Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ABD Üniversiteleri BaŞvuru Süreci

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ABD Üniversiteleri BaŞvuru Süreci"— Sunum transkripti:

1 ABD Üniversiteleri BaŞvuru Süreci
Yurtdışı Eğitim Danışmanı CEREN YUCAD

2 ABD’DE EĞİTİM Neden ABD’de Eğitim? -Eğitim Sisteminin Uygunluğu
-Bilinirlik: Dünyanın ilk yüzünde 44 ABD üniversitesi, 9 Birleşik Krallıklar üniversitesi, 6 Alman Üniversitesi, 5 Hollanda Üniversitesi, 3 Kanada üniversitesi, 3 Fransız üniversitesi bulunmaktadır.

3 ABD’DE Üniversite BaŞvuru Süreci
Sınavlar Başvurular Burslar

4 SINAVLAR SAT with Writing SAT Subjects Tests ACT IELTS TOEFL
PTE, Duolingo

5 TOEFL –IELTS-PTE-Duolingo
Üniversitelerin istediği, sadece İngilizce seviyesini ölçen sınav. Türkiye’de İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa dahil bir sürü şehirde ve bir sürü yerde hemen hemen her hafta veriliyor. Duolingo-Artık online olarak evden bile alabiliyorsunuz.

6 SAT Amerika'da birçok üniversitenin başvuru için şart koştuğu tüm dünyadan öğrencilerin girebildiği TYT benzeri bir sınavdır. SAT sınavı Verbal (Critical Reading and Writing&Language), Math iki bölümden oluşmaktadır. Bunlara ek olarak Essay bölümü opsiyonel olarak alınmaktadır. Ana sınav 1600 üzerindendir. Essay icin ise ayrı bir degerlendirme yapılmaktadır.

7 SAT Subject Tests Amerika'da birçok iyi üniversitenin SAT I ile birlikte başvuru için şart koştuğu/önerdiği 20 farklı konuda yapılan çoktan seçmeli sınavlardır.(Fizik,Kimya,Matematik, Fransızca,Biyoji, Dünya Tarihi etc.) SAT Subject Tests sınavları 1 saatliktir ve 800 puan üzerindendir.

8 ACT Amerika'da birçok üniversitenin başvuru için şart koştuğu, SAT’ nin alternatifi olan sınavıdır. ACT sınavı Reading, Mathematics, Science ve English olmak üzere dört farklı bölümden oluşur. Bir de isteğe bağlı Essay bölümü mevcuttur. Her bölüm 36 puan üzerinden değerlendirilmektedir. Toplam skor gene 36 puan üzerinden alınmaktadır. Essay puanı gene ayrı değerlendirmektedir.

9 BAŞVURU Online başvuru formu
(Common Application, Coalition Application ya da School Specific Online Application) Personal Statement & School Specific Essays Referans Mektuplar Transcript TOEFL/IELTS/SAT I /SAT II /ACT test sonuçları Başvuruyu takip etmek gerekir.

10 NELER ÖNEMLİDİR? GPA (Grade Point Average) – Not ortalaması
Test sonuçları Yazılan Personal Statement Sosyal Aktiviteler Tavsiye mektupları Burs İsteyip İstemediği

11 ABD’de BURSLAR 3 çeşit burs imkanı var: Merit Scholarships
Akademik başarı gösteren öğrencilere genel olarak başvurulmadan verilir. Need Based Scholarships İhtiyaç belirten öğrencilere başvuru yapılır. Her okul yabancı öğrencilerden ihtiyaç burs başvurusu kabul etmeyebilir.

12 ABD’de Burslar Athletic Scholarship
Milli takım standartlarında sporcu olan öğrencilerin alabilecekleri burs türüdür. Başvurulan okulun hangi ligde bu sporu oyanadığı önemlidir. Koç ile süreç yürütülür. Koç öğrenciyi beğenir ve takıma alırsa başvuru sadece detay haline gelir.

13 Fiyatlar Fiyatlardan önce bir kaç hatırlatma! İlk yüzde 44 üniversite…
Mükemmel eğitim sistemi ve üniversite hayatı….

14 Fiyatlar Ne yazık ki her güzel şey pahalıdır….

15 FİYATLAR ABD’de eyalet üniversiteleri (state universities) ve özel üniversiteler (private universities) arasında ciddi fiyat farkları var: State Schools Private Schools Tuition (Okul öğrenim ücreti) 40.000 55.000 Room+Board (Yeme, yatma) 17.000 8.000 – 25.000 Fees (Çeşitli ücretler) 3.000 TOTAL 60.000 83.000

16 Fiyatlar Bence tabiki değer…

17 TeŞekkürler… Ceren Yucad Yurtdışı Eğitim Danışmanı
*** Süreç ile ilgili gerçekçi olun. Hayallerinizi dünyanın kurallarını hep anımsayarak kurun… ***Yanlış zamanda yanlış sınavları almayın… Çocuklarınızı gereksiz yormayın…

18 SORULAR


"ABD Üniversiteleri BaŞvuru Süreci" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları