
ŞEHİRLERİN FONKSİYONLARI VE ETKİ ALANLARI
SBEP TARİHİ İPEK YOLU
GÜZ-V: ÇAĞDAŞ DÜNYANIN TEMEL KAVRAMLARI Fransız İhtilalını Hazırlayan Sebepler Ortaçağ’da Avrupa (Karanlık çağ) Siyasi yapısı: Derebeylik Sosyal yapısı:
5.HAFTA ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLMASI 1. 2 Doğu ile Batrı arasında doğal bir köprü görünümünde olan Anadolu, coğrafi konumu, iklimi ve doğal güzellikleriyle.
İPEKYOLUNDA TÜRKLER.
Avrupa’da, hangi savaşın sonucunda, Haçlı Düşüncesi ortaya çıkmıştır?
ILETİŞİM ARAÇLARI.
ORTA ÇAĞ RESİM SANATI.
Gerçekleşen Düşler İcatlar ….
Kurgusal Tarih Tasarımları
Rönesans’ta Teknoloji
DERS: TÜRK DİLİ VE EDEBİYAT KONU: KAĞIDIN İCADI VE KAĞIT TÜRLERİ HOCA: KENAN DEMİR AD-SOYAD: ŞEVVAL ALP SINIF-NO: 10/E-535.
TARİHE YOLCULUK KAZANIM: 4 DERS SAATİ
Anadolu’da kurulan ilk beylikler hangileridir?
İletişimin Zamanda yolculuğu. İletişim ne demektir?: Duygu, düşünce, haber veya bilgilerin başka kişilere aktarılmasına haberleşme denir. Resimdeki çocuk.
SINIF İÇİ GRUPLAR ARASI YARIŞMA SORULARI
DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ ve BİLİM SUNU
SOSYAL BİLGİLER 6.SINIF YERYÜZÜNDE YAŞAM ETKİNLİĞİ
Coğrafi keşifler. KONULAR Coğrafi keşifler nedir ? Hangi ülkeler coğrafi keşifler yaptı ? Coğrafi keşiflerde neler keşfedilmiştir? Coğrafi keşiflerde.
EĞITIME FELSEFI YAKLAŞıMLAR IDEALIZM REALİZM NATÜRALİZM PRAGMATİZM VAROLUŞÇILIK (EGZİSTANSİYALİZM)
SESÇİL ABECE GÜZ DÖNEMİ I. SINIF Serkan KOÇ.
İleri Bir Medeniyet: Sümerler Mezopotamya, Yunancada "nehirler arasında" anlamına gelir. Bu bölge, dünyadaki en verimli topraklardan.
MENDERES BALTA  Basım mürekkep uygulama yoluyla bir levha veya kalıbı kağıda yada kumaşa bastırarak, günümüzde ise birçok başka yöntemle metin.
Kurgusal Tarih Tasarımları
DOĞUDA BİLİMİN DOĞUŞU Dr. Mehmet ÖZASLAN
Birinci Hafta Antropolojinin rehberliğinde tarih öncesine yolculuk
Altıncı hafta El yazmalarından matbaaya
 Yeryüzünde coğrafi şartlara bağlı olarak ırk, din, dil, yaşam tarzı, bakımından birbirinden farklı birçok medeniyet doğmuş ve gelişmiştir. İlk uygarlıklar.
 Rönesans "yeniden doğuş" anlamına gelen bir süreçtir. 15. yüzyılda başlayan bu süreç, aynı yüzyıl içinde bütün Avrupa'ya yayıldı. Bu yenilikte, Roma.
Rönesans. Rönesans "yeniden doğuş" anlamına gelen bir süreçtir. 15. yüzyılda başlayan bu süreç, aynı yüzyıl içinde bütün Avrupa'ya yayıldı. Bu yenilikte,
COĞRAFİ KEŞİFLER.
THALES Thales kimdir,bilime nasıl katkı sağlamıştır?
Sunum transkripti:

BİLİM:İnsanlar yaşadığı doğal çevreyi her dönemde kendi ihtiyaçlarına göre düzenlemeye çalışmıştır.Bunun için öncelikle doğanın yasalarını araştırmıştır.bu çaba bilimleri ortaya çıkarmıştır. Bilim, evreni ve evrende olup bitenleri konu alan deney ve gözlemlere dayanılarak üretilen sistemli bilgiler bütünüdür.

Düşünce ve Bilim Mirasının Oluşumu İNSANLIĞIN DÜŞÜNCE MİRASI:İlk insanların korkuları ve gerkesinimleri onu düşünmeye yöneltmiştir. Doğayı gözlemek, çevresinde olup bitenleri anlamaya çalışmak olaylar arasında ilişki kurmak, insan düşüncesini geliştirmiştir. Yazılı anlatımın gelişmesiyle birlikte düşüncenin gelecek kuşaklara aktarılması da kolaylaşmıştır.

YAZI:Yazı düşüncelerin bir takım işaretlerle anlatılmak istenmesinden kaynaklanmıştır ve insanlığın en önemli buluşlarından biridir.Bilinen ilk yazı Sümerlilere aittir.Sümerliler ilk olarak düşüncelerini resimlerle anlatmışlar, zamanla bu resimleri çizgilerle göstermiştir.bir diğer eski yazı mısırlıların icadı olan Hiyeroglif yazısıdır. Hiyeroglif; resim yazısıdır

Yine MÖ.3.yüzyılda yaşamış olan Aristorkos güneş merkezli astronomi düşüncesiyle;Arşimet, suyun kaldırma gücüyle ilgili yasasıyla, yüzlerce yıl sonrasına ışık tuttular. MÖ.5. yüzyılda Anadolu’da yaşamış olan Hipokrat, tıp biliminin kurucusu oldu.

YENİ ÇAĞ BULUŞLARINDA AVRUPADAKİ TEKNOLOJİK GELİŞMELER 15. yy. itibaren Avrupa’da bilim ve teknolojide önemli gelişmeler oldu. Avrupa’nın sosyal, siyasal ve ekonomik yapısını gelişmelerin başında ; -barutun ateşli silahlarda kullanılması -barutun ateşli silahlarda kullanılması -matbaanın icadı ve kağıt üretimi, -matbaanın icadı ve kağıt üretimi, -pusula -pusula

Matbaapusula

Barut önceden Çinliler tarafından kullanılıyordu.daha sonra Türkler,Araplar tarafından kullanılan barut haçlı seferleri sırasında Avrupalılar tarafından öğrenildi ve 15. yy.de çok etkili bir silah durumuna geldi Orta çağda Çinliler ilkel bir baskı tekniğini kullanıyorlar ipek ve pamuktan kağıt elde ediyorlardı.1450de Jan Gutenberg adlı bir alman. Modern matbaa icat etti. Matbaanın yanı sıra avrupada selülozdan kağıt geçimine geçildi.böylece kağıt çok daha ucuza mal edildi.

Avrupalılar orta çağda sadece Akdeniz kıyılarında denizcilik yapabiliyordu. Buna karşılık Müslüman denizciler pusula kullanarak, güneydoğu Asya’nın mallarını Hint okyanusu üzerinden Akdeniz kıyılarına taşıyabiliyorlardı. 15. yy.de Avrupalılar doğudan öğrendikleri pusulayı geliştirerek büyük sefere çıkabilme olanağı buldular.