Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yurt Dışı Programları kimler için uygundur ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yurt Dışı Programları kimler için uygundur ?"— Sunum transkripti:

1 Yurt Dışı Programları kimler için uygundur ?
İstanbul Bilgi Üniversitesi Hazırlık Programını Ocak sonunda başarıyla tamamlayıp 2 dönem bölüm dersi almak yerine İngilizcesini geliştirmek isteyenlere (IRREGULAR Öğrenciler) Bu öğrencilerin seviye tespit sınavında çıktıkları seviye gidip gitmemeleri konusunda belirleyici bir etken değildir. Bu gruptaki öğrencilere sunduğumuz tüm programlar açıktır (UPenn, UC Irvine, ELS)

2 Hazırlık Programından Muafiyet
İstanbul Bilgi Üniversitesi Hazırlık Programının son seviyesini yurt dışında bir programda tamamlamak isteyenler Bu öğrenciler denkliğimiz olan ELS, UPenn ya da UC Irvine da dil eğitimine gidebileceklerdir Hazırlık programını Haziran’a kadar anlaşmalı programlarda tamamlayabilmek için öğrencimizin ilgili programın seviye tespit sınavından BİLGİ 5. seviye e denk bir seviyeye yerleşebilmesi gerekmektedir Anlaşmalı programların seviye tespit sınavından 5. seviye denginin bir altı yani 4. seviye dengi çıkan öğrenciler ancak anlaşmalı programda ya da BİLGİ de yaz okuluna devam edip başarıyla tamamlayarak , ya da kabul edilen sınavlardan birinden (TOEFL vs) hazırlık muafiyeti için yeterli puanı alarak hazırlık programını bitirebilirler

3 Hazırlık Bitirme Seviye Denklik Tablosu
Program Bitirilmesi gereken denk seviye BİLGİ 5. seviye Irvine 4. seviye UPENN Seviye 500 ELS

4 Sınav Tarihleri IRVINE ve ELS seviye tespit sınavları: 8-12 Ocak Haftası (UPENN ın sınavı BİLGİ de yapılmayacaktır) En geç 5 Ocak 2016 Cuma saat 17:00’ e kadar Kuştepe BZ09 no’lu ofiste Sema Şimşek’e ya da Burcu Karataş’a isminizi yazdırmanız ve hangi üniversitenin sınavına girmek istediğinizi belirtmeniz gerekmektedir.

5 Süreç Öğrenciler sınava girmek için başvuruda bulunacaklar
Sınavların çoğu online olmakla birlikte, sadece yazı yazma kısımları kağıt kalemdir. Sınav sonucuna göre yerleşen öğrenciler aşağıdaki başvuru basamaklarını takip edeceklerdir: Bu programlara katılmak isteyen öğrencilerin PASAPORTLARI hazır ve en az 1 sene geçerli olmalıdır. Pasaportu olmayan öğrencilerin sınav başvurusundan - sonucuna kadar pasaportlarını çıkartmış olması yada süresini uzatmış olması gerekmektedir. PASAPORTSUZ OLMADAN İŞLEM YAPILAMAMAKTADIR! Resmi başvuruların 17 Şubat’ta tamamlanmış olması gerekmektedir. Tüm belgelerini ve dosyasını eksiksiz getiren öğrencilerin dosyaları işleme konulacaktır. Vize işlemleriniz için belgelerin tarafımıza ulaştırıldığında Uluslararası Merkez size randevu kanalı ile Vize işlemleri için yardımcı olmaya çalışacaktır. Programlar hakkında detaylı bilgilendirme ve randevu için lütfen göndermenizi önemle rica ederiz.


"Yurt Dışı Programları kimler için uygundur ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları