YURTDIŞI ÜNİVERSİTE DANIŞMANLIK OFİSİ’NİN YAZ OKULLARI SUNUMUNA HOŞGELDİNİZ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
Advertisements

AİLELERİN EĞİTİM SÜRECİNE KATILIM ÇALIŞMALARI
Bölüm koordinatörünün gidilecek kuruma bildirmesi için gerekli olan bilgiler bölüm koordinatörüne ulaştırılır. Ad , Soyad Doğum tarihi Fakülte Bölüm Gideceği.
WELCOME HOŞ GELDİNİZ Sandi Engler Overseas College Counselor
Yatay Geçiş Başvurusu Değerlendirme
Ö Ğ R E T İ M Ü Y E S İ Y E T İ Ş T İ R M E P R O G R A M I (Ö Y P ) Ö Z E T Ş E M A S I • Şemada, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) ile ilgili aşamalar.
ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU BELGELERİNİN HAZIRLANMASI Adet Aday Öğrenci Başvuru Formu (Duyurular Bölümündeki linkten indirebilirsiniz) 2- 2 Adet Transkript.
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
Bu menü, ILL, Katalog, Konu başlıkları, Kütüphane Yönergesi dışında kalan tüm sayfalarda aktiftir Araştırma sürecinizi kolaylaştırmak, kütüphane kaynaklarına.
2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ.
Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Öğrenim Hareketliliği Başvuru Esnasında Yaşadığınız Teknik Sorunlar için lütfen adresine .
ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU İZMİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
TERAKKİ VAKFI OKULLARI
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
YAPILMASI GEREKENLER Gideceğiniz üniversitenin internet sitesini ayrıntılı olarak inceleyin. Bölümünüz ders programıyla örtüşen dersler ve bu derslerin.
“Erasmus ve Kültürel Etkileşim” Ayşegül Şah BOZDOĞAN İstanbul Üniversitesi Almanca Mütercim Tercümanlık Dönemi Giden Öğrencisi.
Ahmet Hakan BAYRI İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ YÜKSEK ÖĞRETİME HAZIRLAYAN LİSELER FEN LİSESİ FEN LİSESİ ANADOLU LİSESİ ANADOLU LİSESİ YABANCI DİL AĞIRLIKLI LİSE.
POLATLI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
Şubat Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Süreci.
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
Değeri Olmayan İnsan Yoktur; Kötü Değerlerle Donanmış İnsan Olabilir…
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
Prof. Dr. Erhan Erkut, MEF Üniversitesi
Recep KILIÇARSLAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN. Bologna Süreci nedir? Pek çok uluslararası kuruluşun işbirliği ile Türkiye’nin de dahil olduğu 47 üye ülke tarafından.
Ahmet SARI Rehber Öğretmen
BİLGİ VE DUYURU PANOSU. BİLGİ VE DUYURU PANOSU.
Ajanda 1. Neden MEF? 2. Üniversite Seçim Rehberi 3. Sorular.
Yurtdışı Eğitim Şartları-Diploma Denkliği
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Çocukların Güvenli İnternet Kullanımı ile ilgili Ebeveynlere öneriler
İLGİLİ KURUMLAR Avrupa Komisyonu Türkiye Ulusal Ajansı Üniversitelerin Dış İlişkiler Ofisleri.
İÇERİK overview Türkiye’de Uluslararası Öğrenciler
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
MESLEK SEÇİMİ ve MESLEKLERİ TANITMA
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ DIŞİLİŞKİLER OFİSİ. Erasmus Programı Neler Kazandırır? Öğrencilere Kazandırdıkları Yurtdışı deneyimi Çok kültürlü ortamda ders işleme.
Erasmus+ Toplantısı. İŞTE BAŞLIYORUZ …
SUMMER SCHOOLS PRESENTATION WELCOME OVERSEAS COLLEGE GUIDANCE OFFICE YAZ OKULLARI SUNUMU HOŞGELDİNİZ YURTDIŞI ÜNİVERSİTE DANIŞMANLIK OFİSİ.
Sunum : Uzm. Hanifi POLAT. Öğrenciler aşağıdaki belgeleri hazırlar : Öğrenci Başvuru Formu (2 Adet) Öğrenci Başvuru Formu Öğrenim Protokolü (3 Adet) Öğrenim.
WELCOME TO THE OCGO SUMMER SCHOOLS PRESENTATION YURTDIŞI ÜNİVERSİTE DANIŞMANLIK OFİSİ’NİN YAZ OKULLARI SUNUMUNA HOŞGELDİNİZ.
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ TOPLANTISI Genel Bilgilendirme
Akademik Yılı.
Click here to download this powerpoint template : White Floral Background Free Powerpoint TemplateWhite Floral Background Free Powerpoint Template For.
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği Başvuru Esnasında Yaşadığınız Teknik Sorunlar için lütfen
YURTDIŞI ÜNİVERSİTE DANIŞMANLIK OFİSİ’NİN YAZ OKULLARI SUNUMUNA HOŞGELDİNİZ.
Bağcılar Rehberlik ve Araştırma Merkezi. Değerli Velimiz, Teog sürecinin en önemli aşamalarından biri olan Lise Tercih aşamasına gelmiş bulunmaktayız.
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
SUMMER SCHOOLS PRESENTATION WELCOME OVERSEAS COLLEGE GUIDANCE OFFICE YAZ OKULLARI SUNUMU HOŞGELDİNİZ YURTDIŞI ÜNİVERSİTE DANIŞMANLIK OFİSİ.
NEDİR? ThinkQuest öğrenci ve öğretmenlerin web ortamı üzerinden fikir ve proje paylaşabildikleri bir web sayfasıdır. Adresi :
FLORIDA YAZ OKULU.
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 17 Nisan 2017 Erasmus+ Değişim Programı Uzm. Pınar UÇAK Nesibe ZİRZAKIRAN.
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ.
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Öğrenim Hareketliliği
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ MESLEKLER VE KARİYER PLANLAMA
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
Yurt Dışı Programları kimler için uygundur ?
Erasmus Staj Hareketliliği
ABD Üniversiteleri BaŞvuru Süreci
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
Amerika, Birleşik Krallık ve Avrupa’da Okumak
ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ
Sunum transkripti:

YURTDIŞI ÜNİVERSİTE DANIŞMANLIK OFİSİ’NİN YAZ OKULLARI SUNUMUNA HOŞGELDİNİZ

ASUMAN OKMAN YAZ OKULLARI KOORDİNATÖRÜ NİLÜFER ARAS YURTDIŞI ÜNİVERSİTE DANIŞMANI AZİZ ÇINAR YÖNETİCİ YARDIMCISI ve IT UZMANI

YAZ OKULU İÇİN HANGİ PROGRAMLARIN SİZİN İÇİN UYGUN OLDUĞU KONUSUNDA SİZE YARDIMCI OLABİLİRİZ, BİZE DANIŞABİLİRSİNİZ.

NEDEN YAZ OKULUNA GİDİLİR? İNGİLİZCE SEVİYESİNİ GELİŞTİRMEK İKİNCİ YABANCI DİL SEVİYESİNİ GELİŞTİRMEK (FRANSIZCA, İTALYANCA, ALMANCA YA DA YENİ BİR LİSANI ÖĞRENMEYE BAŞLAMAK) ÜNİVERSİTEDE OKUMAK İSTEDİĞİNİZ ANADAL İLE İLGİLİ DAHA FAZLA BİLGİ VE FİKİR SAHİBİ OLMAK LİDERLİK ANLAMINDA KENDİNİZİ GELİŞTİRMEK FARKLI KÜLTÜRDEN İNSANLARLA BİRLİKTE OLMAK AİLEDEN BAĞIMSIZLIK, SORUMLULUK ALMAK YURTDIŞI DENEYİMİ KAZANMAK YURTDIŞINDA OKUMAK YA DA OKUMAMAK KONUSUNDA FİKİR SAHİBİ OLABİLMEK

KOÇ ÖZEL LİSESİ YAZ OKULU KATALOGUNU NASIL KULLANACAĞIZ? A Bölümü (Mavi): Lise Kampüs programları B Bölümü (Yeşil): 11 ve 10. sınıf öğrencileri için üniversite öncesi programları C Bölümü (Turuncu): Lise Hazırlık/ESL ve dil zenginleştirme programları D Bölümü (Pembe): Bazı özel programlar: Avrupa’da ikinci yabancı dil programları Dans, film ve tiyatro programları Matematik/Fen programları IB öncesi ve Kompozisyon programları E Bölümü (Mor): Sanat & Dizayn programları F Bölümü: Şirketler tarafından yürütülen programlar

YAZ OKULU PROGRAMI NASIL SEÇİLİR? SEÇENEKLERİ ARAŞTIRINIZ VE BAŞVURMAK ÜZERE İKİ PROGRAM BELİRLEYİNİZ. INTERNET SİTESİNİ KONTROL EDİNİZ VE İHTİYAÇ DUYABİLECEĞİNİZ BELGELERİ VE BİLGİLERİ İNDİRİNİZ, EĞER BAŞVURU İNTERNET ÜZERİNDEN İSE DOLDURUNUZ VE BİZE GÖSTERMEDEN ÖNCE YOLLAMAYINIZ. İSTEDİĞİNİZ PROGRAMLARIN KOŞULLARINA UYDUĞUNUZDAN EMİN OLUN. (GPA, PSAT, SAT VEYA TOEFL SKORU) BAŞVURULARINIZ VE KOMPOZİSYONLARINIZ ÜZERİNDE ÇALIŞMAYA BAŞLAYIN. ÖĞRETMENLERİNİZDEN NAZİK BİR ŞEKİLDE TAVSİYE MEKTUPLARINI İSTEYİNİZ VE GEREKLİ FORMLARI DOLDURMALARI İÇİN ONLARA VERİNİZ. ÖĞRETMENLERİN VE YAZ OKULU DANIŞMANINIZIN MEKTUP YAZMASI İÇİN GÜN SÜREYE İHTİYACI OLDUĞUNU LÜTFEN UNUTMAYIN. OKULUN İSTEDİĞİ FORMLARI DOLDURURKEN YARDIMA İHTİYAC DUYDUĞUNUZDA DANIŞMANINIZA GÖSTERİN. YAZDIĞINIZ KOMPOZİSYONLARI GERİBİLDİRİM ALMAK İÇİN AN ÖNCE DANIŞMANINIZA LE YOLLAYIN. AYRICA İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİNİZDEN DE KOMPOZİSYONLARINIZA BAKMASI GÖZDEN GEÇİRMESİNİ RİCA EDEBİLİRSİNİZ. BÜTÜN BAŞVURU BELGELERİNİ TAMAMLAYIN VE GÖNDERİLMESİ İÇİN KURYE ÜCRETİ 25 DOLAR İLE BİRLİKTE OFİSİMİZE TESLİM EDİN.

ANNE-BABALAR İÇİN BİR NOT BAŞVURU UCRETLERİ VE BANKA MEKTUPLARI ÖĞRENCİNİN YAZ OKULU İLE İLGİLİ YAPMASI GEREKEN İŞLEMLERİ KENDİSİNİN TAKİP ETTİĞİNDEN EMİN OLUN.

ÖNEMLİ NOT BAŞVURULAR: ISTANBUL’DAKİ AMERİKAN KONSOLOSLUĞU ÖĞRENCİ VİZESİNİ ŞART KOŞMASINA RAĞMEN; PHILLIPS ANDOVER VE COLUMBIA ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU PROGRAMLARINA ÖĞRENCİLERİ SADECE “TURİST VİZESİ” İLE KABUL ETMEKTEDİR, I-20 “ÖĞRENCİ VİZESİ” VERMEMEKTEDİR. ÖĞRENCİ VE VELİLERİMİZİ BU KONUDA UYARMAMIZA RAĞMEN, GEÇMİŞ SENELERDE VİZE BAŞVURUSU GERİ ÇEVİRİLEN ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ BİRTAKIM SORUNLAR YAŞANDI. BU YÜZDEN LÜTFEN ŞUNU BİLİNİZ VE FARKINDA OLUNUZ Kİ; OFİSİMİZ YAZ OKULU PROGRAMINA ÜCRETİNİ ÖDEMİŞ VE VİZE BAŞVURUSU KONSOLOSLUK TARAFINDAN GERİ ÇEVİRİLMİŞ BİR ÖĞRENCİYE YARDIM EDEMEZ. EĞER ÖĞRENCİ ÜCRETİNİ ÖDEMESİNE RAĞMEN YAZ OKULU PROGRAMINA GİDEMEYECEKSE ; ÜCRETİNİN GERİ ÖDENMESİ BAŞVURDUĞU PROGRAMA BAĞLIDIR VE HER ZAMAN GERİ ÖDEME İÇİN BELİRTİLMİŞ SON BİR TARİH VARDIR.

OFİSİMİZ HER ZAMAN YAZ OKULU BAŞVURULARI İLE İLGİLİ ÖĞRENCİ VE AİLELERİNE YAPABİLECEĞİ YARDIMI GÖSTERMEYE HAZIRDIR VE BU YÜZDEN ÖĞRENCİLERİMİZE EN AZ İKİ PROGRAMA BAŞVURU YAPMALARINI TAVSİYE EDERİZ. BAŞVURU SONUÇLANDIĞINDA OFİSİMİZİN VEREBİLECEĞİ BAŞKA BİR HİZMET YOKTUR. VİZE BAŞVURUSUNDA BULUNMAK VE TAKİP ETMEK, UÇAK BİLETİ VE ÖĞRENCİNİN YAZ OKULU PROGRAMINA GİTMEK ÜZERE VARDIĞI ÜLKEYE DAİR ULAŞIMIN ORGANİZE EDİLMESİ GİBİ BİRTAKIM DETAYLAR AİLENİN SORUMLULUĞUNDADIR. ÖĞRENCİLERİN HANGİ PROGRAMA GİDECEKLERİ YA DA UÇUŞ DETAYLARI İLE İLGİLİ BİLGİLER BAŞKA BİR ÖĞRENCİ YA DA AİLE İLE PAYLAŞILMAYACAKTIR. BU İŞLEMLER ÖĞRENCİNİN KENDİSİ TARAFINDAN TAKİP EDİLECEKTİR.

Akademik Rehberlik Yurtdışı Üniversite Rehberlik Yaz Okulu

TEŞEKKÜR EDERİZ