Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
Advertisements

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA BELGELERİ Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanlığı.
Türkiye Çölleşme ile Mücadele Ulusal Eylem Planının UNCCD 10 Yıllık Stratejisi ve Raporlama Sürecine Uyumlaştırılması Projesi FAO Project Symbol: GCP/TUR/060/GFF.
Dr. Bülent SÖNMEZ Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü TARIM ALANLARINDA ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE POLİTİKALARI.
TÜRKİYE-AB MALİ İŞBİRLİĞİ SÜRECİ
28 Nisan 2014 EDİRNE Prof. Dr. Naim SAĞLAM Fırat Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü 23119, Elazığ.
16 th SMC IPA II DÖNEMİ PROGRAMLAMASI Erkan ERSOY ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ YATIRIMLARI DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
« Orman Ve Su İşleri Bakanlığı
AVRUPA BİRLİĞİ SİSTEMİNDE ENGELLİLER ve ÖZEL EĞİTİM
1 Konu 20: YENİ TARIM KANUNU. AMAÇ ; Tarım sektörünün ve kırsal alanın, kalkınma plân ve stratejileri doğrultusunda geliştirilmesi ve desteklenmesi için.
Küresel Kalkınma Gündemi ve Türkiye Ankara, 12 Nisan 2016 BÜYÜKELÇİ (E) MİTHAT RENDE OECD İCRA KOMİTESİ ESKİ BAŞKANI KALKINMA ARAŞTIRMALARI MERKEZİ 1Büyükelçi.
Avrupa Birliği Yaşamboyu Öğrenme Proğramı Grundtvig Learning Partnership Project.
UNI-SET Toplantı Notları
KIRSAL KALKINMA EYLEM PLANI ( )
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ. TOBB nedir ? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (kısa TOBB) Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları,
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
Diyarbakır İli Tekstil ve Hazır Giyim Sektörü Küme Yol Haritasının Oluşturulması Projesi Diyarbakır.
. Bologna Sürecinde İç Denetçilerin Rolü (YÖK Düzeyinde) Hazırlayan: Süreyya SÜZEN Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı İç Denetçisi.
Yönlendirme Komitesi Toplantısı Su Tahsis Modeli Bilgilendirme Sunumu Dr. İsmail Kaan Tunçok Su Kaynakları Uzmanı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü 13 Nisan.
Page  1 BUCAK MEHMET CADIL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ COMENIUS PROJE TANITIMI.
1 ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Su Yönetimi Genel Müdürlüğü.
Yüksek Başarımlı Hesaplama Sistemleri ve Yapılan Çalışmalar Züleyha EZBER
Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “A Step Towards Elderly People (STEP)” “Yaşlılara Doğru Bir Adım Projesi” Dr. Halis YEŞİL Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü.
T.C MANİSA VALİLİĞİ Potenza - Italy (31 Ekim Kasım2011)
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ERASMUS+ Gençlik KA3. Yapılandırılmış Diyalog.
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
ERASMUS+ SPOR DESTEKLERİ. SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ.
Tanıtım Sunum. PROJENİN ADI TR83 Bölgesinde Endüstriyel Tasarım Alanında Genç İstihdamının Artırılması Projesi PROJENİN KAPSADIĞI BÖLGE TR83 Bölgesi (Samsun,
GRUNDTVIG Yetişkin Eğitimi ve Yaşam Boyu Öğrenme.
Çölleşme İle Mücadele Ulusal Eylem Programının(ÇMUEP) Yenilenmesi ÇEM ÇMUEP Hazırlama Ekibi Çölleşmeyle Mücadele Ulusal Koordinasyon Birimi Toplantısı,
1 Suriye Krizi çerçevesinde Uluslararası Göç Örgütü (IOM)’nün Kentsel Göç’e Yaklaşımı: IOM Türkiye Deneyimleri UCLG Kapasite Geliştirilmesi Oturumu 20.
1. İçerik Su Çerçeve Direktifi’ne göre Çevresel Hedefler ve Önlemler Programı Büyük Menderes Havzası Örneğinde Çevresel Hedeflerin Belirlenmesi ve Önlemler.
İSTANBUL ULUSLARARASI FİNANS MERKEZİ İSTANBUL ULUSLARARASI FİNANS MERKEZİ STRATEJİ BELGESİ HAZIRLIK ÇALIŞMALARI 13 ŞUBAT 2009.
SA Ğ LI Ğ IN GEL İŞ T İ R İ LMES İ VE İ L EYLEM PLANI.
Türkiye’de Endüstriyel Atık Yönetimi ve Yapılan Çalışmalar 7
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
TTH Türkiye; EIF tarafından BST Bakanlığı, AB Türkiye Delegasyonu ve Avrupa Komisyonu Bölgesel Politika Genel Müdürlüğü işbirliğinde tasarlanmıştır.
KIRSAL KALKINMA ve TURİZM Prof. Dr. Bülent GÜLÇUBUK
SAĞLIK TURİZMİ DAİRE BAŞKANLIĞI
Avrupa Birliği ile Müzakereler Kapsamında Fikri Mülkiyet Hukuku Faslı
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Avrupa 2020 Hedefleri Horizon 2020
“Büyükkent Yönetimi Örnekleri ve Karşılaştırmalı Analizler & Stratejisi” 13 Haziran 2010-Ankara sunum: Prof. Dr.Zerrin Toprak Dokuz Eylül Üniversitesi,
ÜNİTE 1: FİNANS YÖNETİMİ.
Pazarlama Yönetimi Doç. Dr. Hayrettin ZENGİN.
Su Ayak İzi ve Sanal Su ( ) Bu dersin notları, Water Footprint Network web sayfasında bulunan ve Twente University öğretim üyesi Prof. Dr. Arjen.
Olgu Yönetimi Standartları
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
YONT221 Küreselleşme ve Yerelleşme
ÇOCUK KORUMA HİZMETLERİNDE KOORDİNASYON STRATEJİ BELGESİ
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II)
KENT KONSEYLERİ VE PARLAMENTO
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için Strateji Geliştirilmesi Teknik Yardım Projesi TR2014/AG/10-A1-01/001 Bu proje, Avrupa Birliği ve Türkiye.
Türkiye HBÖ Eylem Planı ( )
GÜMÜŞOVA MESLEK YÜKSEKOKULU ÜRETİMDE KALİTE KONTROL PROGRAMI
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
BOLOGNA UZMANLARI 5.DÖNEM ULUSAL TAKIM PROJESİ 1 EKİM 2009,NEVŞEHİR
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yönetim Kurulu Başkanı Ekonomide ve bankacılıkta reform;
Mesleki ve Teknik Eğitim Eğitim Politikaları Daire Başkanlığı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
Sayılarla Türkiye’de Atık Yönetimi
TKGM KADASTRO DAİRESİ BAŞKANLIĞI “GAYRİMENKUL DEĞERLEME ÇALIŞTAYI”
Devlet Maliyesi Açık Veri Uygulaması
Sunum transkripti:

Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir Kentler Forumu 14 Kasım 2015, Malatya

Bölgesel Çevre Merkezi - REC “… tarafsız, bağımsız ve kar amacı g ü tmeyen uluslararası bir kuruluş olan REC, ç evreyle ilgili sorunların çö z ü m ü ne yardımcı olma amacını taşımaktadır …” Hukuki yapısını 31 ülkenin ve Avrupa Komisyonu’nun imzaladığı bir Şarta bağlı olarak oluşturmuştur.

Merkez: Macaristan – Szentendre 17 Ülke Ofisi 3 Saha Ofisi +190 çalışanı (30 farklı ülke vatandaşı) %100 Proje tabanlı çalışmalar: Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinde ve sınır ötesi 300’den fazla yürütülen proje Türkiye’de çalışmalar Mayıs 2004’te Ankara’da başladı.

REC Türkiye Tematik Çalışma Alanları Avrupa Birliği Uyum Süreci için Kapasite Geliştirme Sivil Toplum Kuruluşları Güçlendirme Faaliyetleri Sürdürülebilir İş Dünyası İklim Değişikliği Doğal Kaynakların Sürdürülebilir Yönetimi ve Kullanımı Sürdürülebilir Kalkınma için Eğitim Biyolojik Çeşitlilik ve Doğa Koruma Çevresel Bilgiye Erişim Uluslararası ve Bölgesel İşbirlikleri/Faaliyetler

Türkiye’de Çevre Yönetimi için Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi (ÇEKAP)Projesi Bu proje Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

ÇEKAP Projesine Genel Bir Bakış Süre : 2 Yıl Uygulama Dönemi: – Bütçe: 1 milyon Avro Fon Kaynağı: AB (ESEI) Proje Temel Hedefi: AB Çevre Müktesebatının, özellikle yerel düzeyde, uyumlaştırılması ve uygulanması ile Türkiye’de yaşam ve çevre kalitesinin iyileştirilmesini sağlamak Projenin Spesifik Amacı: Başta Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve çevre alanındaki diğer ana paydaşların kurumsal kapasitesini geliştirmek

Proje Bileşenleri Proje, 3 bileşenden oluşmaktadır. Bu bileşenler aracılığıyla ulaşılması hedeflenen çıktılar: A Bileşeni: Merkezi Düzeyde Kapasite Geliştirme AB Çevre Müktesebatının etkin bir şekilde uygulanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kurumsal ve teknik kapasitesinin teknik destek yoluyla güçlendirilmesi B. Bileşeni: Yerel Düzeyde Kapasite Geliştirme AB Çevre Müktesebatının etkin bir şekilde uygulanması ve yerelde çevresel yatırımların katılımcı bir süreçle başarılı bir şekilde planlanması için yerel yönetimlerin kurumsal ve teknik kapasitesinin eğitimler ve teknik destek yoluyla güçlendirilmesi C Bileşeni: Yerel Çevresel Planlama Entegre bir çevresel planlama için kapasite geliştirme faaliyetleri ve strateji dokümanları yoluyla yerel yönetimlerin çevresel sorumlulukları sahiplenmesinin artırılması

Proje Bileşenleri

BELEDİYELER İÇİN AB Çevre Müktesebatının etkin bir şekilde uygulanması ve yerelde çevresel yatırımların katılımcı bir süreçle başarılı planlanmalara teşvik için belediyelerin kurumsal ve teknik kapasitesinin eğitimler ve teknik destek yoluyla güçlendirilmesi 1. Yerel Yönetimlere Yönelik Sektörel Uygulama Rehberleri Ambalaj Atıkları, AEEE, Atık Akü Pil Direktifleri

2. YEÇEP Eğitimleri «8 Farklı Şehir, 8 Günübirlik Çalıştay, 400 Katılımcı» 3. Yerel Uygulama Düzeyinde Kapasite Geliştirme Eğitimleri «8 Farklı Şehir, 8 Günübirlik Çalıştay, 400 Katılımcı» 4. Çevre Yatırımların Finansmanı Eğitimleri «8 Farklı Şehir, 8 Günübirlik Çalıştay, 400 Katılımcı» 8 farklı bölgede 3 günlük eğitim programı

Eğitimlerin Amacı Düzenlemelerin Yerel Uygulamasına İlişkin Kapasite Geliştirme Eğitimleri: AB Direktifleri temelinde Türkiye’deki mevcut çevre düzenlemelerinden türetilmiş rol ve sorumluluklarıyla ilgili bilgi sağlamak için düzenlenecektir. Eğitimler iklim değişikliği, atık yönetimi, atık su yönetimi, hava kalitesi, endüstriyel kirlilik vs. gibi düzenleme konularını içerir. YEÇEP Eğitimleri: Yerel yönetimlerin planlama kapasitelerinin güçlendirilmesi için YEÇEP’ler hakkında sekiz eğitim düzenlenecektir. Yerel yönetimlerin kendi planlama ajandalarına sürdürülebilirlik önceliklerini dahil etmeleri de amaçlanmaktadır. Çevresel Yatırımların Finansmanı Eğitimi: Belediyelerin yerel çevresel yatırımların finansmanı için fonlara erişme ve yerel seviyede yerel çevre eylem planları tarafından belirlenen eylemlerin gerçekleştirilmesi için olası inovatife ekonomi enstrümanları başlatma kapasitelerini geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER KONFERANSI, Mart İstanbul

TEŞEKKÜR EDERİM.