Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İLGİLİ KURUMLAR Avrupa Komisyonu Türkiye Ulusal Ajansı Üniversitelerin Dış İlişkiler Ofisleri.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İLGİLİ KURUMLAR Avrupa Komisyonu Türkiye Ulusal Ajansı Üniversitelerin Dış İlişkiler Ofisleri."— Sunum transkripti:

1

2 İLGİLİ KURUMLAR Avrupa Komisyonu Türkiye Ulusal Ajansı Üniversitelerin Dış İlişkiler Ofisleri

3 DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ

4

5 OFİSLE İLETİŞİM E-postalara en eski tarihliden en yeni tarihliye göre sırasıyla cevap vermekteyiz. Acil olduğunu düşündüğünüz durumlarda ofisle telefonla irtibata geçebilirsiniz. Öğrenci Ofis Danışma Saatleri: Hergün öğleden sonra 14:00 – 16:30 arası

6 ANAHTAR SÖZCÜKLER Exchange Student: Değişim Öğrencisi ECTS(European Credit Transfer System): Avrupa Kredi Transfer Sistemi ECTS Grade: ECTS Notu Akademik Tanınma: Yurtdışında alınan dersin öğrencinin kendi üniversitesinde eşdeğer sayılması

7 TAKİP EDİLECEK SÜREÇ

8 İSİMLERİNİZİN ANLAŞMALI ÜNİVERSİTELERE BİLDİRİLMESİ Kişisel ve öğrenci bilgileriniz yurtdışındaki anlaşmalı üniversitelere e-posta yoluyla Dış İlişkiler Ofisi tarafından bildirildi.(NOMINATION) Aynı e-postalar öğrencilere de iletildi. Anlaşmalı üniversiteler ile öğrencilerin de e-posta göndererek irtibata geçmeleri gerekiyor. Anlaşmalı üniversitelerin iletişim bilgilerine kendi internet sayfaları üzerinden ulaşabilirsiniz veya size gelen e-postaların gönderildiği adresleri de kullanmanız mümkün.

9 Yurtdışındaki Anlaşmalı Üniversiteden İstenecek Bilgiler Son başvuru tarihi(Application Deadline) Başvuru yapmak için sizden istenler(Application Process) Önümüzdeki dönem için Erasmus+ öğrencilerine sunulacak derslerin listesi(List of offered courses for the next semester) Konaklama hakkında bilgi(Information about accommodation)

10 Yurtdışındaki Anlaşmalı Kurumdan Cevap Aldıktan Sonra Takip Edilecek Adımlar Son başvuru tarihini kaçırmadan anlaşmalı üniversiteye başvuru yapmanız gerekiyor.Genelde online başvuru alınır. Derslerin listesi geldiği zaman KTÜ’deki bölüm Erasmus+ koordinatörünüzle irtibata geçerek uygun dersleri seçmeniz gerekiyor. Konaklama için başvuru yapmanız gerekiyorsa yurtdışına çıkmadan mutlaka halledilmeli.

11 Yurtdışındaki Anlaşmalı Kurumdan Cevap Aldıktan Sonra Takip Edilecek Adımlar Yurtdışındaki anlaşmalı üniversitenin sizden istediği belgeleri zamanında hazırlamanız gerekir. Yurtdışındaki üniversite aksini istemediği sürece belgelerinizi taranmış olarak e-posta ile göndermeniz yeterli. Aynı şekilde KTÜ Dış İlişkiler Ofisi’nin sizden istediği belgeleri zamanında hazırlamanız gerekir.Yurtdışına çıkmadan önce gerekli belgeleri ofise teslim etmeniz gerekir.

12 KONAKLAMA Erasmus+ öğrencileri için konaklama olanakları yurtdışındaki anlaşmalı üniversite tarafından sağlanır. Üniversitelerin Kendi Öğrenci Yurtları, Özel Yurtlar, Öğrenci Hostelleri gibi. Nadiren bazı üniversiteler konaklama olanağı sağlamayabilir. Öğrencilerin ev tutması gerekebilir. Konaklama için önceden depozito yatırmanız gerekebilir. Konaklama için ayrı ücret ödemeniz gerekir.

13 KONAKLAMA

14

15 PASAPORT ve VİZE İŞLEMLERİ Pasaport ve vize başvuruları öğrenciler tarafından bireysel olarak yapılır. Erasmus+ öğrencilerinin harçsız pasaport alma hakkı vardır. Sadece cüzdan bedeli ödeyerek pasaport alabilirler. Pasaport işlemleri Emniyet Müdürlüğü üzerinden yürütülür. Gerekli belgeler için Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçilmelidir. Yeşil ve Gri Pasaport sahibi öğrenciler vize almadan yurtdışına çıkabilsede Erasmus+ öğrencilerinin vizeye başvurmaları tavsiye edilir.***

16 PASAPORT ve VİZE İŞLEMLERİ Bazı ülkelerin vize işlemleri aracı firmalar tarafından yürütülür. Polonya vizesi için VFS Global: Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası İtalya – Almanya vizesi için İDATA: Trabzon Valiliği Karşısı Konsolosluklar vize başvurusu esnasında hesabınızda belli bir miktar para bulundurmanızı talep edebilirler. Konsolosluklar sağlık veya seyahat sigortası yaptırmanızı talep edebilirler. Vize işlemleri hakkında detaylı bilgi ve gerekli belgeler için konsolosluk veya aracı firmalarla irtibata geçilmelidir.

17 MADDİ KATKI – HİBE Erasmus+ öğrencilerine gidecekleri ülkeye göre maddi destek sağlanır.Bu maddi destek hibe olarak tanımlanır ve Euro olarak yapılır Erasmus+ öğrencileri toplam hibelerinin %80 oranını yurtdışına çıkmadan önce geriye kalan miktarını ise yurtdışından döndükten sonra şartları sağlamaları kaydıyla alırlar. Öğrenciler yurtdışına çıkmadan önce toplam hibeleri tahmini bir süre üzerinden hesaplanır.Örneğin 1 dönem kalacak öğrenciler için 4 ay üzerinden hesaplanır. Ödemeler öğrencinin banka hesabına yapılır. Elden ödeme yapılmaz.

18 MADDİ KATKI – HİBE Ödeme alabilmek için herbir Erasmus+ öğrencisinin herhangi bir Ziraat Bankası şubesinden Euro hesabı açtırması zorunludur.Hesap mutlaka öğrencinin kendi adına olmalıdır. Başka bir banka ve TL hesabına ödeme yapılamamaktadır. Hibenin siz yurt dışına çıktıktan sonra yatması durumunda, Euro hesabı için bankamatik kartı verilmemesinden dolayı, öğrenci velisiyle ortak hesap açabilir, velisine noter onaylı vekalet verebilir veya internet bankacılığı kullanarak hibesine ulaşabilir.

19 AYLIK HİBE MİKTARLARI

20 HİBEDE KESİNTİ YAPILMASI Erasmus+ öğrencilerinin almış oldukları ECTS kredisinden üçte iki oranında başarılı olmaları gerekir. Örneğin 30 ECTS kredisi alan bir öğrenci en az 20 ECTS kredisi geçmek zorundadır. Aksi takdirde başarısız sayılır ve yurtdışından döndükten sonra geriye kalan hibesi ödenmez. Öğrencilerin derslere girmedikleri anlaşılırsa ödenen hibenin tamamı geri istenir. Derslere girmemekle derslerden kalmak farklı olarak değerlendirilir.

21 HİBEDE KESİNTİ YAPILMASI Öğrencinin yurtdışındayken tatil günleri dışında ülkesine döndüğü ve 1 haftadan fazla kaldığı anlaşılırsa 1 haftayı aşan günler için hibesinde kesinti yapılır. Öğrenci Öğrenim Hareketliliği kapsamında asgari süre 3 ay olmak zorundadır. Bu yüzden yurtdışında 3 aydan az kalan öğrencilerin tüm faaliyetleri geçersiz sayılır ve hibenin tamamı geri alınır.

22 AKADEMİK TANINMA Erasmus+ öğrencilerinin yurtdışında almış oldukları dersler KTÜ bölüm Erasmus+ koordinatörü tarafından onaylanması şartıyla KTÜ’de eşdeğer sayılır. Akademik tanınma sağlanan öğrenci dönem kaybı yaşamaz ancak eşdeğer ders bulamayan ve akademik tanınma sağlanamayan öğrenci yurtdışına çıkamaz.

23 KABUL MEKTUBU Erasmus+ öğrencilerinin programdan kesin olarak faydalanma hakkı kazanabilmeleri için anlaşmalı üniversite tarafından kabul edilmeleri ve kabul mektubu(letter of acceptance) almaları gerekir. Kabul mektubu alamayan öğrenci programdan faydalanamaz. Yurtdışındaki üniversite gerekirse hiçbir neden göstermeksizin öğrencileri kabul etmeme hakkına sahiptir.

24 THY KAMPANYASI Türkiye Ulusal Ajansı ile Türk Hava Yolları arasında imzalanan işbirliği anlaşmasıyla Erasmus+ öğrencilerine %20 indirim hakkı ve 10 kg ek bagaj hakkı sağlanmaktadır. Satış dönemi: 26 Kasım 2014 – 26 Kasım 2016 Seyahat başlangıç tarihi: 26 Kasım 2014 – 26 Kasım 2016 Biletler THY satış ofislerinden bizzat, kampanya kodu ve Miles&Smiles üyelik numarası verilerek, resmi kimlik belgesi ile alınmalıdır. Kampanya, acentalar veya internet üzerinden alınan biletlerde geçerli değildir.

25 THY KAMPANYASI Nasıl Yararlanılır? 1. Adım: Seyahati gerçekleştirecek olan Erasmus+ öğrencisi Miles&Smiles Programına üye olur. 2. Adım: Seyahati gerçekleştirecek öğrenci, Miles&Smiles üyelik numarası hakkında Erasmus+ Ofisini bilgilendirir. Erasmus+ Ofisi tarafından öğrencinin bilgileri TURNA sistemine girilir.

26 THY KAMPANYASI Nasıl Yararlanılır? 3. Adım: Kampanya kodunun yazılı olduğu bilgi formu, TURNA sisteminden otomatik olarak mail yoluyla Erasmus+ öğrencisine iletilir. Bu formun, öğrencinin e- postasına ulaşmaması halinde öğrencinin Erasmus+ Ofisi ile irtibata geçmesi gerekir. 4. Adım: Seyahati gerçekleştirecek Erasmus+ öğrencisi, THY satış ofislerine bilgi formunu, Miles&Smiles üyelik numarasını ve resmi kimlik belgesini ibraz eder. Kampanyadan yararlanmak istediğini belirtir.

27 THY KAMPANYASI – Koşullar Kampanyadan yararlanma hakkı, Erasmus+ Ofisi tarafından TURNA sistemine giriş yapıldığı gün aktif olacaktır. Kampanya, Türkiye çıkışlı tek yön veya Türkiye çıkışlı gidiş-dönüş biletleri için geçerlidir. Türk Hava Yolları ve Türkiye Ulusal Ajansı kampanya koşullarını değiştirme hakkını saklı tutar. Bu kampanyadan Türkiye Ulusal Ajansı yararlanıcıları dışında 3. şahıslar faydalanamaz. Türkiye Ulusal Ajansı, bu kuralın ihlalinin tespiti durumunda ilgililer hakkında hukuki haklarını saklı tutar.

28 EK BİLGİLER Harç ödemekle yükümlü öğrenciler harçlarını ödeyerek yurt dışına çıkmalıdır. Ancak öğrencilerin ders seçimi yapmasına gerek yoktur. Almakta olduğunuz burslarınızı/katkı kredilerinizi almaya devam edeceksiniz. Yurtdışındaki anlaşmalı üniversiteye eğitim için herhangi bir ödeme yapmanıza gerek yoktur ancak kırtasiye masrafları ve seyahat için paso gibi belgelerin sağlanması adına ödeme talep edilebilir.

29 İYİ BİR ERASMUS+ SÜRECİ GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE KTÜ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ


"İLGİLİ KURUMLAR Avrupa Komisyonu Türkiye Ulusal Ajansı Üniversitelerin Dış İlişkiler Ofisleri." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları