Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Amerika, Birleşik Krallık ve Avrupa’da Okumak

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Amerika, Birleşik Krallık ve Avrupa’da Okumak"— Sunum transkripti:

1 Amerika, Birleşik Krallık ve Avrupa’da Okumak

2 Alınması Gereken Sınavlar:
Genel sınavlar: SAT veya ACT Alan sınavları: SAT Subject Tests Advanced Placement Exams (AP) Dil Yeterlilik Sınavları: IELTS (İngiltere) TOEFL (ABD)

3 Profilin Oluşturulması
*Extracurricular Activities ·         Spor ·         Sanat ·         Kişisel gelişim ·         Sosyal sorumluluk projeleri ·         Girişimcilik ·         Staj ·         Araştırma Projeleri ·         Yaz Okulları *Essays ·         Personal Statement ·         Supplemental Essays

4 Her Üniversite Farklı İşliyor!
Ne istediğine bağlı olarak seçmek önemli. İngiltere ve Avrupa: 3 yıl, genellikle seçtiğiniz alana odaklanmış bir eğitim (Özellikle İngiltere’de genelde sadece alana odaklı) İskoçya: 4 yıl, İngiliz ve Amerikan sistemlerinin karışımı (75% seçtiğiniz alan dersleri, 25% diğer isteyebileceğiniz dersler) İngiltere dünyanın geriye kalanıyla kıyasla ucuz, Avrupa daha da ucuz! (Ancak burs almak söz konusu olmuyor)

5 Amerika vs Avrupa Üniversite Anlayışı
Amerika: ‘Daha karar vermemiş olabilirsin, sıkıntı değil. Gel ilk sene birkaç alan dene, sonra beğendiğine odaklan.’ Avrupa ve Birleşik Krallık: ‘İstediğin bölüm seçip gerçekten istediğini varsayıyorum. İstemediğin, gereksiz bulabileceğin derslere girmene gerek yok, gel odaklanmak istediğin bölümde kısa sürede öğren.’

6 Hazırlanmak: İyi bir düşün
Çalışmaya başlamadan önce iyi bir düşün, ailenle mutlaka konuş: Kazanmak istediğin bölüm ne olabilir? Ailen yurtdışında okumana izin veriyor mu? Başvurmak istediğin okulları kazanırsan finansal durumun elverişli mi? O okulların Türk öğrenciler için şartları ne? O okulların Amerikalı öğrenciler için şartları ne? (Diğer hangi sınavlara girebileceğini belirlemek için) Bu şekilde planın daha gerçekçi olur, çalışma sürecinde umutsuzluğa kapılmazsın.

7 Çalışmak Notları yüksek tut, derslere iyi çalış! Transkript önemli. Normalde dersine çalışmıyorsan artık başla. Günde bir iki saat bile yeterli. Öne geçmek için SAT, SAT Subject Test, Advanced Placement (AP) sınavlarına girebilirsin. IBSAT, Princeton Review, TIPPS gibi yurtdışı eğitim odaklı dershanelere katılabilirsin. Amazon’dan “Barron’s”, 5 Steps to a 5, Princeton Review yayınlarından prep book almanı tavsiye ederim gireceksen. Kendi isteğinle yaptığının farkında olarak bundan haz al. Kolay bir iş olmayacak, ama değeceğini sakın unutma.

8 Başvurmak Birleşik Krallık’ta okumak için en fazla 5 üniversiteye başvurma hakkın var, ÖSYM’nin İngiliz denkliği olan UCAS üzerinden başvuruluyor. Avrupa’da merkezi bir sistem yok, her üniversite başvuruya kendi üzerinden açık. Birleşik Krallık başvurusu için danışman tavsiye ederim, çok ucuz oluyor (hatta temsil ettikleri üniversiteye göre bedava olabiliyor)

9 Seçimleri yapmak Gerçekten kendi araştırmanı kendi yap! Biz dahil herkesin bilgisi iki üç sene içerisinde geçersiz olabiliyor. Detaylar önemli, girip girmeyeceğini bile belirleyebiliyor. Ranking’ler bir yere kadar işe yarıyor. Genellikle verilen eğitimden ziyade yapılan araştırmaların kalitesine ve citation sayısına bağlı oluyor, dolayısıyla alacağın eğitimi temsil etmeyebilir. Mümkünse düşündüğün üniversiteleri ziyaret etmek için gezi düzenle, üniversitenin içini gez, profesörlerle tanış. Genel bir tüyo, üniversite ranking’de ilk yüz içerisindeyse alacağın eğitimin kalitesi yüksek olacaktır. 20’nci ve 50’inci üniversite arasında düşündüğün kadar bir fark yok: yurtdışında ortalama eğitim kalitesi yüksek oluyor.

10 Dinlediğiniz için Teşekkür Ederiz
Denizhan Akar Mert Zamir Slaytlar için link: denizhanakar.com/eduadvice


"Amerika, Birleşik Krallık ve Avrupa’da Okumak" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları