Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KİMYA DERSİNİ SEVMENİN YOLU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KİMYA DERSİNİ SEVMENİN YOLU"— Sunum transkripti:

1 KİMYA DERSİNİ SEVMENİN YOLU
Kimya dersinde başarılı olmanın en kolay yolu bu dersi sevmektir. Öncelikle Kimya dersine karşı olan önyargılarınızdan kurtulun. Soru çözümlerine geçmeden önce mutlaka konuları çalışın. Çalışırken önemli gördüğünüz yerleri not alın. Kısa notlarınızı yapışkanlı küçük kağıtlara ( post-it ) yazın.

2 KİMYA DERSİ ÇALIŞMA TAKTİKLERİ
Kimya dersi mol sayısı, sıcaklık, basınç, hacim, fiziksel durum gibi faktörlere göre değişme özelliği bulunan bir derstir. Kimya dersine ait soruların çözümünde başarı yakalamak için terimlerin, formüllerin ve kavramların çok iyi bilinmesi gerekir. Kimya konuları arasında bağlantı kurularak başarılı olunabilir. Soru çözerken soruyu anlamanız çözüm aşamasında ilk adımları geçmişiniz demektir. Verilen bilgileri dikkatli bir şekilde okuyarak ne istendiğine dair doğru bir çözüm yoluna ulaşmışsınızdır demektir.

3 Kimya dersini nasıl çalışmalıyız?
-Konulara ait kavramlar iyice anlaşılmalıdır. Bir kavram iyice öğrenilmeden başka bir kavrama geçilmemelidir. -Ön kaynaklardaki konular çalışılırken zorlanılan konulara daha fazla önem verilmelidir. Bir konuyu tamamen anladığınızdan emin olmadan soru çözümüne geçmemeniz gerekir. -Kimya dersine ait sorular sayısal değil genellikle yorumsaldır. Bu nedenle sayısal verileri yorumlayarak çözüme odaklanmak daha mantıklı olacaktır. -Sorudaki kök cümleye dikkat edilmelidir. ”Olabilir…, Oda koşulunda…” vb. odak cümleler sorunun gidişatı açısından büyük önem taşımaktadır. -Kimya dersi çalışırken konulara asla karışık bir sıra başlanmamalıdır. Çünkü bu derste bir sonraki ünite önceki konuların devamı gibidir. Bu nedenle atladığınız bir ünite diğer konularda başarısız olmanıza neden olabilir. -Sizlere bu ders için tavsiyem diğer derslere oranla daha fazla kaynak edinmenizdir. Ne kadar farklı kaynaklardan bilgi edinirseniz konular hakkındaki bilginiz de o kadar artacaktır. Ayrıca her farklı kaynaktan farklı çözüm yollarına da ulaşmış olacaksınız.

4 Çözdüğünüz testler ve denemeler başaRINIZI ÖLÇER!

5 Denemeler Kimya dersinde başarıyı ölçmek için en önemli yoldur
Denemeler Kimya dersinde başarıyı ölçmek için en önemli yoldur. Haftada en az 1 deneme testi çözerek başarınızı ve eksiklerinizi görmeniz gerekir. Sonuçlara göre hangi konulara ağırlık vermeniz gerektiğini ölçmüş olacaksınız. Sınav öncesinde eksik konularınıza ağırlık vererek başarınızı arttırabilirsiniz. DÜZENLEYEN: ÖZEN IŞIK


"KİMYA DERSİNİ SEVMENİN YOLU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları