Learning to learn network for low skilled senior learners FARKLI ÖĞRENME STİLLERİ! Öğrenmeyi öğrenme Her yerde ve her zaman kendi stilimle öğrenme. Developed.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SÜLEYMAN DEM İ REL PRIMARY AND SECONDARY SCHOOL. GENERAL INTRODUCTION SCHOOL DIRECTORY, TEACHERS AND OTHER STAFF CLASSROOMS PARTS OF THE SCHOOL GALLERY.
Advertisements

This project has been funded with support from the European Commission UK01-KA This publication [communication] reflects the views only.
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
This project has been funded with support from the European Commission UK01-KA This publication [communication] reflects the views only.
DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
/ 151 EğitimYöntemleri Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Eğitici Eğitimi Kursu Eylül 2015.
Prof. Dr. Ahmet Arıkan Gazi Ü niversitesi Gazi Eğitim Fakültesi OFMAE Bölümü Matematik Eğitimi Anabilim Dalı.
ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENMEYİ İSTİYORUM, FAKAT... BENİM STİLİM NE? Öğrenmeyi öğrenme Her yerde ve her zaman kendi.
Küçük Grup Eğitimi Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Eğitici Eğitimi Kursu Eylül 2015 / 281.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Öğrendiklerinizin aktif bir seçicisi olmak.
Avrupa Birliği Yaşamboyu Öğrenme Proğramı Grundtvig Learning Partnership Project.
Learning to learn network for low skilled senior learners Hayat Boyu Öğrenme Toplumu Learning to Learn Training 21. Yüz Yılda Öğrenme Developed with the.
AKRAN DESTEKLİ ÖĞRENME
Yaparak yaşayarak öğrenme. Motivasyon ve yöneltme Learning to Learn Training Öğrenmede yetişkinleri ne güdüler? Developed with the support of the EU Leonardo.
OKULA UYUM OKUL FOBİSİ. Okul Fobisi Değil, Anneden Ayrılma Korkusudur.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Gölgede kalmış yeterliliklerinizin farkında.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Hafıza performansınızı geliştirmek Developed.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÖĞRETİM © TemplatesWise.com 1.
Learning to learn network for low skilled senior learners HAYAT BOYU ÖĞRENME TOPLUMU Learning to Learn Training ÖGRENME KÜLTÜRÜ Developed with the support.
Learning to learn network for low skilled senior learners Hayat Boyu Öğrenme Toplumu Learning to Learn Training Bir Fırsat Olarak Öğrenme Developed with.
Yaparak yaşayarak öğrenme. Motivasyon ve yöneltme Learning to Learn Training Amaç ve yetenek Developed with the support of the EU Leonardo da Vinci Programme.
ICFCY-MedUse - On the job learning by using ICF-CY in Social Paediatrics İşlevsellik, Yetiyitimi ve Sağlığın Uluslararası Sınıflandırılması -Çocuk ve Genç.
Elke HOFFMANN & Engin YILMAZ Hessenkolleg- Wetzlar / Almanya İzmir Özel Fatih Koleji / Türkiye Grup Çalışması ve e-Twinning: Metodlar ve Sonuçları / Grup.
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Bilinçsiz zihnimiz Developed with the support.
SOSYAL GELİŞİM Öğr. Gör. İdris KARA.
Learning to learn network for low skilled senior learners Hayat Boyu Öğrenme Toplumu Learning to Learn Training Ne kazanıyoruz? Developed with the support.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Developed with the support of the EU Leonardo.
AVRUPA BİRLİĞİ GUNDTVİG ÖĞRENME ORTAKLIĞI ‘ALTIN ÇOCUKLAR ALTIN EBEVEYNLER’ PROJESİ EUROPEAN UNION GRUNDTVIG LEARN PARTNERSHIP GOLDEN PARENTS FOR GOLDEN.
Yaparak yaşayarak öğrenme. Motivasyon ve uyum Learning to Learn Training Motivasyon nedir ve neden ona ihtiyaç duyariz? Developed with the support of the.
Learning to learn network for low skilled senior learners Her yerde ve her şekilde öğrenme Öğrenmeyi Öğrenme Eğitimi Developed with the support of the.
Sözsüz İletişimin Özellikleri
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENME KABİLİYETİMİ VE YAKLAŞIMIMI BİLME Öğrenmeyi öğrenme Her yerde ve her zaman kendi stilimle.
İngilizce Kelime Öğrenme Teknikleri Öğr. Ertuğrul TAŞKIN.
GÖRÜŞ GELİŞTİRME TEKNİĞİ
Emine Hoşoğlu doğan İstanbul şehir üniversitesi Eylül 2014
Hedef-Kazanım Belli bir alanda eğitilecek bireylere kazandırılmak istenen özellikler ya da yeterliklerdir. Kazanımın eğitim yoluyla kazandırılabilecek.
Farklılaştırılmış Öğretim
EĞiTiMDE iLETiŞİM VE EĞiTiM ARAÇLARI
KAVRAM HARİTALAMA Doç.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
OYUN VE OYUNCAĞIN ÇOCUK GELİŞİMİ ÜZERİNE ETKİLERİ
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM İÇİN ÖĞRETİM TASARIMI
Öğretimin Uyarlanması
ARAÇ GEREÇLERİN EĞİTİMDEKİ YERİ VE ÖNEMİ
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ 1
Drama ile İlgili Terimler / Eğitim Öğretim Sürecinde Drama
Bu 10 arkadaş en güzel fikrin Eğitim Fakültesinin ön kapısında fotoğraf çekinmek olduğunu düşünürler ve okul bitmek üzere olduğundan bu işi her hafta yapmaya.
PROJENİN AMACI Milli Eğitimin Temel Amaçlarında ifadesini bulan; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
TARTIŞMA YÖNTEMİ Hazırlayan:Yalçın ÇERMAN.
PIRLS (The Project of International Reading Language Skills-Uluslararası Okuma Becerileri Projesi) Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu.
Eğitsel Rehberlik.
KAVRAM HARİTALARI.
ÖĞRETİM ARAÇ-GEREÇLERİNİN SEÇİMİ ve HAZIRLANMASI
İSTASYON YÖNTEMİ.
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
UZAKTAN EĞİTİM.
11. ÖĞRETMEN BİLGİ NOTLARI
DİL SINIFLARINDA ÖĞRENEN ÖZERKLİĞİ’Nİ ARTTIRMAK
ÖĞRENME STİLLERİ.
ÇOKLU ZEKA TEORİSİ Dr. Gökçe Karaman Benli.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretimde Görsel-İşitsel Araçlar Görsel Materyallerin Katkıları Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi,
Sağlık Bilimleri Fakültesi
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
TAM ÖĞRENME SİTİLLERİ İŞİTSEL ÖĞRENME GÖRSEL ÖĞRENME
SIRADIŞI ÖĞRENCİ ÇALIŞMALARI
PROBLEM ÇÖZME TEKNİKLERİ
KİMYA DERSİNİ SEVMENİN YOLU
Sunum transkripti:

learning to learn network for low skilled senior learners FARKLI ÖĞRENME STİLLERİ! Öğrenmeyi öğrenme Her yerde ve her zaman kendi stilimle öğrenme. Developed with the support of the EU Leonardo da Vinci Programme This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

learning to learn network for low skilled senior learners Bu dersin sonunda öğreneceğiniz konular… Farklı öğrenme stilleri ve çıkarımda bulunma Yap,gözlemle,düşün ve kendi öğrenmeni planla

learning to learn network for low skilled senior learners Soru Öğretmenin başlıklara nasıl cevap vermesini istersiniz? Karşılaştığınız her şeyi sezer misiniz? Boş zamanlarınızda kitap okur musunuz? Bir koroya ya da gruba üye misiniz? Ana fikrini tamamladığınız fakat düşünmeden fark ettiğiniz bir şey var mı? En fazla neyden hoşlanırsın?

learning to learn network for low skilled senior learners Çözüm! Muhtemelen biraz önceki soruların birkaçına olumlu cevap verdiniz. Öğrenme için pek çok duyumuzu kullanırız,ve ayrıca aktif ve pasif olabiliriz ki her ikisi de öğrenme sürecini etkiler. Muhtemelen tek bir duyumuzu değil de çok çeşitli duyularımızı kullanırız.Tek çeşit öğrenme stili yoktur. Tek çeşit öğrenme stili yoktur.

learning to learn network for low skilled senior learners Kavram Sonraki açıklama size en uygun öğrenme stilinize ve sizin için uygun duruma karar vermenize yardımcı olur. Sizin için en uygun öğrenme stiline karar verin

learning to learn network for low skilled senior learners Kavram Eğer siz yazılı basına yönelik bir öğrenenseniz sıklıkla; Not tutar Okuduğunuzu kolaylıkla ve çabucak hatırlarsınız Bir şeyi gördükten ya da yazdıktan sonra daha iyi öğrenirseniz Parçayı ilk okuduğunuzda anlayabilirsiniz Gazete,dergi ve kitap okumaktan hoşlanırsınız GÖRSEL

learning to learn network for low skilled senior learners Kavram  İşitsel bir öğrenenseniz;  Sözel olarak sunulan fikirleri tekrar etmeye ve hatırlamaya meyillidir  Konuşmalarla daha iyi öğrenir  İyi bir dinleyici ve konuşmacıdır  Sembolleri,harfleri ve kelimeleri duyarak yineleyebilir  Oyunlardan,müzikten ve tiyatrodan hoşlanır  Sözel komutları tekrar edebilir uygulayabilir ORAL

learning to learn network for low skilled senior learners Kavram Etkileşimli bir öğrenensen;  En iyi açıklamayla öğrenir  Sıklıkla etrafındakilerle konuşur  Genellikle uzun süre sessiz kalamazlar  diğer insanları tartışma platformu olarak kullanır  Başkalarıyla soru/cevap durumlarından hoşlanır SÖZEL

learning to learn network for low skilled senior learners Kavram! Görsel bir öğrenenseniz;  Görerek ve sunuları izleyerek öğrenir  Görsel sunulardan,slaytlardan,fotoğraflardan ve grafiklerden hoşlanır.  Sıklıkla canlı bir hayal kurarlar  Sıklıkla sessizdirler ve etraflarıyla konuşmazlar  uzun süreli dinleme aktivitelerinde sabırsızdır ve tahammülsüzdürler GÖRSEL

learning to learn network for low skilled senior learners Kavram  Dokunarak öğrenen bir öğrenciyseniz;  Aktif ve uygulamalı öğrenme yaklaşımlarından hoşlanır  Öğrenmede dokunma duyusunu da işin içine dahil eder  Sanatsal faaliyetler yapmaktan hoşlanır  Parçaları birleştirmekten hoşlanır  Kelimeleri ve resimleri izlemekten hoşlanır  Manipülasyon içeren parçalarda başarılı olur TATMA

learning to learn network for low skilled senior learners Kavram Kinestetik bir öğrenenseniz; Yaparak ve olaya dahil olarak öğrenirler Hareket etmek için bahaneler bulur Görsel ya da işitsel sunulara katılmazlar:zayıf dinleyicilerdir Nesneleri kolayca işlerler Müziğe hareketlerle tepki verir Fiziksel aktivitelerde sıklıkla başarı elde ederler öğrenme esnasında hareket ederlerse daha iyi öğrenirler Kinestezi konuşurken,yürürken ve ellerimizi kullanırken kas koordinasyonunu sağlayan,duyumsama ve algılama sistemidir.

learning to learn network for low skilled senior learners Kavram KOKLAMA Koklama duyusuyla ilgili bir öğrenenseniz; En iyi koklayarak ve tadarak öğrenir Kokuları ayırt edebilir ve özel ve anlamlı hatıralara sahiptir Kokuların öğrenmeye katkısı olduğunu düşünürler

learning to learn network for low skilled senior learners SONUÇLAR Kullandığınız ana öğrenme stiline bağlı olarak,aktivite yapmayı ve bu becerilere sahip olmayı denemelisiniz çünkü bu sizin öğrenme sürecinize yardımcı olacaktır. Ayrıca öğretmeniniz de bu durumu göz önünde bulundurmalı.

learning to learn network for low skilled senior learners AKTİVİTE Şu sonuca vardım…!!!! Bir arkadaşınızla sahip olduğunuz ya da kullandığınız öğrenme stillerinin ana hatlarını yazın. Ana fikirler