Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENMEYİ İSTİYORUM, FAKAT... BENİM STİLİM NE? Öğrenmeyi öğrenme Her yerde ve her zaman kendi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENMEYİ İSTİYORUM, FAKAT... BENİM STİLİM NE? Öğrenmeyi öğrenme Her yerde ve her zaman kendi."— Sunum transkripti:

1 learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENMEYİ İSTİYORUM, FAKAT... BENİM STİLİM NE? Öğrenmeyi öğrenme Her yerde ve her zaman kendi stilimle öğrenme. Developed with the support of the EU Leonardo da Vinci Programme This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

2 learning to learn network for low skilled senior learners Dersin sonunda öğreneceksiniz… Öğrenirken algıladığınız yöntemlere göre sizin öğrenme stiliniz ne? Senin öğrenme stilinde başarılı öğrenmeyi destekler sonuçlar neler? Zayıf ve güçlü yönlerini dengelemek için hangi stratejileri uygulamalısın? Emin olmak için zevk almalısın!!!!

3 learning to learn network for low skilled senior learners Çözüm! “Herkes pek çok duyu kullanır, ilk olmadığını bildiğim halde çocukluğumdan beri bir bakış açısı geliştirdim. Bundan sonra da öğretmenler gibi slaytlar,videolar,fotoğraflar,vb. kullandım” Benim tercih ettiğim duyumum... Fakat diğerlerini de geliştireceğim

4 learning to learn network for low skilled senior learners Kavram “Öğrenme stili” her öğrenenin bireyselliğini ifade eder. Bireysel farklılık kişiliği,zihinsel gelişimi,duyusal gelişimi davranışı ve bunların ve diğer farklılıkların karışık birleşimini içerir. Öğrenme stilin en fazla kullandığın duyu ile belirlenir,fakat herkes öğrenme stillerinin karışımına sahiptir. Farklı duyularla öğrenmeyi dene.

5 learning to learn network for low skilled senior learners Soru En iyi öğrenme yolun ne: yaparak, dinleyerek, okuyarak,...? Öğrenirken hangi duyunuzu geliştiriyorsunuz? Öğretmenin hangi metodu kullanmasını istersiniz? Dinleme? Uygulama?

6 learning to learn network for low skilled senior learners Kavram Bazı araştırma sonuçlarına göre;her öğrenme stilinde beynin farklı bir bölgesi kullanılır. Öğrenme sırasında beynin birden fazla kısmını kullanırsanız,öğrendiklerinizi daha fazla hatırlarsınız. Öğrenme stiliniz beyninizle yakından ilişkilidir.

7 learning to learn network for low skilled senior learners Kavram Henüz kullandığınız yöntemler gibi çok daha basit yöntemlerle de yetenekler geliştirebilirsiniz. Öğrenme için duyularınızı kullanin!

8 learning to learn network for low skilled senior learners Anahtar kavram GARDNER’ın Çoklu zekası:Yedi kısım öğrenmeyi ve diğer durumları etkiler. Sözel/dilsel:kelime bilgisi iyidir Mantıksal/matematiksel:Soru sormaktan hoşlanır. Görsel/uzamsal:görsel öğelere ihtiyaç duyar Müziksel/ritmik: müzikle daha iyi öğrenir Bedensel/kinestetik:fiziksel aktivitelerle öğrenir Sosyal/kişilerarası:grup çalışmalını sever İçsel: yalnız çalışmayı sever Bu senin mücadelen!

9 learning to learn network for low skilled senior learners Bonus Öğrenme stilinizin farkına vararak ve anlayarak sizin için en uygun öğrenme yöntemini kullanabilirsiniz.Bu sizin öğrenme hızınızı ve kalitenizi arttırır. Bu sizin olgunluğunuz ve kendinizi tanımanızın bir parçasıdır!

10 learning to learn network for low skilled senior learners Kavram Öğrenme stillerini anlamanın bazı yolları Öğrenmeden yararlanmak Öğreneme sürecini bilmek Çalışma alanı için öğrenme becerilerini yükseltmek Daha fazla yardımcı olabilmek(aileye,arkadaşlara vb.) Profesyonel hayatı geliştirmek Öğrenmenin keyfine varmak

11 learning to learn network for low skilled senior learners Örnek Ben daima (…..)duyumu kullanarak öğrenmeyi deniyorum Ben sadece benim için uygun olduğunu fark ettiğim yöntemle öğrenirim. Ben grup içinde deneyimlerimi kullanarak öğrenirim. Öğretmenle yakın ilişki ve arkadaşlık kurmaktan hoşlanırım. Öğrenme benim hobilerimin parçası Ben sabırlı öğretmen ve arkadaşlardan hoşlanırım yoksa kendimi güvensiz ve utangaç hissederim Soyut kavramlardan çok somut kavramlara odaklanmayı severim Yetişkin gibi davranılmaktan hoşlanırım ve öğretmenler bunu düşünmeli …….. Öğrenmekten hoşlanırım

12 learning to learn network for low skilled senior learners Anahtar kavram: özet Öğrenme stilleri öğrenmenin farklı yaklaşımı ve yoludur. Genellikle, her öğrencinin bireyselliğini,kişiliğini,zihinsel gelişimini,güvenini,tavrını,duyusal gelişimini ya da bunların ve farklılıkların karışımını ifade eder. Öğrenmenin pek çok yolu vardır.

13 learning to learn network for low skilled senior learners Alıştırma Öğrenme stilini kendi cümlelerinizle açıklayınız Eğitimini almak istediğiniz 5 konu ya da durumu listeleyiniz Öğrenirken kullanılmasını istediğiniz 5 metodu listeleyiniz Okulda öğrenirken edindiğiniz iki anıyı anlatınız Lütfen cevapları yazınız

14 learning to learn network for low skilled senior learners Sonuçlar Öğrenme stiliniz farkına vardığınızdan çok daha etkilidir. Tercih ettiğiniz stil öğrenmenize rehberlik eder. Öğrenmenizde en doğru stili bildiğinizden emin olmak için!!

15 learning to learn network for low skilled senior learners Sonuç! Lütfen bu üniteden çıkardığınız 5 sonucu yazın! Gelecek ünite……ilgili olacak Katılımınız için teşekkürler


"Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENMEYİ İSTİYORUM, FAKAT... BENİM STİLİM NE? Öğrenmeyi öğrenme Her yerde ve her zaman kendi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları